Güneş Gözlükleri Sahte RayBan Nasıl Anlaşılır?

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
Güneş gözlüğü hem aksesuar amaçlı hem de göz sağlığı için gerekli bir üründür. Fakat piyasada çok fazla sahte güneş gözlüğü satılmakta ve gözlere kalıcı hasarlar vermektedir. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de güneş gözlüğü dendiğinde akla gelen ilk markalar arasında Ray-Ban var. Peki orijinal Ray-Ban gözlükleri, sahtelerinden nasıl ayırırsınız?

Gözlük kılıfına dikkat

Ray-ban gözlük kılıfının üstünde geri dönüşüm logosu, gözlüğe ait seri numarası, lens ve çerçeve bilgilerinin bulunduğu bir yapışkan olması gerekir. Ayrıca yine orijinal kılıfın üstünde gömme ve altın sarısı şeklinde Luxottica ifadesini görmelisiniz.

Kullanılan materyale dikkat

Orijinal gözlüğün kulaklık ve çerçeveleri üzerindeki kauçuk, sert ve yapışkandır. Bu kauçuk kaplama sayesinde gözlüğün kulak arkasına sıkı tutunması sağlanarak kayma engellenir. Sahte gözlüklerde bu bölgeler kaygandır.

Kalite belgesine dikkat

Satın aldığınız Ray-Ban gözlükle verilen kartın kalitesini kontrol edin. Orijinalinde yüksek kaliteli kağıtlar kullanılır. Bu kartın üzerindeki yazıların kalitesine ve yazım hatalarına dikkat edin. Gözlüğünüzle birlikte satıcının kaşesinin bulunduğu garanti belgesini de istemeyi unutmayın.

Satıcıya dikkat

Öncelikle orijinal bir Ray-Ban’e sahip olabilmeniz için birkaç yüz lirayı gözden çıkarmalısınız. Ayrıca gerçekten emin olabilmeniz için gözlüğü sabit optik ürün satan yerlerden almanızı ve fatura istemenizi öneriyoruz.

Lazer yazısına dikkat

Aldığınız gözlüğün sol üstünde lazerle işlenmiş Ray-Ban yazısı, buruna yerleşen kemik aparatta da RB şeklinde oyuk bir Ray-Ban logosu bulunmalıdır. Saplarında ise seri numarası ve modeli yazmalıdır.
 
X