sahte senet bilgisi olanlar bakabilir mi?

Ben oğlumu kreşe gönderirken yıllık anlaşmadık. Hatta bazı sebeplerden dolayı 10 gün gitti oğlum kurs müdürü o ayın kalan ücretini bile geri iade etti.

Sizin söylediğiniz gibi anlaşma yapıldıysa da yine de sahte senet imza düzenlemeyi haklı kılmaz diye düşünüyorum.
Kreşiniz insaflıymış, müdürünüz de insiyatif kullanmış.

Sahte imzayı hiç bir şey haklı çıkarmaz ancak sahte imza davası ceza davasıdır, dolandırıcılıktır. Konu sahibi maddi manevi tazminat davası açma derdinde. Üstelik kurs ücretini ödememişken. Yani bir nevi karşılıklı dolandırıcılık var mevzuda.

Ben abiyi falan savunmuyorum yanlış anlaşılmasın. Tabiki madem kursa gittiyse ücretini ödemeleri gerekir orası kesin. Kurs kamera kayıtlarından , öğrenci kayıtlarından zaten gittiğini ispatlar. Sadece sahte senet düzenlemelerini çok yadırgadım.
o konuda haklisiniz .iyi bir ceza almasi gerekiyor insanlarin ki bi daha cesaret edemesin .umarim sizin sorununuz da cozulur en kisa zamanda.
benim burda dedigim konu sahibinin abisi de maddi olarak zarara girer yani odememesinin avantaji yok ki.kursa gitmek cok rahat ispatlanabilir bisi

Kreşiniz insaflıymış, müdürünüz de insiyatif kullanmış.

Sahte imzayı hiç bir şey haklı çıkarmaz ancak sahte imza davası ceza davasıdır, dolandırıcılıktır. Konu sahibi maddi manevi tazminat davası açma derdinde. Üstelik kurs ücretini ödememişken. Yani bir nevi karşılıklı dolandırıcılık var mevzuda.
Benim aslında söylemek istediğim su : Kurs yetkilileri zaten çocuğun kursa kayıtlı olduğunu, geldiğini, kameralardan, öğrenci kayıtlarından ve diğer öğrencilerin ifadelerinden ispatlardı. Sahte senet olayına girmek çok mantıksız.

(Abiyi falan savunmuyorum yanlış anlaşılmasın.)
Karşılıklı dolandırıcılık yapılmış ne tazminatı Allah aşkına :/

o konuda haklisiniz .iyi bir ceza almasi gerekiyor insanlarin ki bi daha cesaret edemesin .umarim sizin sorununuz da cozulur en kisa zamanda.
benim burda dedigim konu sahibinin abisi de maddi olarak zarara girer yani odememesinin avantaji yok ki.kursa gitmek cok rahat ispatlanabilir bisi
Teşekkür ederim inşallah..
Benim ağzım sahte senetten yandığı için çok tepkiliyim bu işe açıkçası..

Benim aslında söylemek istediğim su : Kurs yetkilileri zaten çocuğun kursa kayıtlı olduğunu, geldiğini, kameralardan, öğrenci kayıtlarından ve diğer öğrencilerin ifadelerinden ispatlardı. Sahte senet olayına girmek çok mantıksız.

(Abiyi falan savunmuyorum yanlış anlaşılmasın.)
Karşılıklı dolandırıcılık yapılmış ne tazminatı Allah aşkına :/
Muhtemelen sekreter falan bi aklı evvel yapmıştır öyle bir salaklık. Kim olduğu çok rahat bulunur zaten.

Herkes kursa gitmiş falan diyor da...

Çocuğun kursa gitmiş olması , sahte senet düzenlemeyi haklı kılmaz.
Bunu diyen biri olarak cevap vermek isterim size çocuk gitti haklılar demiyoruz zaten ama bir insanın yazarken ve konuşurken tercih ettiği kelimeler kullandığı cümleler az çok nasıl biri olduğunu ele verir şimdi hem çocuğu kursa gönderip hemde ödemeyip kendileri hatalı olduğu halde maddi madevi tazminat davası açmayı düşünmek size iyi niyetli bir davranış mı geliyor bilmiyorum ama bence değil ha deseydi ki imzamız taklit edilmiş ne yapalım o zaman derdik aaaa nasıl yaparlar hakkını ara dava aç yolu bu bilmem ne ama resmen fırsat kolluyorlar bu kadar çok doğru olanın haksızlığa karşı olmanın peşindelerse önce haklarına girdikleri öğretmenlerin hakkını bir öde bakalım derler adama

Herkes kursa gitmiş falan diyor da...

Çocuğun kursa gitmiş olması , sahte senet düzenlemeyi haklı kılmaz.
Tabi ki haklı kılmaz . Paralarını almak için yapmışlar çok net . Ödemeleri gerekirdi . İlk hatayı konu sahibinin abisi yapmış.

Iki taraf da suclu. Biri egitim hizmeti almis parasini odemiyor, diger hizmeti vermis parasini alamiyor ama senetteki imza sahte.
Konu sahibi siz parayi odememek icin mi sahte imzadan dava acmayi bir de uzerine tazminat istemeyi dusundunuz, onu anlamadim. Eger niyetiniz iyi ise dersaneye gidip senetleri alip kac tl ise odeyin aranizdaki problem de cozulsun. Orta yolu bulabilirsiniz. Hem de mahkemeler oyalanmaz.

Bunu diyen biri olarak cevap vermek isterim size çocuk gitti haklılar demiyoruz zaten ama bir insanın yazarken ve konuşurken tercih ettiği kelimeler kullandığı cümleler az çok nasıl biri olduğunu ele verir şimdi hem çocuğu kursa gönderip hemde ödemeyip kendileri hatalı olduğu halde maddi madevi tazminat davası açmayı düşünmek size iyi niyetli bir davranış mı geliyor bilmiyorum ama bence değil ha deseydi ki imzamız taklit edilmiş ne yapalım o zaman derdik aaaa nasıl yaparlar hakkını ara dava aç yolu bu bilmem ne ama resmen fırsat kolluyorlar bu kadar çok doğru olanın haksızlığa karşı olmanın peşindelerse önce haklarına girdikleri öğretmenlerin hakkını bir öde bakalım derler adama
Ben zaten abisini hiç ama hiç savunmuyorum. Gittiyse kursa elbette ödemeleri gerekir. Söylemek istediğim su ; kurs zaten her halükarda ispatlardı. Senet olayına gerek bile kalmazdı.

Bu arada karşılıklı dolandırmışlar birbirlerini. Ne tazminatı alacak Allah aşkına ?

Ben zaten abisini hiç ama hiç savunmuyorum. Gittiyse kırsa elbette ödemeleri gerekir. Söylemek istediğim su ; kurs zaten her halükarda ispatlardı. Senet olayına gerek bile kalmazdı.

Bu arada karşılıklı dolandırmışlar birbirlerini. Ne tazminatı alacak Allah aşkına ?
Kimileri böyle işte . Hakkı olmayan paranın peşine düşmüş ödemesi gerekeni ödemediği yetmez gibi

Ben zaten abisini hiç ama hiç savunmuyorum. Gittiyse kırsa elbette ödemeleri gerekir. Söylemek istediğim su ; kurs zaten her halükarda ispatlardı. Senet olayına gerek bile kalmazdı.

Bana öyle geldi demek ki ilk mesajınızda kusura bakmayın evet karşılıklı hatalar var ama bana göre konu sahibi daha hatalı hem ödememekle hem fırsat bilip para peşinde olmakla

Bana öyle geldi demek ki ilk mesajınızda kusura bakmayın evet karşılıklı hatalar var ama bana göre konu sahibi daha hatalı hem ödememekle hem fırsat bilip para peşinde olmakla
Yazmıştım da arada kaynamıştır.
Kurs kameralardan, öğrenci kayıtlarından, diğer öğrencilerin ifadelerinden ispatlardı. Sahte senet olayına girerek kendilerini haksız konuma düşürmüşler.

İş sahte imza atmaya kadar geldiyse kim bilir ne zamandır istiyorlar ücreti. Konu sahibi buralarda yok . Sordum ama herhalde taksitlerin hiç biri ödenmedi

Back
X