- 18 Aralık 2021
- 13
- 21
- 3
Allah Allah siz nereden biliyorsunuz?Hepsi değil belki ama %80 i %90 ı böyle
Bu rakamda geneli demek için yeterli bence
Doğru davranışlar edinmiş akıllı terbiyeli olanlar , durymunu bilip gayretli olanlar zaten sevdiriyor kendini. Sorunlu olan da kendi çocuğun olsa yine tepki koyuyor kızıyorsun doğal olarakpsikolojisi bozuk anneden alkolik uyuşturucu bağımlısı şiddet düşkünü babadan çocuğu çalıştırıp kullanan ebeveynlerden nasıl kötü olabilir sevgi evleri?ben kaç kere gittim gördüm aynen yazdığınız gibi sevgi eksikliğinden başka tek bir sorunları yok.18 yaşını dolduran çocuk devlet memuru oluyor.kıyafet yiyeyek kitap vs bol bol var orada.hem devlet veriyor hem de yardımlar geliyor tonla
Allah Allah o kadar emin söylemişsiniz kiAllah Allah siz nereden biliyorsunuz?
Şu önyargıları bırakın artık. Kaç kişi anlatmış tane tane hala ısrarla aynı şeyi söylüyorsunuz. Çocukların güvenle kalabileceği kendileriyle ilgilenen birçok profesyonelin olduğu bir yerden bahsediyoruz. Yetiştirme yurdu diye bir şey de kalmadı artık madem karalayacaksınız ismini düzgün öğrenin.
Konu sahibi, bulunduğunuz ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile iletişime geçin. Ya da direkt 183'ü arayarak ihbar edebilirsiniz.
Allah Allah siz nereden biliyorsunuz?
Şu önyargıları bırakın artık. Kaç kişi anlatmış tane tane hala ısrarla aynı şeyi söylüyorsunuz. Çocukların güvenle kalabileceği kendileriyle ilgilenen birçok profesyonelin olduğu bir yerden bahsediyoruz. Yetiştirme yurdu diye bir şey de kalmadı artık madem karalayacaksınız ismini düzgün öğrenin.
Konu sahibi, bulunduğunuz ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile iletişime geçin. Ya da direkt 183'ü arayarak ihbar edebilirsiniz.
sosyal hizmetleri arayabilirsiniz. Ya da cimere yazabilirsiniz. Şiddet varsa polisi arayabilirsiniz. Biri illaki ilgilenecektir. Çok üzülüyorum, böyle çocuklara yaHepinize merhabalar benim uzun zamandan beri dert yandığım muzdarip olduğum bir konu var oturduğum muhit ne yazık ki tabiri caizse kenar mahalle olarak adlandırılan sosyo ekonomik düzeyin en alt seviyede olduğu semtin nizamindan ötürü konut fiyatlarının ucuzluğu sebebiyle benim de kiracı olarak oturduğum bir semt. Komşularım sabahın erken saatlerinde çocuklarını dışarıya bırakıyorlar ve akşam olana dek içeri almıyorlar çoğunluk bu şekilde çocuklar soğukta akşama kadar üstlerinde mont dahi olmadan yalın ayak ordan oraya arabaların peşinde sürükleniyorlar bu bahsettiğim güruh yön bir tık iyi diyebilirim birde karşı binamda lütfen yanlış anlamayın asla yargılamak haddime değildir hayat kadınlarının yaşadığı bir ev var evde bir kaç kadın birde minik bir kız çocuğu var ben bu durumda bu çocuklar adına ne yapmalıyım nereye basvurabilirim yani devlet ilgilenmez mi bu çocuklarla anneleri evde ilgilenmiyor sokağa atıyorlar okul vs zaten yok başka ülkede olsa bir dakika bu çocukları bu sefalet içinde bırakmazlar ama malum burda pek kıymeti yok yine de basvurabilecegimiz bir yer yokmudur denetleme yapan siler ile konusacak
Ben de geçen aylarda bir kadını çöpten yiyecek toplarken gördüm ve üzülüp para verdim. Sonra dikkatimi çekti aynı yerde saatlerce yemek arayan bir sürü kişi var, yani hepsi bir çöplüğü tutmuş kimseden para istemeyen gururlu fakir ayağı ile para topluyorlar.Ben öyle iki kardeşe ayakkabı kıyafet alayım dedim. Çevre esnaf satmadı. Anlamadım önce. Sonra biri dedi ki siz alıyorsunuz , birazdan ailesi kıyafetleri geri getirip iade ediyor parasını istiyor, biz satmıyoruz bunlara bir şey.
Gerçekten ertesi günlerde aynı kardeşler aynı yerde yine çıplak ayaktilar.
Bir de unutmam, İstanbul'da bir kadın ekmek dileniyordu fırının önünde. Dört ekmek istedi. Aldım, arkamı döner dönmez fırına gidip ekmekleri geri verdi, hayatımın kazigiydi.
Bir de bir çocuk uzgunce oturmuş bekliyordu. Ne olduğunu sordum. Sattığım şeylere biri gelip tekme attı, hepsi ziyan oldu dedi. Ben öğrenciydim paramı ona verdim acıyıp. Aynı çocuk ertesi gün aynı yerde aynı şekilde oturuyordu. Hayır işi gerçekten sorup sorusturulup yapilmali
Konuda da yazıyor daha sonrasında bakan açıklama kalmış. Koğuş düzeni artık kalkıyor, çocuklar sevgi evlerinde kalacaklar diye. O yurt bu düzenin son ornegiymis yani.Sincan Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocuktan tüyler ürpertici açıklamalar
Pencereden sarkıtılıyorlar, "Haydar" adlı sopayla - yemek kepçesiyle - hortumla dövülüyorlar, gece altlarını ıslatmasınlar diye zorla tuz yediriliyorlar, iç...www.google.com.tr
Çok değil 4 sene önce basına yansıyan , bu sadece yansıyan bir de yansımayan yüzü var
Okuyun
Belki ön yargılarınız kırılır !
Siz içeriğin değiştiğine inanıyor musunuz ?Konuda da yazıyor daha sonrasında bakan açıklama kalmış. Koğuş düzeni artık kalkıyor, çocuklar sevgi evlerinde kalacaklar diye. O yurt bu düzenin son ornegiymis yani.
Siz içeriğin değiştiğine inanıyor musunuz ?
Eskiden ben veriyordum hep.. suan dusunuyorum saglikli biriyse ozellikle benden zengindir kesin. Yasli teyze goruyodum ordugu lifleri satan.. ondan alirim.. selpak satandan alirim.. en azindan birsey yapmaya calisiyor satiyor calisiyor.. ama bos bos dilenenlere para vermek cidden kotuluk geliyor banada artikbu tip çocuklara para vererek en büyük kötülüğü bizler yapıyoruz.o şekilde dilenme dolandırma sektörünün içinde oluyorlar.para verilmese sosyal hizmetlere bırakacak aileleri hayatları çok daha iyi olacak.kendi çocuğunu yaz kış yalın ayak yırtık kıyafetlerle dilendirenlere 3kuruş para vermekle vicdanını rahatlattım sananlar var.bilim insanları da din alimlerid evermeyin diyor yahuu.bu ısrar niye sektörü canlı tutmak için?
+10000Eskiden ben veriyordum hep.. suan dusunuyorum saglikli biriyse ozellikle benden zengindir kesin. Yasli teyze goruyodum ordugu lifleri satan.. ondan alirim.. selpak satandan alirim.. en azindan birsey yapmaya calisiyor satiyor calisiyor.. ama bos bos dilenenlere para vermek cidden kotuluk geliyor banada artik
Ah ahSosyal hizmetleri arayarak konum belirtin. İlgilenirler, muhtemelen koruma altına alırlar. İleride meslek sahibi olduklarında da o yüce anneleri sayemizde yurtta kalıp meslek sahibi oldun maaşından ver derler. Bunu iş yerimizde çalışan kıza annesi gelip söylediğinde öyle çok ağlamıştım ki. Kız annesinin sevgisini ancak böyle kazanacağını bildiği için neler yaşadı neler...
Evet sosyal hizmetlere başvurabilirsinizOkul yaşlarında ve okula gitmiyorlarsa sosyal hizmetlere bildirebilirsiniz.
bazı çocukları bilerek de bırakıyorlar yurda memur olup ilerde bize baksın diyeAh ah
Okulumuza gencecik bir hizmetli cocuk basladi yurtta büyümüş. Babasi öldükten sonra annesi başkasıyla evlenip 5 cocugunu yurda vermiş birdaha da hiç görüsmemiş. Bu çocuklar atandilar öyle de terbiyeli düzgün bir çocuk ki genelde yurttan çıkan gencler sorunlu olarak devam ediyorlar cogunda icra var maaşında ya da evlenip ayrılıyorlar hemen. Cocuklar ise başlayınca kadın bunlarla gorusmeye çalışıyor ama cocuklar istemiyorlar. Kadın sağa sola borç yapmis. Su an o borçlar cocuklarin maasinda icrada. Mahkemeye verdiler bize bakmadı biz borç ödemek istemiyoruz diye. Sonuç ne oldu bilmiyorum ayrıldım ordan. Ama çok üzülmüştüm.
peki konu sahibinin bahsettiği durumdaki çocuklara ne yapılmalı sizce?Allah Allah o kadar emin söylemişsiniz ki
Sanki gidip orada kalmış gibi konuşmuşsunuz
Eğer yurt çıkışlı iseniz söyleyin de ukalalık etmeyelim
Ön yargılar demişsiniz
Nereden bildiğimi söyleyeyim o halde ;
Bir meslektaşım yurt çıkışlı , hala da şu an büyük bir şehirde 3 tane yurda abilik yapıyor. Hiç kopmamış yurttan çünkü orayı şartları ve çocuklara nasıl davranıldığını biliyor. 3 tane evi var bir tanesinde 18 yaş sonrası yurttan çıkışı yapılan çocuklara temin etti , o çocukları bakıyor o evde dolayısıyla onun çevresini yurttan çıkan arkadaşlarının ne halde olduğunu biliyorum.
Hatta bende bu arkadaş vasıtası ile gönüllü abla oldum.
Pek çok çocuğun o kadar dramatik hikayesi var ki
Hiç düşündüğünüz ve yeni adı gibi
“ sevgi evi “ değil. Oradaki çocuklar her gördüğü kişiye anne , baba diyor. Çünkü korkunç bir sevgi eksiklikleri var.
Sizin sahip çıkmadığınız doğar doğmaz bıraktığınız çocuğa bir devlet ya da bir başkası öz çocuğu gibi bakar mı ?
Madem ön yargı olduğunu düşünüyorsunuz.
Kendi çocuğunuzu bir ay bırakın bakalım bıraktığınız gibi bulabilecek misiniz ?
Bilirkişi değilim bu konudapeki konu sahibinin bahsettiği durumdaki çocuklara ne yapılmalı sizce?
öyle uzaktan mı izlenmeli bu durumda?
Ah ah
Okulumuza gencecik bir hizmetli cocuk basladi yurtta büyümüş. Babasi öldükten sonra annesi başkasıyla evlenip 5 cocugunu yurda vermiş birdaha da hiç görüsmemiş. Bu çocuklar atandilar öyle de terbiyeli düzgün bir çocuk ki genelde yurttan çıkan gencler sorunlu olarak devam ediyorlar cogunda icra var maaşında ya da evlenip ayrılıyorlar hemen. Cocuklar ise başlayınca kadın bunlarla gorusmeye çalışıyor ama cocuklar istemiyorlar. Kadın sağa sola borç yapmis. Su an o borçlar cocuklarin maasinda icrada. Mahkemeye verdiler bize bakmadı biz borç ödemek istemiyoruz diye. Sonuç ne oldu bilmiyorum ayrıldım ordan. Ama çok üzülmüştüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?