- 1 Haziran 2008
- 5.942
- 33
- 683
Minel aşk:)kızlar yemek yapmak ne zor işmişş
gerçi çogu zaman yaparım fakat annem yardım edince bir güven gelirdi
bugün annem çok hastaydı ve iftar sofrasını ben hazırladım
öyle bunaldım ki anlatamam
birde pilavın ayarını hiç tutturamıyorum bu konuda bana yardımcı olun acaba prinçten filan mı kaynaklanıyorrkafamçokkarıştı
Ellerine sağlık tatlısı..
Eğer normalde yapmıyorsan başlarda zor gelir evet..
Ben de evlenene kadar nadiren yapardım elimiz yatkındır ama sağolsun kimse iş bırakmazdı ki yeter ki eğitimimizde başarılı olalım diye kıyamazlardı Allah razı olsunŞeniz
Sonra zaten herşey kendiliğinden geliyor..
ıyi bir gözlemciysen zorlanmazsın .Anneciğin yemek yaparken arada bir yanına gidip göz atarsın unutmazsın bir daha.
Anneciğine çok geçmiş olsun Şafi OLAN Rabbimiz şifa versin..Onlara birşey herşey eksiliyor değil mi..Yuvayı dişi kuş yapar diye boşuna dememişler..Anneler başımızın tacı..
Pilav konusuna gelince;ben annemden öğrendim ve annemin pilavı gerçekten güzeldir:kedi:
Eskiden kızları yaptıkları pilavlara göre kategorilendiriyorlarmış becerikli beceriksiz diyekaydirigubbakcemile3 öyle der anneannem:roflol:
Kolay gibi görünse de en zor ve marifet isteyen iştir der..
Ben bizim tarifimizi vereyim nacisane arkadaşlar da yazar mutlaka denersin ..
1 bardak pirince 1 buçuk bardak su koyarız her zaman..
Pirinçleri sadece 5-6 dk tuzlu suda bekletiriz (fazla olunca lapalaşır)
Ardından tereyağ veya margarin kavururuz şehriyeli yapacaksak şehriyelerini atarız..Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleriz biraz kavurur suyunu katarız..Tuz ve kesme şeker ekleriz (şeker harika bir aroma veriyor) Sıvıyağ ve limon damlatırız..Tane tane ve beyaz olmasını sağlıyor..
Son olarak 5 dk kadar pişirip göz göz olunca hemen kapatırız (başından ayrılmayın hemen pişer zaten)
Üzerini peçete veya havluyla örter kapağını kapatırız iyice demlenince servis ederiz (20 dk yeterli)
ışte bu..Bu şekilde harika olur pilavın inşallah
bitanem ya eline diline saglik ,
allahim herkesin yuvasini bi omur boyu etsin insallah
bu dualarda hep analarimizin duasi, onlar sayesinde oluyo
anne babanin hemen intirazida duasida kabul olurmus, onlari eksik etmesin rabbim bizden ,gerci benim bi yarim yo ama annem benim icin herseye degiyo
ben yeni geldim annem yanindan ,ozlem gercek cok oluyo
burda herkes dedi bana sende esinle git turkiyeye bende yok dedim annemi gorum nasil olsa esimle yine kaynanamlara gitcektim annemi cok ozledim ,valla hep oturduk hasret giderdik oh bi guzel
hele anne olunca bu ozlem degisik oluyomus, allahim daha bana taddirmadi insallah bigun tatdircak
esine gelince artik kek delisi oldugunu cok iyi biliyorum
ya ben yesem hergun bikarim ,ne guzel hic bikmiyo ,hele senin elinden olunca her dk ver yesin masallah, bide gunluk cesit yapiyosun ,cok sansli esingeri sende oylesin
Şeniz tatlım benim eksik olma
Son düzenleme: