Sağlıklı Yaşamaya Son Kararlı Adımım

oylebirkimse

Guru
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
934
1.605
313
34
Merhaba herkese. Bu mecrada beslenme ile ilgili grup-konu atılımlarımın dördüncüsü sanırım.
Bu kez son olmasını diliyorum.
Konuyu açmamdaki amaç: sağlıklı, beni iyi hissettiren bir beslenme düzenine girmek ve yiyeceklerle bedenimle ilişkimi düzeltmek.
daha önceden hiç bir anda belli miktarda kilo verme deneyimim olmadı git gel oldu hep kilom. son iki yıldır 4-6 arası bir fazla kilo sorunum var. 36 bedenden 38'e çıktım. giysilerimin olmaması-dar olmaması hoşuma gitmiyor. ileriki yaşlarımı hesaba katarak fazlalığımı şimdiden atmak istiyorum.

burada günlük besin tüketimimi ve hareketimi sporumu düzenli kaydedeceğim.
Kilom bu sabah itibariyle 64.5.
Hedefim de 58-59 bandı.
1 yıldır bu kiloları göremedim 60 oldu ama geri aldım.
Şu an hamile değilim ama düşünüyorum her an olma ihtimaline karşı bir yandan fazlalığımı atmak iyi olacak.
Bu kez iradeli olmayı hedefliyorum öncelikle. fazla kaçırdığım günleri ertesi gün telafi etmeyi öğrenmek istiyorum; battı balık yan gider kafasıyla daha da abartmak istemiyorum. canım sıkılınca yemeğe koşmak istemiyorum.
Neyse konudan biraz saptım sanırım.
Yarından itibaren başlayalım:) gün gün veya birkaç günlük toplu olarak bildirimde bulunacağım.
İrade konusunda motive edecekler varsa tavsiyelere açığım:)

Merhaba herkese. Bu mecrada beslenme ile ilgili grup-konu atılımlarımın dördüncüsü sanırım.
Bu kez son olmasını diliyorum.
Konuyu açmamdaki amaç: sağlıklı, beni iyi hissettiren bir beslenme düzenine girmek ve yiyeceklerle bedenimle ilişkimi düzeltmek.
daha önceden hiç bir anda belli miktarda kilo verme deneyimim olmadı git gel oldu hep kilom. son iki yıldır 4-6 arası bir fazla kilo sorunum var. 36 bedenden 38'e çıktım. giysilerimin olmaması-dar olmaması hoşuma gitmiyor. ileriki yaşlarımı hesaba katarak fazlalığımı şimdiden atmak istiyorum.

burada günlük besin tüketimimi ve hareketimi sporumu düzenli kaydedeceğim.
Kilom bu sabah itibariyle 64.5.
Hedefim de 58-59 bandı.
1 yıldır bu kiloları göremedim 60 oldu ama geri aldım.
Şu an hamile değilim ama düşünüyorum her an olma ihtimaline karşı bir yandan fazlalığımı atmak iyi olacak.
Bu kez iradeli olmayı hedefliyorum öncelikle. fazla kaçırdığım günleri ertesi gün telafi etmeyi öğrenmek istiyorum; battı balık yan gider kafasıyla daha da abartmak istemiyorum. canım sıkılınca yemeğe koşmak istemiyorum.
Neyse konudan biraz saptım sanırım.
Yarından itibaren başlayalım:) gün gün veya birkaç günlük toplu olarak bildirimde bulunacağım.
İrade konusunda motive edecekler varsa tavsiyelere açığım:)
Siz kararli bi sekilde basladiktan sonra yapamayacaginiz hic bisey yok bence 😉

Bugünün kahvaltısı:
Sebzeli ve sucuklu omlwt
2 dilim ekmek
Peynir-zeytin ve domates.

Öğle: 3 yk kısır

Akşam: ızgara tavuk ve patates kızartması yanına salata&ayran.

Ara: türk kahvesi
Sütlü filtre kahve

Bugün evden çıkmadım biraz hareketsiz geçti.

17/01/2022
kahvaltı:
hindi salam-peynir-acuka ve salatalık turşusu 2 dilim tam buğday ekmekle soğuk sandviç&100 ml meyve suyu.

Ara: türk kahvesi-soda

Akşam: mercimek çorbası-zeytinyağlı kereviz ve kızartmadan yapılmış karnıyarık. 1 dilim tam buğday ekmek ve yoğurt.

akşama kadar acıkırsam meyve ve yeşilçayla bir ara öğün daha yaparım.

kas ağrılarım geçerse 200 ip atlama ve 50'şer mekik-squat yapacağım.

18/01/2022
kahvaltı: bir poğaça bir açma ve çay.
öğlen: 6yk salçalı makarna-yoğurt
ara: kahve- 2 kare çikolata
Akşam: dünün aynısı

19.01.2022
kahvaltı: 1 simit- 2 dilim hindi salam- 20 gr beyaz peynir-6 adet yeşil zeytin ( 400 kalori)
öğlen: 7-8 kaşık zeytinyağlı kereviz
akşam: Mercimek çorbası- ızgara tavuklu salata

bu şekilde gün ortalama 100 kcal yapiyor.

20/01/2022
Kahvaltı: menemen, 2 dilim ekmek, zeytin peynir 1 dilim salam
ara: fındık içi ve türk kahvesi
Akşam: Izgara köfte ve lavaş ekmeği
Yemekten sonrada bir waffledan 3-4 çatal aldım. almasaydım iyiydi:)

Back
X