- 2 Ağustos 2018
- 2.912
- 5.386
- 158
- Konu Sahibi Simons Cat
-
ben muhasebe ve işletme mezunuyum az biraz bilgim var ama yeterli seviyede değilim ve tabi ki sürekli cıkan kanunlardan da haberdar değilim. internet üzerinde mukellef.co gibi siteler var hem şirketi kurduğunu hem muhasebeyi tuttugunu söylüyorlar bu tarz bir sisteme girmek mantıklı mı acaba ? bilginiz varmı bu siteyle ilgilibeyanname hazırlamayı biliyor musunuz?
kdv hesaplamayı?
şirketi kendiniz bir şekilde kurarsınız da..
Şirketi kendiniz kurmuş olsanız bile yasal olarak o beyannameyi msli müşavir gönderiyor.ben muhasebe ve işletme mezunuyum az biraz bilgim var ama yeterli seviyede değilim ve tabi ki sürekli cıkan kanunlardan da haberdar değilim. internet üzerinde mukellef.co gibi siteler var hem şirketi kurduğunu hem muhasebeyi tuttugunu söylüyorlar bu tarz bir sisteme girmek mantıklı mı acaba ? bilginiz varmı bu siteyle ilgili
anladım mecburen tutulacak ozaman ama bu online hizmet verenler için emin olamadık.Şirketi kendiniz kurmuş olsanız bile yasal olarak o beyannameyi msli müşavir gönderiyor.
Kanunen mecburen bir mali müşavir tutmak zorundasınız.
Online de hizmet verseniz sonuçta şirket Sahibi olacaksınız.anladım mecburen tutulacak ozaman ama bu online hizmet verenler için emin olamadık.
hayır ben şirket sahibi olamaktan değilde, online olarak muhasebe sistemleri kurulmuş ondan bahsetmiştimOnline de hizmet verseniz sonuçta şirket Sahibi olacaksınız.
Yani kısacası mecbursunuz.
ben muhasebe ve işletme mezunuyum az biraz bilgim var ama yeterli seviyede değilim ve tabi ki sürekli cıkan kanunlardan da haberdar değilim. internet üzerinde mukellef.co gibi siteler var hem şirketi kurduğunu hem muhasebeyi tuttugunu söylüyorlar bu tarz bir sisteme girmek mantıklı mı acaba ? bilginiz varmı bu siteyle ilgili
Şirketi kendiniz kurmuş olsanız bile yasal olarak o beyannameyi msli müşavir gönderiyor.
Kanunen mecburen bir mali müşavir tutmak zorundasınız.
anladım kendim işin içinden çıkamam bu durumda. en iyisi online muhasebe hizmeti araştırmak sanırımhayır bilgim yok.
yalnız sizin az biraz bilginizle pek olmaz o iş.
netten satış muhasebesinde illa ki farklı detaylar vardır.
Muhasebenizi kendiniz tutabilirsiniz.hayır ben şirket sahibi olamaktan değilde, online olarak muhasebe sistemleri kurulmuş ondan bahsetmiştim
Tamam, mutlaka birini tutucaz öyleyse. peki güncel muhasebe ücreti nekadar şuan. sanırım o sabit belirlenen bir tutarmış doğru muMuhasebenizi kendiniz tutabilirsiniz.
Ancak aylık beyanname göndermek zorundasınız.
O asamada muhasebeciye ihtiyacınız var.
Kendiniz beyanname gönderemezsiniz.
Çünkü yetkinizi yok.
Yetki alamazsınız çünkü smmm değilsiniz.
Kalkmış ama bazı durumlarda elden de alıyorlar.defne beyannameyi elden verme kalktı mı tamamen?
Firmanızın büyüklüğüne göre değişir. Odanın asgari ücret tarifeleri var ona göre rakam değişiyor.Tamam, mutlaka birini tutucaz öyleyse. peki güncel muhasebe ücreti nekadar şuan. sanırım o sabit belirlenen bir tutarmış doğru mu
anladım teşekkür ederim.Firmanızın büyüklüğüne göre değişir. Odanın asgari ücret tarifeleri var ona göre rakam değişiyor.
Sabit bir rakamı var sizinki şahıs şirketi ise aylık 300 den başlar tahminimce
Bence güvenlik açısından bilgilerinizi biryere yüklemeyin.anladım teşekkür ederim.
Şimdi sizi bulmuşken sorayım bu online muhasebe sistemleri şirketi kendileri kuruyormuş biyere gitmeden, işte tapu bilgileri kimlik bilgileri ve imza fotografı istiyorlar. bu şekilde adımıza şirketi acabilirler mi ?
birde ev adresimizi şirket için kullanıyo olucaz, herhangi bir denetim için eve geliniyor mu bu durumda ?
hangi şehirdesinizŞahıs şirketim var 150 TL veriyoruz.
Kendim de muhasebeciyim.
eşim çalıştığı için onun üzerine acmak istiyoruz, enazıdan bagkur ödemesi cıkmaz diye doğru mu biliyoruz ?Bence güvenlik açısından bilgilerinizi biryere yüklemeyin.
Onun yerine şahıs şirketi ise noter ve vergi dairesine gidip kendiniz açın şirket kurmak zor birşey değil.
Evi adres gösterebilirsiniz sıkıntı olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?