sakinlik dinginlik??

esergry

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2017
13.303
28.203
598
41
Nasıl başarıyorsunuz? Yani kendini sakin, boşvermiş, rahat olarak tanımlayan kişilere soruyorum..
"Aman banane ne yaparsan yap karışmıyorum" demeyi nasıl beceriyorsunuz? Bu kişi hayat arkadaşınız, eşiniz, sevdiğiniz adam bile olsa. Konu sizin üstünüze vazife bile olsa geride durmayı, karışmıyorum demeyi nasıl yapabiliyorsunuz?

Şunu belirteyim eşim başına buyruk davranıp bizi zarara uğratmaz, dediklerimi dinler, ilgilidir. İstediğim şeyleri yapmaya çabalar mantıklı bulursa. Ama benimki biraz ters psikoloji aslında. Beni geri plana atan biri yok tamamen kendi düşüncemle alakalı..
Geride durmak istemek benim derdim. Biri bana tarifini versin çünkü ben kendim biraz susmak, dinlemek, durmak istiyorum... Talepkâr olmamak, karşımdakinin sıkılacağını bile bile ciddi bir konuda konuşmaya çabalamamak.
Dün bu konuda çok moralim bozuldu. Hala daha bozuğum..

Ben öyle değilim, aksine ayrıntılara çok takılırım. Biz nasıl degisemiyorsak, rahat ve sakin olanlara da bizim gibi olmalarını sağlayamiyoruz maalesef. Benim eşim öyle çünkü. Bu çabayla, öğrenilecek olan bir şey değil maalesef, kişinin yapısıyla alakalı. Çok zor kişinin huylarını, kişiliğini değiştirmesi..

ben tam beceremiyorum fakat bazı durumlarda heralde bi yerini sert bit zemine sürekli çarpınca uyuşur acıma hissi körelir ya onun gibi tepkisiz kalıyorum sanırım.

Boşveriyorum çünkü dünya benim etrafımda dönmüyor. Benim dışımda gelişen ve benim etki edemeyeceğim olaylar için üzülmemeye çalışıyorum.
Akışına bırakmak akıl sağlığıma da iyi geliyor. Bir de kimsenin çobanlığını yapamam bu yaştan sonra. Canımın değeri var.

Aynı ben,
Bunun hep nefsi bir tutum olduğunu düşünmüşümdür.
Biraz kişilik yapınızla da alakası olabilir,oldukça sabırlıyımdır misal.
Belki beklentileri ciddi anlamda sıfırlamakla da alakası olabilir.
Siz ne güzel ifade etmişsiniz ,
Olaylar durumlar karşısında yıpranmak, aslında bir nevi boşa kürek çekmek,her şeyin olacağa varmasını düşünmek
Bu tutumun nedeni midir bilmiyorum ama sonucu olduğunu biliyorum.....

ben tam beceremiyorum fakat bazı durumlarda heralde bi yerini sert bit zemine sürekli çarpınca uyuşur acıma hissi körelir ya onun gibi tepkisiz kalıyorum sanırım.

Yani nasıl bir darbe yemeliyim ki öyle olayım diyesim geliyor bazen.
Her bu tip sorunda bu sefer deyip iyi anımda yine başa dönmüş oluyorum..

Boşveriyorum çünkü dünya benim etrafımda dönmüyor. Benim dışımda gelişen ve benim etki edemeyeceğim olaylar için üzülmemeye çalışıyorum.
Akışına bırakmak akıl sağlığıma da iyi geliyor. Bir de kimsenin çobanlığını yapamam bu yaştan sonra. Canımın değeri var.

Ama bu benim hayatımın parçası başkasının sorunu diyemem. Çünkü karşıdaki de eşim. Ama "bazı şeylere de karışma boşver" denmesine gerek olmadan otokontrol haline gelsin istiyorum.

Kuzum beklentilerinizi dusurun genel manada dusuncemdir erkekler evliliklerinin eslerinin kiymetini bilmiyor a esinizle konusun iletisimi kesmeyin surat asmayin ama cokta beklentiye girmeyin akil ve ruh saglihiniz icin

Ben öyle değilim, aksine ayrıntılara çok takılırım. Biz nasıl degisemiyorsak, rahat ve sakin olanlara da bizim gibi olmalarını sağlayamiyoruz maalesef. Benim eşim öyle çünkü. Bu çabayla, öğrenilecek olan bir şey değil maalesef, kişinin yapısıyla alakalı. Çok zor kişinin huylarını, kişiliğini değiştirmesi..

Ben de çok detaycıyım. Ciddiye alırım.
Hatta dün ki mevzuyu anlatsam dersiniz ki evet aşırı düşünüyorsun. Ama o konu benim için önemliyken karşıdaki ciddiye almayınca boş konustuğumu düşündüm haklı olarak ve kırıldım.
O yüzden hep susmak içinde yaşamak en güzeli galiba diyorum.

Genel olarak sakin bir insanımdır.
Ama bahsettiğin sanki gamsızlık.
Kocam konusunda aman ne yaparsan yap diyemem ki...

Kahretsin ki diyemiyorum işte..
Şu zamanla eşlerinden hic beklentisi olmayan, bir doğumgünü kutlamak gibi basit şeyi bile umursamayan adamların, bu duruma alışmış karılarına özeneceğim neredeyse :)

Aynı ben,
Bunun hep nefsi bir tutum olduğunu düşünmüşümdür.
Biraz kişilik yapınızla da alakası olabilir,oldukça sabırlıyımdır misal.
Belki beklentileri ciddi anlamda sıfırlamakla da alakası olabilir.
Siz ne güzel ifade etmişsiniz ,
Olaylar durumlar karşısında yıpranmak, aslında bir nevi boşa kürek çekmek,her şeyin olacağa varmasını düşünmek
Bu tutumun nedeni midir bilmiyorum ama sonucu olduğunu biliyorum.....

Ben yapı olarak dışarıdan sakin görünürüm ama agresif atarlı bir yapım var. Arkadaşlarım severler ama..
Eşim de bazen biraz sakin ol der zaten. Ama gerek karakter gerekse çocukluktan bu yana yaşanmışlıklar şekillendiriyor insanı.
Ama bazı şeyler sonradan öğrenilemez mi?

aynı ben herşeyi didiklerim en ince detayına kadar sorgularım defalarca sorarım boşvermem içim içimi yer.. asla susmam içime atamam
bende cok isterdim suskun kalmayı sakin kalmayı beklemeyi.. köşeme çekilmeyi ,boşvermeyi ama olmayınca olmuyor. eşim cogu şey de sen karışma boşver vs der ama yapamadım yapamıyorum.

Kuzum beklentilerinizi dusurun genel manada dusuncemdir erkekler evliliklerinin eslerinin kiymetini bilmiyor a esinizle konusun iletisimi kesmeyin surat asmayin ama cokta beklentiye girmeyin akil ve ruh saglihiniz icin

O surat hemen düşüyor zaten elde değil. Karşıdaki hatasını anlıyor mu??
Ben çok beklenti içindeyim her daim. Eskisi gibi, eşimle olmadığım zamanlardaki gibi kendi kendime yetebilmek istiyorum..

Ama bu benim hayatımın parçası başkasının sorunu diyemem. Çünkü karşıdaki de eşim. Ama "bazı şeylere de karışma boşver" denmesine gerek olmadan otokontrol haline gelsin istiyorum.

Size sizden başka kimse yardım edemez ki.
Konfor alanınızın dışına çıkacaksınız.
Kendinizi zorlayacaksınız ki bu davranışınız değişsin.

O surat hemen düşüyor zaten elde değil. Karşıdaki hatasını anlıyor mu??
Ben çok beklenti içindeyim her daim. Eskisi gibi, eşimle olmadığım zamanlardaki gibi kendi kendime yetebilmek istiyorum..
Esinizin hatasi kuzum sunun icin dedim tatli dil ve guler yuz hep ise yarar ya surat assanda anlamiyor ki ,suclu olursun yapmadi olursun ,zor ama beklentini dusur o sana gelecektir ,gul gec pozitif olman su durumda zor ama sen guler yuzlu olunca once kendine sonra ona yansiyacaktir ,bak bir abla vardi esinden ayrildi baska kadinla evlendi adam kadin herkese ragmen amaaan banane derdi ve bazen kendimi kandiriyormusum gibi geliyor demisti ama sonra hakikaten onemsememeye basladi 21 gun kurali vardir ya bir denee su halinden daha iyi olursun hem ne kaybedersin?

eşiniz sizle ilgilenmeyecekse niye evleniyorsunuz anlamiyorum ... iki kişilik yalnizlik daha agır ...ayrica bende detayciydim şimdi beni aramayani aramiyorum ..arayinca da acmiyorum banane diyorum onlarda israrla arıyor zerre umursamyrm

eşim dışındaki herkese boşveriyorum da eşimle öyle olmuyor.
karşındaki seni dinlemeyi öğrense keşke...

Ben yapı olarak dışarıdan sakin görünürüm ama agresif atarlı bir yapım var. Arkadaşlarım severler ama..
Eşim de bazen biraz sakin ol der zaten. Ama gerek karakter gerekse çocukluktan bu yana yaşanmışlıklar şekillendiriyor insanı.
Ama bazı şeyler sonradan öğrenilemez mi?
Sakin sabırlı bir insan olmama rağmen bu atarlı tavırlar bende de vardı.
Bunun biraz kaba tabirle kontrol manyaklığıyla da alakası var, aslında ama tam bir kontrol manyağıydım.
Olaylar durumlar sürekli benim inisiyatifim de olsun isterdim mesela sürprizlerden hiç hoşlanmazdım.
Derken kendimi terbiye ettim
Eğer anlatmak istediğiniz buysa
Eşinizle de çok alakası var bu durumun
Çünkü karşınızda tez canlı, bazen sonunu düşünmeden hareket eden, oldukça hızlı karar veren,hiper aktif bir erkek varsa orta yolu bulmak zorunda kalıyorsunuz.
Geri de durmak bazen inanın insanı oldukça rahatlatıyor,siz aslında sırtınızda hep bir çuvalla gardını almış beklerken
Bir bakıyorsunuz olmuş ve bitmiş haliyle de yorulup yıpranıyorsunuz
Çuvalı indirin,geriye çekilip izleyin gerçekten müdahale etmeniz gerektiği zorunlu hallerde ortaya çıkın.

Back
X