Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
iyi sayılırım çiğdemcim,bulantılarım olmasa herşey yolunda aslında,bide hep uyuyorum ,uyukluyorum falan ağır geçiyor dıyebılırım ama bunada şükürler olsun ,martın 21 inde ikili test yaptırıcam mı,yaptırmıcammı kararsızım açıkcası ,bakalım artık![]()
özel hastaneler çok pahalı ,e devlette malum iy değil ,bide moralim bozulur dıye düşünüyorum bakalım hayırlısı olsun inş.karar veremedım nereye gidicem diye ,
günaydın kızlarr ,nekadar eksiğiz yaw kimse uğramıyor,günaydınlar kızlar....
gününüz aydın cumanız hayırlı ruh haliniz bomba olsun
sinemmm kuzucuk bu gün ne istiyor bakalım ??? bu arada kilo artışı var mı ??? bende ay ay takip edeyim bari...![]()
Günaydinnnn hayirli cumalar kizlar
Rabbim dualarimizi kabul etsin gönlümüzden geçenleri hakkimizda hayirli eyleyip nasip etsin insallah
Sinemcim ne ise yariyor o ikili test? niye kararsizsin ki ?
Allah yardimcin olsun güzel kolay degil, tuzlu biseyler yemek bulantilari aliyormus diye duymustum dene istersen
günaydın kızlarr ,nekadar eksiğiz yaw kimse uğramıyor,
kilo artışı olmazmı var ,bu çıkarmaya bişey yiyememeye bile kilo alıyorum pes yani,
aminnnn canımm
ikili test down sendromu olasılıgı için hem ultrason hem kan tahlili yapıyorlar ,bana biraz saçma geliyor ,annelerımızı bu testlere göremi doğurmuş bizi,doktorların yanılma olasılıgı cok ,öylede olabılır olmayada bılır diyorlar ,sanırım yaptırmıcam ,doktorum ıstegıne baglı oster yaptır ıster yaptırma ,kesin bı sonuc görünmuyor dedı,olasılıklar oluyo dedi,
herşey allahtan allah korusun oldukı öyle ben ona nasıl kıyıpta aldırırım,saçma geldi bana oyuzden yaptırmıam,allah saglıklı sıhhatlı doğmasını nasip etsin inş.![]()
kilo artışı olmazmı var ,bu çıkarmaya bişey yiyememeye bile kilo alıyorum pes yani,
aminnnn canımm
ikili test down sendromu olasılıgı için hem ultrason hem kan tahlili yapıyorlar ,bana biraz saçma geliyor ,annelerımızı bu testlere göremi doğurmuş bizi,doktorların yanılma olasılıgı cok ,öylede olabılır olmayada bılır diyorlar ,sanırım yaptırmıcam ,doktorum ıstegıne baglı oster yaptır ıster yaptırma ,kesin bı sonuc görünmuyor dedı,olasılıklar oluyo dedi,
herşey allahtan allah korusun oldukı öyle ben ona nasıl kıyıpta aldırırım,saçma geldi bana oyuzden yaptırmıam,allah saglıklı sıhhatlı doğmasını nasip etsin inş.![]()
sinemciğim ben ikili testi yaptırdım ve benim olasılığım çok düşük çıktı. doktor o sıralar çok moralimi bozdu. amniyosentez yaptıralım falan hatta çocuğu nerdeyse aldırın demeye kadar getirdi. tabiki ben kabul etmedim amniyosentez ki onda bile düşük riski çok yüksek . şimdi çok şükür sağlıklı bir evladım var ozamanlar boşyere ağladığıma üzüldüğüme yanıyorum . ama 4d ayrıntılı utrason olacak ilerleyen aylarda onu mutlaka yaptır canım oda biraz pahalı ama yaptırılması gereken bişey diye düşünüyorum .mesela benim oğluş beslenmeyi sağlayan sağ damardan beslenemiyordu pıhtılaşma varmış kanda ayrıntılıda ortaya çıktı ve coraspirin kullanmıştım hamileliğimin 32.haftasına kadar.
nazcım işte bu tür şeyler duyunca vazgeçiyorum , ama dediğin gibi dörtlü testi yaptırıcam kesin ,allaha şükür korkulucak bişey yok ama aklımızı gereksiz karıştırıyolar ,benım doktorumdaha önce zeynep kamil hastanesinde 8 yıl görev yapmış ,pek fazl agerek görmüyo aslında ama doktor olarak söylemek zorunda olduğu ıcın söyledi,tercihine bağlı dedi ,
annesının gülü sağlıklı huzurlu olsun inş. hep böyle
doktorlar hep ban ban söluyolar tüm olumsuzlukları dimi ,hamile psikolojisini hiç anlamıyorlar , iyiki amniyosentezi kabul etmemişsin canım ,nasılda üzülmüşsündür ,allahım bıdaha yasatmasın o duyguyu hiç
doktorlar çok acımasız oluyor bu konularda . ben daha sonra bıraktım o doktoru gitmedim .amin sinemciğim İNŞALLAH sende hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli kucağına al yavrunu. ya düşünüyorumda ne uyuz bir doktora gitmişim. bir gün kanamam oldu aradım doktoru gittim . salak sen önce bir bak neyim var beni hemen kayıt açtırmam için gönderdi 15 dk kayıt sırasında bekletti ya önemli bişeyse ya çocuğum tehlikedeyse işte sırf para için bu işi yapanlara uyuz oldum ondan sonra
boşuna yemin ediyor bu doktorlar yaw, sen, üzene hakkını helal etmiceksin işte böylelerine, allah korusun ya bişey olsaydı bebeğe sana ,kan normal bişey değil cunku hamilelikte,işte nazcım düşünüce o anki panikle ,ilk bebeğin oluşu henüz hiçbişey hakkında bilgin olmayışını kullanıyor doktorlar ,benım doktorum ilgili alakalı sıcak kanlı bırını 2 kere gıttım gayet iyiydi anlatımı falan ,ama ben ilk gıttım keseyi gördük sonra folık asıt verdi,bu sefer gisişimde kalp atışını duyduk ,ama benden 21 martta bı ıkılı test istedi ,isteğine baglı dedı ,onun dışında herhangı bı rkan tahlılı falan ıstemedı ,normalmı sence
sinemciğim benden baya bir kan tahlili ve idrar tahlili istemişti doktor. aynı şekilde başka bir arkadaşın doktoruda istemişti ilk kalp atışlarını dinledikten sonra . senden neden istemediki acaba şu troidle ilgili değerlere falan tsh lara bakıyorlar bir daha gittiğinde sor canım yanlış hatırlamıyorsam 18 farklı değer için bakılmıştı . ALLAH korusun tsh larda bir sorun varsa bebekte zeka geriliğine kadar gidiyor canım . belki bir daha gittiğinde ister tahlilleri istemezse sen sor canım
dimi canım istemesi lazımdı,bi gariplik var gerçekten hani şuan daha 7+3 üm oyuzdenmi istemedi acaba ,bidahakı randevum 1 martta ,arayıp sorsammı ki acaba ,kafama takıldı ,şimdi pek bilmişlikte yapmak ıstemıyorum ,ters davranmasın diye,özele gıdıyorum gerçi ,sıkıntı olmaz ama arayıp sorasım var gerçekten ,içim rahat değil hiç
sen hangi haftalarda yaptırmıştın bu 18 tahlili canım
doğru söluyorsun canım pahalı oluyor,bende devlete giderim sanırım ama o doktorda o testlerı yaparmı ,dahili doktorunamı gidim devlette yoksa kadın dogumunamı gidim,yok bi terslik var da bakalım sorucam arayıp yarın,çamlıca erdem hastanesi ayşegül hanıma gidiyorumc anımcanım ben 6.haftalık falanken yapıldım hatta kalp atışını dinlemeye gitmiştik ozaman vermişti tahlilleri. bide tahliller özel hastahanede çok pahalı tutuyor devlet hastahanesinde veya sağlık ocağında yaptırabilirsin bir kısmını . bize ozaman tahliller için 1300 tl fiyat çıkarmıştı özel hastahane . hangi hastahaneye gidiyorsun sinem
maşallah gitsin gitsinde az az gitsin ,bebişin emseymiş iyi olurmuş ama olsun rıskı bu kadarmış demekki canım,üzülme emziremedim diye sakın , senin kılolar gıder emınım ben sanmıyorum kalıcı olucagını ,şimdi hem bebişin için yemen lazım senin ,sağlıklı şeyler yedınmı zaten pıtır pıtır gıder kılocuklarevet sinemciğim kilolar gidiyor yavaş yavaş . İNŞALLAH senin sütün bol olurda bebeğin emdikçe kilolarda gider. belki benim sütüm olsaydı ve oğluşta yeteri kadar emebilseydi kilolar çoktan gitmiş olurdu ama bunada şükür sağlığı yerinde azda olsa antibiyotik niyetine sabahları emiyor :)
doğru söluyorsun canım pahalı oluyor,bende devlete giderim sanırım ama o doktorda o testlerı yaparmı ,dahili doktorunamı gidim devlette yoksa kadın dogumunamı gidim,yok bi terslik var da bakalım sorucam arayıp yarın,çamlıca erdem hastanesi ayşegül hanıma gidiyorumc anım
maşallah gitsin gitsinde az az gitsin ,bebişin emseymiş iyi olurmuş ama olsun rıskı bu kadarmış demekki canım,üzülme emziremedim diye sakın , senin kılolar gıder emınım ben sanmıyorum kalıcı olucagını ,şimdi hem bebişin için yemen lazım senin ,sağlıklı şeyler yedınmı zaten pıtır pıtır gıder kılocuklar![]()
kadın doğum blümüne randevu alıp gitsen orda testleri söyleyince doktor yazıyor yaptırıyorsun canım . bir kaç tanesini devlet yapmıyordu onlarıda özelde yaptırmıştım .![]()
bazı doktorlar tuhaf oluyor nedense ,korkuyorum bişey sölemeye ,
bakalım şimdi 1martta 10.haftam olucak hemen hemen bu seferde istemezse neden istemıyosunuz diye sorucam ,düşündükçe niye niye diye sinirlerim bozuldu nazcım![]()
aminnnn canımm
Hayırlı haftalar olsun hanımlar 3 kilo daha vermişim başlangıç kilom 99 şuan kilom 90,00 çok sevindim sporun motive olmamda çok etkisi var düğüne kaldı 5 ay her ay 4 kg versem minimum 70 kg luk bi gelin olurum hala şişman oluyorumyaaa ah ahh bu akılll niyeee son dakka gelir hepp :)