Amin

Hayır duaların ve güzel dileklerin için çoooook teşekkür ederim

İnşaallah canım, Allah gönlündekini hakkında hayırlı etsin

İri çıtı pıtı diyelim o zaman

Yani görünüşün değil seni çıtı-pıtı yapan. Muzipliğin yüzüne yansımış, şirin, sevimli, muzip bir çocuk gibi görünüyorsun. O yüzden çıtı-pıtı

E sen de yaramazlık yapma artık. Bu güzelliğe, bu boya biraz iyilik yap kendine şekercim. Hadi bakalım pazartesi bahanesiz bekliyorum seni... Anlaştık mı??
Şekercim bizim sorunumuz küçük yorgandan ziyade ısı farkı. Yün yorgan bana çok ağır geliyor. Tv. da reklam yapıyorlardı ısı farkını düzenler diye çift kişilik yorgan ondan aldım ama bahsettikleri gibi çıkmadı, eşim daha çok terledi. Zaten rahmetli kayın validem çok nazlı yetiştirmiş ufacık bir şeyde hasta oluyor. Bu terlemeler de hasta olmasına yetti. Çareyi ayrı yorganda buldum...
Süslen şekerim, ne güzel işte

Bence kadın dediğin bakımlı olur...
Ben sana yazıcaam mineralin adını. Yok canım yaaa, bu ara gelen giden, yatılı misafir derken 65 lerde geziyorum yeniden. Tatlı yedikçe de tatlı yiyesi geliyor insanın. Gayet de vur dibine yaptım misafirler varken. Her akşam ya pasta geldi eve ya da tatlı... Tatlıcının evine gelince misafirde de beklenti oluyor biz de mecburen ikram (tabiki de dayanamayıp yiyorum) ediyoruz. Yoksa ayıp oluyor.
tesekkür ederim serapcim agzindan bal damliyo, ee hadi neyse öyle diyelim ama insallah bir gün eskisi gibi citi piti olurum. evet bakim konusu bencede önemli, mesela kapali oldugum halde, saclarimi bende hep boyatirim, kimse görmez ama ben seviyorum, birde evde sacim aciktir genelde o yüzden seviyorum hatta bu aralar gene düsünüyorum, suan saclarim bakir , karamel arasi bir renk, ama mecde bana güzel oluyor, özledim gene bir sariya gecis yapabilirim her an

Bu sabah:
400 ml. su
Kahvaltım:
2 dl. ekmek
1 yumurta
1dl. peynir
1 tk. bal
1/2 domates
4 zeytin
Çay
Ara:
400 ml. su
Ara(11.30):
1 sade Türk Kahvesi
400 ml. su
Öğle:
Ton balıklı salata
1 elma
Yeşil çay (tarçınlı)
Ara:
400 ml su
Ara(15.30):
1 sütlü kahve
300 ml. su
Akşam:
1 Kase çorba
1 Kase yoğurt
Ara:
Yeşil çay
200 ml. su
serap bak bu listende sabah kahvaltini cok güzel yapmissin , eminim bu seni uzun süre tok tutmustur, gün boyu tokluk hissettinmi, bende kahvaltiyi güzel yaparsam fazla mutfaga ugramiyorum, menün güzel begendim afiyet olsun arkadasim.
Şekercim, mesaj gönderdim. Ancak mesajda da belirttiğim gibi doktoruna danışmadan kullanmamanı rica ediyorum. Çünkü miden için aldığın ilaçla etkileşimi var. Doktorun gerek yok derse alma. Sonuçta ilaç...
Doğal olarak iştah kapatan, tatlı isteğini azaltan yiyecekler:
-Tarçın
-Brokoli
-Domates
-Ceviz
-Yer fıstığı
-Baharatlar
-Tavuk
-Yumurta
Kişisel deneyimimi yazayım. Son bir kaç gündür brokoli yiyorum. Gerçekten de tatlı isteğimi kesti. Yine aynı şekilde yumurtanın uzun süre tokluk sağlamasının sebebi de sanırım içerdiği mineraller...
tesekkürler serapcim özeldende yazmistim ama mide ilacim yarin son , midemde iyi artik, sen hele bir dene iyiyse bende sorarim eczaneye canim, ama tv de bende duymustum
Tekrar merhaba arkadaşlar...diyetisyene gittim,geldim :)durum çok iç açıcı değil...vücudumda insulin direnci oluşmuş...kan şekerim 95 falan olmalıymış...yani 95 lere düşürelim diyor...benimki 109 muş...2 hafta sonra tekrar çağırdı...bir liste verdi,ama bu liste insulin direnci ni kırmaya yönelik bir listeymiş...kilo kaybı olmayabilir...sadece onun ofisinde tartılacağım...ama memnun kaldım...çok ilgili...
---------------------------------
Listemi yazıyorum....spor gün aşirı yapılacak...1,5 saat yürüyüş
------------------------------
Spor dan önce 1 bardak süt içilecek,içinde biraz kahve ilave edeceğim(aç iken yağ yakımı hızlandırıyormuş)
Sabah:4 parmak kadar beyaz peynir VEYA 2 parmak kadar beyaz peynir+1 haşlanmış yumurta(haftada 2-3 sefer)domates,salata,yeşilik,2 ince dilim ekmek ,3-4 zeytin
Öğlen:1 kepçe çorba,salata(1 tk yağ ile),1 dlm ekmek,1 kase cacik veya ayran,3 köfte kadar et veya 6 yk sebze yemeği...haftada sadece 2 kere et ye dedi...
Ara:1 brdk ayran+1 meyva VEYA 1 fincan sütlü neskafe+yarım paket diyet bisküvi VEYA 1 çb yoğurt+2 yk yulaf
Akşam:1 kepçe çorba,5-6 yk sebze yemeği VEYA 2 köfte kadar et,1 çb yoğurt,salata...
Ara:1 su bardağı süt veya yoğurt,1 meyve(haftada 2-3 kez)...
-------------------------------------------
Listem bu...ayın 28 inde kontrole gideceğim...bu arada tok ve giyinik 80,6 kg geliyorum...bir arada tickerimi da değiştireceğim...
Sizce listem nasıl?
Dallidacim liste güzel ama önceki beslenmene göre fazla aslindda dogru olanida bu, bende öyleyim diyet moduna girdigim zaman, otomatikmen az yeme hissi olusuyor ve doymadigimiz icinde sürekli birseyler yeme ihtiyaci doguyor, aslinda bu listelerle hem aclik hissetmeyecek, hemde diyet yaptigimizin farkina bile varmayacagiz, liste bence dr.unda dedigi gibi ilk hafta kilo verdirmeyebilir ama insülin direncini kirarsa daha sonra listeni degistirebilir, aslinda bencede ilk önce altta yatan sebebleri ortadan kaldirip sonra zayiflatacak cok mantikli, gercekten dr .un iyiymis , bizler buldugumuz diyeti yapmaya calisiyoruz en fazla 1-2 hafta sonra birakiyoruz, belki bizdede bir sorun var bilmiyoruz, sen en iyisini yaptin kontrol altinda olmak en iyisi. normalde boylarimiz hemen hemen ayni kilo olarakda ben senden 10-12 kilo kadar fazlayim, senin listen böyle doyurucuysa benimkinde muhtemelen bir iki dilim ekmek daha fazla olmalidir diye düsündüm, benim elimdede bir liste vardi, 90 kilo ve üzerindekiler icin bir listeydi, yani liste mideden önce gözümü doyurdu, ama denemedim kilo veremem diye, ama hata yapiyorum, ya yarmagül gibi bayanim, bana sabah bir dilim ekmek yetermi

ondan sonrada bütün gün kedi -ciger olayi gibi dolasiyorum, mutsuzluk, sinir, halsizlikde cabasi :26: oglumu dogum yaptiktan bir sene sonra ben 1650 kalorilik bir diyetle sporda yaparak 8 kilo vermistim.

bence uzun sürede ama sagligini kazanacagin, metabolizmani hizlandiracagin, icinde her sey olan, hic bir seyin özlemini cekmeyecegin bir liste, hic tereddüt etme uygula ve sagligini kazan
Günaydınlar

Birazdan kahvaltımı yapacağım:2 dilim ekmek(1 dilim ekmek =2 parmak kadar),4 parmak kadar peynir,4 zeytin,domates,salata
Öğlen:1 kepçe mercimek çorbası,6 yk z.yağlı patlıcan,salata,1 kase cacik,1 dilim çavdar ekmeği...
Bugün öğlenden sonra çiftliğe gideceğim...geçen hafta inek doğurmuş,gidip danayı göreceğim

Öpüldünüz

ooooo yeni listeye baslamissin bile tebrikler ve basarilar arkadasim, menünde gayet güzel afiyet olsun, negüzel iyi gezmeler canim , ben malesef hic bir hayvana yaklasamiyorum, dokunamiyorum,mesela civcive bile dokunamam , yani gördügünüz bu yarmagül kelebek varsa odaya giremeyenlerden