Bebek Beslenmesi Sağmayı bırakmalı mıyım?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Hanfendigibiyim

hakiki tosun paşa benim
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2014
356
169
123
35
Kızlar merhabalar. Kızım 2 aylık bir süredir meme almıyor. Yaklaşık 1 ay hatta belki daha fazla. Sürekli sağıyorum. Son zamanlarda o kadar sık sağmamaya başladım. Zaten sağdığımda da çok az geliyordu. İyice azaldı. 1 gün boyunca sağdığımda akşama kadar anca 1 öğünlük çıkıyordu. (Toplam Yaklaşık 100cc) bugün o kadar bile toparlayamadım. Bi sağımda 20cc çıkıyor 2 göğüsten. Nerdeyse yarım saat sağıyorum. Tecrübeli anneler yardımcı olabilirmi sağmayı tamamen bırakmalımıyım sizce. Sıkıntı olurmu acaba. Mastit falan olacak kadar bi süt değil galiba bendeki miktar. Ama emin olamıyorum. Tecrübelerinize ihtiyacım var

Kesinlikle birakma.Benim bebegim de meme reddi yasadim dogdugundan beri yapmadigim sey kalmadi.Surekli olarak sagip veriyorum.Emmezse sut biter.sagarak kesilir diye bir sey yok.3 saatte bir duzenli olarak sagmaya calis.Benimde cok azdi surekli ugrasiyorum Allaha sukur artti yetmezse 1 ogun mama veriyorum.Ne yaptigimi soyleyeyim Sabah kalkinca ve gece yatarken buyuk bardak humana(12 kutu bitirdim suana kadar) gun icinde iki buyuk kupa milktea(aktarlarda satiliyor-ondanda 6 kutu) ictim,bol su.
Lutfen denemeden ugrasmadan birakma,nasibi neyse onu icecek ama biraz gayret.Gece kalkip gitmek surekli sagmak zor ama bebegin anne sutu almasi herseyden degerli.

teşekkürler yardımın için canım. şimdi kaç cc sütün oluyor tek sağmada? humana o kadar artırırmı ?

Facebookta Emzirme Sanatı grubuna katılıp yardım alın mutlaka.
Biberon ve emzik kullanıyorsanız meme reddi yapar. O yüzden onları bırakıp emzirmeye yöneltmek gerekir. Gruptaki emzirme danışmanı 18. aya kadar emmeme durumunda ya da çalışma nedeniyle bebekle ile ayrı kalındığında sütün etkilenmemesi için sağım yapılması gerektiğini söylüyor. Sizinki daha çok küçük. O yüzden sağımı bırakmayın lütfen. Saat başı 5 er dakikadan iki göğsü toplamda 10 dakika sağarsanız daha etkili olur. Gece sağım 2 saatte bire çıkarabilirsiniz. (Gece süt üretimi artar,özellikle gece de sağın bence.) Çünkü şöyle düşünün evladınız emseydi en fazla 2 saatte bir emecekti. Hatta bazen saat başı. Küçük olduğu için emme sıklığı fazla olur. O yüzden o tempoda sağım yapmak gerekir.
İnşallah emmeye dönünce de bebekle beraberseniz sağım yapmazsınız.
Bu arada benim de 9 aylık oğlum var. Ben de ilk aylar sağarak sütü arttırmıştım.

Sağmayı bırakmayın. 2 satte bir sağın. Sağdıkça göğüsleriniz uyarılacak ve süt üretimi olacak. Sağmayı azalttıysanız sütünüz o sebepten azalmış olabilir veya farklı durumlar stres vb. Bebeğinizi mümkün oldugumca anne sütü ile besleyin, anne sütü büyük şifadır. Siz biberonla veriyorsanız bebeğiniz biberona alıştığı için anne memesini bir daha almamıştır. Çünkü emzik biberon gibi şeyleri emmek anne memesini emmekten daha kolaydır ve kaslaeınınyormaz. Halbüki anne memesini emmek kaslarını yorar ve güçlendirir. Bebeğiniz meme reddi yaşamış, o dönem bunun altında yatan sebepler vardır mutlaka. Pamukçuk, grip gibi şeylerden ötürü meme reddi yaşamış olabilir. Sonrasında biberona alıştıgı için memeyi kabul etmemişitr. Mutlaka bu konuda bir uzmandan yardım almalısınız ve bebeğinizi emzirmelisiniz. Sadece doymak için değil güven duygusu ve huzur içinde emmek iater bebekler. Geç olmadan uzmandan yardım alaeak bebeğinizi tekrar emzirmenizi tavsiye ederim. Sağlıcakla ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…