şahitlik yapmak istemiyorum

dikko

Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2013
20
0
6
35
İzmir
merhabalar,

iş yerimin karşısında eczane sahibi eski çalışanı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacakmış. bana olayla ilgili birkaç soru sordu bende kendisine bildiğim kadarını anlattım bana savcı seni çağırırsa aynısını anlatırsın dedi bende kendisine ithamların ağır ithamlar olduğunu aralarına girmek istemediğimi anlattığı şeylerin hiçbirini göremediğimi duymadığımı sadece kendi yaşadığım olayla ilgili bilgimin bu kadar olduğunu şahitlikle falan uğraşmak istemediğimi söyledim ancak ben ismini yazdım savcı çağırırsa ne biliyosan anlatırsın şeklinde bir cevap verdi. ben şahitlik yapmak istemiyorum bu durumda ne yapabilirim?

Merhaba;
Eğer tanık olarak bir olay hakkında bilginiz var ise kural olarak tanıklık yapmak zorundasınız. Mahkeme sizi çağırır da gitmezseniz zorla getirilmenize karar verebilir. Ancak tanıklıktan çekinme için gerekli sebepleriniz var ise tanıklık yapmayabilirsiniz. Bunun için mahkemeye tanıklıktan çekinme sebeplerinizi bildirmeniz gerekir. Adaletin yerine getirilmesine yardımcı olmak her vatandaşın görevidir. Bunun sonucu olarak bir olay hakkında gerçek bilgilerinizi mahkemeye anlatmanız gerekir. Eğer sadece bildiklerinizi doğru olarak anlatırsanız bir sorun olmaz zaten.
İyi günler dilerim.

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Isin asli caisan kisi bize birseyler satip sattigi urunlerin parasini kendi cebine indiriyormus. Biz alisveris icin gittigimide hepimize ama neredeyse civara tum oturan yada calisanlara sonra verirsin diyerek gonderip sonrasinda odeme icin gittigimizde bunu cebe indiyormus. Acikcasi ben caldigini kendi cebin indirdigini gormedim bilememde o sonucta o dukkanda olan sey ben parami verir cikarim ama bana sen odemeyi onami yaptin barkod okuttumu sana hesap cikarirken ne adin ne kadar tuttu soyledimi gibi seyler soruldu bende sadece toplami sorar odememi yapar cikarim bilmiyorum gerisini dedim. Suanda cidden cocuk tedavisi oluyorum ve stresten uzak durmak istiyorum. Kimseyide gormedigim birsey icin suclamak istemiyorum.
Cok tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…