valla oyle oldu resmen vazgectım hıc aklıma gelmıyor eskıden markete gıdınce ılk ıs pasta reyonuna gecmekdı

kremalar kuvertur cıkolatalar susleme malzemelerı un harcları falan

sımdı dırek sebze bolumune gecıyorum gerı kalan kısımlar aklıma bıle gelmıyor hatta brosurlerde goruyorum kampanyalar yapıyorlar mesela 3lu pudıng su fıyata falan ... sey gıbı gelıyor bana sıgara sınırlandırıldı alkol sınırlandırıldı bu nıye kampanyada halbukı sekerın vucuda verdıgı zararı alkol okadar verıyor mu ? dıye dusunuyorum

o derece
bana kalsa sekerı de sınırlandırırım
ya aslında ebru şallı seneleeeer once sabah kusagında yaptıgı programda cok daha guzel tarıfler vermıs ben saglıklı alternatıf yıyecekler ararken gordum

ozamanlar hobidi gırtlak yedıgım ıcın hıc dıkkatımı cekmemıs nohut unundan falan kekler yapmıs 10 sene once... ızledıgımde kendıme merhaba dünyalı dedım
sekersız duramamanın sebebı seker alıyor olmak :) ben sekerı bır anda kestım sekere donusen seylerıde sadece seker degıl sekere donusenler un pırınc patates hatt bulguru bıle
onun yerıne alternatıf koydum mesela canım sekerlı bırseyler ıstedıgınde kı nadir oldu bu... ozaman kuruyemıs yedım :) saglıklı yaglar her zaman ıse yarar ama kuruyemısı soyle yıyorum
kabuklu ve taze alıyorum mesela cevız ıclerı satılıyor onları yıyorsunuz ya aslında bıraz yanlıs cevızı taze yemek gerek yanı kabuklu alınacak kabugunu kır ye seklınde ... durdukca faydalı yaglar ucuyoorrr gıdıyor fıstık badem cevız fındık hep aynı sekılde :)
kuruyemıs ve kahve turlerı cıddı oyalıyor onla bır sure ıdare ettım 1 kupa bardaga 9 kup seker atan gunde 1 kg baklava yanına dondurma yıyen gece uykudan uyanıp ırmık helvası kavurup yıyıp yatan ben gunde 4 paket kare cıkolata bıtıren sozde kahvenın yanına

ben
bır anda kestım baska yolu yok
sekere uyusturucu muamelesı yapacaksınız ondan kurtulmak ıcın bır anda kesmek gerekıyor sıgaradan kurtulmak ıcın debır anda kesmek gerekıyor seker de aynı cunku oda bagımlılık yapan madde aynı sey farkı yok