sahte senet bilgisi olanlar bakabilir mi?

karpzev

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2021
7
0
1
Kızlar yeğenimi abimler yks sınavı için bir kurs merkezine yazdırmıştı o zaman senet imzalamayıp kaydını yapmışlar eski öğrencileri olduğu için kayıt sırasında abim yokmuş yeğenimin erken kayıttan faydalanması için sisteme kaydını girmişler.Daha sonra abim ödeyemeyince avukata vermişler ama abim senet veya sözleşmeye imza atmadığı için avukattan senedin resmini istemiş isim soyisim tc adres bilgileri girilip imzası abime ait olmayan senet düzenlemişler.Dava açtık kuruma çalışanlar ve kurum sahibinin de imza örnekleri alındı herhangi bi duruşma falan olmadı maddi ve manevi tazminat davası açabilir miyiz? İmzanın kime ait olduğu ortaya çıkar mı?

Kızlar yeğenimi abimler yks sınavı için bir kurs merkezine yazdırmıştı o zaman senet imzalamayıp kaydını yapmışlar eski öğrencileri olduğu için kayıt sırasında abim yokmuş yeğenimin erken kayıttan faydalanması için sisteme kaydını girmişler.Daha sonra abim ödeyemeyince avukata vermişler ama abim senet veya sözleşmeye imza atmadığı için avukattan senedin resmini istemiş isim soyisim tc adres bilgileri girilip imzası abime ait olmayan senet düzenlemişler.Dava açtık kuruma çalışanlar ve kurum sahibinin de imza örnekleri alındı herhangi bi duruşma falan olmadı maddi ve manevi tazminat davası açabilir miyiz? İmzanın kime ait olduğu ortaya çıkar mı?
Kolay kolay çıkmaz bence . Duruşma gününü bekleyin . Bence sizi haklı bulur hakim/ hakime .

ne kadar sürmüştü dava
8-10 yıl sürdü sanırım. Ama bizim iş karışıktı. Kararı anlatamam o da çok karışık. Sizin davanızla benzer tek kısmı sahte imza olması.

Sahte imzadan dava açabilirsiniz ama şu durumda çocuk o kursa kayıt yaptırdıysa kayıt ücretini ödemek zorundasınız. Muhtemelen kaydı ispat edecek deliller vardır ellerinde.

Orta yolu bulmaya çalışın, sizin yaptığınız suç biliyorsunuz , mahkeme bizi haklı bulur deyin . Kursa ne kadar borcunuz var onu da hesaplattırın ve makul bir ödeme planı çıkarın . Sonuçta kursa para girecek ki , öğretmenin , çalışanın maaşı ödenecek . Faturalar ödenecek değil mi ?

Orta yolu bulmaya çalışın, sizin yaptığınız suç biliyorsunuz , mahkeme bizi haklı bulur deyin . Kursa ne kadar borcunuz var onu da hesaplattırın ve makul bir ödeme planı çıkarın . Sonuçta kursa para girecek ki , öğretmenin , çalışanın maaşı ödenecek . Faturalar ödenecek değil mi ?
tabi ki öyle keşke haberim olsaydı ben öderdim zaten hiç bu durumlara gelmezdi olay, bilirkişi incelemesi çok uzun sürüyor mu imza tespiti kaç ayda mümkün olur acaba

tabi ki öyle keşke haberim olsaydı ben öderdim zaten hiç bu durumlara gelmezdi olay, bilirkişi incelemesi çok uzun sürüyor mu imza tespiti kaç ayda mümkün olur acaba
İmza sirküsü istediler mi? Süre tahmin edilemez. Adliyedeki, bilirkişilerdeki yoğunluğa bağlı.

Bakın o imza kısmını bilmiyorum. Uzun sürer tabi ki. Koronavirüs var , kademeli çalışılıyor, bir çok kişi karantinaya giriyor . Zaten iş yükü ağır adliyelerde . Gidip borcunuzu ödeyin en başta ya da hatalarına karşılık indirim isteyin . Sonrasında da bu yaptıklarını her yerde anlatacağınızı söyleyin. Bu tür şikayetler kulaktan kulağa dolaşır ve bazı kurumlar bu olumsuz algıdan dolayı ya isim değiştirir ya da kapanır .

aynısını bize de yaptılar mahkemeye verdik hala bekliyoruz

imzanın kime ait olduğu çıkar ortaya

Back
X