''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

mayalıyorsun madem fırınla canım.poğaça gibi peynirli maydanozlu veya zeytinli yap sahurda hafif olur hem uğraştırmaz.tavada pişirmek zor gibi geliyor bana:27:

şuan okadar üşeniyorumki:58::58::58: hamuru mayaladım ama kim açıp yapacakkk yaaa uff fırına atsam bizimki yarın yemez bende 2-3 tane tavada taze yapayım dedim bakalım ha gayret

Ben de sahura yumurtali ekmek kahvaltilik bisiler yapicam cay fln iyi gider heralde..:26:

kızlar sahur gerçekten zor ama bi gün patates kızartırız
bi gün menemen yaparız
bi gün yumurta haşlarız
bi gün tost yaparız
kaldı 25 gün :18::18::18::18::18::18::18:

krepte ugraştırıcıı ama güzel olur yumurtalı ekmekte güzel fikirrr

ekmekleri yumurtaya bulayip kizartiyoruz o kdr pek ugrastirici deil.. belkide menemen yaparm :31:

[SUB]ben galiba bugün milföy hamurundan bişeyler yaparım
milföyleri yanyana dizip köşeleri birleştirip büyük bi kare yapıyorum
içinede pizza malzamelerini doğrayıp karıştırıp ortasına koyuyorum hepsini
rulo pasta gibi yuvarlıyorum üzerine tabi yumurta susam çörekotu,çok güzel oluyo tavsiye ederim:39:[/SUB]

[SUB]ben galiba bugün milföy hamurundan bişeyler yaparım
milföyleri yanyana dizip köşeleri birleştirip büyük bi kare yapıyorum
içinede pizza malzamelerini doğrayıp karıştırıp ortasına koyuyorum hepsini
rulo pasta gibi yuvarlıyorum üzerine tabi yumurta susam çörekotu,çok güzel oluyo tavsiye ederim:39:[/SUB]

Hic duymamistim dilimliyo musun sonra ?

evet kalın kalın dilimliyorum sonra içinden malzemeler dökülüyo hafif hafiif ımmmmmmm;)))
içine kaşar,salam,domates,biber,sosis,zeytin doğruyorum

benim menü değişti:)
kumandayı düşürdüm kocam sıçradı bende hemen sordum ne yapayım diye:)))
kaşarlı tost istedi
benimde zeytinyağlı dolmam ve yoğurtlu kabağım var:64:

ekmek kızartması dediniz düşürdünüz aklıma ekmek balıgını ya:1: canım cektı sımdı bayat ekmek de yok nolcak:1: en ıyısı patates kızartması domates salatalık bıber peynır cay falan bide kardeşim haşlanmış yumurta yer tok tutuomuş öle dio :1:

hayırlı geceler arkadaşlar:)
ben halâ acıkmadım o yüzden karar veremedim ne yapacağıma
mutfağa girince belli olur akıbetim:D
sorumlu olduğum eşim için lezzetli ve doyurucu bişeyler yapsam iyi olur...
neyse ben mutfağa geçeyim artık
sevgiler:)))

Herkese hayırlı, bereketli ramazanlar olsun. En önemlisi İSRAFSIZ ramazanlar olsun. Çok üzülüyorum dökülen yemeklere atılan ekmeklere.Ne acı ki ramazanlarda çöpteki gıda atıkları artıyor. Bi tarafta aç insanlar bi tarafta savuranlar...

Artan gıdaları değerlendirdiğimiz tariflerin üstüne atlarım valla:34:

Ayranlı çorba mis gibi dere otlu
salata
güveç
pilav

Yazdım ama ikizlerim fırsat verirse yapıcam daha ortada bişi yok. Neyse bu topik benim için vazgeçilmez oldu çok fikir edindim. Canavarlar uyuyunca kolları sıvarım anca...

savurganlık israf tabiki kötü bir şey o kadar aç insan varken kesinlikle bende çöpe gitmemesinden yanayım ama azda olsa sokaktaki canlarıda ufacık bir yemek ve suyla onları hayata bağlarsınız unutmayın su her canlı için yaşam kaynağıdır günlerce su bile bulamayn ve ölen hayvanlar var elimizden geldiğince önce insanımızı sonra yüce rabbimin bizlere emanet ettiği canlılara yardımlarımızı eksik etmeyelim

ay herkse taze fasülye yiyecek bu akşam.:60::60::60:bende de durum aynı...sözleşmişiz gibi:52::52:

bizdede taze fasülye yapılacaktı uğraşmayın evde mantı var dedim dogranmıs olarak duruyor dolapta yarına kadlı
bizim menümüz
bu bizim corbanın ıspanaklı soguk çorbası tadı çok güzel tavsiye ederim
kabak mücveri mantı salata karışık bohça tatlısı ve gazoz limonata
akşamadan kalan mücverlerle beraber sahurumuzu yapıcaz kahvaltılıklarla
herkese afiyet bak şeker olsun Allah kabul etsin

Son düzenleme:
benim mönümde makarna,
domates,
haşlanmış yumurat,
çay ,
karpuz
su:)))