Sahipsiz çocuklar

cimer' e şikayet edin derim. Bunu hayat kadınlarının kaldığı evdeki çocuk için söylüyorum. Her türlü insan var, kadınlara gelip çocuğa da zarar verebilir. İstismar edebilir.

Bir kaç kişi ile konuştum karışmamam gerektiğini söylediler açıkçası bende pişman oldum yani bireysel olarak bişey yapmam mümkün değil işin uzmanlarınin gereğini yapması gerekiyor

Yani devlet sosyal hizmetler neden almıyorlar ellerinden bu çocukları alıp okutsalar yetistirseler neden bu u yapmıyorlar bilmediğim için soruyorum bende yarın arayacağım da

Devlet ellerinden alip okutsa yetiştirse bir daha cocuk yapacaklar, bir daha cocuk yapacaklar... Cocuklara yazik evet ama devamli ureyip duran bu insanlarla bu şekilde başa cikilabilir mi?
Ben cocuk yapmiyorum nedeni maddiyat degil en azindan bir cocuga ortalama bakabiliriz şuan ama manevi olarak hazir degiliz.
Bilincli olarak cocuk yapmayan veya bakamam diye 2. Cocugu yapamayan insanlarin suçu ne?

Bilirkişi değilim bu konuda

Annesi babası vermedikten sonra zaten devlet almıyor

Alsa da şartları belli

İlgili yerlere şikayet edilir belki ama çokta ilgileneceklerini sanmıyorum maalesef ki
Aynen de öyle oldu bende bundan sonra karışmam madem banane yani bu çocuklar yarın bir gün büyüdüğünde sokakta yürüyen bir kadını hiç bir gerekçe olmadan öldürdüğü zaman kıymete biner ben elimden geleni yaptım ama ülke olarak ne hayvanın ne insanın ne çocuğun ne kadının hiç birseyin önemi yok bir kez daha gördüm daha da yatırıp kesseler karışmam birinin çocuğuna araba mı çarpmış tecavüze mi uğramış beni ilgilendirmez der kapatırım kapımı bugün bütün gün birilerine biseyler anlatmakla geçti günün sanki ben psikopatim devlet bu çocukları güzel annelerinden babalarından ayırdın diye uğraşıyorum dedim ya gözümün önünde olseler bile artık karışmam doğurup doğurup atsınlar

Devlet ilgileniyor veya ilgilenmez. Siz sonucta şahit oluyorsunuz, gormezden gelmek vicdana sigmaZ. Sosyal hizmetlere haber vermelisiniz

Aynen de öyle oldu bende bundan sonra karışmam madem banane yani bu çocuklar yarın bir gün büyüdüğünde sokakta yürüyen bir kadını hiç bir gerekçe olmadan öldürdüğü zaman kıymete biner ben elimden geleni yaptım ama ülke olarak ne hayvanın ne insanın ne çocuğun ne kadının hiç birseyin önemi yok bir kez daha gördüm daha da yatırıp kesseler karışmam birinin çocuğuna araba mı çarpmış tecavüze mi uğramış beni ilgilendirmez der kapatırım kapımı bugün bütün gün birilerine biseyler anlatmakla geçti günün sanki ben psikopatim devlet bu çocukları güzel annelerinden babalarından ayırdın diye uğraşıyorum dedim ya gözümün önünde olseler bile artık karışmam doğurup doğurup atsınlar
İşte böyle böyle insanları soğutuyorlar iyilik yapmaktan bile

Ben de geçen aylarda bir kadını çöpten yiyecek toplarken gördüm ve üzülüp para verdim. Sonra dikkatimi çekti aynı yerde saatlerce yemek arayan bir sürü kişi var, yani hepsi bir çöplüğü tutmuş kimseden para istemeyen gururlu fakir ayağı ile para topluyorlar.
Artık uslandım şahsen ben araştırıp konumdan komsumdan varsa ihtiyaç sahipleri yardımcı oluyorum.
Çöpten toplayan gerçek yoksul sayısı o kadar çok ki 😔 bunun sahrekarligini yapmasalar bari, gerçek yoksullar mağdur oluyor

Allah Allah o kadar emin söylemişsiniz ki

Sanki gidip orada kalmış gibi konuşmuşsunuz

Eğer yurt çıkışlı iseniz söyleyin de ukalalık etmeyelim

Ön yargılar demişsiniz

Nereden bildiğimi söyleyeyim o halde ;

Bir meslektaşım yurt çıkışlı , hala da şu an büyük bir şehirde 3 tane yurda abilik yapıyor. Hiç kopmamış yurttan çünkü orayı şartları ve çocuklara nasıl davranıldığını biliyor. 3 tane evi var bir tanesinde 18 yaş sonrası yurttan çıkışı yapılan çocuklara temin etti , o çocukları bakıyor o evde dolayısıyla onun çevresini yurttan çıkan arkadaşlarının ne halde olduğunu biliyorum.

Hatta bende bu arkadaş vasıtası ile gönüllü abla oldum.
Pek çok çocuğun o kadar dramatik hikayesi var ki
Hiç düşündüğünüz ve yeni adı gibi

“ sevgi evi “ değil. Oradaki çocuklar her gördüğü kişiye anne , baba diyor. Çünkü korkunç bir sevgi eksiklikleri var.

Sizin sahip çıkmadığınız doğar doğmaz bıraktığınız çocuğa bir devlet ya da bir başkası öz çocuğu gibi bakar mı ?

Madem ön yargı olduğunu düşünüyorsunuz.
Kendi çocuğunuzu bir ay bırakın bakalım bıraktığınız gibi bulabilecek misiniz ?
iyi de hanım efendi devlet de evinde anne babasıyla mutlu mesut yaşayan çocuğu alıp sevgi evine yerleştirmiyor. anne babasını kaybetmiş ihmal edilen şiddet gören belki istismar edilen çocukları alıyor. sevgi evlerinde sevgi eksikliği var da gece gündüz dilendirilen çocuğun evi sevgi dolu sanki. en azından düzgün bir hayatları okuyor. bir şansları oluyor hayata karşı. çoğu zaten psikolog, psikiyatrist yardımı alıyor yaşadıkları kolay değil. bir çok kursa gidiyor, hayata karışıyorlar. tabi ki anne baba sevgisi eksik ama zaten öyle bir sevgi yaşadıkları yerde de yok. bir çok öğrencim oldu sevgi evlerinden hepsinin hikayesi acıydı. ama sokakta dilendirilen mendil satan çocuklardan daha mutlu daha güvendelerdi.

iyi de hanım efendi devlet de evinde anne babasıyla mutlu mesut yaşayan çocuğu alıp sevgi evine yerleştirmiyor. anne babasını kaybetmiş ihmal edilen şiddet gören belki istismar edilen çocukları alıyor. sevgi evlerinde sevgi eksikliği var da gece gündüz dilendirilen çocuğun evi sevgi dolu sanki. en azından düzgün bir hayatları okuyor. bir şansları oluyor hayata karşı. çoğu zaten psikolog, psikiyatrist yardımı alıyor yaşadıkları kolay değil. bir çok kursa gidiyor, hayata karışıyorlar. tabi ki anne baba sevgisi eksik ama zaten öyle bir sevgi yaşadıkları yerde de yok. bir çok öğrencim oldu sevgi evlerinden hepsinin hikayesi acıydı. ama sokakta dilendirilen mendil satan çocuklardan daha mutlu daha güvendelerdi.
Çok uzadı bu konunun mesaj trafiği ya

Bende farklı bir şey demiyorum ki

Bir şekilde annesiz babasız kalmış ya da bakılmayan kişileri alıyor.

Nasıl baktığı da ortada

Neyse daha fazla yazmayacağım bu konuda

Çok güzel sevgi evleri gidin görün.
Hatta çocuklarınızı da emanet edin gönül rahatlığıyla

Çok uzadı bu konunun mesaj trafiği ya

Bende farklı bir şey demiyorum ki

Bir şekilde annesiz babasız kalmış ya da bakılmayan kişileri alıyor.

Nasıl baktığı da ortada

Neyse daha fazla yazmayacağım bu konuda

Çok güzel sevgi evleri gidin görün.
Hatta çocuklarınızı da emanet edin gönül rahatlığıyla
ne alaka hanımefendi ya çocuğumu niye emanet edeyim. siz okuduğunuzu hatta kendi yazdığınızi anlayamıyor musunuz? hem yazmışsınız anne babası olmayan bakılmayan çocukları alıyor devlet diye hem de önünüze gelene çocuğunu ver diyorsunuz. ne sanıyorsunuz kreş mi orası? çok meraklıysaniz siz verin çocuğunuzu, hem tecrübe etmiş olursunuz.

bu arada sevgi evlerine de gittim, düzenli ziyaretlerim de oldu öğrencilerim olduğu için. siz sozumoma çok üzülüyorsunuz ya bir izin çıkartın siz de gidin yerinde görün

ne alaka hanımefendi ya çocuğumu niye emanet edeyim. siz okuduğunuzu hatta kendi yazdığınızi anlayamıyor musunuz? hem yazmışsınız anne babası olmayan bakılmayan çocukları alıyor devlet diye hem de önünüze gelene çocuğunu ver diyorsunuz. ne sanıyorsunuz kreş mi orası? çok meraklıysaniz siz verin çocuğunuzu, hem tecrübe etmiş olursunuz.

bu arada sevgi evlerine de gittim, düzenli ziyaretlerim de oldu öğrencilerim olduğu için. siz sozumoma çok üzülüyorsunuz ya bir izin çıkartın siz de gidin yerinde görün
Ben gönüllü ablayım
Sizden çok gitmişimdir emin olun
Tereciye tere satmayın.

Allah Allah o kadar emin söylemişsiniz ki

Sanki gidip orada kalmış gibi konuşmuşsunuz

Eğer yurt çıkışlı iseniz söyleyin de ukalalık etmeyelim

Ön yargılar demişsiniz

Nereden bildiğimi söyleyeyim o halde ;

Bir meslektaşım yurt çıkışlı , hala da şu an büyük bir şehirde 3 tane yurda abilik yapıyor. Hiç kopmamış yurttan çünkü orayı şartları ve çocuklara nasıl davranıldığını biliyor. 3 tane evi var bir tanesinde 18 yaş sonrası yurttan çıkışı yapılan çocuklara temin etti , o çocukları bakıyor o evde dolayısıyla onun çevresini yurttan çıkan arkadaşlarının ne halde olduğunu biliyorum.

Hatta bende bu arkadaş vasıtası ile gönüllü abla oldum.
Pek çok çocuğun o kadar dramatik hikayesi var ki
Hiç düşündüğünüz ve yeni adı gibi

“ sevgi evi “ değil. Oradaki çocuklar her gördüğü kişiye anne , baba diyor. Çünkü korkunç bir sevgi eksiklikleri var.

Sizin sahip çıkmadığınız doğar doğmaz bıraktığınız çocuğa bir devlet ya da bir başkası öz çocuğu gibi bakar mı ?

Madem ön yargı olduğunu düşünüyorsunuz.
Kendi çocuğunuzu bir ay bırakın bakalım bıraktığınız gibi bulabilecek misiniz ?
Yurt çıkışlı değilim. Bu kurumlarda çalışan herhangi bir devlet memuruyum diyelim. Tüm yorumlarınızı okudum ancak anlaşmada problem yaşıyoruz. O yüzden daha fazla uzatıp tartışmak istemiyorum.

Ben gönüllü ablayım
Sizden çok gitmişimdir emin olun
Tereciye tere satmayın.
Siz tereciye tere satıyorsunuz. Durduk yere çocuklarımızı niye bırakalım? Kalmak zorunda olan çocuklar ne yapsın o zaman orada kalmasınlar sokakta mı kalsınlar?
Gerçekten çok ilginç bir şeysiniz.

Siz tereciye tere satıyorsunuz. Durduk yere çocuklarımızı niye bırakalım? Kalmak zorunda olan çocuklar ne yapsın o zaman orada kalmasınlar sokakta mı kalsınlar?
Öncelikle “şey” değil bir insanım !
Genel olarak algılama sorununuz var sanırım
Kalmak zorunda olan mecburen kalacak zaten ama orası da gül bahçesi değil diyorum.
Umarım anlaşılır olmuştur.

bekarken ben haftada bir gün gidip ders çalıştırıyordum orda bir kaç çocuğa.evet sorunlu çocuklar vardı ama onlar ailelerinin yanında yaşayanlarda da var.aklı başında olanlarda var .onlar kendilerini kurtarmak istiyorlardı meslek edinmek istiyorlardı.yurt da çeteleşip lüks hayat yaşamak alkol uyuşturucu kullanabilmek gece hayatına gidebilmek için kaçanlar da vardı.sonları da iyi olmamıştır elbette.daha memur olacaklarının bilincinde bile olmayan çocuklardı.her şeyde de o kurumlar suçlu değiller.ailelerinin yanında yok mu suçlu gençler okumayan gençler insanlara zararlı gençler?

Back
X