• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sahtelikle nasıl başa çıkıyorsunuz?

ne yapıyoruz sılıyoruz.daha bır ay önce sıldım attım...o kadar tıksındımkı o kişiden iğrenç ötesı iğrenç..samımıyet kurmuyorum artık kımseyle bir kişi var yeter.nabza gore şerbet verıyorum ve çok huzurluyum.sureklı laf sokma ve yerme çabasında olan ınsanlarla hemen alakamı kesıyorum.samaimi olduğum ınsanlara bıle temkınlı yaklaşıyorum..artık yoruldum kazıklanmaktan..yalandan menfaatten ve sessizliğime gomuluyorum..bu sefer hastamısın, solgunmusun dıyenlere yok muhattap olmamak için ölü taklıdı yapıyorum demek istıyorum..insanlardan bıktım !kocam annem babam kızım kardeşlerim olsun yeter..gercekten değer veren onlar sadece..yalnızlık çok güzel

Bazen hayatından çıkaramayacağın insanlar da oluyor mesela eşinin ailesi ya da kendi ailenden insanlar. Ben hazır cevap olarak canımı sıkan şeyleri söyleyerek gerektiğinde hırsımı alarak başa çıkmayı öğrendim.

Bende son zamanlarda hep bunu düşünür oldum. Ben tahammül edemiyorum ama dünya artık böyle dönüyor. O yüzden artik hic kimseyle iletişim kurmak istemiyorum. Birlikte bişey yapmak da. Hep bi açık aramak çünkü. Hep bl sorgu sual

Bi kere eşimle kavgamizi anlatsam habire araniz nasil senin kocanda şöyle demeler falan. Sanki kocasi bulunmaz hint kumaşı gibi.

Hayirdir üzgün gibisin anlat rahatlarsin diyenlerin derdimi anlattigimda suratinda oluşan o haz ifadesi. Kime ne anlatacağımi şaşırdım. Gercekten üzgün olduğumda anlatacak kimsem yok. Anlattigim dertleri de başkasından duymak da cabası.

Yarim saat bile dayanamıyorum artik. Konusacak şeyler bulamıyorum. Hep bi dedikodu bi cekememezlik. Dünyada konuşacak konu yokmuş gibi.

Ben kendimi soyutlamayi seçtim. Çünkü onlar gibi olmak lazim. Arkadan konuşup canim diye sarilmak lazimdi ben yapamam. Ha belki hic dostum yok ama kafam da rahat

Öyle insanları hayatımdan çıkardım ama cıkaramadıklarım var onların yaptıklarıylada ilgilenmiyorum.

Bir sahte de benim:)
Bir zamanlar-ozellikle ergenlikte yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen bir arkadaşım var. öyle cahil, öyle dünyayı bilmez ve boş geliyor ki... 'el alem ne der' diye yaşayan,hiçbir isteği için çabalamayan , 'umarim kocam gezgin biri olur, ben de onunla çıkarım yurtdisina' diyen, ben 'beyaz atlı prense ne gerek var? Uçak diye birşey var. Gidelim yazın bilmemnereye,hem vize de yok' deyince 'ben kızım, nasıl gideyim?' diyen (ki ben de ayni yaşta , aynı aile değerlerine sahip bir kadinim ama koca kıtada gitmediğim ülke kalmadi) , çok iyi para kazanıp ne kurs ne seyehat, sadece kıyafet -kuafore harcamasi,ezber siyasi fikirleri, asla kitap-hediye hakkında konuşamamak, erkek arkadaş bulunca bizi unutup ayrılınca hemen bize koşması...
Uyuz oluyorum kıza. Tahammül edemiyorum ennn yakınımdaki insanlardan birinin böyle boş biri olmasına.
Bana kattığı hicbirsey yok. Ama fırsat buldukça da görüşüyoruz.
Ben de 'bu sahtelik neden?' diye düşünüyordum çokça zaman. Hatta aramıza mesafe de koydum bir süre. Zaten o erkek arkadaş bulunca arayıp sormadiği için zor olmadı mesafe koymak :)
Sonra bir gün ben yolda fenalastim. Ve aklıma ilk onu aramak geldi -cunku evlerimiz çok yakın. Ve bir problem olunca hemen birbirimize kosariz yıllardır. Tam iş çıkışı saatiymis zaten, geldi beni aldı, azıcık kendime gelince eve yürüdük beraber :anne:
Ne kadar karşılıklı birbirimize uyuz olsak da yirmi yıldir birbirini tanımanın bir samimiyeti var aramızda. Bin tane bana uymayan huyu olsa da kalbi temiz, iyi bir insan ve birbirimizin zor anında yanındayız...
Hala uyuz oluyorum, daha geçen gün alakasız bir nedenle tartistik mesajda. Ama yine de çok seviyorum :)))
Bazı insanlar kardeş gibi oluyor yani bir süre sonra, ne kadar rahatsız olsan da hayatından çikartamiyorsun, çıksın da istemiyorsun :KK19:

Ben başa çıkmıyorum anında yok ediyorum hayatımdan. Sert mizacım var kimse de kolay kolay iletişim kuramaz kişiliğimden taviz vermem.

Politik davraniyoruz bazen ister istemez , özellikle eş ailesine karşı.
Ben de bundan çok rahatsizim ama gerekli oluyor bazen , buna ne yapmalı ?

akışına bırakıp her şeyin olması gerektiği gibi olduğunu mu düşünmeli, bilemedim ki. Sonucta yaptıklarımızdan da yapamadıklarımızdan da, söylediklerimizden ve söyleyemediklerimizden dolayı pişmanlık yaşamayacak mıyız :110:

insanlari ben de bu konuda anlamıyorum. herkes herkesi sevmek zorunda degil. ama seviyormus gibi yapmasi da hic normal degil. bu tamamen rol. göründüğü gibi değil aslolan. bu bana sanki insanlarin kendi eksikliklerinden kaynaklaniyor gibi geliyor. kendiyle yuzlesemeyen herkesin kendisini sevdigini dusunen dunyanin merkezinde olduunu dusunen ve hastalikli ruh halleri olan insanlar böyle sahteler bence. ama o kadar yapmacik o kadar asikar ki isin asli. acaba diyorum aynada kensilwrine bir bakiyorlar mi boyle nasil gorunduklerinin farkindalar mi? gercekten komik hallere düşüyorlar.boyle insanlardan uzak duruyorum. ama nedense onlar israrla yakinlasmak istiyor bunu da hic anlayamiyorum. o kadar bunaltiyorlar ki terslemek zorunda kalıyorum bu kez duygu sömürüleri geliyor ardindan. kurtulamiyoruz sanki her zaman her yerdeler.. cok sıkıcı. kaciyorum böylelerinden...ama bir de durumu idare etmek var. bahsedildiği gibi es ailesiyle ayni ortamda vb durunlarda bulunmak istemedigimizde huzurumuzu bozmamak adina sessiz kalabiliyoruz. ama bir jyke bir boyke davranmakla ayni degil bence.

akışına bırakıp her şeyin olması gerektiği gibi olduğunu mu düşünmeli, bilemedim ki. Sonucta yaptıklarımızdan da yapamadıklarımızdan da, söylediklerimizden ve söyleyemediklerimizden dolayı pişmanlık yaşamayacak mıyız :110:
Iste akışına bırakmak olmuyo her zaman , illaki yapmacık olmak zorunda kaldığımız yerler oluyo bazen.
Konuşmak ağır şeylere mal olcaksa ya da susmak tersini yapıyoruz mecburen.

insanlari ben de bu konuda anlamıyorum. herkes herkesi sevmek zorunda degil. ama seviyormus gibi yapmasi da hic normal degil.

değil mi asıl sorun bu.. seviyormus gibi yapmak. Sevmediğini belli edince de soğuk nevale, ayak uyduramayan biri olarak atfediliyorsun. Kulak ardı edip yaşantına bakmaktan baska care yok demek ki...

peki eşinin ailes size yamuk yapsa def edebilir miyiz?
görüşmek istemiyorum dediği insanlari eşiniz hatiri için görüşebilir misin?
ben hayatimdan çikardiği kişilerle yine görüşmek istemem. yamuk yapıp bana dönüp helalik istiyo.
ben kabul etmedim.. yine başlamak istemiyorum...
şu sahte insanlar temiz kalpli güzel insanlara sahteliği öğretiyorlar.
eskidenn çok arkadaşim vardii. evlenince teker teker çikardim hepsinden...
nadir görüştüğüm var hiç de orali olmuyorum.
akrabalarim da babama yamuk yaptı.. babam bu yamuk yapanlarla gçrüşüyor sinir oluyorum sil gitsin diyorum onlar ailem diyo.. babaannem hiç babami tutmadi. o yöne kırgınım.
Eşim kendisine yamuk yapanlarla asla görüşmez. çok kindardir..
sahte insanlari uzak tutmasi için kin tutmasi gerekir.

peki eşinin ailes size yamuk yapsa def edebilir miyiz?
görüşmek istemiyorum dediği insanlari eşiniz hatiri için görüşebilir misin?
ben hayatimdan çikardiği kişilerle yine görüşmek istemem. yamuk yapıp bana dönüp helalik istiyo.
ben kabul etmedim.. yine başlamak istemiyorum...

yine helallik istiyolarmış :)
ben delireceğim bu kurumda.
dahil olmadığım bir tartışma çıkıyor, ve halihazırda bunu bekleyen, bana tavır alan insanların olduğunu görüyorum. kendimi tırnaklayacağım artık. takmadan devam etmek ne zor

belki hemen tepki verince aşırıya kaçılmış gibi olunuyor ama benzer şeyleri yaşadıkça sessiz kaldıysam ben çok pişman oluyorum hadlerini bildirmediğim için.

Böyle birine tam 2 yıl katlandım.evi pis yemeği kötü evine bi daha gitmem dediği kişinin bir hafta sonra evine yemeğe giden.arkasından demediğini bırakmayıp yüzlerine canım cicim olan.bir daha asla yüzüne bakmam evine gittiğim de çocuğuma bana kötü davrandı diyip her ihtiyacında o kişiye koşan.Ve bu kötülediği insanların onu çok sevmesi.insanlar iki yüzlü yapmacık ve menfaatçi olmuşlar.en güzeli uzak durmak

Back
X