Saglikli beslenme günlüğüm...

_ihlamuragaci_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2016
22
17
3
Selamun Aleykum Arkadaslar benim gibi saglikli beslenerek daha fit olmak isteyen varmi ? 60 kilo aşagisi olan kardeslerimde varsa sayfama katilabilirler. burayi gunluk olarak kullanacagim insallah. Hadi Bismillahirrahmanirrahim :)

Hz. Ebu Hureyre r.a. anlatıyor: "Resûlullah s.av. buyurdular ki: "Öyle devir gelecek ki, insanoğlu, aldığı şeyin helalden mi, haramdan mı olduğuna hiç aldırmayacak. Böylelerinin hiçbir duası kabul edilmez." (Buhari, Büyü' 7, 23; Nesai, Büyü' 2, (7, 243))

Merhaba canım , günlüğün hayırlı olsun :)) bende senin dediğin gibi sağlıklı beslenmek ve bana, vücuduma zararlı olan gıdalardan uzak durmak istiyorum .. Bu gıdalar bağımlılık yapıyor, bırakması çok zor ama bize hiç bir fayda sağlamıyor aksine kilo yapıyor ve kilolarımızla birlikte hastalıklı hiç rahat olmayan bir yaşam bizi karşılıyor. Daha zinde, daha fit ve sağlıklı bir yaşam için bende sana katılmak istiyorum..

Öyle sevindim ki.... Hos geldin :))) Aslinda konu basligimi saglikli ve helal beslenme gunlugum... olarak yapmak isterdim taa ki sonradan geldi aklima... çok cok haklisin canim degil mi.. Allah'in bize oyle guzel tatlisindan tuzlusuna sundugu nimetler varken nicin o ne oldugu belirsiz bagimlilik yapan şeyleri yiyoruz.. migdemize belkide birsuru haramlar giriyor biz farketmiyoruz.. cok uzgunum.. o zaman yarin sabah itibaren baslayalim beraber olurmu.. ogun ogun yazalim.. sadece yediklerimizi degil faydali seylerde paylasabiliriz hadisler gibi.... helal urunler neler tartisabiliriz... yahut burada o urunlerin reklamlarini yapabiliriz.. amacim boyle bir cok kisiye ulasip cagin hastaligindan cumleten kurtulmak... zaten kilolarin basida saglikli dogal ve helalinden beslenmemek bana gore... yapabiliriz bence hersey beynimizde bitiyor. :))) duaci olalim canim birbirimize insallah..

İnşallah burda önce birbirimize sonra da bize katılmak isteyen bilinçli arkadaşlarımıza faydalı oluruz. Bildiğimiz güzel şeyleri paylaşırız, bilmediklerimizi araştırarak öğreniriz. Dediğin gibi sadece beslenme ile alakalı değil hadisler, dualar vs bunun gibi şeyler de paylaşalım :)) yarın sabah itibaren bende yediklerimi paylaşırım canım yanlış beslendiğim zaman beni uyarmanı çok isterim. Bu arada ismin nedir canım seninle iyi anlaşacağız gibi baksana hemen hemen aynı şeyleri düşünüyoruz .

canim... ozelden mesaj attim sana okumusmuydun

Peygamber efendimizin dediği gibi ölçülü beslenmek gerekiyor aslında. Çok önceden bir yerde karşıma çıkmıştı ama tabiki uygulamak aklıma bile gelmemişti.

Şöyle ki; peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) midemizi 3'e bölmemizi söylemiş. Bunun 3 te 1 ini suyla 3 te 1 ini yemekle 3 te 1 ini de boş bırakmamızı yani hava almasını söylemiş.

Bundan sonra böyle beslenmek istiyorum. Sofradan doymadan kalkalım ki midemiz de boş yer kalsın. Yemeklere saldırmayalım.

Ah can... ne guzel yazmissin... neler yapmak isterdim ukte kaldi... ama insallah Allah buyuk belki bi kapi acar tekrar karsilasiriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…