Sağlıklı bir hayat için yapılacaklar listesi...

mrvhyl_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2010
5
0
36
Trabzon
Günlük tempolu olarak yürüyeceksiniz.Akşam yemeklerinde normalde yediğinizin yarısını yiyorsunuz tuz yok şeker yok yağ yok.Yaptığınız yemekler zeyinyağlı olacak.
Katı yağlar yasak, (bunun sebebide karadenizli insanlar katı yağ tüketir ve kalp hastalığı çoktur, akdenizli insanlar zeytinyağlı beslenirler ve sağlıklıdırlar.)
Herkesin bir günlük yemek planı olmalı eğer bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bir diyetisyenle karar verebilirsiniz.
Eğer çok fazla kiloluysanız örneğin 20-30 kilo fazlanız varsa kesinlikle bir diyetisyene gitmeniz gerek zaten.
Şekeri tamamen kesmeniz gerekiyor, tuzuda... Hamur işi yemek yasak bunun yerine kepekli ekmek yada çavdar ekmeği tüketin.Ayrıca bol su tüketmeniz gerekiyor yaşa göre 2 ila 2.5 litrearası normal bir insanın tüketebileceği sudur.Ayrıca bu kilo fazlasına göre artar.
Küçük ev işleriyle büyük ölçüde adımlar atabilirsiniz.
Örneğin:

Evde işleri çocuklarınıza yaptırmayın.Daha çok hareket halinde olun...Televizyon izlerken bile spor yapmaya çalışın.

Mesela bu sabahtan itibaren işe yürüme gidip gelmeye başlayın ve iş yerlerinde yiyeceğiniz yemeklerin yerine, hafif salata türü şeyler yiyin.

Akşam yemeklerini en fazla 7de yiyin ve sonra ağzınıza hiçbirşey koymayın.

Ben bunları 1 ay yaparak sağlığıma kavuştum.Kiloluydum 10 15 kilo verdim.Devam ediyorum yapmaya.Bu öğrendiklerimde bir kitapla başladı.
Size bu kitabı anlatayım,içerisinde neler yapmanız gerektiği, beslenme planınızın nasıl oluşturabileceği,kalori cetveli,işlerde harcanılan kaloriler sadece aklıma gelenler bu kitapla neredeyse hayatım değişti.Artık hergün yürümesem rahat hissedemiyorum.

Reklam gibi yapmak istemiyorum ama kitabın adı 21.yüzyılda sağlıklı beslenme ve diyet, Dr.Hüseyin Budak ın kitabı.Bu kitap diyetten önce sağlıklı yaşam hakkındada birçok öneri veriyor.

teşekkürler;hem doktor,hem diyetisyen,hem psikolog,hem irade,hem hayat felsefesinin değişmesi ...herbirinden biraz veya tamamen gerekli...

Back
X