Sakarya Fırat Trt 1

• Konu Sahibi Konu Sahibi dids
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
3. Bölüm Özeti

Hayatın her cephesinde şiddeti de etkisi de artarak süren bir savaşın hikayesi; Sakarya Fırat

Osman’dan intikam almak için yollar arayan Necla nihayet bir fırsat bulur. Onu bir sürprizin beklediğinden haberi yoktur ama intikamını almaya kararlıdır.

Kızından ayrıldığı günden beri yüreği bitmek bilmeyen bir acıyla yanan Teslime, hayal mi gerçek mi olduğunu bilmediği Necla’yla karşı karşıya gelir.

Sürpriz bir misafir Hakan’ın unutmak istediği geçmişten çıkagelir, üstelik onu çok zor bir kararın eşiğinde bırakmak için gelir.

Osman içinde her gün büyüyen aşkla Nihan’a doğru çekildiğini hissetse de işler sevdiği kadın için, Osman’ın düşündüğü kadar kolay değildir.

Osman her gün artan bir öfkenin, gittikçe daralan bir çemberin içindedir. Sonunda o çember Osman’ın ailesini de sıkıştıracak noktaya gelir.

İsimsiz kahramanlar için 71 dakikalık saygı duruşu.
SAKARYA FIRAT

Kaynak

Çok güzel bir bölümdü.
Şu poyraz ne adammış ya.
Resmen nefessiz izledim, haftaya ki bölümde çok güzel...

ikinci bölümü kaçırdım diye üzülürken:çok üzgünüm: geçen gün tesadüfen tekrarını seyretme fırsatı buldum..çok beğendim..:lepi:
osman kanat,ton balığı ve komutanı harikaydı..:asigim:
resimleri biraz kötü çekmişim ama idare ediverin artık yerimseniben

çeliktepe karakoluna bir katır gelir,sorumlusu kamil olur..
hayatında ilk defa katırı burda görmüş kamil ve bunu komutana söylüyor..
komutanın verdiği cevap;peki ben seni daha önce hiç gördüm mü hayatımda?kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

şafak 305 olduğuna göre arkadaş olacaz senle diye söze girdi eşşekle konuşuyo,:1hug:
şimdi memlekete gidince sorarlar bana askerde neydin kamil? katır operatörüydüm derim diyor..çoooook tatlı bu kamilkaydirigubbakcemile3opuyorumnanaktan

adını da kadife koydu..komutana söylediğinde,komutan; kadife kim ula?
kamil;oooo diyor şutarafagitti
komutan ; sivilde terzimiydin oğlum sen? onun resmi adıvar oğlum tcm 779,800 bilmem ne bilmem ne :roflol::roflol:
arkada 4 arkadaşta askeri aracı yıkarlarken,katırda içtimaya katılacakmı?diye soruyor içlerinden biri kaydirigubbakcemile3

osman komutanım;bi zahmet arkanızı dönüp baksanızda asker eşine doğum hediyesi beğendi ona bi baksanız diyordum hanişutarafagitti
bakmadan öyle o güzel al demeler olmazki:umursamaz:

hangi arada derede araba ayarladın osman komutan..
sende az değilsin hani, aşıksınya dürüm ısmarlamalar gezip dolaşmalar,
aşık olunca bakışların değişti komutan :asigim:

delisiiiiiiiiiiiiiiiiiiin lmaz:

hemide zır deli

kızın yüreğini ağzına getirdinklava:

akannehirakannehir

tonbalığı ne şekerdi ben çooooooook sevdim bu askerimizi:1hug:
akşam yemeğinde karnı açkaldığından yatakhanede yattığı yerden gizliden gizliye sütle, büsküvü yiyordu..cokacimcoook
afiyet bal şeker olsun sana tombik yanaklım benim:asigim:
arkadaşları gördü onu, gizliden gizliye yerken onlarada ikram etti sütünden,yatağının kenarınada saklamışki,muzlu çilekli meyveli süt cokacimcoook

bir askerimizin osman kanata 60 tl vermesi bunu havale yaparmısın diye ricada bulunması ve osman kanat'ın postanede asker maaşının yarısı bu..bundan daha helal bir başka para daha yoktur herhalde demesi ve cebinden bir 100tl çıkartıp hesaba dahil etmesi alkisalkisalkisalkisalkisalkis

harika bir dizi umarim reytingi yukselir. ama bizim milletimiz kim kime kimin eli kimin cebinde dizilerini daha cok izliyor.

harika bir dizi umarim reytingi yukselir. ama bizim milletimiz kim kime kimin eli kimin cebinde dizilerini daha cok izliyor.

Evet canım çok haklısın, harika bir dizi.:lepi:
Açık saçık sahneler olmadığı için pek reyting almaz amalmaz: son zamanlarda nefessiz izlediğim tek dizi diyebilirim.
Akşamki bölümde çok güzeldi, şerefsiz küpeli Necla, kaçırdı baba Kanat'ı.
Haftaya bölüm daha heyecanlı görünüyor.

offf çok güzel dizi yaa
yaprak dökümü zamanına gelmasi de iyi olduu
kaliteli bir dizi var artık izleyeceğimiz

bende tekim diye üzülüyordum..bu diziyi sadece benmi izliyor ve burada yorum yapıyorum diyordum ki,yanlız olmadığımı benim gibi bu diziyi seyredipte beğenen insanlarında olduğunu bilmek mutlu etti beni..çok güzel bir dizi..:lepi:
askerlerimize birşey olmasın:Saruboceq:
[youtube]EcU6u-NsZoY&feature[/youtube]

Son düzenleme:
4. Bölüm Özeti

İnancın, iradenin ve dayanma gücünün tekrar tekrar sınandığı bir savaşın hikayesidir Sakarya Fırat…

Aradığı fırsat, Osman’ı en zayıf yerinden vurmaya kararlı olan Necla’nın ayağına gelir; İbrahim elindedir. Kural tanımayan bu kadına haddini bildirmek ve babasını onun elinden almak için Osman’ın hedefi bir kez daha dağlardır.

Osman’ın tek başına yola çıktığını gören Mahmut’un içi rahat etmez. O da teçhizatını kuşanır ve Osman’ın ardından yola düşer. Kardeşlik ve sadakat, şimdi ölümün karşısında büyük bir sınav verecektir.

Haberi bir tesadüfle öğrenen Fatma oğlu ve kocası için deliye döner. Elinden geleni yapacaktır: “devlet”i uyandırıp yakasına yapışmak dahil.

Necla’nın oyunuyla yollara düşen Osman ve Mahmut’u ise kötü bir sürpriz beklemektedir. Necla’nın onlara hazırladığı oyun ikisini de şaşkına çevirir ama kazanmak için bu ölüm oyununu oynamak zorundadırlar.

SAKARYA FIRAT

Kaynak

bu vatan kolay kazanılmadı.uğruna ne neşehitler verildi.ne kanlar döküldü.bunları asla unutmamalıyız.bu dizide bunun bi örneği.çok başarılı bi çalışma.
geçmişini asla unutma unutturma!

5. Bölüm Özeti

Aşkın, dostluğun ve hayatın binbir zorlukla çevrelendiği bir coğrafyanın hikayesidir Sakarya Fırat…

Karakol kötü günlerin ardından Muharrem’in içtiği badeyle şenlenir. Muharrem ise hiç kimseye derdini anlatamamaktan şikayetçidir.

Osman’ın, babasını ve Mahmut’u kurtarmasının sevincine bir de ağa evine yapılan davet eklenir. Osman babasıyla birlikte sevdiği kızın evine gider. Burada gördükleri sürpriz bir fotoğraf, onları geçmişteki bir kardeşlikle bugün birbirlerine bağlarken çok uzaklardan gelen bir misafir geleceğin mutlu günlerine gölge düşüreceğe benzemektedir.

Osman ve Mahmut’un kaçmasını sağlamak Cafer’e çok pahalıya patlar ve Necla bu acıyı herkesin yaşamasını sağlar.

Acılar onları bir araya getirir ve Osman, kendisinin peşinden ölüme giden Mahmut’u bu zor gününde de yalnız bırakmaz. Dostluk uğruna, canı pahasına…

SAKARYA FIRAT

Kaynak

fatma anne eşinin teröristlerce kaçırıldığını, eşini cepten araması ve karşı taraftanda küpeli necla nın cevap vermesiyle öğrendi..konuşmadan sonra ne yapacağı kimden yardım isteyeceği konusunda gelgitler yaşasada hep doğru kararlar alarak hareket etti.. önce oğlunu aradı ve ona da ulaşamadı..kaymakamlığa gitti ve orda oğlundan ve eşinden bir haber gelinceye kadar bekledi ve kaymakamda onlarla iyi haber gelinceye kadar bekledi..bu konuda gazetede haber yapmak isteyen gazetecinin de duymak istediği bilgileri ona vermedi iyide etti..

osman komutan; arkadaşlarının hayatını riske atmamak için tek başına babasını kurtarmaya gitti..gülüm mahmut'ta ortada ters giden birşeyler olduğunu anladı ve hemen peşine düştü...osman'ın peşindeyken kendi kendine söylenmesi ve kendince çözüm üretmeye çalışırken başını kaşıyarak hadi mahmut demesi çok hoştu..ama sonra oda yakalandı..osman komutanın yanına selamün aleyküm diye oturdu..komutanı soruyor;mahmut senin burda ne işin var?? mahmut; yok bişi komutanım,öyle geldim..demezmi alemsin gülüm mahmut..kaydirigubbakcemile3en zor anda bile insanın yüzünü güldürmeyi başarıyosunuz.. bu ikili süper..alkisalkisalkis

bana göre bu bölümün en güzel sahnesi güven atışının yapıldığı sahneydi..gülüm mahmut ne kadar zorlansa da osman kanat en sonunda gülüm mahmut a ona olan güveninin tam olduğunu anlaması ve bu işi başaracağını anlatmak için var gücüyle ASKER; EMRİ İKİLETME HEMEN NİŞAN AL ATEŞ! diye emri verdi ve gülüm asker hiç ikiletmeden, eli tiremeden ateş eder matarayı vurur ve silahı fırlatır elinden..osman komutan;AFFERİN ASKER!..gülüm;SAĞOL SAĞOL..der..helal be gülüm mahmut başardın..

gülüm mahmut'un amca oğlu da dağdakiler arasındadır ilk başta tanımamazlıktan gelir ama sonunda kendi hayatına mal olacağını bilerek onlara yardım eder çünkü pişmandır ama geriyede dönememektedir..

ve dizinin bir can alıcı sahneside asker timinin arkadaşlarına yardıma giderken yolda tek sıra halinde ilerlerken hafız askerle, muharremin arasındaki konuşma süperdi..hafız gittiği yerde içinden okuyor dua ediyordu..ve muharrem onunla konuşmak istedi..ama hoca okuduğundan cevap veremedi..bitirdiğinde konuşmaya başladılar..vakıa süresini okuyorum, bilir misin? aldığı hayır cevabı sonrası önce arapçasını ve ardından da açıklamasını anlatmaya başladı..bende tam konsantre olmuş dinliyorum,yer şiddetle sarsıldığı,dağlar parçalandığı,toz duman haline geldiği,sizler üç sınıf olduğunuz zaman... tam orda muharrem demezmi; yani hoca şurda korkudan 3,5 tersten atıyoz,sende bana diyonki dağlar parçalanacak, gök kafamıza inecek ya..beni bir gülme tuttu iyimi..kaydirigubbakcemile3

birde herşey bittiğinde kaymakamın fatma teyzeye müjdeli haberi verdiğinde fatma teyzenin gel şu ömrümde bide kaymakama sarılayım diyerekten kaymakama sarılma sahnesi süperdi..ve fatma teyzenin eşi ve oğlu sağ salim kurtuldu diye horoz adağı vardı ve yerine getirmek için babasıyla konuşurken babası çok güzel nasihat etti;horoz yerine doğru düzgün koyun kes dedi..pahalı diye horoz olsun istiyordu fatma teyze ama babası dün bu saatlerde hiçbir şeyin kıymeti yoktu dediğinde fatma teyze babasının ne demek istediğini çok iyi anlamıştı..:kedi:

ailelerini görmek onlarla hasret gidermek için izne çıkmış askerlerin,yolculuk esnasında ki neşelerine diyecek yoktu..herbirinin kendisine göre kurduğu hayalleri,geleceğe dair umutları vardı..ama hain bir pusu onları yollarından alıkoydu..bir müzik aşığı,gitar sevdalısı erdem asker ve hayalinde hep gitar.. ve rodrigonun gitar konçertosu ama bu hain pusuda arkadaşlarının canını kurtarmak için pimi çekilmiş el bombasını alıp arkadaşlarından uzaklaştırırken elinde patlayan ve sağ kolunu kaybeden bir gazi ve o patlama anında hayalindeki rodrigonun gitar konçertosunu duyarak o anları yaşaması..zorlu geçen ameliyatın ardından bir hastane odasında gözlerini açıp kendine geldiğinde bedenini buz gibi hissetmesi ve kaybettiği kolununu gördüğünde koskocaman bir HAYIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIRdiye bağırması..mafoldumben

durali başçavuş,osman kanat ve bir asker ziyarete gittiler erdem'i görmeye hastaneye durali başçavuş;terörün istediği gitarın susması,kemençe,bağlama sussun,herkes sussun,onlara inat erdem asker memleketine gitarıyla gitsin istediğinden,düşmanın istediğini düşmana vermemek adına ona bir gitar verdi..hastaneden ayrılırkende selam durdular..turkbayragi
osman kanat, avukatın yanına gittiğinde şereften bahseden bakır'a bir yumruk attı daha fazlasını yapsaydın yaÇok üzgünüm çoook o bir yumruk azdır bu bakır denen adamaÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook
osman kanat;nihan'a akşam haberlerinde sadece tek bir cümle ile geçecek yaralı bir gazi nin yanından geliyorum diye..evet sadece bir kaç dakika ve bir kaç cümle ile geçecek hep bu isimsiz kahramanlarımız haberlerde..ya sonra ????

çatışma bittiğinde durali başçavuş bir olay anlattı osman kanat'a ; ''adamın biri peygamberimizin amcasını şehit etti..sonra ciğerini çıkartıp yedi..gel zaman git zaman adam müslüman oldu..dediler onu peygamberimize..oda dediki onlara iyi mübarek olsun ama benim gözüme görünmesin..görmeyeyim onu bakınca''.. bizimkide o hesap dedi..ölen birini geri döndürebilirmi,bu olayda da giden kolu,gencecik birinin umutlarını geri verebilir mi???

Çok güzel bir dizi.Son bölüm harikaydı.ızlerken çok duygulandım.

gülüm mahmut sen çok yaşa emi, bot askerlerin ayaklarını vurduğu için,botun içine vatka konulduğunu duymuştum da,kadın pedini ilk defa duydum senden..tıpkı komutanın da ilk defa duyduğu gibi ve gülme kırizine girdim o sahneleri izlerken..:roflol::roflol:
karakolun en büyük vakası katırın kakası,mıntıka temizliğinde yapılan konuşmalarda çok komikti,kadifenin altına bez bağlıyacakmış tonbalığı yok daha neler..:roflol::roflol:

muhtarın evini bastı küpeli ve bizim poyraz tim ev ateşe verildikten sonra oraya ulaştı..durali başçavuş yanan evden küçük bir çocuğun ağlama seslerini duyunca Allah'ım sen büyüksün yarabbi diyerek ateşe girdi.. o esnada bir evde sıtkı dede de ateşin başında; ''ateş ateş iken İbrahim aleyhisselamı yakmadı..neden? çünkü;Hak Teala ateşe hitaben buyurdu;''ey ateş! sen İbrahim için serinlik,bir selamet yeri ol.''
ateş İbrahim'i yakmadı..Nemrud'un karşısında durupta benim Rabbim sen değilsin diyen eri ateş yakarmı? ateş bile söz dinler..ateş bile ateş iken yakmayacağını yakmaz! ''..
diyordu ateşin başındakilere..
yüce Allah,İbrahim'i ateşten kurtardı.bunda insanlar için ne ibretler vardır? Hak Teala eğer ateşe: ''soğuk yer ol '' deyipte ''selamet yeri ol'' demeseydi hz.İbrahim soğuğun şiddetiyle donacak,ölecekti.yeryüzünde de ne kadar ateş varsa sönerek,Allah'ın emrinin kendilerine verildiğini sanarak sönmüş olacaklardı..dünya ya hayat veren ateşti,bu suretle dünyada da hayattan eser kalmayacaktı..
durali başçavuş'la,ton balığı kurtardılar bebeği..bebek hocanın kucağında gözlerini açmayınca hoca en içten duygularla ''Ya Rahman, Ya Rahim '' diyerek Allah'a sığındı ve bebek kendine geldi..ve hoca ibrahim aleyhisselamın yaşadıklarını ve Allah'ın ibrah'im için ateşe serin ol dediklerini hatırladı Allah'a şükretti..:Saruboceq:
barbaros bebek:ecrin_bebek: karakola geldikten sonra da yaşananlar tam bir komediydi ve bebek çok tatlıydı:asigim:..
bu dizide emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler..a.s.

bence bu dizinin ismi çok yanlış seçilmiş
aslında dizi çok güzel izliyorum arda bir
ama dikkat çekici bir ismi olmalıydı...
bu isim çok sönük kalmış...

canım harika bir dizi yönetmen osman sınavı tebrik etmek lazım oyuncu osman nihal çok güzel osmanın gülüşü harika bana göre gamzeli erkekler çok yakışıklı oluyor

kesinlikle mükemmel bir dizi...
her bölümünü pür dikkat izliyorum...
Vatana Millete hayırlı osman kanat...
güzel avukakat:)
askerler hainler...
çok başarılı bir yapım...
içinde aşkda var niye deiğer diziler gibi patlama yapmadığı malum...
OSMAN SINAVA teşekkürler...
turkbayragi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…