''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

kızlar komposto yapmak istiyorum ama bu mevsimde nelerin kompostosu olur yardım eder misiniz* akşama markete gidicem alıp yapayım...

herkese hayırlı rmazanlar...
rabbime çok şükür olsun bizlere bu günleri yaşattığı için... inşallah daha nice ramazanlara erişmek dileğiyle...
ben iftarı bi şekilde ayarlıyorum da sahurda çok şaşırıyorum ne yapacağımı...
bu gün melemen yaptım yanında makinede pişirdiğim sıcacık ekmekle...
iftarada bezelye, pirinç pilavı, köz patlıcan salatası yapacağım...tatlı da revani olacak inşallah...

valla süpersiniz kızlar hızır gibisiniz maşallah.

şimdi öncelikli olarak mercimek çorbasında karar kıldım
arkadaşın biri patates kızartması yoğurtlu demiş ben onu karışık kızartma yoğurtlu olarak değiştirdim onu yapıcam üstüne de şöööyle bi domates sosu
nohutlu pilav ve fırında tavuk ama patates püresi de süper geldi belki onu da yaparım.
sizce bunlar nasıl çok ağır olmaz dimi?
salata ne salatası yapsam???

cnm kolaygelsin =)
sanırım birzacıkta prtık olman gerekıyordu doru hatırlıyorsam =) ayrıyttn bi patates püresi yapmak yerıne fırına vereceğin tavuğa patates ekle (salça,kekik,sarımsak,pulbiber karabiber,domates e sivri biber ) bu sos çok yakışıo fırın tavuğa hem prtık hemencık yaapabilirisn işten gelince cnm yada sahurda tepsıye hazırla ağzını folyo ile kapt işten gelince hemen tarsın fırına haızır olur =)

kızartma yerıne daha basit bişiy koy derim yorucu olur kızartma bence zeytinyağlı bi yemek yapabilirsin akşmdan
amerıkan salatası yapabilirsinn
göbekten mısırlı salatada yaapbilrisin
börek yapabilirsin
yanı benım önerım

mercımek çorbası(akşamdan kaynat mercimekleri işten gelincede blndırdan geçiri yağını dökersın=)
zeytinyağlı taze fasulye yada imam bayıldı yada kabak bayıldı yada barbunya =) akşamdan pişirebilrsin
frında patatesli tavuk(fırıntepsısıne hazırlyıp gelince fırına atr pişirebilirsin
nohutlu pilav yerine garnıturlu pilavda olabilir
salta olark göbekten msıırlı bir salata yapabilirsin
börek olabilir yada mercimek köftesi (bunlarıda akşamdan ayarlayabilirisin.

umarım fikri verebilmişimdir cnm.

yine ve yeniden huzur ayında, ramazan-ı şerifte buluştuk :29:
rabbim cümlemize hakkıyla tutmayı nasip etsin inşallah
hepinizin menüleri harika kızlar

bizim iftar soframızda;
yoğurt terbiyeli tavuk çorbası
karnıyarık
pirinç pilavı
cacık
ve ramazan şerbeti var
şimdiden herkese hayırlı iftarlar :61:

dün sahur için açma kete yapacaktım
işler istediğim gibi gitmedi
akşam iftardan sonra ya kaldı artık o zaman yaparım
bilenler bilir kayseri ahalisi sahurda
açma kete ve üzüm hoşafı yerler
bende güzel memleketimden uzakta bu adeti yerine getireyim bari....
hoşafımı dün akşamdan yaptım şuan dolapta buz gibi yenmeyi bekliyor
:56::56::56::56:

bilmez olurmuyum eşimin ramazan boyunca sahurda tek yediği şey üzüm hoşafı kete
dün hoşaf yapmaya üşendim bugune artık :54:

byt ekmklerden köfte yapabilriisniz hanımlar ekmek köftesi =)

içine çok azıcık kıyma koyuyorum ve köfte malzemelri ile yoğurup kızartıyorum tadıad gayet guzel oluyor =)

ekmekleri tavada az ısıtım üzerine kıymalı yoğurtlu sos yapıp dökuyorum bölede çok güzl oluyor.kıymalı sosa soğan sivribiber domates az slça eklıyorum çok azıcıkta su eklıyorum kaynınca ekmklerın usutne dökuorum ve srımsaklı yoğurt ile servıs edıom bız sevıoruz bu lezzeti =)

benımde evde ekmekler var ama onları kahvltıya haızlrıcam ekmkleri dilimleyıp fırına verıcem üzerinede domates pynır koymyı düşünüoyrum = ) ama svnler üzerine sososis kaşr gibi malzmeler ekleyebilir

gerçi ben fırında kzıartıp üsütne yağ ve reçlde sevırım =)

tarhana çorbası
kıymalı biber dolması
yoğurt
salata
bisküvili pasta....
herkese hayırlı ramazanlar, bol bereketli iftarlar olsun inşaAllah...

cnm kolaygelsin =)
sanırım birzacıkta prtık olman gerekıyordu doru hatırlıyorsam =) ayrıyttn bi patates püresi yapmak yerıne fırına vereceğin tavuğa patates ekle (salça,kekik,sarımsak,pulbiber karabiber,domates e sivri biber ) bu sos çok yakışıo fırın tavuğa hem prtık hemencık yaapabilirisn işten gelince cnm yada sahurda tepsıye hazırla ağzını folyo ile kapt işten gelince hemen tarsın fırına haızır olur =)

kızartma yerıne daha basit bişiy koy derim yorucu olur kızartma bence zeytinyağlı bi yemek yapabilirsin akşmdan
amerıkan salatası yapabilirsinn
göbekten mısırlı salatada yaapbilrisin
börek yapabilirsin
yanı benım önerım

mercımek çorbası(akşamdan kaynat mercimekleri işten gelincede blndırdan geçiri yağını dökersın=)
zeytinyağlı taze fasulye yada imam bayıldı yada kabak bayıldı yada barbunya =) akşamdan pişirebilrsin
frında patatesli tavuk(fırıntepsısıne hazırlyıp gelince fırına atr pişirebilirsin
nohutlu pilav yerine garnıturlu pilavda olabilir
salta olark göbekten msıırlı bir salata yapabilirsin
börek olabilir yada mercimek köftesi (bunlarıda akşamdan ayarlayabilirisin.

umarım fikri verebilmişimdir cnm.

çok teşekkür ederim tatlım baya fikir verdin;) nohutum haşlanmış var o yüzden pilavda sorun yok.kızartma yerine kabakları rendeleyip az yağda kavurup sarımsaklı yoğurtlayıp servis yapıcam. mısırlı bi göbek salata da süper fikir... ay karnım acıktı sanki.

teşekkür ederim canım. deniycem... bi de zahmet olmazsa tarif alsam, biraz acemiyim de:)

ölçülü yapmam hiç o yüzden ölçü veremiyorum

vişneyi ve eriği yıkayıp tencerede üzerini 2-3 parmak geçecek su ile kabukları çatlayana kadar ve suya rengini verene kadar kaynatıyosun
sonra damak zevkine göre şekeri ekleyip bir taşım daha kaynatıyosun oluyo bitiyo.. :)

benimki biraz farklı olacak yeşil yerine kuru fasulye(eşimin isteği üzerine ) :)
pirinç pilavı
salata
turşu
meyve olarak kavun
birde bisküvili yaş pasta

herkese afiyet olsun..hayırlı ramazanlar..

Rabbim bir mani vermezse inşallah pazar gunu benımde iftara misafirlerim olacak kabataslak bir menu düşündüm tam karar vermemiş olmakla birlikte =) değişiklğe gidebilirim belki =) şimdiki halini söyleyeyyeim belki fikir olur sizlerede =)

çorba(tarhana)
zeytinyağlı taze fasulye
fırında tavuk şiş
patates püresi
garnitürlü pilav
mısırlı salata
zeytinyağlı yaprak sarma
galeta unlu börek
ttatlı olarakta sütlü ıslak kek(yaş pasta gibi oluyor )
meşrubatlar

iftar açmak için ortaya 2 tabak yapıcam gun kurusu kaysı ,kaysı ,hurma,ceviz olrak

evet şuanki düşündüğüm menum bu inşallah sağlığım sıhhatım yerınde olursa böle bir menu hazırlayacağım.

bayılıyorum bu topiğe..geçen yılda çok takılmıştım..çok eğlenceli oluyor k.k. ramazan:)
benim akşamki mönümde
tavuk +patates kavurma
pilav
çorba(karar vermedim daha)
salata
meyve
herkeze afiyet olsun....
bu arada çoook susadımmm:///

Back
X