• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

selamlar...
bugün iftara misafirlerim var..
bugünki menüm..
mercimek çorbası...
pirinç pilavı...
etli güveç...
fırında patatesli tavuk...
salata ...
tulumba tatlısı...

selam kızlar benim bu akşamki menü kahvaltı türü olucak eşim öyle istedi
dünden kalan erişteli yeşil mercimek çorbam var
hamur kızartıcam
yanında çay ve kahvaltılık olucak kırmızı biber közlüyorum kışlık için ondan da salata yaparım kaydirigubbakcemile3

kizlarr ya bi resim ekleyemedim dunden beri simdi ekleyim bari dunku meniumu
documents.jpg

[

İkraa çok teşekkür ederim ne kadar kibar bir bünyesin sen yauvŞeniz
Eksik olma gülüm..Bulduk çok şükür..
Keki pişirmeden korktum biraz aslında çünkü harcı çok az dedim bu ne ki kabarmazsa yandık kocaman borcama döktüm incecik oldu ama piştikten sonra kendine kendi..
Zaten kalın olmaması gerek zannımca tatlı olduğu için..
Bu ara eşinin d günü imiş sanırım Rabbim sizlerle birlikte nice hayırlı mutlu sağlıklı yıllar nasip etsin arkadaşımkaydirigubbakcemile5

aminnn saol canım eksik olma a.s.
keki sanırım kare borcama döküyoduk ben ole yaptım ve güzel kabardı harcı banada az geldi ama allahtan kabardı kaydirigubbakcemile3

selam kızlar benim bu akşamki menü kahvaltı türü olucak eşim öyle istedi
dünden kalan erişteli yeşil mercimek çorbam var
hamur kızartıcam
yanında çay ve kahvaltılık olucak kırmızı biber közlüyorum kışlık için ondan da salata yaparım kaydirigubbakcemile3

son dakika eklemesi yapıyorummm bende fırında sucuklu patatesten yapıcamdelikafadulden

kızlar annem mercimek çorbasını değişik yapıyor beni canım lokantada içtiklerimiz var ya ondan istiyo:(( o nasıl yapılıyor.salçalı olmayan beyaz olan. kırmızı mercimektenmi yapılyor?

evet canim onun tarifi
tesekkur ettim bu arda
aslinda dunmu mnumu yazdim ama bi resim yukleyemedim sorun vardi ancak yukledim neyin ne oldugu belli olmadi

Gönülyarası mönün çok güzel ellerine sağlık tatlısı..
Sempim gardaşım; nefissin sen de..
İkrac[ık ben kare borcama dökmedim kocaman dikdörgene döktüm:)
artık yaptım bitti şuan dolapta bi saat sonra kendine gelir sanırım foto eklerim/B]
kızlar annem mercimek çorbasını değişik yapıyor beni canım lokantada içtiklerimiz var ya ondan istiyo:(( o nasıl yapılıyor.salçalı olmayan beyaz olan. kırmızı mercimektenmi yapılyor?

Candy43 merhaba.Sarı mercemekten yapılıyor o çorbalar enfes oluyor.
Biz de yaptık geçenlerde.
Reklam olacak ama Baktatın sarı mercimeği gelmiş hemen alıp nefis bir çorba yaptık üzerine de yağ kızdırdık ...
tavsiye ederim

Bozom benim yüzümü kara çıkarma
hadi göreyim seni:)))))))))
pattisleri coştur bakam

günaydın hanımlar,sizlerle dün akşam alel acele hazırladığım
adeta kendime ek motor taktığım mönümü paylaşayım (hemde resimli) :lepi:
bu alel acele hazırladığım masaya iftardan 10 dk sonra oturduk kociş trafiğe takılmış
bende bir resim çekeyim demiştim masamdaki düzen dikkate alınmasın
iftara yetişcem diye süsleyemedim :kedi:
mönümde;
tahana çorbam
alinazik kebabım (kociş bayılır buna)
üstü peynir ve kıtır yufkalı makarna(son dk sofraya uçarak geldi)
şeftali kompostom
ve masada bulunmayan tatlım supangle vardı
buzdolabında soğumakla meşgüldü kaydirigubbakcemile3

ceylişim sonuç müspet..ellerine sağlık balım..

Tünaydınlar tünaydınlar!! :dance:
Nasılsınız arkadaşlar hepinize merhaba..
Noldi sayfamiz duruldi:kedi: Ramazanı yarıladık geldik 15 e tıkandık mı yoksa:sm_confused:
sengözlerimebaksanab
Gece gelemedim incir aramakla geçti vaktimizvereliniortak kaydirigubbakcemile3
Vee sonunda zafer bizimdizemuszemus
Az önce tatlımızı yaptık bakalım nasıl olmuş akşamı iple çekiyorumcokacimcoook

Keki pişirmeden korktum biraz aslında çünkü harcı çok az dedim bu ne ki kabarmazsa yandık kocaman borcama döktüm incecik oldu ama piştikten sonra kendine kendi..
Bu ara eşinin d günü imiş sanırım Rabbim sizlerle birlikte nice hayırlı mutlu sağlıklı yıllar nasip etsin arkadaşımkaydirigubbakcemile5

Canısı yaptın mı sendeopuyorumnanaktan ellerine sağlık..
Ben de bugün napsam
diye düşünüyordum ki dolaptaki patlıcan ordusu geldi aklımasositososito
Patlıcan kebab yaparım sanırım yanına bol sebzeli az acılı bulgur pilavı buz gibi ayran offff:delphin:
çorbama karar veremedim.. (uyduruk çorbalarımdan bi dene yaparımkaydirigubbakcemile3 beyceğzim çok seviy onlarıkaydirigubbakcemile3)
Salata patates ve soğan halkaları
tatlımız da var tamamdırturkbayragi

libym muradına ermene sevindim bacım..biraz aramak gerekiyor ama neredeyse herşey bulunabiliyor herhalde.buna da şükür bacım..patlıcanlar için bir fikir vereyim istersen ben çok seviyorum bu tarifi:

patlıcanları közle.kabuklarını soy ve güzelce ez..tavada 1 kasık unu kavur ve uzerıne 1 su bardağı kadar tahin ekle..ezdiğin patlıcanları bu tahinle birlikte kavur..

uzerıne sotelenmıs etle ya da yalnız olarak harika oluyor..ırakta lokantalarda veriyorlar bunu..bırde mayonezlı sarı elma..

bizim çorba lokantamız vardı yıllar once bız orada kırmızı mercımek 1 sogan ve bır patatesi haşlar süzerdik.sonra ıcerisine tereyağı atardık.lokanta corbasını bız boyle yapardık cnm..

kizlarr ya bi resim ekleyemedim dunden beri simdi ekleyim bari dunku meniumu
documents.jpg
sempatiqm döktürmüşsün yine marifetli bacım hem iş hem ev gayet iyi götürüyorsun tatlım.rabbim nazarlardan korusun:nazar:maşallah bacıma..eline emeğine sağlık..

ay tesekkur ettim pinarcim sen diyene baksana bi sanki sen calismiyosun ,eve kosup biseyler yetistirmiyosun
esas sana masallah bee ya :)

libisim merci bidenem

ayrıca tam yarıda su koyverdim.kullanım dışı oldum.önümüzdeki hafta boyunca büyük ihtimalle oruç tutamayacağım..ama yinede burada olurum allahın ıznıyle.annecık oruçlu,inşallah misafirlerimizde eksik olmaz..

ay tesekkur ettim pinarcim sen diyene baksana bi sanki sen calismiyosun ,eve kosup biseyler yetistirmiyosun
esas sana masallah bee ya :)

bacım benim çoğu işimi annem evde olduğu için hallediyor.örneğin hafta sonu dışında ev süpürmem,yer silmem.cam silmem..yemeği bile çoğu zaman annem yapar.bende elimden geldiğince farklı şeyleri denerim mutlu olur..ıraktayken çok yoruldum.evde 10 kişiydik evin bütün yükü omuzlarımdaydı.buraya gelince annem kıyamadı sen biraz dinlen dedi.2 yıldır dinleniyorum bi türlü bitmedi..kaydirigubbakcemile3eşimde burada değil zaten işte böyle avareyim..

e hadi bakalim hayirli olsun ne diyelimkikaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
ben ben basindaydim sonunda ins denk gelmez

artik pazartesiden itibaren yokum dil kursuna basliyorum sabah 9 dan aksam 5 e kadar hergun yani talebe olcam yenidenkaydirigubbakcemile3
burdan uzak kalicam malesef:çok üzgünüm:

kızlarr akşamı süper atlattım...
pınarım dediğin gibi mest oldu kayınvalidem:jeyyar:
hasan paşayı değiştim zor geldi tek tek oyalanmak onla oruç oruç...
streçe serip açtım köfteyi içine koydum püre ve garnitürü süper oldu...
eşim gelmiş hayatım aştın sen artık kendini diyor...
içimden dedim bizim kızların sayesinde diyekaydirigubbakcemile3
çok saolun kızlar yaa valla iiki varsınızopuyorumnanaktan

yufka aldım pastırmamda var paçanga böreği yapsam diye düşündüm ama canım libymin sucuklu patatesini de istio bilemedim ne yapsam??

Tünaydınlar tünaydınlar!! :dance:
Nasılsınız arkadaşlar hepinize merhaba..
Noldi sayfamiz duruldi:kedi: Ramazanı yarıladık geldik 15 e tıkandık mı yoksa:sm_confused:
sengözlerimebaksanab
Gece gelemedim incir aramakla geçti vaktimizvereliniortak kaydirigubbakcemile3
Vee sonunda zafer bizimdizemuszemus
Az önce tatlımızı yaptık bakalım nasıl olmuş akşamı iple çekiyorumcokacimcoook

Canısı yaptın mı sendeopuyorumnanaktan ellerine sağlık..
Ben de bugün napsam
diye düşünüyordum ki dolaptaki patlıcan ordusu geldi aklımasositososito
Patlıcan kebab yaparım sanırım yanına bol sebzeli az acılı bulgur pilavı buz gibi ayran offff:delphin:
çorbama karar veremedim.. (uyduruk çorbalarımdan bi dene yaparımkaydirigubbakcemile3 beyceğzim çok seviy onlarıkaydirigubbakcemile3)
Salata patates ve soğan halkaları
tatlımız da var tamamdırturkbayragi
hoşgeldin libişim opuyorumnanaktan
inciri bulmana sevindim caım hamurun inceliğinden bahsetmişin,
bu tatlıda hamurun ince olması daha makbul böyle keke gibi kalın olmamalı
onun için doğru yoldasın :lepi:
ayrıca akşama kadar dinlenmeside lezzetini artırır
ne kadar dinlenirse o kadar güzel oluyor
mesela yarına dahada lezzetl olur hee tabi yarına kalırsa kaydirigubbakcemile3

bu akşamki mönün harika bayılırım patlıcan kebaına bulgur pilavına cokacimcoook

Back
X