Şahitlik meselesi

Hanımlar merhaba.

Karşı komşum eşinden boşanmaya karar verdi. 3 çocuk sahibi. Birbirimize arada girip çıktığımız bir arkadaş. Her görüştüğümüzde eşinden dert yanardı. Aldatma VS durumları için.

Eşimle eşi samimi değil kapıda karşılaştıkça 2 dk sohbet o kadar.

Vurdulu kırdılı olmasa da ara ara şiddetli kavga sesleri gelirdi.

Bence komşum çok ciddi bir adım attı, bu arada çalışmıyor da. Benden şahitlik yapmamı istedi.

İlk anlattığına göre eşi ayrılmak istemiyormuş.

Boşanmalar durumunda eşi evinde yaşamaya devam edicek, kadın evi terkedeli baya oldu.

Vicdanım şahitlikten yanayken eşinin karşımızda oturmaya devam edecek olması beni endişelendiriyor.

Adamın huyunu suyunu bilmem.

Eşim, komşunun sana anlattıkları ile ilgili yoruma girmeden sadece kavga duyduğunu söylersin bir şey olmaz dedi.

Küçük oğlum var. Yani dünya artık o kadar kötü ki iyilik yapmaya korkuyorum.

Biraz fikir aksam bana iyi gelir. Ne düşünüyorsunuz bu konuda.
Eşiniz doğru söylemiş bence çok detaya girmeden duyduğunuzu anlatın yeter belli ki kadıncağız çaresiz durumda korkmayın kimse bişey yapamaz kendinizi o bayanın yerine koyun

İnşallah Karışma diyenlerin bir gün başına boşanma gibi bir durum gelir ve çaresiz bir şekilde çocukları ile bir basına hayat mücadelesi vermek zorunda kalırlar çünkü insan başına gelmeyince anlamıyor.Ve çoğu kişi o kadar bencil ki benden uzak olsun karismayayim aman bana bişey olmaz modundalar.belki o kadının tek çaresi şahitlik durumu yoksa ispatlayamayacak haklı olduğunu ve çocuklarını büyütebilmek için lazım olan tazminatı alamayacak.is arayacak ama öyle kolay değil bu ortamda is bulmak.inanin çocuklarına bakma sorumlulugu olmasa yani çocukları olmasa şahitlik falan uğraşmaz anlasmali bosanirdi zaten.
Ne kadar kalbiniz kötü. Beddua etmek nedir. Şimdi bu kadın şahitlik etse, adam pislik belliki kadın evde yalnızken kadına çocuğuna zarar verse bizde desekki aynıları senin başına gelsin... Ne hissedersiniz.
Konu sahibi siz karışmayın devir kötü. Şahitlik ettiniz diye size musallat olur falan. Adalet yerini bulur. Delil toplasın, rapor alsın avukatı halletsin. Yarın kalkar adam size iftira da atar hiç yoktan başınız ağrır.

Ne kadar kalbiniz kötü. Beddua etmek nedir. Şimdi bu kadın şahitlik etse, adam pislik belliki kadın evde yalnızken kadına çocuğuna zarar verse bizde desekki aynıları senin başına gelsin... Ne hissedersiniz.
Konu sahibi siz karışmayın devir kötü. Şahitlik ettiniz diye size musallat olur falan. Adalet yerini bulur. Delil toplasın, rapor alsın avukatı halletsin. Yarın kalkar adam size iftira da atar hiç yoktan başınız ağrır.
Asıl sizin Kalbiniz kötü.mağdur durumda ve çocukları ile bir başına kalmış bir kadın var evinden bile gitmek zorunda kalmış.sırf o adam karşı dairelerinde oturmaya devam edecek diye sadece gerçekten sahit olduklarini mahkemede anlatmazsam ben insanligimdan utanirim.her yerde her sekilde basimiza kötü olaylar gelebilir.haberlerde görüyoruz komşu komsuyu park yeri, gürültü v.b sebeplerle tehdit edebiliyor daha da ileri gidip öldürebiliyor.Ama eğer çok belali serseri zarar verecek bir tipse elbette insan korkar ama aksi bir durumda Allah rızası için masum çocukların hatrina bak kadın için demiyorum sahitlik yapılmalıdır.

haberlerde görüyoruz komşu komsuyu park yeri, gürültü v.b sebeplerle tehdit edebiliyor daha da ileri gidip öldürebiliyor.
Hem böyle diyorsunuz hem şahitlik yap diyorsunuz. Şahitlik yaptı diye eşi evde yokken gidip kadına çocuğuna da zarar verir.velev ki düşüncelerinizde haklısınız, size ters düşüncede olanlara başınıza gelir İnşaAllah demek çok hastalıklı bir düşünce.

Tek bir cümlemi cimbizla çekip alintilamayin lütfen manyak serseri olan adam durduk yerde de zarar verebilir az çok tanimistir karşı komsusunu.Zarar verebilecek potansiyelde biri değilse ne gorduyse onu söylemeli diyorum.hastalıklı düşünen sizsiniz.eğer o kadının yerinde siz olsaydiniz ve karşı komşudan şahitlik yapmasini isteseydiniz ve Hayır cevabini alsaniz ne hissederseniz empati yaparmisiniz.delil bul rapor al çok kolay Seyler gibi bahsetmissiniz.boşanma davalarında en önemli şey sahitlerdir.her şey kolay kolay delil sayılmaz. Eğer darp olduysa anında doktora gidilip rapor alinmali.eğer böyle bir darp olmuş ve kadın anında doktora rapor almak için gitmeyip sadece komsusunun sahitligine güvendiyse o zaman tabi ki şahit olunmaz bu gibi spesifik kanitlanabilir olaylar oldu mu onu bile bilmiyoruz

Eşiniz haklı, sadece olanı anlatın.
Zaten bire bin katarak, kendi yorumlarınızı ekleyerek şahitlik yaparsanız hem güvenilirliğiniz düşer, hem de kocanın öfkesini çekmiş olursunuz.

Bu kadar olay olurken zaten komşulara hiç ses gitmemesinin mümkün olmadığını koca dahil herkes biliyor.
Mahkemede uzaktan kavga tartışma sesi duyduk dediniz diye oturup sizi vuracak değiller.

Boşanmada en büyük delil tanıktır. İlla her boşanmada darp izi olacak değil ya neye rapor alıp delil toplayacak avukat?

Hanımlar merhaba.

Karşı komşum eşinden boşanmaya karar verdi. 3 çocuk sahibi. Birbirimize arada girip çıktığımız bir arkadaş. Her görüştüğümüzde eşinden dert yanardı. Aldatma VS durumları için.

Bence komşum çok ciddi bir adım attı, bu arada çalışmıyor da. Benden şahitlik yapmamı istedi.

Boşanmalar durumunda eşi evinde yaşamaya devam edicek, kadın evi terkedeli baya oldu.

Vicdanım şahitlikten yanayken eşinin karşımızda oturmaya devam edecek olması beni endişelendiriyor.

Eşim, komşunun sana anlattıkları ile ilgili yoruma girmeden sadece kavga duyduğunu söylersin bir şey olmaz dedi.

Tartışma seslerini duydugunuzu söylemeniz bir ise yaramaz ki hakim gözünle gördünmü esini aldatırken yada süder uygularken der komşunuzun darp raporu olması lazım mahkeme bu konularda size degil delile bakıyor sesleri geliyordu ama vurdulu kırdılı degil derseniz zaten her aile icinde oluyor der okadar basit degil

Hanımlar merhaba.

Gizli şahitlik yapabilirsiniz diye biliyorum.

Hanımlar merhaba.

Bildiğinizı anlatsanız keske sizinde yardıma ihtiyacınız olabilirdi.

İnşallah Karışma diyenlerin bir gün başına boşanma gibi bir durum gelir ve çaresiz bir şekilde çocukları ile bir basına hayat mücadelesi vermek zorunda kalırlar çünkü insan başına gelmeyince anlamıyor.Ve çoğu kişi o kadar bencil ki benden uzak olsun karismayayim aman bana bişey olmaz modundalar.belki o kadının tek çaresi şahitlik durumu yoksa ispatlayamayacak haklı olduğunu ve çocuklarını büyütebilmek için lazım olan tazminatı alamayacak.is arayacak ama öyle kolay değil bu ortamda is bulmak.inanin çocuklarına bakma sorumlulugu olmasa yani çocukları olmasa şahitlik falan uğraşmaz anlasmali bosanirdi zaten.
Şimdi siz hıc karışma diyenlere bu bedduayı etmekle cokmu vıcdanlı oldunuz bu biiir... karışma diyenlerin herhangi birinin başına verdıgınız bu ornekkk hatta katı bir yurekle nasıl agzınıza alabiliyorsanız artık yaptığınız bu bedduanın daha beterinin gelmedıgını nerden bılıyorsunuzda acaba oturdugunuz yerden rahatlıkla yorumlara bu tepkiyi verebiliyorsunuz bu ikiii. Bu ulkede kadır seker dıye bir olaya tanık olduk biz ve bunun gibi niceleri... burdakı karışma şeklindeki yorumların coguda bence bu kadir seker konusundan sonra bu hale gelmıstır pek bir vicdanlada alakası oldugunu sanmıyorum cogunun.. Belkide o kadın yarın bırgun kocası ile ıyı olacak konu sahıbı arada kotu diye kaynayacak.Karı koca işlerine bu denli karışılmaz buda üüüç.. Ama su yorumun cıdden cok acınası cidden şok bir durum yani ve yorumunla celısıyor bıyerden vicdan yapıyorsun güya bıyerden yuvalar yıkılsın diye beddua ediyorsun kendinle çelişme bence buda dööört !!

Şimdi siz hıc karışma diyenlere bu bedduayı etmekle cokmu vıcdanlı oldunuz bu biiir... karışma diyenlerin herhangi birinin başına verdıgınız bu ornekkk hatta katı bir yurekle nasıl agzınıza alabiliyorsanız artık yaptığınız bu bedduanın daha beterinin gelmedıgını nerden bılıyorsunuzda acaba oturdugunuz yerden rahatlıkla yorumlara bu tepkiyi verebiliyorsunuz bu ikiii. Bu ulkede kadır seker dıye bir olaya tanık olduk biz ve bunun gibi niceleri... burdakı karışma şeklindeki yorumların coguda bence bu kadir seker konusundan sonra bu hale gelmıstır pek bir vicdanlada alakası oldugunu sanmıyorum cogunun.. Belkide o kadın yarın bırgun kocası ile ıyı olacak konu sahıbı arada kotu diye kaynayacak.Karı koca işlerine bu denli karışılmaz buda üüüç.. Ama su yorumun cıdden cok acınası cidden şok bir durum yani ve yorumunla celısıyor bıyerden vicdan yapıyorsun güya bıyerden yuvalar yıkılsın diye beddua ediyorsun kendinle çelişme bence buda dööört !!
Ne dediğini bilmiyorsun sen kimsin Allah aşkına avukat mi şahitlik yapmak ile kadir şeker olayındaki gibi kari koca kavga ederken bıçakla aralarına girmeyi nasıl bu durumla bir tutabiliyorsun.şahitlik durumunun ne kadar önemli olduğunu yaşamadan anlayamazsin sen ve senin gibi dusunenler.Etliye sütlüye karismayim diyen senin kafadakiler bir çocuğa cinsel istismar durumunda da ses çıkarmaz benzer olaylarda da nasıl olsa senin kocan seni bosamiyor ya da senin çocuğun tacize ugramiyor dimi.ben böyle düşünen birine hicbirsey diyemem artık.

Ust kat komsum bosanırken gecen sene sahıtlık yaptım. Kadın gıttı annesinin evıne, kocası hala ust katımda oturuyor.
Adam olsaymış sahıtlık yapmasaymısız.

Kulagınızla duyduğunuz gozunuzle sahit oldugunuz seyler var mı, kadının anlattıklarını mı biliyorsunuz sadece?
Adam salca olacak bir tip mi?

Ne dediğini bilmiyorsun sen kimsin Allah aşkına avukat mi şahitlik yapmak ile kadir şeker olayındaki gibi kari koca kavga ederken bıçakla aralarına girmeyi nasıl bu durumla bir tutabiliyorsun.şahitlik durumunun ne kadar önemli olduğunu yaşamadan anlayamazsin sen ve senin gibi dusunenler.Etliye sütlüye karismayim diyen senin kafadakiler bir çocuğa cinsel istismar durumunda da ses çıkarmaz benzer olaylarda da nasıl olsa senin kocan seni bosamiyor ya da senin çocuğun tacize ugramiyor dimi.ben böyle düşünen birine hicbirsey diyemem artık.
İnsanların ne yasayıp yasamadıgınj nerden biliyorsun sen bende bosandım neler gordumgecırdım alasını gordum cok ıyı bılıyorum merak etme. senin gibi oturdugum yerden boş nasihat vermiyorum ben. Biz yasadık sende yasada gör bakalım kolaymı bu isler. Muhattap olmuyorum seninle anlamazsın cunku.sen beddua et tutturabılırsen bu vicdansızlıkla

Son düzenleme:
Back
X