''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

can arkadaşlar hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum.
Çok şükür oruçluyuz oruçlu olmakta hakikaten nasip işi.biz nasipli olanlardanızı şükürler olsun

dün sahurta fırında patates haşladım içni yarıp az tereyağ peynir le karıştırıp kahvaltılıkla yedik sonrasında harareti alır diye ıce tea içtik
iftarada kayınvalidedeyiz.bakalım ne yapıcak :D inşallah yöresel yemeklerden yapmaz aynı yörelerdeniz damak tadımız öcük farklı :D

uzmanlar sahurda kendiniz ıce tea yapın diyolar soğuk ve limonlu.birde içinde kalsiyum mineral ve bi çk vitamin olduğu için süt için gün içersinde ihtiyacınızı karşılasın diyirler

ben sahurda zeytın peynır yedım kociş menemen ıstedi kalktım onuda yaptım.....
hoşafımı yaptım yavaştan yemeğe başlıycam bebişim var anca yaparım.....kaynanaya gıdıcem beraber yapçaz menü ondan bakalım.....

bizim sahurda kaşar peyniri,lable beyniri,beyaz peynir reçel,sarelle,haşlama yumurta,erişte makarna ve çay vardı.

selam kızlar biz sahurda kahvaltı yaptık, yumurta haşladım tok tutar diye, bu gece sahura tava böregi yapıcm peynirli, iftarada görümceme davetliyiz:1: ama kocemle karar verdik bu ramazan iftara ağır yemek yapma dedi çorba, kahvaltılık, bi börek, yogurtlu salatalar, bi zeytinyaglı böyle hafif yicez zaten orucu açar açmaz 2-3 bardak su içiyoruz tıkıyo, hepimize hayırlı ramazanlar:54:

Arkadaslar bi sorum olacak. Benim fırınım bu yuvarlak (davul fırın). Karnıyarık yapmayı düşünüyorum iki kişi oldugumuz için borcam da fırına versem çatlamaz dimi? Kusura bakmyn azck tecrübesizim:18::26:

akşam için menü ne önerirsiniz misafir de geliyo :34:

mercimek çorbası iyi gelir miğdeyi tutar
kolay olsun bugun ilk günün zorlanma bence fırına patates at tavuklu hem pratik hem hafif hem lezzetli
tavuklu pilav

semiz otundan yoğurtlu salata yapabilirsin.
tatlı olrakta ülkerin tatlılı dondurmalarından al imkanın varsa yeter :46:
allah olmayanlarada versin.misafir ağırlamak çok sevap bu ayda ne güzel sen bugunden başlamısın sevaba

Arkadaslar bi sorum olacak. Benim fırınım bu yuvarlak (davul fırın). Karnıyarık yapmayı düşünüyorum iki kişi oldugumuz için borcam da fırına versem çatlamaz dimi? Kusura bakmyn azck tecrübesizim:18::26:

yok canım borcam fırına dayanıklı .bişi olmaz allahın izni ile

bu topiği kim açtıysa öpüyorum onu:54: süper fikirmiş....iftara ne pişirsem sahurda ne yesem insanın aklına bişey gelmiyor.artık destek oluruz birbirimize..bi kaç güne kadar bana da misafir gelecek iftara şimdiden düşünce bastı kızlar nasıl bi menü çıkarsam..önerilerinizi bekliyorum:56:

herkese hayırlı ramazanlar
akşama eşim tüm tavuğu (parçalanmış ama) haşla kızart dedi
tavuk parçalanmış ama hem hşlayıp hem kızartması nasıl olur ki
bi akıl verin yaaa
şimdi ben bu tavukları haşlayacam sonrada yağda mı kızartcam
nasıl olurki tadi:26:

merhabalar kızlar bende katılmak istiyorumaranıza

iftaraa
yeşil fasulye
pilav
salata ya da cacık
sütlaç

sahurada hamurmayalayıp içine ne koyacagıma karar veremedim tavada pişirecegimm

merhaba kızlar 4 kişi geliyor iftara bizimle beraber 6 oluyo işte şöyle düşündüm fırında (patates biber domates soğan sarmısak bezelyeli) tüm tavuk. nohutlu pilav mercimekli köfte biber dolması -dolapta sarma var onuda katacam- cacık salata. akşama 1 tane sütlü irmikli tatlı yaptım yanına başka ne olabilir kek mi börek kurabiye gibi bişey mi? kararsız kaldım :18: birde yoğurtlu mayonezli nasıl bi meze olabilir rus salatası mı yapsam ki? oruçluyum tuzsuz olursa çok üzülecem :53: yetişir inşallah

bi akıl verin yaaa

haşlayıp üstüne sos yapıp fırına verilir ama eşin bunu istememiş ben şöyle yapıyorum tavugu tavana koy yarım bardak su koy zaten tavuk sulanıyor sonra o suyunu çekip kızarmaya başlıyor zaten

bi akıl verin yaaa

süper bi tarif veriyorum canım bunu yap parmaklarıbı bile yer kocan hem de çok kolay...tavuk kanat al kişi sayısına göre sen ne kadar olcağını bilirsin.onların ocakta tüylerini üt biraz ama yakma sakın.sonra yıka bi sudan geçir.sonra kurula yağda sıçrama yapmasın...pul biber kekik ve tuzu karıştır kanatları bula iyice.zaten yapışır hemen.az yağda döküm veya teflonda ağzı kapalı iyice kıpkırmızı olana kadar kızart...ama yağ az olcak kızartmalık gibi değil dibini döşeyecek kadar..

haşlayıp üstüne sos yapıp fırına verilir ama eşin bunu istememiş ben şöyle yapıyorum tavugu tavana koy yarım bardak su koy zaten tavuk sulanıyor sonra o suyunu çekip kızarmaya başlıyor zaten

ben de dedimki haşlayım sonra didikleyim onuda yağda baharatlarla kavurayım
bi gelsin son kararımızı verriz artıksenin tarifde güzelmiş aklımda bulunsun

merhaba kızlar 4 kişi geliyor iftara bizimle beraber 6 oluyo işte şöyle düşündüm fırında (patates biber domates soğan sarmısak bezelyeli) tüm tavuk. nohutlu pilav mercimekli köfte biber dolması -dolapta sarma var onuda katacam- cacık salata. akşama 1 tane sütlü irmikli tatlı yaptım yanına başka ne olabilir kek mi börek kurabiye gibi bişey mi? kararsız kaldım :18: birde yoğurtlu mayonezli nasıl bi meze olabilir rus salatası mı yapsam ki? oruçluyum tuzsuz olursa çok üzülecem :53: yetişir inşallah

bence rus salatası agır olur semizotu salatası yogurtlu güzel olur cacık yapmazsım irmik tatlısı yetmezmi ama kurabiye yapma bence hazır kadayıf falan aldır yanına

Back
X