• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Bu akşam iftara misafirim var.

Düşündüğüm menü şöyle. (fikir alabilirim)

Ezogelin çorba

Patlıcanlı köfte. Adını yine her zamanki gibi salladım. Hani şu patlıcanları boydan uzunlamasına kesip yağda kızartıyoruz, arasına köfte koyup katlayıp domates ve biberle süsledikten sonra kürdanla tutturuyoruzya, o yemeğin adı her neyse o:lepi:
heh, işte resmi
7f67bf0492a2f4527852647.jpg

Nohutlu pilav

Rus salatası

Çoban salatası

yoğurtlı biber kızartma

tatlı matlı yok, :kedi:

bu arada ben slm verdim libyadan başka kimse vermedi :çok üzgünüm:

birde eşimle bugün evlilik yıl dönümümüz inş. rahatsızım ama dinlene dinlene inş. birşeyler yapmak istiyorum. Allah ım güç kuvvet ihsan etsin. paçanga böreği canım çekti. tarif verebilir misiniz? :asigim:

Mehaba hanimlar ne kadar birikmis sayfalar
Allah muhabbetinizi arttirsin:) ne guzel sohbetler yapilmis
ben bu saat oldu hala birsye yapamadim, malum defne beni oyalaliyor bide biraz uyuduk ana kiz
ondan oyle geciktik
bu arada bugun regli olmusum, alkisalkisalkis Allahima binlarce sukur hamileyim sandim
aklim cikti yani suan hic dusunmuyorum ve istemiyorum Allah biliyor
10 gundur kendimle savasiyordum olursa nasil yapicam diye
en sondedim ki Allahdan daha mi iyi bilecegim o verdiyse vardir bir sbebei
napalim dedim. ve esimi nasil ikna edicem diye dusunuyordum, bu arada gordugum
kabuslarda cabasi. neyse tst negatif cikti rahatladim bide bugun regli olunca degmeyin
keyfime zemuszemus Allah olmayanlara versin ins.

bizim menumuzde bugun kabak dolmasi (bulgurlu kiymali)
yanina carsaf boregi
salata ve yogurt olucak
corbada yapamiyim bilmiyourm

cheesecake ben gormedim canim,as
pacanga tarifine gelince
benim bildigim kadariyla pastirma kasar ve sucukten bir ic hazirliyacaksin
pastirmalarin cemenini cikaracaksin
sonra yufkayi buyuk ucgenler olusturacak sekilde keseceksin
bide yogurt zeytinyagi ve az miktarda su ile sos yapiliyor
ondan serpistirilip icten konuluyor ve sigara boreginin irice hali sariliyor
ustunede yumurta sariisi yani benim pek bilgim yok bende yani yeni yapiyorum
bide ustadlardan alirsin tarif canim.
afiyet olsun

maaşallah kızlar gece gece ne güzel sohbetler etmişsinizopuyorumnanaktan

bunlar harika görünüyor sempatiqm.ellerine sağlık balım..sen bu harika sofraları hazırlıosn ya eşin kimbilir nasıl mutlu oluyordur..
allah sofranızdan bereketi gönlünüzden aşkı eksik etmesin..

cnm benım tebrık edıyorum yıldönümlerinizi.hakikaten ne hoş tesadüf olmuş..
rabbim yuvanızdan huzuru hiç eksiltmesin cnm.sağlıkla mutlulukla huzurla nıce senelere inşallah..benimde doğumgünüm annemle aynı..bırlıkte kutlarız hep..gereksiz bilgilere de koptm yani..dua konusunda kesinlikle katılıyorum yazdıklarına hepsi çok doğru...

annemde mavisu doğduktan sonra çok daha fazla özlem duymuştu.o doğduktan sonra 1 yıl içinde 3 kez gelmişti ırak a..bende daha fazla anlamıştım anneciğimn kıymetini ama..rabbim tez zamanda hayırlısıyla kavuştursun seni özlem duyduklarına..

çok haklısın cheesm çocuğun takibi çok mühim bir mevzu..rabbim hepimizin yardımcısı olsun..hayırlısıyla yavrucugunu kucagına alır da sonra da hayırlı bır evlat olarak yetıstırırsın ınsallah rabbım nasıp ederde..dualarım senınle cnm..allaha emanetsınız..

evlilik yıldönümünüzde kutlu olsun cnm bnm..rabbim ağzınızn tadını hiç bozmasın..bir ömür bal gibi olsun inşallah..

balım mercimek çorbası ve fasülye rahatsızlık vermesin.istersen çorbayı bir daha düşün balım..onun dışında menü harika.ellerine sağlık cnm..

Ezogelin çorba

Patlıcanlı köfte. Adını yine her zamanki gibi salladım. Hani şu patlıcanları boydan uzunlamasına kesip yağda kızartıyoruz, arasına köfte koyup katlayıp domates ve biberle süsledikten sonra kürdanla tutturuyoruzya, o yemeğin adı her neyse o:lepi:
heh, işte resmi

Nohutlu pilav

Rus salatası

Çoban salatası

yoğurtlı biber kızartma

Herkese günaydınlar günaydınlar!! a.s.
Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar Allah razı olsun güzel dilekleriniz için..Evet geceleri muhabbet daha bir tatlı oluyor;gündüz üzerine yorganına çekince o huzur ve dinglikle birlikte yoğruluyor herşey..Hele ki mubarek ramazan ayındayız ya;evin içersinde pıtpıt ayak sesleri var sanki meleklerinkaydirigubbakcemile3

Bu arada cheese cake tebrik ederim Rabbim cc iki cihanda sonsuz saadet nasip eylesin..

Aslımı beklerken;) o stesi tahmin edebiliyorum meleğin daha küçük olduğu için endişe ediyorsun değil mi..
Allah cc hayırlı vakitte hayırlı gebeliklernasip etsin cümlemize..

Kuzum hocam;mönüne benden tam puan ..
İslim kebabını diyorsun;yani kürdan kebabı:) Ben dün de söyledim en sevdiğim..
Ellerine sağlık şimdiden..

Ezogelin çorba

heh, işte resmi

Nohutlu pilav

Rus salatası

Çoban salatası

yoğurtlı biber kızartma

menü gayet başarılı ama hadi be kuzucuum bi gayret bi de tatlı yapıver güsel güsel yensin:icecream::icecream::icecream:

libyanam günaydın bacım.cidden iltifat değil.öyle bir tasvir yeteneğin varki.her yazdığını gönlümde gözümde dolarak okuyorum.ne olur birşeyler yap bu sesi herkes duysun ve bu yüreği herkes hissetsin..

Bizim hatunlar uyanamadı herhal
Gece kuşları..:icecream:
Ben 5 te yattım 8 de uyandım süperim dimi.:1ninca:.
Şimdi yemek yapıyorum her an kafam monutore gomulup klavyeye yapışabilir..:roflol:
biri beni tutsun :smiley-cool:

günaydın kızlar... hihoyyyt menüleriniz ve sohbetleriniz harika.... alkisalkisalkis takipteyim... :1ninca:
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan​

libyanam günaydın bacım.cidden iltifat değil.öyle bir tasvir yeteneğin varki.her yazdığını gönlümde gözümde dolarak okuyorum.ne olur birşeyler yap bu sesi herkes duysun ve bu yüreği herkes hissetsin..

:kedi: Allah cc razı olsun..Dualarımızı eksik etmeyin birbirimizden yeter ki..Dünya dua ile dönüyor Pınarcığım..

Bu arada topiğe de yazdım gerçi de..

Pasta yapmışsın bize ne zahmet ettin çok mahcup oldum inan ki:dance:hihoyyyt

günaydın kızlar... hihoyyyt menüleriniz ve sohbetleriniz harika.... alkisalkisalkis takipteyim... :1ninca:

Günaydın suvesabun..
Mis kokulu akedeşim benim suyun ve sabunun muhteşem uyumukaydirigubbakcemile3

Bugün mönümüzde ne var bakalım? yerimseniben

Yufka ve milföyden o kadar çok tarif eklemişim ki arşivime;burada bulunmuyor bunlar o yüzden hepsini yapamıyorum;sağolsun annemler sık sık yolluyor hemen sarıp buzluğa atıyorum..

Siz nasipdarsınız;Türkiyemizde yok yok maşallah..
Bütün nimetlerin kıymetini bilmek lazım...Burada da orda olmayan farklı tatlar var lakin ben kendi mamalarımızı tercih ederimopuyorumnanaktan

O kadar tatlı geldi ki burası şimdiden ramazan bitince ne olacak diye düşünmeye başladım var mı böyle birşey:emir_bebek:

Ezogelin çorba

heh, işte resmi

Nohutlu pilav

Rus salatası

Çoban salatası

yoğurtlı biber kızartma

bence menü güzel kuzum... :lepi: ama hafif bir tatlı iyi gider kanımca... ne olabilir mesela... CADIARZU tavuk göğsü, krem karamel, muhallebili güllaç, sütlaç,.... ne kafiyeli oldu ama.... kaydirigubbakcemile3

Günaydın suvesabun..
Mis kokulu akedeşim benim suyun ve sabunun muhteşem uyumukaydirigubbakcemile3

Bugün mönümüzde ne var bakalım? yerimseniben

Yufka ve milföyden o kadar çok tarif eklemişim ki arşivime;burada bulunmuyor bunlar o yüzden hepsini yapamıyorum;sağolsun annemler sık sık yolluyor hemen sarıp buzluğa atıyorum..

Siz nasipdarsınız;Türkiyemizde yok yok maşallah..
Bütün nimetlerin kıymetini bilmek lazım...Burada da orda olmayan farklı tatlar var lakin ben kendi mamalarımızı tercih ederimopuyorumnanaktan

O kadar tatlı geldi ki burası şimdiden ramazan bitince ne olacak diye düşünmeye başladım var mı böyle birşey:emir_bebek:

günaydın güzel konuşan, tasvir yapan, akıcı konuşan, uslubü güzel, becerikli arkadaşım.... Şeniz
bugün menüde bir şey yok henüz... benneyaptımki biraz kafamda dalgın... akannehir malum kadroya geçemedim... seneye inşallah.... dua et canım benim...
opuyorumnanaktan

bence menü güzel kuzum... :lepi: ama hafif bir tatlı iyi gider kanımca... ne olabilir mesela... CADIARZU tavuk göğsü, krem karamel, muhallebili güllaç, sütlaç,.... ne kafiyeli oldu ama.... kaydirigubbakcemile3

ıslim kebabımıymış o yemeğin ismi, eyi bari öğrenmiş oldum:smiley-cool:, ula ben kim kebap yapmak kim, neyse daha önceki denemelerim başarılı olmuştu bakalım bu nasıl olicek.

Suvesabun bacım, valla uğraşamam tatlıyla filan. baa ne yaa:umursamaz: Zati akşam 7 de evde oluyorum hayatta yetiştiremem hepisini.Hele bide sofra düzeni filan, valla tatlı filan yapmam:ecrin_bebek:

günaydın güzel konuşan, tasvir yapan, akıcı konuşan, uslubü güzel, becerikli arkadaşım.... Şeniz
bugün menüde bir şey yok henüz... benneyaptımki biraz kafamda dalgın... akannehir malum kadroya geçemedim... seneye inşallah.... dua et canım benim...
opuyorumnanaktan

Öyle mi arkadaşım.:teselli: Üzülmeyelim olur mu;insanın elinde değil ister istemez kalbi acır;sukut-u hayale uğrar ama bu durumlarda yine Allah'ın ipine sımsıkı sarılalım;ne yapalım hakkımızda hayırlısı buymuş diyelim değil mi..
....Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz. (Bakara Suresi, 216)

Tamam bugün bize geliyorsunuz o zaman..
vereliniortak

Bu ayın güzelliği ve rahmetini beraber yudumlamak ve ihya etmek için;zihnimizi ve gönlümüzü hep birlikte din. tutalım;insan tek başına çok kolay unutabiliyor herşeyi;derler ya insan nisyanlar maluldur..
Birlikte her zaman bereket vardır..

ZıMEN
liv09.gif
DEFTERı

Büyük dedelerimizin hatırlayabileceği
bir gelenek vardı Ramazan ayında..

Hali vakti yerinde olanlar kılık-kıyafet değiştirerek
hiç tanımadıkları mıntıkalara gidip,bakkalın manavın
tenha zamanlarını seçerek sorarlarmış:

-- "Zimen defteriniz varmı" ? diye,
Zimen defteri, o esnaftan borcunu yani veresiye
mal alan mahalle sakinlerine ait hesap defteri:
Borçlu ile borcunun miktarı yazılı olan defter-...

Esnaf bu defteri çıkarınca, gelen şöyle dermiş
-- "lütfen baştan, sondan ve ortadan şu
kadar sayfanın yekununu yapınız

livre52.gif

Esnaf bu kadar sayfanın yekununu yapar,
söyler, gelen de kesesini çıkarır, onu öder:
-- "Silin borçlarını, Allah kabul etsin" der,
çeker gidermiş.

Borcu ödenen, borcunu ödeyenin kim olduğunu,
borcu sildiren, kimi borçtan
kurtardığını bilmezmiş..
sunsetting.gif

ışte, hiçbir maddi çıkar düşüncesi gözetmeksizin
sırf Allah'ın rizasını kazanmak
ve kardeşinin sıkıntısını gidermek amacıyla karşılıksız,
riyasız, gösterişsiz,
verdiğini unutarak, bu şuurla verebilmenin de
bir mazhariyet,
Allah'ın C.C. bir lütfu olduğunu bilirler
ve buna şükrederlermiş....

Böylesi tevazu ve incelikli bir insan
ve toplum olmamız dileğiyle...

İslim kebabımıymış o yemeğin ismi, eyi bari öğrenmiş oldum:smiley-cool:, ula ben kim kebap yapmak kim, neyse daha önceki denemelerim başarılı olmuştu bakalım bu nasıl olicek.

Suvesabun bacım, valla uğraşamam tatlıyla filan. baa ne yaa:umursamaz: Zati akşam 7 de evde oluyorum hayatta yetiştiremem hepisini.Hele bide sofra düzeni filan, valla tatlı filan yapmam:ecrin_bebek:

yardıma geleyim mi kuzum? :ecrin_bebek:

Öyle mi arkadaşım.:teselli: Üzülmeyelim olur mu;insanın elinde değil ister istemez kalbi acır;sukut-u hayale uğrar ama bu durumlarda yine Allah'ın ipine sımsıkı sarılalım;ne yapalım hakkımızda hayırlısı buymuş diyelim değil mi..
....Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz. (Bakara Suresi, 216)

Tamam bugün bize geliyorsunuz o zaman..
vereliniortak

ne kadar iyisin canım ya... :1hug: iki gün öncesine kadar çok kötüydüm... mafoldumben ama dediğin gibi Rabbim en iyisini bilir... :Saruboceq: elbet hayırlı bir zamanı vardır... :Saruboceq: seneye atanırım inşallah... :Saruboceq: Rabbim izin verirse dersaneye gidicem... ev, okul, kızım ve dersane inşallah üstesinden gelebilirim... -tatlicadiarzu-
davete icabet etmek gerekir... a.s uçak biletini aldığım gibi yanındayım... kaydirigubbakcemile4 ama ben uçaktan korkarım... akannehir otobüsle gelsem olmaz mı??
delikafadulden kaydirigubbakcemile3 opuyorumnanaktan

Bu ayın güzelliği ve rahmetini beraber yudumlamak ve ihya etmek için;zihnimizi ve gönlümüzü hep birlikte din. tutalım;insan tek başına çok kolay unutabiliyor herşeyi;derler ya insan nisyanlar maluldur..

ZİMEN
liv09.gif
DEFTERİ

livre52.gif

çeker gidermiş.

kurtardığını bilmezmiş..
sunsetting.gif

İşte, hiçbir maddi çıkar düşüncesi gözetmeksizin
riyasız, gösterişsiz,
bir mazhariyet,

amin canım... :Saruboceq: harikaymış bu libim ya... alkisalkisalkis Rabbim insanlığımızı ve dünyaya neden geldiğimizi unutturmasın bizlere... :Saruboceq:

ZİMEN
liv09.gif
DEFTERİ

livre52.gif

çeker gidermiş.

kurtardığını bilmezmiş..
sunsetting.gif

riyasız, gösterişsiz,
bir mazhariyet,

[/B][/QUOTE]

Şimdi böyle iyilikler kalmadı bacım işte... İyiliği yapan birde basına haber verir tüm mahalleye tüm türkiyeye ilan eder. Bakkalcı hem ondan alır parayı birde döner borç sahibinden alır. Çivisi çıkmış dünyanın

Bizim hatunlar uyanamadı herhal
Gece kuşları..:icecream:
Ben 5 te yattım 8 de uyandım süperim dimi.:1ninca:.
Şimdi yemek yapıyorum her an kafam monutore gomulup klavyeye yapışabilir..:roflol:
biri beni tutsun :smiley-cool:

kıyamam gülüme..rabbim yardımcın olsun..

günaydın tatlı bacımmmm..

:kedi: Allah cc razı olsun..Dualarımızı eksik etmeyin birbirimizden yeter ki..Dünya dua ile dönüyor Pınarcığım..

Bu arada topiğe de yazdım gerçi de..

Pasta yapmışsın bize ne zahmet ettin çok mahcup oldum inan ki:dance:hihoyyyt

sendende allah razı olsun cnm kardeşim..biliomsn libyana bayramdan sonra yine oraya gelme durumumuz gündemde..allahtan hayırlısı hele bi geliim pasta delüsü yapiciiim seni..kaydirigubbakcemile3

İslim kebabımıymış o yemeğin ismi, eyi bari öğrenmiş oldum:smiley-cool:, ula ben kim kebap yapmak kim, neyse daha önceki denemelerim başarılı olmuştu bakalım bu nasıl olicek.

yaf basit bişii yap sütlü irmik tatlısı yap dök kek kalıbına dilim dilim sun kaç dakikanı alacak??
fotoraf0434.jpg

fotoraf0435.jpg

işte bu da link hadi bakalım..

http://www.kadinlarkulubu.com/tatlilar/289674-s252tl252-bisk252vili-304rmik-tatl305s305resimli.html

ZİMEN
liv09.gif
DEFTERİ

livre52.gif

çeker gidermiş.

kurtardığını bilmezmiş..
sunsetting.gif

riyasız, gösterişsiz,
bir mazhariyet,

inşallah kardeş inşallah..yürekten gelerek inşallah..

gunaydin kizlarr nasilsiniz bugun
ben yeni kalktim malum dun gec yattim
biraz evi toparlayip ise gitcem
heralde bugunki enum somon baaligi olcak
esim dun dedi somon alcaktim almadim artik yarin aliriz diye
bugun onu yaparim
kizartirim heralde
yada soyle guzel bi tarifiniz falan varsa beklerim yani

Haklısınız arkadaşlar gerçekten devrimiz değişti ama olsun biz elimizden geldiğince iyiliği güzelliği yaşamaya çalışalım..

Suvesabun kızın var demek maşallah Allah bağışlasın (hepimizin evlatlarını...)
Aslında ben de kızım ve kariyer devamı hususunda med-cezirler yaşadım zaman zaman..
Neyi istemenin en hayırlı ve doğru olacağını bilemiyorsun o yüzden Rabbine sığınıyorsun bizim için en doğrusu ne ise onu yaşayalım inşallah..
Bir bayanın - özellikle bayanlarımızın diyorum çünkü toplumun üzerinde çok büyük etkiye sahiptir kadın-
sürekli gelişmesi;kendini geliştirmesi;öğrenmesi;öğretmesi;yenilemesi;yenilenmesi gerekiyor.
Her konuda donanımlı ve bilgi sahibi olması gerekiyor ; evlat yetiştirmek en büyük güzellikl ve vasfların başında geliyor o yüzden de kendimizi yetiştirmemiz gerekiyor değil mi öncelikle..
Evlendik bebeğimiz oldu tamam olay bitti mantığı ; olmamalı..
Bilakis okumaya ; bilgi sahibi olmaya devam etmeli..
Beşikten mezara ilim farz bizlere..Zaten ilim olmasa yaşamın ne ehemmiyeti olur ki..
Hakkımızda daima en hayırlısı olsun o yüzden..
(Tabi ifrat ve tefriti de unutmamak lazım dünya hırsına;sürekli 'ben yapıcam ben bilicem' sevdasına kapılıp da aslolanı ve sevdiklerimizi arka plana atmamalı..)

Suvesabun tabi ki beklerim:)
Uçakla gelme o zaman gemi ile gel hihi
burası liman kenti...
Tripoli..

Back
X