• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Smegol amin ecmain;*
Mutfaktayım bu arada:) Kızçemi doyuruyorum..
Monun ne gözelmiş ımm..
Pınar kolay gelsin akedeşim akşama görüşmek üzere..
Sempii sana da başarılar dilerim Allah muvaffak etsin sen öğren sonra pratik yaparız hep birlikte
jö tem madame ;p
Görüşürüz

ufff bugun ne yapsam ya
kaç gündür ugrayamıyorum burayadaa şmle bi geçmişi okuyum
bakıyım neler döktürmüşş hanımlar

mucize gibi bizim okulda toplantı bu saatte bitti :Saruboceq: çok şükür eve geldim

akşamdan zeytinyağlı fasulye yaptım
sigara böreklerini sardım
kabak sandalın iç malzemesini pişirdim
etimek tatlısını yaptım :hooray: aferini hak ettim mi kaydirigubbakcemile3

şimdi de işe koyulmadan bi foruma bakayım dedim. kaydirigubbakcemile5
çorba, pilav, salata yapıcam
sigara böreklerini kızartıcam
kabakları fırına vericem
yetişirim dimiii????

herkese kolay gelsin. pc yi açk bırakıyorum ara ara bakarım opuyorumnanaktan

gunaydın balım..arif e tarif ne gerek?????yerimseniben

inşallah yetişirm bacım ama benim oradan hiç dönmemek gibi bir niyetim var hayırlısı bakalım...sen gel ben hergün yemek yaparm sana balm..yeterki sen beğen daha ne isterim..

fazlasını hakediyorlardı cnm inan bana..

eşim de aşırı tüketiyor cnm ton balığını.ırakta ve buradayken de severdi ama orada herhalde bol olduğundan hep ton balığı yediğini söylüyor.bir de libya yemeklerine alışamamış o da..
kurban olduğumun yarattığı, yüreğimi de eritiyor..mafoldumben​
gel artık cnm diyor..
senağlama

merhaba kızlar,
çok güzel konulara değinerek muhabbet etmişsiniz fikir alışverişi yaşananlar görüşler bu kk yı bu yüzden çok seviyorum opuyorumnanaktan
libyanam senin ve sevdiklerinin tüm yıldönümlerini kutalrım sağlıkla nice yıllara inşallah
canım senin her yazdığın mesajından birşeyler çıkarıp faydalanıyorum paylaşımların çok güzel özellikle zimen defteri çok etkilendim :1rolleyes:
rabbim bana bir evlat nasip ederse (4 senedir istiyoruz) bende aynen sizin gibi düşünerek yetiştirmeyi istiyorum rabbim evlatlarınızı hayırlı uzun ömürler versin opuyorumnanaktan
pınarcım sempatiğim aslında herkesin rabbim gönlündekileri hayırlısıyla gerçekleştirsin :Saruboceq:
neyse bu akşamki mönümüze geçelim,
bizde dünküler aynen bu akşama da kaldı ramazanın bereketi maşallah
çorbam,taze fasülyem,pilavım var yanına tavuk köftesi yapacağım
tatlı olarak eşimin çok sevdiği fırın sütlacı düşünüyorum (sempiden kopiş çektim) :jeyyar:
kış hazırlıklarından fırsat bulabilirsem tabii :bbo:
herkese hayırlı iftarlar :a015:

mucize gibi bizim okulda toplantı bu saatte bitti :Saruboceq: çok şükür eve geldim

kabakları fırına vericem
yetişirim dimiii????

yetişirmisinn
buda sorumu daha ben hiç mutfaga girmedim
ne yapacagıma bile karar vermedimm mafoldumben​

kabakları fırına vericem
yetişirim dimiii????

kolay gelsin örtmenim
toplantının erken bitmesi iyi olmuş
rabbim her işimize yardımcı şükür
yetişir yetişir dünde dediğim gibi havada karada her şekilde yetişir yerimseniben

tememm bendee fırın sütlaç yapıcamm
tatlı tmm
peki ya ana yemek çorbaa???

citolcüm ben dün forumdan bolu usulü patates çorbasını denedim çok sevdik sanada tavsiye ederim yanına da fırında tavuk ohh miss
işte çorbam

merhaba kızlar,
çok güzel konulara değinerek muhabbet etmişsiniz fikir alışverişi yaşananlar görüşler bu kk yı bu yüzden çok seviyorum opuyorumnanaktan
libyanam senin ve sevdiklerinin tüm yıldönümlerini kutalrım sağlıkla nice yıllara inşallah
canım senin her yazdığın mesajından birşeyler çıkarıp faydalanıyorum paylaşımların çok güzel özellikle zimen defteri çok etkilendim :1rolleyes:
rabbim bana bir evlat nasip ederse (4 senedir istiyoruz) bende aynen sizin gibi düşünerek yetiştirmeyi istiyorum rabbim evlatlarınızı hayırlı uzun ömürler versin opuyorumnanaktan
pınarcım sempatiğim aslında herkesin rabbim gönlündekileri hayırlısıyla gerçekleştirsin :Saruboceq:
neyse bu akşamki mönümüze geçelim,
bizde dünküler aynen bu akşama da kaldı ramazanın bereketi maşallah
çorbam,taze fasülyem,pilavım var yanına tavuk köftesi yapacağım
tatlı olarak eşimin çok sevdiği fırın sütlacı düşünüyorum (sempiden kopiş çektim) :jeyyar:
kış hazırlıklarından fırsat bulabilirsem tabii :bbo:
herkese hayırlı iftarlar :a015:

a.s.
Ceylinim Nazım yürekleriniz güzel sizin..Muhabbete her daima meyilli..
Allah razı olsun..
Rabbim bu güzel günlerin hürmetine dualarımızı kabul etsin;sizlere de hayırlısı ile anne-baba olabilmeyi nasip etsin dualarımız bütün isteyenlerle beraber olsun..

Ben de az önce fırında patates ezmesi yaptım iftara yakın üzerine tereyağında pul biber kavurup dökeceğim;en üste de sucuk ..Yakışır dimi yerimseniben

Bugun bende de taze fasülye var:)
Yarısını normal yemek yaptım diğer yarısını mısır unu ile kızartacağım (çeşit olurkaydirigubbakcemile3)Fasülye kızartması aynı hamsi gibi oliyy:dance:
ee bi Karadenizli olarak bayılırım tabi ki:kedi:

Ceylin_naz çok hoş olmuş ellerine sağlık nasıl da güzel dökmüşsün üzerine sosunu ımm:)
Hamileyken çok içtim bu çorbadan;her açıdan faydalı..
Sarımsak da ekliyor musun yağına kavururken?
Hem aromasını çok hoş tutuyor hem de doğal antibiyotik bu çorbaya çok yakışıyor..

a.s.
Ceylinim Nazım yürekleriniz güzel sizin..Muhabbete her daima meyilli..
Allah razı olsun..
Rabbim bu güzel günlerin hürmetine dualarımızı kabul etsin;sizlere de hayırlısı ile anne-baba olabilmeyi nasip etsin dualarımız bütün isteyenlerle beraber olsun..

Ben de az önce fırında patates ezmesi yaptım iftara yakın üzerine tereyağında pul biber kavurup dökeceğim;en üste de sucuk ..Yakışır dimi yerimseniben

Bugun bende de taze fasülye var:)
Yarısını normal yemek yaptım diğer yarısını mısır unu ile kızartacağım (çeşit olurkaydirigubbakcemile3)Fasülye kızartması aynı hamsi gibi oliyy:dance:
ee bi Karadenizli olarak bayılırım tabi ki:kedi:

aminnn canım benim opuyorumnanaktan
rabbim o güzel duaların için senden razı olsun :Saruboceq:
bir kızım olmasını çok isterim rabbim banada seninki gibi tatlı bir kız çocuğu nasip eder inşallah :Saruboceq:
oyy oyyy mönün çok güzel her zamanki gibi :lepi:
ama ama ben bir doğu karadenizli olaraktan bu fasülye kızartmasından hiç yemedim :sinifsinif:nasıl bişeyki acaba :çok üzgünüm:

Ceylin_naz çok hoş olmuş ellerine sağlık nasıl da güzel dökmüşsün üzerine sosunu ımm:)
Hamileyken çok içtim bu çorbadan;her açıdan faydalı..
Sarımsak da ekliyor musun yağına kavururken?
Hem aromasını çok hoş tutuyor hem de doğal antibiyotik bu çorbaya çok yakışıyor..

evet canım sarımsak da koydum biz sarımsağı çok severiz neredeyse her yemeğe katarım :utangac:
ayrıca eşim ve ben çorba canavarıyız bu çorbayıda çok sevdik favorimiz oldu bile :lepi:

Amin gülüm.. :* Sana vereyim ben bizim pıtışı ..
Olar mı:*

Fasülye kızartması şöyle oluyor:
Fasülyelerimizi hafif haşlayıp süzüyoruz;daha sonra yumurtaya ve mısır unuya bulayıp istediğimiz baharatları da katarak bol yağda kızartıyoruz bu kadarcık ama lezzetli oluyor üzerine de yoğurt ımm.. :)

Fasülye turşusu kavurması var onu bilirsin ama değil mi..

aslında çorba olarak geçenlerde un tarhanası yaptım
ondan az ıslattım çorb[a onu yapıcam
ama patates çorbasınıda merak ettim hatta ilk duydum
nasl oluyo tarif et bakım bi yada lin ver

bu ara pıtış kelimesi ne için kullanıyossun sn libyana
bizde ufak bebeklerin erkekleree hani pipi kızlarada pıtış diye hitap ederlerde:roflol:/COLOR]

Amin gülüm.. :* Sana vereyim ben bizim pıtışı ..
Olar mı:*

Fasülye kızartması şöyle oluyor:
Fasülyelerimizi hafif haşlayıp süzüyoruz;daha sonra yumurtaya ve mısır unuya bulayıp istediğimiz baharatları da katarak bol yağda kızartıyoruz bu kadarcık ama lezzetli oluyor üzerine de yoğurt ımm.. :)

Fasülye turşusu kavurması var onu bilirsin ama değil mi..

akannehir olmazmıııııı
allahım çok tatlı maşallah :nazar:
canım turşu kavurmasını biliriz,
birde bizde fasülyeyi haşlarlar suyunu iyice sıkıp soğan sarımsak yağda kavururlar oda güzel olur yerimseniben

akannehir olmazmıııııı
allahım çok tatlı maşallah :nazar:
canım turşu kavurmasını biliriz,
birde bizde fasülyeyi haşlarlar suyunu iyice sıkıp soğan sarımsak yağda kavururlar oda güzel olur yerimseniben

Cınım çekti ama akidişşş :delphin:

akşamki menüm...
tarhana çorbası...
pirinç pilavı.....
etli taze fasulye...
tatlı olarak bişeyler yapsammı diye düşünüyorum..CADIARZU

akşamki menüm...
tarhana çorbası...
pirinç pilavı.....
etli taze fasulye...
tatlı olarak bişeyler yapsammı diye düşünüyorum..CADIARZU

Cidden jemilee! (güzel yani:)
Ellerine sağlık gönül yarası..
Bugün sözleşmişiz gibi hepimizin mönüsünde taze fasülye var süper ya Hukaydirigubbakcemile3
Tatlı yiyorsanız ve uygunsan yapabilirsin akedeşim..
:emir_bebek:
Ben hurmalı cup yapiciiim..
Çok basit şipşak hazır
tarifleri vaktim olursa eklerim inşaAllah..

Hurmalı cup için:4-5 yumuşak olgun trabzon hurması - muz -bal -ceviz fındık..
çok lezzetli hurma sevmeyenler bile beğeniyor..
Ben de yeni yeni alıştım hurmaya önceden yerdim ama sırf sağlıklı diyekaydirigubbakcemile3
şimdi beğenerek ve severek yiyorum.
hurma.png

Bu Hatice hanımın hurmalı cup u:)
ben de vaktim olursa foto çeker eklerim akşama..

Back
X