Dermaroller uygulaması hakkında:
Sivilce tedavim sonrası yüzümde kalan izler için dermapen ve dermaroller uygulatmak istemiştim ancak dermapen fiyatı çok fazla olduğu için evde dermaroller yapmaya karar verdim
İlk uygulamayı ilacı bitirdikten 6 ay sonra yaptım.
Dr.Pen den aldığım 0,5 mm lik titanyum iğneli dermarollerı kullandım. Kullanım öncesi yüzümü bioderma temizleyicisi ile yıkayıp dickinson's cadı fındığı toniği ile tamamladım.Dermarollerı kullanmadan önce yanında verilen antiseptik sprey ile temizledim. Her kullanım öncesi ve sonrası aynı işlemi uyguladım.
1 . uygulamada : Hiç bastırmadan sadece iz olan yerlere yıldız çizecek şekilde uyguladım. Üstüne elimde dermoskin tobical biotin kremi ile soğuk sıkım kuşburnu yağını (birkaç damla yeterli) karıştırarak 30 dk sonra sürdüm.
2. uygulama: 15 gün sonra yaptım. Bu sefer tüm yüze yukarıda verilen şekilde bölge bölge çalıştım.bu sefer hafif bastırdım. Hafif açılı tutarak ,kesinlikle sürtmeden sadece rollerı yüzümde gezdirdim.Yüzümde gezdirirken belirlediğim çizgini dışına çıkmadım;yani kaydırmadım.bu iğnenin cildi çizmesine neden olabilir. Hafif kızarma meydana geldi.Kanama olmadı. 1 sa bekledikten sonra yine aynı kremi ve yağı sürdüm.
Not: Bu arada lekeler ve izler için 2 günde bir kuşburnu yağı ile masaj yapmaya devam ettim. o dönem kış olduğu için de çok rahat uyguladım ama sanırım yüzümdeki tüyleri de beslediği için artık daha belirgin:/
3 .uygulama: 1 ay sonra yaptım. Yine tüm yüze uygulama yaptım ve orta şiddette bastırdım.Bundan sonraki uygulamalarım hep aynı oldu ve aylık yaptım. Cilt yenilemesi 21 gün üzerinden düşünüldüğünde böyle yapmak mantıklı geldiği için. Kimi zaman sadece krem+yağ, kimi zaman serum+krem uygulamasına gittim.
En son Ağustos+Eylül ayı içerisinde her hafta yapmaya karar verdim.Ondan sonra tekrar aylık rutin şeklini alacak.
Her hafta sonu rutinimde bu sefer Eczaneden aldığım C vitamin ampüllerini kullandım .Hatta baya fazla geldi. diğer uygulamalardan farklı şekilde ampülü uygulamadan önce yaptım ve sonrasında uygularken de üstünden yavaşça geçtim. Uygulama kolaylığı için sıvıyı şırınga ile yüzüme verdim.Sonrasında mizon hr asitli serum ile işlemi bitirdim.
Ertesi gün oluşan farklılık bile gözle görülmeye değer bence. Aynı zamanda kaşlarıma da çıkış yönlerine doğru uygulama yaptım ve kaş serumumu sürdüm. Kaşlarımla ilgili bir sorunum yok ama serum içindeki badem+hint yağının daha hızlı emildiğini düşünüyorum.Dökülmeler azaldı.
Dermaroller ile ilgili ekipmanın kendi temizliği mutlaka antiseptik sprey ile yapılmalı.Çok sert zemine,çok sert bırakılmamalı,yere düşmemeli aks takdirde iğne uçları yamulur. Yüzde mutlaka belirlenen dikey çizgiler halinde uygulanmalı, sürtülmemeli yoksa cildi çizer.Cilt temiz olmalı. Uygulama öncesi kimyasal peelingler ,AHA-BHA lı ürünler kullanılmamalı. Uygulama sonrası 8-10 sa su değmemeli.Bu nedenle akşam yapmak daha mantıklı. Uygulamayı banyodan hemen sonra yapacaksanız kese yapılmamış olması gerekir. Eller mutlaka temiz olmalı hatta eldiven kullanılmalı.Cilt sorununa uygun onarıcı özellikli (eğer sivilce izi ise) bir serum kullanılmalı ;salyangoz özlü,niacinamide içerikli,c vitamini vs. Eğer nem sorunu varsa hyaluronik asitli serumlar kullanılır. Ürün seçiminde içerik listesi ayrıca önemlidir.Aktif bileşen içerik listesinde ilk 5 yada 6 sıranın içinde olmalıdır.