Bebek Beslenmesi sakın yoğurt makineasi falan almayın çok pişman oldum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

derinsular

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2011
503
66
98
Bolu
ayran yapacaksanız alın çünkü bildiiiniz ona yakın bişi oluo yoğurt değil ki bu dediğim en ii markada dahi!!!

belki mayaladığınız yoğurttan sulu olmuştur,başka denedinizmi,çoğu kişi kullanıyor ama ilk defa duydum

süresini kısa tutmuş olabilirsiniz..7 saat en uygun olanı..sıcak yada soguk mayalasanız bile ekşi mekşi bi yoğurt çıkarıyo..yeterli sürenin geçmemesinden dolayı ayran olmuştur..

havluya sarıp kenarda bekletip mayalamak varken yogurt makinalarını para tuzagı olarak goruyorum ben. hem alırken verilen paraya hem de 7-8 saat calısıp cektigi elektrige acıyorum acıkcası, bi de mutfakta kapladıgı yere tabi.

yoğurt makinesi nedir yahu?

sütü kaynat, ılıt, içine iki kaşık yoğurt koy, tencerenin kapağını kapat, sofra bezleriyle sar sarmala, 1 gün açmadan beklet, ertesi güne al sana hazır bi tencere doğal mis yoğurt

yoğurdun bile makinesi mi olurmuş vallahi şaşırdım

ayran yapacaksanız alın çünkü bildiiiniz ona yakın bişi oluo yoğurt değil ki bu dediğim en ii markada dahi!!!

ben weewell in kini aldım.60 tl ye. çok memnunun.kullanma kılavuzunda 7-9 saat tutun diyor ama ben ilk yaptığımda çok ekşi oldu. o yüzden artık 3 saat tutuyorum ve çok güzel oluyor.hatta bazen 2,5 saatte bile oluyor. ben pastörize günlük süt kullanıyorum. bazı markaların yoğurdu daha güzel olurken bazılarınınki daha sulu oluyor hatta olmuyor.bir de koyulan maya miktarı da önemli. aslında makina olmasa da tabiki yoğurt yapılır ama makina pratik oluyor.

canım iyi oşda sütü nerden bulcaz

ortalıkta bezler sarılmış tencere görmektense makinede hep sabit sıcaklıkta yapmayı tercih ediyorum doğrusu. 40 derece sıcaklık için de öle 7 saat har har elektrik çekmiyor. ben çok memnumum essenso aldım sadece 35 lira içindeki 8 küçük cam kavanozu da çok kullanışlı

benimki de tefal ama ne alırsam neyle yaparsam yapııım çok cıvık oluyo ayran gibi nerdeyse özellikle büyük kaplarda tefal kulllanan bana yardımcı olurmusun

merhaba, özel msj hakkım yokmuş buradan yazıyorum. ben pınar ın organik sütü nü kullanıyorum yarım litresine 1 çorba kaşığı (dolu dolu tepeleme) danone doğal yoğurt veya sütaş kaymaksız koyuyorum. 9 saat bekletiyorum, istersen sen daha uzun tut ama belki o zaman ekşir hiç o kadar tutmadım. market yoğurdu gibi değil tabi ama biz beğendik eşimle. bebek zaten yiyor. ama 1 litre süte 1 yemek kaşığı süt tozu koyarsan daha koyu kıvamlı oluyormuş, denemedim ama deneyenlerin yalancısıyım. ben hep yrm litreden yapıyorum bu arada. bir küçük kavanoz bebişe, kalanı da büyük kapta bize, aynı gün tüketince çok sulanmıyor. bu arada süzme yapmayı denedin mi o çok daha koyu oluyor.aaa en önemli noktayı unuttum süt de yoğurt da oda sıcaklığında olacak dolaptan çıkardığın gibi koyma veya sütü ısıtma. umarım yardımcı olmuşumdur, sevgiler

teşekkür ederim ben de tikveşiliye daha kıvamlı buluorum ama denicem yine de çok sulu oluyodu küçük kaplarda daha katı oluo ayrıca ben bi litreye 1 yemek kaşığı koyuyodum nitekim kitabında öle diodu ama az gelio bence denicem ama sağol tekrar..

pratıklık bunun neresınde anlamadım vallahı alın sutunuzu guzel bır saklama kabına mayalayıp 1 sofra örtusuyle sarın 5 -6 saat sonra acıp dolaba koyun 3-4 saat sonra tuketebılırsınız vallahı omakınaya verılen paraya yazık elektrıge yazık kapları yıkamaya ugraşmaya yazık

rica ederim ne demek...ben de tikveşliyi bi deniyim o zaman

arzum yoğurt makinesini kullanan arkadaşlar yoğurt yapımı esnasında büyük sarı kapakta buharlanma oluyormu????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…