• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

hepinize merhaba hamarat hanımlar opuyorumnanaktan
tarif ararken rastladım buraya...çok da iyi oldu..
libyanacığımın birkaç tarifini deneyeceğim pazar günkü misafirlerime inşaAllah..
menüm şöyle olacak;

yoğurt çorbası
arpacık soğanlı, nohutlu kuzu kebap
pilav
ortaya ise;
z.yağlı barbunya
etli biber dolma
sucuklu patates :lepi:
mevsim salata
turşu
cacık..

tatlı olarak da halley pastası cokacimcoook
siizce nasıl ?

tarifler için yeniden çook teşekkürler Libyana :1hug:

süperrr :lepi:
misafirlerin çok şanslı valla yerimseniben

ben hiç misafir olmadım
hiç etli dolma yimedim
sucuk patates bilmedim
hatta kuzuyu değil yemek kensini bile görmedim
acaba sana misafir olabilirmiyim abla :iki kaşı yukarıda birleşmiş küçük emrah simili : -tatlicadiarzu-

Arka sayfaları dolaştım biraz;sucuklu patatesi deneyen arkadaşlar olmuş hemen çok sevindim beğenmenize :*

libyanacım beğenmek az kalır canım benim çokkk güzel oldu
az öncede prenses arkadaşımızın incir tatlısını yaptım bakalım bakalım tadı nasıl olucak

kızlar ne çok konuşmuş ne güzel şeyler yapmışsınız
uğrayamıyordum ne zamandır. döktürmüş kk nın becerikli hanımları

bizde bu akşam
domates çorbası
tas kebep
pilav
salata
tatlı olarakta tel kadayıf var fıstıklı

kızlar ne çok konuşmuş ne güzel şeyler yapmışsınız
uğrayamıyordum ne zamandır. döktürmüş kk nın becerikli hanımları

bizde bu akşam
domates çorbası
tas kebep
pilav
salata
tatlı olarakta tel kadayıf var fıstıklı

ben o tatlıyı varya yirim yirim heleki fıstıklı yaa hiç acımam hiiiççç cokacimcoook

bugün herkesin mönüsüne musallat oluyorum nedense -tatlicadiarzu-

kuzu doğru diyo bencede makarna yap..bugün herkes de makarna oldu..
kuzu abla sende ne var menü

Ben kayınvalideye gidicem, çağırdı öğlen, menüyü sordum, et haşlama, pilav, börek(ne böreği bilmiyorum) e gelincede salata yaparsın dedi, yok yaaaa , ben gelene kadar hazır olsun herşey şekerim dedim, güldü geçti, ben ciddi söylemiştim halbusesengözlerimebaksanab, kanımca delidir ne dese yeridir dedi:sm_confused:-tatlicadiarzu-

Ceylin naz çok tşk ederim tatlısı :)
DontWorryBeHappy umarım harika bir akşam geçirirsiniz gardaşım:)
Mısraam hoşgeldin :) çok sağol eksik olma gülüm..
Pınar evet arkadaşım o baharattan burada da var ...Ve bizim damak tadımıza pek uymuyor..
ıkraa tekrar ellerine sağlık balım..

ıkraa;
ıncir bulamadım ben yaa:( ağlamak istiyorum..Bizim buradaki marketlerde yok malesef..
Yazık eşceğzim sabahtan beri dolanıp durdu incir bulacağım diye:))
Akşam iftardan sonra alışveriş merkezine gideceğiz orada ne ararsak bulabiliyoruz inşallah ben de akşama yapacağım tadını merak ediyorum
nasıl güzel oldu mu ikraacığım görüntüsü kıvamı vb?
Ben incir sevmiyorum hoşlanmıyorum keza eşim de öyle lakin prensesim öyle bir anlattı ki maşallah feci canım çekti :))))
denemezsem çatırt diye çatlicim

libişim tatlı miyaşın annesi şimdik bu tatlı konusunda sana bir maceramı anlatayım kaydirigubbakcemile3
bu incirli tatlı bloglar arasında çok popüler bir tatlı, herkes birbirine tavsiye filan ediyor
bende senin gibi kuru incir den hoşlanmam,yaa bir denesemmi acep deyip,
bir davete giderken bu tatlıyı yapıp götürdüm neyse masa hazırlandı tatlımda masada
bende çay servisi için arkadaşıma yardım ediyorum,
içeriden sesler geliyor "allahım bu nasıl birşey böyle, ne var bunun içinde,tarif versene,banada tarif banada" içeriye gittiğimde herkes 1 dilim götürmüşler bile akannehir
neyse herkes tatlıdan en az 2-3 dilim yediler, bunun içinde ne var ıyy incirmi ben yemem deyip 2. dilim için sıraya girenlerde var kime yapıp götürdüysem zincirleme şeklinde tarif yayıldı gerçekten çok hafif ve inciri bile sevmeyene incir yedirten dilim dilim götürten bir tatlı nescafeyle incirin uyumu harika oluyor dene sende canım hemde hemen kaydirigubbakcemile4

libişim tatlı hakkındaki sabahki yorumum delikafadulden

:1hug:

a.s.

Sevgiler şelaleee akedeşim..---------------canıım Şeniz

Evet turşu yauv ben ömrümce aşereceğim zannımca-tatlicadiarzu--------->kaydirigubbakcemile3

Bende nasıl bir can varsa her dakika birşey çeker kendisikaydirigubbakcemile3--->kaydirigubbakcemile3

Abartmıyorum ;samimi söylüyorum fasülye turşusu olsa ne güzel olur..-------->cokacimcoookcokacimcoook

Anneciğimin yolladıklarını hiletüüveeedik:kedi:----------->afiyet olsun baccım

Burada hazır turşular satılıyor ama garip garip..

Karnıbahar;patlıcan;patates turşuları ne ararsan enteresan enteresankaydirigubbakcemile3

Hatta yanlış görmediysem üzüm turşusu varfisfisfis---------->CADIARZU

cancağzım yazdıklarının karşısına duygularımı ifade ettim Şeniz

merhaba kızlar..
hepinize hayırlı cumalaropuyorumnanaktan
birileri turşumu dedi neakannehircokacimcoook
bugün menüler yine konuşuyor cokacimcoook
laf turşudan açılmışken bende bir şey paylaşmak istiyorum..gecen yıl ramazanda kuzenimde iftar yemeğinde ilk kez bamya turşusuyla tanışmak kısmet oldu ama muhteşem birşeydi..kendisi yapmış normal turşunun içine bamyada koymuş kurmuş.özellikle irilerini seçmiş baş kısmını kesmeden yani temzlemeden koymuş ama süperdi..kıtır kıtırdı:icecream: kesinlikle denemenizi tavsiye ederim ben bamyayı severim ama hiç bu kadar sevmemiştim açıkcası..:lepi:
bu yaz yine bir düğün yemeğinde ilk kez olmamış kayısı ve badem yani çağla turşusu yedim oda enfesti..hatta erik bile vardı turşuda inanılmaz güzel olmuş benm gibi bilmeyenler duymayanlar varmı bilmem ama ben çok şaşırmıştım ve çokta begenmiştim..

dün gece incim ekmek üstü pizza tarifini sormuştu anlattım ama bugünde gece çektiğim resimleride paylaşmak istiyorum..
benmkisi sade.biz ramazanda gece eşimde bende salam suck vs. pek tercih etmiyoruz yemeği.. oyüzden ben koymadım ama bazen çok küçük küçük içine arada doğrayıp karıştırabiliyorum farklı bir lezzeti oluyor..normal zamanda yaptıgımda sucuk ve salamları üstü hafif kızarmaya başlayınca koyuyorum en üstüne fazla kurumuyorlar hoş oluyor..
0000001k.jpg

(
:çok üzgünüm: yaa evde yeşillik kalmamış . yeşilliksiz mücver olur muu????
Olur zeynepogretmen..:1hug:
Ben yeşillik kullanmıyorum bütün mücverlerimde biraz da salça ve kabartma tozu katıyorum köfte gibi oluyor ..
üzmeyin tatlı canınızı..

libişim tatlı hakkındaki sabahki yorumum delikafadulden

Vay ciddi mi gardaşım..
akannehir
Sen de incir tatlısı bomba diyorsun yani..
Hadi bakalım..
Akşamı iple çekiyorum:icecream:

(ay nooonuma yimiyolum o şakacıktan nonuma oruç bozmayankaydirigubbakcemile3)

menümde tatlı yok ama ben yemekten sonra çikolatalı türk kahvesi yapacağım tatlı niyetine :lepi:

merhaba kızlar..
hepinize hayırlı cumalaropuyorumnanaktan
birileri turşumu dedi neakannehircokacimcoook
bugün menüler yine konuşuyor cokacimcoook
laf turşudan açılmışken bende bir şey paylaşmak istiyorum..gecen yıl ramazanda kuzenimde iftar yemeğinde ilk kez bamya turşusuyla tanışmak kısmet oldu ama muhteşem birşeydi..kendisi yapmış normal turşunun içine bamyada koymuş kurmuş.özellikle irilerini seçmiş baş kısmını kesmeden yani temzlemeden koymuş ama süperdi..kıtır kıtırdı:icecream: kesinlikle denemenizi tavsiye ederim ben bamyayı severim ama hiç bu kadar sevmemiştim açıkcası..:lepi:
bu yaz yine bir düğün yemeğinde ilk kez olmamış kayısı ve badem yani çağla turşusu yedim oda enfesti..hatta erik bile vardı turşuda inanılmaz güzel olmuş benm gibi bilmeyenler duymayanlar varmı bilmem ama ben çok şaşırmıştım ve çokta begenmiştim..

dün gece incim ekmek üstü pizza tarifini sormuştu anlattım ama bugünde gece çektiğim resimleride paylaşmak istiyorum..
benmkisi sade.biz ramazanda gece eşimde bende salam suck vs. pek tercih etmiyoruz yemeği.. oyüzden ben koymadım ama bazen çok küçük küçük içine arada doğrayıp karıştırabiliyorum farklı bir lezzeti oluyor..normal zamanda yaptıgımda sucuk ve salamları üstü hafif kızarmaya başlayınca koyuyorum en üstüne fazla kurumuyorlar hoş oluyor..
0000001k.jpg

üffffff onasıl bişiiyy yaaa akannehir
bugece bende yapıyımmmm vereliniortak
Tarif istesem ayıp olur herhalde :utangac:
Dün tarif etmişsin daha
Neyse arka sayfalara bir bakıyım bulacakmıyım :uhm:

slm kizlar iyi aksamlar norup napiyonuz bakim ,yine baya cene calmisinz
bende yeni isten geldim
bugunki menum ise
dunden kalan corbam
dunden kalan biber dolmam
libisin yaptigi firinda sucuklu patates