• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şaka gibi yaa...

aynen öyle oğlumun evi sendromu..yoksa bu yüzsüzlük başka türlü açıklanamaz..

kendi evleri gibi oğlu tabi ..ben yaşamıyorum bu evde neyim ki ben zaten..

oğlunun evinde bir nefes ama öncelikli olarak gelinim

her halükarda katlanmak zorundayım bunalma daralma şansım yok..

zaten yumurtadan çıktım benim ailem yok..öylesine bitiverdim mantar gibi..

ya arkadaş elin tutuyor ayağın tutuyor bu nedir anlamadım ki şimdiden bıktırmak..

öff çıldırıcam....

Evet edemiyorum cünkü tahammül edilecek insanlar değiller.. Herşey karşılıklıdır canım benim.. Onlar bana insan gibi davransınlar, bende onlara bakayım.. Benim icin şimdiye kadar ne yaptılar ki, benden ne istiyorlar.. Bana iftiralar atmadan, hakaretler etmeden, eşimi bana karşı doldurmadan, bana hizmetci muamelesi yapmadan, ailem hakkında iller geri konuşmadan düşüneceklerdi.. Belkide benim yerimde başka biri olsaydı cooookkktaann restini cekmişti.. Bakmam arkadaş onlara bakmam.. Bana ne.. Kızları baksın, ayrı ev tutsunlar eşim gitsin baksın ama ben bakmam..
Diyeceksin ki yarın senin gelinin ve damadında sana bakmaz.. Ben gelinime asla onların bana davrandığı gibi davranmam..
Benim öğrendiğim bana yetiyor ve artıyor.. Öğrenilecek birşey yok ortada...
Erkeğin ailesi varsa, kadınında var.. Bizi leylekler getirmedi herhalde.. Benim ailem eşim evdeyken gelmez, cok nadir, doğumgünü fln olursa gelirler.. Onun ki anne-babada, benim kiler ne???

nil her konunda aynı cevaplar veriliyo..ama sen bişey yapmazsan aynen devam edecek..
sana çok kişi yazdı..geldiklerinde çık git annenlere..ne halleri varsa görsünler..
başka türlü sen çook konu açarsın...

Kızlar kendi göbeğinizi kendiniz keseceksiniz.
Eşlerinizin birşey diyeceği yok ailelerine.
Zaten erkekler bu konuları konuşamazlar anne babalarıyla.
Kendiniz net tavır koyabiliyorsanız koyun.
Yoksa bu sıkıntılar yıllarca devam eder gider böyle.

buna cevap vermessem dayanamam
ALLAH korusun yarın bakıma muhtaç olsalar bakmayacak mısınız ??

ya o zaman muhtac olunca gelsınler daha sımdıden gelıne kendılerını alıstırıp gelecege yatırım mı yapılıyo nedır sımdıden kendınden bıktırmak nıye ?
sımdıden benı dusunmeyen kocasıyla huzuru bozulur azcık kendımı cekeyım demeyen sımdıden benım ıcın fedakarlık yapmayan ınsana ılerde ben nıye bakayım ? ben nıye fedakarlık yapayım omrumden hasta bakarak ? edebıyle haddını bılerek bıktırmadan geleıp gıden ınsanı herkes sever sevdıgı ınsana da hastalanınca kım bakmaz ? bana hemen demeyın vay sende yaslı olunca bılmem ne acıklıyorum ıste gayet acık yaslanınca ne olucam dıye korkan madem kı kendını gelının kollarına bırakmayı planlıyo yaslılgında o zaman gelıne ıyı davranacak arkadas

yaşlılara da hürmet etmek gerek

keske onlarda bıze saygı gosterse saygı karsılıklı olur

biriyle evlenince sadece onunla evlenmezsin ailesiyle de evlenirsin .

o zaman bu erkek ıcınde gecerlı
neden kadın evlenınce erkegın aılesıne mal oluyorda erkek hala anasının babasının yavrusu olarak kalıyor ? herkes annesının yavrusu kımse yerden bıtmedı mantar gıbı

evdeki huzuru kadın belirler,, siz şimdi ya eşinize söyleneceksiniz huzurunuzu bozacaksınız ,, yada sabredip idare edip huzuru koruyacaksınız ,

kac yasınızda oldugunuzu merak ettım dogrusu
pekı nıye kadın belırlıyor erkek hosuna gıtmeyen bıse oldugunda kadın gıbı susup oturur mu acaba konu sahıbının anası babası gelıp aylarca kalsalar erkek bundan rahatsız olsa karısına solemez mı

eşinizle konuşsanız da birşey değişmez bence çünkü kimse annesine babasına artık gidin demez ki bence de dememeli ..

ıste bu dogru bende aynen bole dusunuyorum esle konusunca bı yere varılmıyo bence sız cesaretınızı toplayın ve alın esınız de varken yapın ama kaynanyı kayınpederı yanınıza acık acık soleyın sızı sevıyorum canımsıznız ama ben sıkılıyorum deyın rahatsız oluyorum deyın kolay demıyorum bende ole cok cevap veremem saygısızlık etmeyım dıye ama tek caresı bu bence
tatlı komsu olalım bırbırımıze en ıyısı bu deyın herkes herkesın kıymetını bılır deyın[/QUOTE]

öncelikle evet muhtaç olunca gelsinler o konuda haklısınız tabi kaç zamandır arkadaşın evindeler ,, maddi durumları kötümü bilemem ,, ama size kayınvalideniz iyi davranmadı diyelim ,, ALLAH korusun yatalak kaldı ne yapacaksınız,, ben bakmam bana iyi davransaydın mı diyeceksiniz ,, tabiki gönül ister hep tatlı hep güzel olsun ama birşeyleri yaparken karşılık beklemek hoş birşey değil ..

50 -60 yaşına gelmiş insan saygısızlık yapıyorsa malesef bunu düzeltmek mümkün değil ,, bu onların eksisi ,, hatası ,, günahı ,, onlar öyle diye bende mi ,, sende mi saygısız olacaksın..

erkeğin ailesine mal olmak çok kötü bir tabir ,, kimse mal değildir estağfurullah ,, ama bu sizde biten birşey ,, siz erkeğin ailesine saygı ,, hürmet göstereceksiniz ,, bakacaksınız ,, ama eşiniz sizin ailenize bunu yapmayacak işte bu çok kötü.. benim eşim mesela ailemi sayar ,, hürmet eder,, birşey mi yapılacak hemen yapar söylenmez hizmet eder .. bende öle hizmet ederim,, bu hop diye olmadı tabi konuşarak ,, birbirimizi anlayarak ...

25 yaşındayım ,, 1,5 yaşında kızım var ,, ve ne benim eşim benim aileme hadi gitsinler der,, ne ben hadi artık gitsinler derim.. bu tarzla alakalı birşey .. ben ALLAH tan korkarım ve ne yaparsam yapim kul için yapmam ,, kuluna saygıyı,, hizmeti ALLAH rızası için yaparım bu yüzden bana zor gelmez..

SONUÇTA: düşmez kalkmaz bir ALLAH yarın başımıza neler gelir belli olmaz,, siz onun ailesine şimdi git derseniz ,, yarın sizin ailenizin bir durumu olsa biraz uzun kalsa ,, eşinizde aynı şeyi yapmakta kendini haklı görür.. sizin aileniz olsaydı eşiniz böyle bir konuşma yapsaydı hoşunuza gidermiydi,, benim ailem böyle yapmaz diyebilirsiniz bende yapsaydı diyorum ,, yaşlılık bu belli olmaz,, eşinizde çıkıp artık gidin sıkılıyorum deseydi ,, ailenizin düştüğü durum önce sizi üzer ..

ıste bu dogru bende aynen bole dusunuyorum esle konusunca bı yere varılmıyo bence sız cesaretınızı toplayın ve alın esınız de varken yapın ama kaynanyı kayınpederı yanınıza acık acık soleyın sızı sevıyorum canımsıznız ama ben sıkılıyorum deyın rahatsız oluyorum deyın kolay demıyorum bende ole cok cevap veremem saygısızlık etmeyım dıye ama tek caresı bu bence
tatlı komsu olalım bırbırımıze en ıyısı bu deyın herkes herkesın kıymetını bılır deyın

öncelikle evet muhtaç olunca gelsinler o konuda haklısınız tabi kaç zamandır arkadaşın evindeler ,, maddi durumları kötümü bilemem ,, ama size kayınvalideniz iyi davranmadı diyelim ,, ALLAH korusun yatalak kaldı ne yapacaksınız,, ben bakmam bana iyi davransaydın mı diyeceksiniz ,, tabiki gönül ister hep tatlı hep güzel olsun ama birşeyleri yaparken karşılık beklemek hoş birşey değil ..

50 -60 yaşına gelmiş insan saygısızlık yapıyorsa malesef bunu düzeltmek mümkün değil ,, bu onların eksisi ,, hatası ,, günahı ,, onlar öyle diye bende mi ,, sende mi saygısız olacaksın..

erkeğin ailesine mal olmak çok kötü bir tabir ,, kimse mal değildir estağfurullah ,, ama bu sizde biten birşey ,, siz erkeğin ailesine saygı ,, hürmet göstereceksiniz ,, bakacaksınız ,, ama eşiniz sizin ailenize bunu yapmayacak işte bu çok kötü.. benim eşim mesela ailemi sayar ,, hürmet eder,, birşey mi yapılacak hemen yapar söylenmez hizmet eder .. bende öle hizmet ederim,, bu hop diye olmadı tabi konuşarak ,, birbirimizi anlayarak ...

25 yaşındayım ,, 1,5 yaşında kızım var ,, ve ne benim eşim benim aileme hadi gitsinler der,, ne ben hadi artık gitsinler derim.. bu tarzla alakalı birşey .. ben ALLAH tan korkarım ve ne yaparsam yapim kul için yapmam ,, kuluna saygıyı,, hizmeti ALLAH rızası için yaparım bu yüzden bana zor gelmez..

SONUÇTA: düşmez kalkmaz bir ALLAH yarın başımıza neler gelir belli olmaz,, siz onun ailesine şimdi git derseniz ,, yarın sizin ailenizin bir durumu olsa biraz uzun kalsa ,, eşinizde aynı şeyi yapmakta kendini haklı görür.. sizin aileniz olsaydı eşiniz böyle bir konuşma yapsaydı hoşunuza gidermiydi,, benim ailem böyle yapmaz diyebilirsiniz bende yapsaydı diyorum ,, yaşlılık bu belli olmaz,, eşinizde çıkıp artık gidin sıkılıyorum deseydi ,, ailenizin düştüğü durum önce sizi üzer ..[/QUOTE]

valla ben mı kotuyum bılemıyorum ama sız heralde ıyılık melegı falansınız
kotulukse ben kotuyum heralde ben de 25 yasındayım benı bu yasımda sınır hastası eden ınsana yatalak kalınca hıc gocunmadan bakıcam b.kunu temızlıcem afedersınızde benım aklım almıyo allah benı bununla sınamasın en buyuk korkum bakmak zorunda kalmak cunku esım bakmamı ısteyecektır adım gıbı emınım bundan ve benım basıma yıkılırlar
allah korusun dıyorum en buyuk korkum altından kalkamam cunku

bırde sızın aılenız kalsa demıssınız ama ya kız aılelerı bılmıyorum da bolesı olan cok nadırdır kızının evıne gelıp haftalarca kalmak erkek aılelerı yapıyor bunu sebebı de dedıgım gıbı gelını aldık baba evınden cıktı orayala bı alakası kalmadı o bızım aılemıze geldı ve ıstedıgımızı yaparız havası
bu bundan kaynaklanıyor

herhalde benim 4 yıldır çektiğimi çok az insan çekmiştir. bide bunun 3 yılının aynı evde olduğunu düşünürsek ..
benim yatak odamı görünce ,, borca yatak odası almalar.. elektriğini ödemeyip bize ödetip ,, borca tost makinesi almalar ,, laf sokmalar,, eşimi kışkırtmaya çalışmalar ..
dahada neler var neler...
ama ALLAHA şükürler olsun yinede kendi evimdeyim ,, şükürler olsun bin kere ..
şimdi ben cephe alsam ,, eşim bir şey demese bile üzülecek ,, aile bu sonuçta atsan atılmaz satsan satılmaz.. ben onu çaresiz bıraksam yada o beni aynı durumda çaresiz bıraksa ,, hayat arkadaşı nasıl olabilirim..
ALLAH herkesi bir şekilde sınıyor bu bir gerçek ,, ALLAH sınadıklarını yapabilecek sabrı nasip etsin inşallah ,, yoksa kimse kimseyi çekmez,, kimse kimseye bakmaz,,
benim bir kızım var ne şartlarda bakıyoruz ,, gözümüzden sakınıyoruz kocası için bana babasına bakmasa anlarım ama üzülürüm bu bir gerçek ..
ben eşimin ailesinin tüm yanlışlarına rağmen ALLAH'A havale ettim ,, düşerlerse bakmak boynumun borcu tabi ki ALLAH kimseyi düşürmesin zor.
ALLAH'DA dilerim beni ,, eşimi ,, kimseyi evladıyla sınamasın..

inşallah her şey gönlünüzce olur.. derdim muhalefet olmak değil kesinlikle sadece bu tür sorunlar genelde çözümsüzdür,, ya eşini kırmayı göze alamazsın ,, ya aileyi kırmak istemesin ,, isterim ki böyle bir durumda gönlünü ferahlat,, ALLAH'A havale et ,, sen iyisini yap ,, kötü olmak her zaman daha zahmetsiz ve kolaydır.

Bazı yorumlar beni dehşete düşürdü, gelecekten korkar oldum.
Allah'ım cümlemizin gönlünde olanı hakkında hayırlı eylesin
hakkında hayırlı olanı da gönlüne razı eylesin.
daha da ne denir bilemedim.

bazı arkadaşlar dehşete düşmüş tuhafffff....

hariçten gazel okumak kolay..

biz burda bakıma muhtaç olduklarında bakmayız mı diyoruz...

şu anda bakıma muhtaç değiller ne diye bıktırılır ne diye her fırsatta gelinin evinde bitilir bunu merak ediyoruz naçizane..

ayrıca da saygı karşılıklı olmalıdır...öyle tek taraflı gelin saygı göstersin olmaz arkadaşım..

içinde bulunduğumuz durum resmen yok sayılmak zira insan burası gelinimin de evi gözüyle baksa bu kadar aşırı rahat davranamaz!!!

oğlumun evi geline ne oluyor o kim oluyor bakış açısı bizleri bu noktaya getiren

ben benim evimde benden rahat insan istemem kardeşim..

herkes haddini bilicek..

bazı arkadaşlar dehşete düşmüş tuhafffff....

hariçten gazel okumak kolay..

biz burda bakıma muhtaç olduklarında bakmayız mı diyoruz...

şu anda bakıma muhtaç değiller ne diye bıktırılır ne diye her fırsatta gelinin evinde bitilir bunu merak ediyoruz naçizane..

ayrıca da saygı karşılıklı olmalıdır...öyle tek taraflı gelin saygı göstersin olmaz arkadaşım..

içinde bulunduğumuz durum resmen yok sayılmak zira insan burası gelinimin de evi gözüyle baksa bu kadar aşırı rahat davranamaz!!!

oğlumun evi geline ne oluyor o kim oluyor bakış açısı bizleri bu noktaya getiren

ben benim evimde benden rahat insan istemem kardeşim..

herkes haddini bilicek..

siz mi bakacaksınız muhtaç olurlarsa ,, şaşırdım ,, Mazallah siz ayaktayken şöyle bir uzanır rahat ederler ...
kusura bakmayın ama haddini bilecek dediğiniz ,, sizden yaşça büyük biri ,, onu geçtim eşinizi doğuran,, büyüten insan ...
bana haddini bil diyen gelinim olsa oğlumu evlatlıktan red ederim .
bir evlat ne zorluklarla ,, ne badirelerle büyüyor,, sanırım çocuğunuz yok ki bunu anlayamazsınız.
ayrıca; kim demiş ev gelinin evi değil diye ,, bunu siz ayarında tutamazsanız kimse tutamaz.
burda kimse 3 öğün hakaret duyun ,, dayak yiyin susun demiyor,,
ama kısasa kısas yapılacak diye bir durumda söz konusu olmamalı,,
insanlar hata yapıyor diye bizde mi aynı hatayı yapalım ,,
çocuğunu döven bir annede oğlundan dayak yesin öyleyse adaletse eğer .. haketmişsin der çıkarız ..
anne ve babanın hakkını ben dahil ödemeye kalksak ,, ödeyemeyiz.
1-2 ay ağırlayınca en çekilmez dert olarak görünüyor..
ve hariçten gazel okumuyorum ben 3 yıl yaşadım ,, nasıl olur biliyorum .. ben sabırlıymışım demek ki ,, ALLAHA şükürler olsun ..
ve diyorum ki ALLAH kimseyi kimsenin eline düşürmesin .. .

siz mi bakacaksınız muhtaç olurlarsa ,, şaşırdım ,, Mazallah siz ayaktayken şöyle bir uzanır rahat ederler ...
kusura bakmayın ama haddini bilecek dediğiniz ,, sizden yaşça büyük biri ,, onu geçtim eşinizi doğuran,, büyüten insan ...
bir evlat ne zorluklarla ,, ne badirelerle büyüyor,, sanırım çocuğunuz yok ki bunu anlayamazsınız.
ayrıca; kim demiş ev gelinin evi değil diye ,, bunu siz ayarında tutamazsanız kimse tutamaz.
çocuğunu döven bir annede oğlundan dayak yesin öyleyse adaletse eğer .. haketmişsin der çıkarız ..
ve hariçten gazel okumuyorum ben 3 yıl yaşadım ,, nasıl olur biliyorum .. ben sabırlıymışım demek ki ,, ALLAHA şükürler olsun ..

sız kanatsız bır meleksınız o zaman ne dıyelım valla allah her kaynanaya sız gıbı bı gelın nasıp etsın o zaman hıc bı sorun cıkmaz
kocanız sızın ayagınızın altını opmelı ınsallah degerınızı bılıyodur

:) amacım sizi şaşırtmak değil konuyla ilgili kimseye hiçbirşey ispat etmek durumunda da değilim..

tıpkı sizin 3 yıl yaşadım bilirim repliklerinizi ispat etmeniz gerekmediği gibi..

kim demiş gelinin evi değil diye demişsiniz..kimse diyemez zaten..ama harketlerden anlaşılır

ayrıca neyi ne kadar ayarında tuttuğumu da ben bilirim ama zeka seviyesi başka birşey

ben ne kadar anlatsamda anlamak izan meselesidir..ve yaşlı insanlara birşey anlatmak bazen çok zor olabiliyor

çocuğunu döven kadın oğlundan dayak yesin diyen kim

bu trajik örnek neyin ispatı

kesinlikle itiraf etmeliyim ki kafanızdaki garip adalet anlayışınız da beni dehşete düşürdü..

size göre bir kadın dayak yiyip hakaret işitene kadar susmalı mı??

kişisel saygınlıktan kendine ait yaşamdan seviyeli ilişkilerden hoşlanan biriyim..

bu kadar dip dibe olup kimseyle yüz göz olmak istemiyorum..

kimse kimsenin hakkını sorgulamıyor..kimse ödeşmekten de bahsetmiyor..

gerektiğinde biz burdayız zaten.evlat olarak üzerimize düşeni yaparız

ama bu daima yapışık olabiliriz demek değildir..

bu kararı almak için illaki doğum yapmam gerekmiyor..

siz rahat edebiliyormuşsunuz ne ala ben edemiyorum..sonuçta evet eşimin babasıdır ama herşeyin bir yakışanı var

o 1-2 ay dediğiniz çok uzun zamandır hanımefendi

hastalık yok hiç birşey yok durup duruken ne diye bu kadar rahatsız edilir insan anlamam

ben sizin kadar rahat edemiyorum sineye de çekemem..

hakları ödenmez tabiki..ama siz de çocuğunuzu size baksın diye doğurmuşsunuz anlaşılan

siz de onun evine gidip aylarca kalıcaklardansınız herhalde ne diyelim hayırlısı olsun

umarım beklentileriniz karşılanır..

tek bir konuda aynı fikirdeyiz

bence de Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin

bekakara bende sizinle aynı fikirdeyim.ben de iki çocuk annesiyim çocuk zor doğurulup büyütülüyor evet ama onları kendimize garanti görmekte biraz haksızlık.
konudaki kv ve kp kendi evleri varsa,sağlıklıysalar,paraları varsa aylarca gelip çocuğunun evinde kalması nasıl bir mantık anlayamıyorum.canlarımı sıkılıyor evlerinde acaba.
sizin başınızda durması mı gerekiyor diye düşünüyorlar acaba.1 evde yemek pişsin mi diyorlar acaba...
her ne sebeple sık sık gelip uzun kalıyorlarsa anlayamıyorum.anlamakta istemiyorum.insan akşam olunca bir bacağını uzatmak ister koltuğuna.kıyafetine dikkat etmeden gezinmek ister evinde.
tabi gelsinler yesinler içsinler ama uzun süre değil:(

:) amacım sizi şaşırtmak değil konuyla ilgili kimseye hiçbirşey ispat etmek durumunda da değilim..

tıpkı sizin 3 yıl yaşadım bilirim repliklerinizi ispat etmeniz gerekmediği gibi..

kim demiş gelinin evi değil diye demişsiniz..kimse diyemez zaten..ama harketlerden anlaşılır

ayrıca neyi ne kadar ayarında tuttuğumu da ben bilirim ama zeka seviyesi başka birşey

ben ne kadar anlatsamda anlamak izan meselesidir..ve yaşlı insanlara birşey anlatmak bazen çok zor olabiliyor

çocuğunu döven kadın oğlundan dayak yesin diyen kim

bu trajik örnek neyin ispatı

kesinlikle itiraf etmeliyim ki kafanızdaki garip adalet anlayışınız da beni dehşete düşürdü..

size göre bir kadın dayak yiyip hakaret işitene kadar susmalı mı??

kişisel saygınlıktan kendine ait yaşamdan seviyeli ilişkilerden hoşlanan biriyim..

bu kadar dip dibe olup kimseyle yüz göz olmak istemiyorum..

kimse kimsenin hakkını sorgulamıyor..kimse ödeşmekten de bahsetmiyor..

gerektiğinde biz burdayız zaten.evlat olarak üzerimize düşeni yaparız

ama bu daima yapışık olabiliriz demek değildir..

bu kararı almak için illaki doğum yapmam gerekmiyor..

siz rahat edebiliyormuşsunuz ne ala ben edemiyorum..sonuçta evet eşimin babasıdır ama herşeyin bir yakışanı var

o 1-2 ay dediğiniz çok uzun zamandır hanımefendi

hastalık yok hiç birşey yok durup duruken ne diye bu kadar rahatsız edilir insan anlamam

ben sizin kadar rahat edemiyorum sineye de çekemem..

hakları ödenmez tabiki..ama siz de çocuğunuzu size baksın diye doğurmuşsunuz anlaşılan

siz de onun evine gidip aylarca kalıcaklardansınız herhalde ne diyelim hayırlısı olsun

umarım beklentileriniz karşılanır..

tek bir konuda aynı fikirdeyiz

bence de Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin

Ben asla çocuğumu kendime garanti görmem ve asla istemem ,, insan yaşlanacağını bilmeden yada çocuğunun o yaşı görüp göremeyeceğini bilmeden sanırım böyle bir hesap yapmaz.

Kızım ilerde mesleğini alsın eline yada anne olsun ki bence oda çok büyük bir meslek ,, yerine yakışsın dahada birşey istemem.
Ben ona yük olmayayım diye çalışıyorum ,,

Yani öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki hergün işgence yapıyorlar ondan dayanılmaz,, abartmayın arkadaşlar ALLAH aşkına,, bazı psikopat ruhlu kayınvalide ve kayınbabalar var kabul ama itiraf etmek gerekli bizim annelerimiz çekmiş asıl işgenceyi,,altı üstü hizmet yahu nedirki yani ,,, yaparım yemeğimi veririm çaylarını istersem geçerim odama uzatır ayaklarımı bakarım keyfime ....

Kulun hakkı yoksada sahibinin ( ALLAH'IN) hakkı var....

Tabiki herkes aynı olamaz ben böyle düşünüyorum ... Bu arada konu sahibi arkadaş dediğim gibi bu konuların çözümü zor eğer bulursan insanları kırmadan bir yol banada söyle.... Zira burası sein fitilini ateşlemekten başka işe yaramaz bence...

Ben asla çocuğumu kendime garanti görmem ve asla istemem ,, insan yaşlanacağını bilmeden yada çocuğunun o yaşı görüp göremeyeceğini bilmeden sanırım böyle bir hesap yapmaz.

Kızım ilerde mesleğini alsın eline yada anne olsun ki bence oda çok büyük bir meslek ,, yerine yakışsın dahada birşey istemem.
Ben ona yük olmayayım diye çalışıyorum ,,

Yani öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki hergün işgence yapıyorlar ondan dayanılmaz,, abartmayın arkadaşlar ALLAH aşkına,, bazı psikopat ruhlu kayınvalide ve kayınbabalar var kabul ama itiraf etmek gerekli bizim annelerimiz çekmiş asıl işgenceyi,,altı üstü hizmet yahu nedirki yani ,,, yaparım yemeğimi veririm çaylarını istersem geçerim odama uzatır ayaklarımı bakarım keyfime ....

Kulun hakkı yoksada sahibinin ( ALLAH'IN) hakkı var....

Tabiki herkes aynı olamaz ben böyle düşünüyorum ... Bu arada konu sahibi arkadaş dediğim gibi bu konuların çözümü zor eğer bulursan insanları kırmadan bir yol banada söyle.... Zira burası sein fitilini ateşlemekten başka işe yaramaz bence...

bakın ben hala işkence diyorsunuz..

insanların sınırları vardır benim öfkelenmem ve rahatsız olmam için illaki bana işkence yapmaları gerekmiyor..

annem çekmiş çok çok doğru ama benim durumum annemden hallice diye neden kabullenmek zorundayım ki!!

veririm çaylarnnı yaparım yemeğimi odama geçer uzatırım bacaklarımı diyemem ben..

neden ben rahat etmek için odama geçmek zorunda kalıyorum ki

ne münasabet ayrıca hangi bir gün..1 değil 5 değil..

ben odama geçicem millet benim evimde rahat rahat keyif yapıcak..

hala aynı fikirdeyim ben eşimin ailesi de olsa herkes haddini bilicek..

beni bu duruma düşürmeye kimsenin hakkı yok..belki ben evimde şortla gezmek istiyorum

ayrıca ben sizin eski konularınıza bir göz attım müsadenize sığınarak

sanırım sizin şu 3 yıl yaşadım dediğiniz kv ve kayınpederin arka sokağında oturmanız..

sizin anlamamanız çok çok normal eviniz ayrı yolunuz sapa..

biz burda aynı yaşam alanından bahsediyoruz aynı salondan aynı mutfaktan aynı banyodan

baya baya yerleşmelerinden ve günlerce aylarca aynı evin havasını solumaktan..

arka sokakta oturan kv kp en en fazla hergün gelir ama çalışıyormuşsunuz oda mümkün değil

yani ancak haftada gelir bu insanlar oda misafir gibi..

aynı durumda değiliz kusura bakmayın siz bizim durumumuzu anlayamazsınız..

bakın ben hala işkence diyorsunuz..

insanların sınırları vardır benim öfkelenmem ve rahatsız olmam için illaki bana işkence yapmaları gerekmiyor..

annem çekmiş çok çok doğru ama benim durumum annemden hallice diye neden kabullenmek zorundayım ki!!

veririm çaylarnnı yaparım yemeğimi odama geçer uzatırım bacaklarımı diyemem ben..

neden ben rahat etmek için odama geçmek zorunda kalıyorum ki

ne münasabet ayrıca hangi bir gün..1 değil 5 değil..

ben odama geçicem millet benim evimde rahat rahat keyif yapıcak..

hala aynı fikirdeyim ben eşimin ailesi de olsa herkes haddini bilicek..

beni bu duruma düşürmeye kimsenin hakkı yok..belki ben evimde şortla gezmek istiyorum

ayrıca ben sizin eski konularınıza bir göz attım müsadenize sığınarak

sanırım sizin şu 3 yıl yaşadım dediğiniz kv ve kayınpederin arka sokağında oturmanız..

sizin anlamamanız çok çok normal eviniz ayrı yolunuz sapa..

biz burda aynı yaşam alanından bahsediyoruz aynı salondan aynı mutfaktan aynı banyodan

baya baya yerleşmelerinden ve günlerce aylarca aynı evin havasını solumaktan..

arka sokakta oturan kv kp en en fazla hergün gelir ama çalışıyormuşsunuz oda mümkün değil

yani ancak haftada gelir bu insanlar oda misafir gibi..

aynı durumda değiliz kusura bakmayın siz bizim durumumuzu anlayamazsınız..

arkadaşım ben 4 yıllık evliyim 3 yıl kayınvalidemlerle yaşadım ,, 1 yıldır kendi evimdeyim ..
yani siz 1-2 aydan bahsederken ben 3 yıl aynı salon aynı banyo aynı mutfakta yaşadım ,,
eski konularıma tabiki bakın ,, sorun yok ..
sizin için söyleyecek başka birşeyim yok ,, ne ekerseniz hayatta onu biçersiniz.
vicdanınıza kalmış ister bakarsınız ister kovarsınız kişisel tercihiniz.
insanlar sonuçta doyumsuz varlıklar ,, kimi kv çok geliyor der,, kimi hiç gelmiyor der,, kimi ilgiden sıkılır ,, kimi ilgisizlikten
insan sorun çıkarmak istedikten sonra gözünün üstünde kaşı olması kafi ..

arkadaşım ben 4 yıllık evliyim 3 yıl kayınvalidemlerle yaşadım ,, 1 yıldır kendi evimdeyim ..
yani siz 1-2 aydan bahsederken ben 3 yıl aynı salon aynı banyo aynı mutfakta yaşadım ,,
eski konularıma tabiki bakın ,, sorun yok ..
sizin için söyleyecek başka birşeyim yok ,, ne ekerseniz hayatta onu biçersiniz.
vicdanınıza kalmış ister bakarsınız ister kovarsınız kişisel tercihiniz.
insanlar sonuçta doyumsuz varlıklar ,, kimi kv çok geliyor der,, kimi hiç gelmiyor der,, kimi ilgiden sıkılır ,, kimi ilgisizlikten
insan sorun çıkarmak istedikten sonra gözünün üstünde kaşı olması kafi ..

valla ben 2010 ve 2012 yılında yazdığınız cevaplara bakarak bu tür bir sonuca varmıştım ama

yanılmışım demekki!!!!!!!!

sadece ben değil herkes ne ekerse onu biçer

fırtına ekmiyorum rüzgar biçmem ben kendimi bilirim..

gözünün üzerinde kaşı var diye sorun çıkaran da yok ortada..

dayanma gücümüz fazlasıyla sınanıyor isyanımıza sebep bundandır..

ben yapışık yaşamak istemiyorum diye vicdansız sınıfında görmüyorum kendimi..

herkes kendini bilse,biraz kendini çekse yaşamıma bu kadar dahil olunmasa

kimse üzülmese kimse kırılmasa...

sizin tanıdığınız insanlar doyumsuz varlıklar olabilir ben değilim

ne istediğimi de çok iyi bilirim..

sadece ve sadece özel yaşam ve mahremiyet istiyorum..

başkasının evinde bu kadar uzun bir süre kalmak başkasını kullanmaktan başka birşey değil. Emin ol Nil11cim ne desen haklısın. Yok analık hakkıymış yok nasıl annesine git dermiş. diyemez tabi git diyemez. Git dese kötü evlat olur. Ama o annenin yaptığı haksızlık ne olacak. Oğlunu büyütürken bak oğlum ben seni büyüttüm baktım ilerde gelir evine de çöreklenirim babanla. Karında ne hali varsa görsün mü demiş.
Kendi kızının evine kızının kaynanası gelse haftalarca kalsa kızına aman kızım sesini çıkarma der mi bu kaynana kayınpeder. Yoksa kızları rahatından huzurundan oldu diye üzülür mü?
Allah bildiği gibi yapsın böyle bencil görgüsüz anlayışsız cahil densiz insanları. Görgüsüzle cahille uğraşmak çok zor. Allah yardımcın olsun. Eşine de yazık. Emin ol oda rahatsız oluyor ama sen olayı daha da büyütme diye rahatsız değil gibi davranıyor. Nasıl gidin desin diyemezki. sadece bi daha gelin demesin giderlerken. Aman gitmeyin kalın demesin. Offf çok gıcık bi durum yaa:(
Peygamberimiz kimseye yük olmayın kimseden birşey istemeyin demiş. elindeki asası yere düşünce devesinden inerek kendi almış. kimsenin yardımını kabul etmemiş.
Emin ol Allah soracak canım bu verdikleri rahatsızlığın hesabını onlara. ÇÜnkü o tek kelimeyle İNSAN KULLANMAK

başkasının evinde bu kadar uzun bir süre kalmak başkasını kullanmaktan başka birşey değil. Emin ol Nil11cim ne desen haklısın. Yok analık hakkıymış yok nasıl annesine git dermiş. diyemez tabi git diyemez. Git dese kötü evlat olur. Ama o annenin yaptığı haksızlık ne olacak. Oğlunu büyütürken bak oğlum ben seni büyüttüm baktım ilerde gelir evine de çöreklenirim babanla. Karında ne hali varsa görsün mü demiş.
Kendi kızının evine kızının kaynanası gelse haftalarca kalsa kızına aman kızım sesini çıkarma der mi bu kaynana kayınpeder. Yoksa kızları rahatından huzurundan oldu diye üzülür mü?
Allah bildiği gibi yapsın böyle bencil görgüsüz anlayışsız cahil densiz insanları. Görgüsüzle cahille uğraşmak çok zor. Allah yardımcın olsun. Eşine de yazık. Emin ol oda rahatsız oluyor ama sen olayı daha da büyütme diye rahatsız değil gibi davranıyor. Nasıl gidin desin diyemezki. sadece bi daha gelin demesin giderlerken. Aman gitmeyin kalın demesin. Offf çok gıcık bi durum yaa:(
Peygamberimiz kimseye yük olmayın kimseden birşey istemeyin demiş. elindeki asası yere düşünce devesinden inerek kendi almış. kimsenin yardımını kabul etmemiş.
Emin ol Allah soracak canım bu verdikleri rahatsızlığın hesabını onlara. ÇÜnkü o tek kelimeyle İNSAN KULLANMAK

Yakında görümceme kpi geliyor, kv si seneler önce vefat etmiş, ki o da öz teyzesi oluyordu.. Görümcem annesine babasına dert yanıyor, onlarda, niye geliyor, ne var burda, evinde b.kmu kokuyor gibi laflar ediyorlar.. Öyle sinir oluyorum ki.. Adam senede bir defa geliyor, 2 hafta durup gidiyor, fazla değil.. İcimden siz niye geliyorsunuz, sizin eviniz b.kmu kokuyor yoksa, diyesim geliyor ama diyemiyorsun.. Adamın 12 aydan 2 hafta geliyor diye laf ediyorlar, ayıp be ayıp.. Kendileri senenin yarısını burda geciriyorlar, adi insanlar.. Kv diyor ki bana, görümcenin kpi geliyormuş yine.. Bende dedim ki, gelsin, siz gelirken iyide, onlar gelince kötü mü... Yok canım gelsin tabi diyor.. Sinir oluyorum sinir!!!

Back
X