''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Selamm fistiklarr :70::71: Herkese Hayirli ramazanlar olsunnn.. Nasilsiniz bakiyorum bugun ne yapsam diye karar veremedim ya ama canim acaip tursu cektiii :43:

günaydın hanımlar öncelikle hayırlı ramazanlar diliyorum.ya eşim tatlıyı çok seviyor kadayıf yapayım diyormum ama şöyle denenmiş tarifiniz varmıdır
menümü de işlerim bitince düşnecğim.görüşmek üzere hepimize kolay gelsin.....

Benim menüm ;
Çorba _şehriye çorbası (çocuklar olduğu için öğlenden yapıldı )
Pilav
patates kızartması yada fırında patates
Bimden mangal için hazırlanmış tavuklar oluyor baharatıda içinde onlardan almayı düşünüyorum ızgarada yapıcam evde
Salata
Yoğurt yada ayran
tatlıda ilerleyen saatlerde dondurma olur

[COLORTarhana Çorbası
Yeşil Fasulye
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Cacık Buzlu
Çoban Salata
Sütlaç yapıcam Tatlı olarakta
Bolca da meşrubat olacak yanında COLOR]

Slm kızlar hayırlı ramazanlar diliyorum öncelikler
bugun ki menun

Mercimek çorbası
salata ( ama daha ne salatası olacak karar vermedim)
patates kızartıulacak yogurtlanacak
biber dolması istiyorum bide
karppuz var
:89:
pufff cok ac gördum knedimi bgun:89::89:

Çorba (Karar veremedim henüz, tavuksuyuna şehriye olabilir)
Dolma Biber
Makarna
salata, Cacık, Karpuz

Mercimek çorbası
mantı
zeytinyağlı fasulye
bulgur pilavı
türlü tarzı buğulama
imama bayıldı
börek
salata (çoban yaparım herhalde )
tatlı olarakta dün parfe yapmıştım o :27:

Son düzenleme:

Pınarcım sen yine güzel yemeklerini fotolarını paylaşırsan daha da çoğalır inşallah :nazar:
Bu sene Libyana yok sanırım.:59:
Performansını daha da artırman gerekiyor.:56::56::56:.

çok özledim libyanamı..o şimdi türkmenistanda..eminim bizimle olmak için tüm çabasını sarfediyordur..inşallah hayırlısıyla pek yakında burada bizimle olacaktır..o zamana kadar hep birlikte paylaşımlarımıza devam edeceğiz inşallah..resimli paylaşımlar için azıcık zaman istiyorum mümkünse..fotolarda ayarlamalar yapmam gerekecek:)

allah hepimizin oruçlarını kabul etsin inşallah..
benim menüm;
tarhana çorbası
mantarlı et sote
pilav
salata
tatlıda hazır olur heralde karar veremedim

Slm kızlar hayırlı ramazanlar diliyorum öncelikler
bugun ki menun

Mercimek çorbası
salata ( ama daha ne salatası olacak karar vermedim)
patates kızartıulacak yogurtlanacak
biber dolması istiyorum bide
karppuz var
:89:
pufff cok ac gördum knedimi bgun:89::89:

ayyy patates kızartması yoğurtu
bayıldım menüne :D

selam kızlar,
perşembe günü arkadaşımın doğumgünü ve doğumgününü bizde kutlayacağız. ramazan olduğu için iftarı da beraber yapıcaz. ama ben ne yemek yapsam bilemiyorum. çalıştığım ve 7 de işten çıktığım için hem kolay hem lezzetli bişeyler olmalı yoplam 8 kişi olucaz. tatlı olarak pastamız var ana yemek için yardım istiyorum bir de 1 gün önceden pişireyim diyorum o gün sadece ısıtırım ve sofraya...

hadi bana fikir verin, ne pişireyim????

selam kızlar,
perşembe günü arkadaşımın doğumgünü ve doğumgününü bizde kutlayacağız. ramazan olduğu için iftarı da beraber yapıcaz. ama ben ne yemek yapsam bilemiyorum. çalıştığım ve 7 de işten çıktığım için hem kolay hem lezzetli bişeyler olmalı yoplam 8 kişi olucaz. tatlı olarak pastamız var ana yemek için yardım istiyorum bir de 1 gün önceden pişireyim diyorum o gün sadece ısıtırım ve sofraya...

bana sorarsan çorba yap
patates kızartması yanına da patlıcan bibeer fln istersen
tatlı olarak değişik bişey istiyorsan tiramisu ama büskivilerden yapılanı istemiyosan doğum günü pastası tarzı yap
salata (vazgeçilmezi sofraların)
börek yap yufkadan onu o gün yap istersen
böle cacık tarzı bşeyler yoğurtlu fln kabak rendeleniyor havuç katıp pişirilip yoğurtlanıyoya ondan
pilav yap
zeytinyağlı dolma
aklıma bu kdr geldi
yardımcı oldurmu bilmem
:27:

Merhaba hanımlar iftara ne yapsam diye aranırken bu topic i buldum nasıl sevndim anlatamam bende takipteyim ramazan boyunca..
Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum..
Gece sahura mayalı poaça yapmıştım yanına kahvaltılık çıkardım soğuk karpuz falan yedik işte çok şükür..

İftar için
mercimek çorbam var..
yanına zeytinyağlı fasülye düşünmüştüm ama eşim seni vururum deyince vazgeçtim :1:
kuru fasulye istemiş canı bu sıcakta..
pirinç pilavı
birde salata
tatlı olarak puding yapıcam yada bisküvili puding pastası mı yapsam karar veremedim ??

Haklısın canım..Bizde de çok ekmek ısraf ediliyor maleseff. Hava sıcak dayanmıyor ertesi güne küfleniyor .. Dünden birsürü ekmeğim kaldı. bugünde kesin pide alıncak. ekmeklerden ne yapayım bilemiyorum bende

Benimde en büyük çekincem ekmek israfıdır. Onun için evde kalan fazla ekmekler için kullandığım bir tarif var vereyim sizede hem sahur içinde bir alternetif olur..
dün evde kalan tüm ekmekleri topladım, parmak kalınlığında dilimledim, kahvaltıya yetcek kadarına aldım gerisini dondurucuya attım..
1 kahve fincenı kadar zeytinyağına 1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğeni karıştırıp ekmeklerin üzerine bu karışımı sürüyoruz.
isterseniz damak zevkinize göre içine küçük bir diş sarımsakta ezilebilir..
sonra ekmeklerin üzerine 1 dilim kaşar peynir koyuyoruz , onun üzerinede halka halka kesilmiş 1 dilim domates..
sonra bu ekmekleri fırına sürüp kaşarlar eriyip hafif kızarınca alıyoruz...
Zaten kokusundan olduğunu anlıyorsunuz süper bir tadı var ben çok seviyorum..
Afiyet olsun..

Merhaba hanımlar iftara ne yapsam diye aranırken bu topic i buldum nasıl sevndim anlatamam bende takipteyim ramazan boyunca..
Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum..
Gece sahura mayalı poaça yapmıştım yanına kahvaltılık çıkardım soğuk karpuz falan yedik işte çok şükür..

İftar için
mercimek çorbam var..
yanına zeytinyağlı fasülye düşünmüştüm ama eşim seni vururum deyince vazgeçtim :1:
kuru fasulye istemiş canı bu sıcakta..
pirinç pilavı
birde salata
tatlı olarak puding yapıcam yada bisküvili puding pastası mı yapsam karar veremedim ??

Benimde en büyük çekincem ekmek israfıdır. Onun için evde kalan fazla ekmekler için kullandığım bir tarif var vereyim sizede hem sahur içinde bir alternetif olur..
dün evde kalan tüm ekmekleri topladım, parmak kalınlığında dilimledim, kahvaltıya yetcek kadarına aldım gerisini dondurucuya attım..
1 kahve fincenı kadar zeytinyağına 1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğeni karıştırıp ekmeklerin üzerine bu karışımı sürüyoruz.
isterseniz damak zevkinize göre içine küçük bir diş sarımsakta ezilebilir..
sonra ekmeklerin üzerine 1 dilim kaşar peynir koyuyoruz , onun üzerinede halka halka kesilmiş 1 dilim domates..
sonra bu ekmekleri fırına sürüp kaşarlar eriyip hafif kızarınca alıyoruz...
Zaten kokusundan olduğunu anlıyorsunuz süper bir tadı var ben çok seviyorum..
Afiyet olsun..

oruçlu oruçlu canımı çektirdinn :D

ben de karnıyarık yaptım. yanına pilav ve cacık yapıcam. çorba mercimek olcak heralde karar veremedim daha.
bi de yoğurtlu bişi düşünüyorum.közlenmiş kırmızı biber olabilir mesela. tatlı işini daha hiç düşünmedim belki dondurmayla hallederiz:)

selam kızlar,

ben sana hemen güzel iki menü seçeneği vereyim..

1. menü
mercimek çorbası
karnıyarık
pirinç pilavı
cacık

2. menü
yayla çorbası (soğuk)
köfte
patates püresi
makarna (sade koy- iki çeşit sos yap biri domatesli sarımsaklı- biri yoğurtlu dereotlu falan gibi)
çoban salata

her iki menüde zaten
iftarlık zeytin, peynir, falan ,filan
meyve
tatlı olarak zaten pasta varmış
ohhh daha neeee

Back
X