Sağlıksız gebelik geçiyorum

RABIS 2018

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2021
1.259
465
73
25
Az artan beta sonucu doktorum yarın muaneye çağırdı ve iki gece 1 saatlik anı karın ağrısı böbrege ve bele vuran ağrıyla geçirdim şiddetli sonra geçti doktor dış gebelik dedi galiba doğru dedi ama leke kanama yok olurda birisi aynı durumu yaşarsa diye yazıyorum 5 yıl sonra mucizem oldu oda sağlıksız oldu önümüzdeki günlerde bakacaz ne gelirse Allahtan geliyor

Az artan beta sonucu doktorum yarın muaneye çağırdı ve iki gece 1 saatlik anı karın ağrısı böbrege ve bele vuran ağrıyla geçirdim şiddetli sonra geçti doktor dış gebelik dedi galiba doğru dedi ama leke kanama yok olurda birisi aynı durumu yaşarsa diye yazıyorum 5 yıl sonra mucizem oldu oda sağlıksız oldu önümüzdeki günlerde bakacaz ne gelirse Allahtan geliyor
çok geçmiş olsun canım kesın tanı konuldu mu?
leke ,kanama vs olmamıstı bende gecen sene dıs gebelık gecırdım ..

metotraksate dıye bır ıgne var onu yaparlar muhtemelen,
sonra beta takıbı yapılır,
ınsalllahh en kısa zamanda saglıkla atlatırsın canım, cok gecmıs olsun
Sağol canım geçen yıl geçirdin sen hayla gebelik olmadimi sıkıntınız kimde neyden olmuş seninki dış gebelik

Sağol canım geçen yıl geçirdin sen hayla gebelik olmadimi sıkıntınız kimde neyden olmuş seninki dış gebelik
ben dıs gebelıgı dogal yoldan hamıle kalınca yasadım ılk defa 3 sene sonra olmuştu,
dıs gebelıkte yumurta ve sperm bırlesmıs benım tupte kalmıs ılerlememıstı.. yanı nedenı şu , şundan kaynaklı denmıyor..
6 ay snra tup bebek yaptık ılk denemem tuttu ama maalesef oda kesem cok duzensızdı ve subat ayında kurtaj oldum,
patalojı sonucunda mol gebelık-uzum gebelıgı oldugu ortaya cıktı,
yanı cok nadırmıs mol gebelık, ya şanssızlık tamamen ya da saglıksız embrıyodan oluyor dedı doktor,
embrıyomun kalıtesıde en ıyı kalıteydı 5aa.
ama kromozom bozuklugunu eger genetıkı tup bebek degıl ıse goremıyorlar ..
yanı kısacası nasipte ne varsa yaşıyoruz, Rabbım hayırlar yazsın,saglıklı hayırlı evlatlar versın en kısa zamanda .
şuan 6ay korunma sürem var 2 ay olacak haftaya kurtaj olalı ..

ben dıs gebelıgı dogal yoldan hamıle kalınca yasadım ılk defa 3 sene sonra olmuştu,
dıs gebelıkte yumurta ve sperm bırlesmıs benım tupte kalmıs ılerlememıstı.. yanı nedenı şu , şundan kaynaklı denmıyor..
6 ay snra tup bebek yaptık ılk denemem tuttu ama maalesef oda kesem cok duzensızdı ve subat ayında kurtaj oldum,
yanı cok nadırmıs mol gebelık, ya şanssızlık tamamen ya da saglıksız embrıyodan oluyor dedı doktor,
yanı kısacası nasipte ne varsa yaşıyoruz, Rabbım hayırlar yazsın,saglıklı hayırlı evlatlar versın en kısa zamanda .
Anladım ne düşünüyorsun denemeye devam mı 6 ay sonra

Anladım ne düşünüyorsun denemeye devam mı 6 ay sonra
tabii :) korkuyorum ama çok..
dıs gebelık sonrası bunu yaşamak baya etkıledı benı..
her hafta beta takıbı yapıldı aylarca hastanelerdeydık, suan 3 haftada bır devam beta baktırmaya, Allah korusun tekrarlama olmasın dıye, 6 ay takıp edılecek,
2 ay dogal deneyecegız olmaz ise bekleyen bebişlerden transfer :dua: :dua:

tabii :) korkuyorum ama çok..
dıs gebelık sonrası bunu yaşamak baya etkıledı benı..
her hafta beta takıbı yapıldı aylarca hastanelerdeydık, suan 3 haftada bır devam beta baktırmaya, Allah korusun tekrarlama olmasın dıye, 6 ay takıp edılecek,
2 ay dogal deneyecegız olmaz ise bekleyen bebişlerden transfer :dua: :dua:
He dondurulmus var yani anladım benim yok tüp bebek yaparsam sil baştan olacak bende düşünmüyorum okadar. İğne hormonel sancılar çok uzak benim için belki normal çatlama tedaviler denenirim yumurta büyüyor ama kalite yok

He dondurulmus var yani anladım benim yok tüp bebek yaparsam sil baştan olacak bende düşünmüyorum okadar. İğne hormonel sancılar çok uzak benim için belki normal çatlama tedaviler denenirim yumurta büyüyor ama kalite yok
evet dondurulmuşlar var canım ınsallah saglıklı olurlar ve tutunrular ,
dıs gebelıgın yumurta kalıtesıyle alakalı oldugunu sanmıyorum ama ben, hıc boyle bısey demedıler bana ..
ınsallaahh en kısa zamanda nasıp olacak ınanıyorum bunlarda bir süreç işte yaşıyoruz ımtıhan dunyası..
Rabbım saglıkla versın en kısa zamanda tum ısteyenlere,amınn :KK200:

evet dondurulmuşlar var canım ınsallah saglıklı olurlar ve tutunrular ,
dıs gebelıgın yumurta kalıtesıyle alakalı oldugunu sanmıyorum ama ben, hıc boyle bısey demedıler bana ..
ınsallaahh en kısa zamanda nasıp olacak ınanıyorum bunlarda bir süreç işte yaşıyoruz ımtıhan dunyası..
Rabbım saglıkla versın en kısa zamanda tum ısteyenlere,amınn :KK200:
Amin inşallah güzel günleri görürüz

Canım çok geçmiş olsun. Mol gebelik olduğu nasıl ve kaçıncı haftada anlaşıldı?

Kendinize yumurtalarım kalitesiz diye mesajlar vermeyin sürekli..
bunu kesinkes kimse bilemez doktorlar bile
ne hikayeler var yumurtası boş çıkıp tedaviden sora doğal hamile kalan kendinizee güzel telkinler vermeye çalışın tıp herşeyi açıklayamaz

Kendinize yumurtalarım kalitesiz diye mesajlar vermeyin sürekli..
bunu kesinkes kimse bilemez doktorlar bile
ne hikayeler var yumurtası boş çıkıp tedaviden sora doğal hamile kalan kendinizee güzel telkinler vermeye çalışın tıp herşeyi açıklayamaz
Ama tüp bebek doktor öyle dedi yumurtan çok ama kalitesiz embriyonda kalitesiz oldu gebelikte sağlıksız oldu dediği hep çıktı ondan ne derse inanamıyorum ben inşallah mucize olur

Back
X