• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sakinlik dinginlik??

Benim esim iletisime cok acik biri degildir. Fikirlerimj sorar deger verir ama surekli bir durum degerlenirmemiz yok. Ben de fazla kontrol meraklisiyimdir o nooldu bu nooldu surekli sormak isterim. Baktim olmuyor sormamaya calisiyorum. Kendiligunden anlatmasini bekliyorum. Meger boylesi daha rahatmis ;)

Sakin sabırlı bir insan olmama rağmen bu atarlı tavırlar bende de vardı.
Bunun biraz kaba tabirle kontrol manyaklığıyla da alakası var, aslında ama tam bir kontrol manyağıydım.
Olaylar durumlar sürekli benim inisiyatifim de olsun isterdim mesela sürprizlerden hiç hoşlanmazdım.
Derken kendimi terbiye ettim
Eğer anlatmak istediğiniz buysa
Eşinizle de çok alakası var bu durumun
Çünkü karşınızda tez canlı, bazen sonunu düşünmeden hareket eden, oldukça hızlı karar veren,hiper aktif bir erkek varsa orta yolu bulmak zorunda kalıyorsunuz.
Geri de durmak bazen inanın insanı oldukça rahatlatıyor,siz aslında sırtınızda hep bir çuvalla gardını almış beklerken
Bir bakıyorsunuz olmuş ve bitmiş haliyle de yorulup yıpranıyorsunuz
Çuvalı indirin,geriye çekilip izleyin gerçekten müdahale etmeniz gerektiği zorunlu hallerde ortaya çıkın.

Aynen. Dinlenmekten kastım bu işte. Yoruyorum kendi kendimi..
Eşim gerçekten tez canlı, biraz daha özgür kalabilse -ben sıkmıyorum o bizi geri plana atmamak için çabalıyor- kabına sığmayacak biri ama iyi de aile babası aynı zamanda.

Eşimin "ya takma her şeyi" dediği şeyi gerçekten uygulamak istiyorum. Ama yapamıyorum. Özellikle aileme veya kişiliğime saldırı hissi uyandırıyor sanki beynimde bazı konuşmalar..
Ben biraz pasif bir çocukluk geçirdim. Annemin kontrol deliliği de etken. Daha önce bir konuda da anlatmıştım ne kadar bastırılıp sindirildiğimi. Bu dışarı biraz daha açılınca agresifleştirdi zamanla.
Öyle sürekli didişmek değil tabi ki. Biz eşimle ne sevgiliyken ne de çocuktan önce hiç kavga etmedik. Çocukla ilgili gerginlikler bizi tartışmaya itiyor.

Her şeyi ciddiye alan biri olunca, ama karşıdaki de tam tersi rahat hatta tabiri caizse goygoyu seven biri olunca en ufak şey sorun haline gelebiliyor.
Bazen içimden dırdırcı, susmayan bir kadın çıkıveriyor hiç sevmiyorum o kadını.. :olamaz:

soylediginiz konuda cok basariliyim :)
nedenlerini siraliyim
1. karsimdaki insana saygi duyuyorum , kim olursa olsun , egitimi bilgi seviyesi , karakteri nasil olursa olsun saygi duyuyorum
2. karsimdaki insanin hata yaptigini gorsem bile onu uyarmanin ben de dahil olmak uzere kimsenin haddi olmadigini dusunuyorum
3. cunku insanlarin hatalariyla ogrendigini , gelistigine inaniyorum ve o hatalari yasamalari gerektigini biliyorum
4. karsimdaki insan fikrimi sorarsa soylerim ama sonunfa mutlaka sen bilirsin derim , kendi bildigini yap derim
5. kendime karisilmasindan nefret ederim bu yuzden empati yaparak kimsenin hayatina mudahil olmam

Aynen. Dinlenmekten kastım bu işte. Yoruyorum kendi kendimi..
Eşim gerçekten tez canlı, biraz daha özgür kalabilse -ben sıkmıyorum o bizi geri plana atmamak için çabalıyor- kabına sığmayacak biri ama iyi de aile babası aynı zamanda.

Eşimin "ya takma her şeyi" dediği şeyi gerçekten uygulamak istiyorum. Ama yapamıyorum. Özellikle aileme veya kişiliğime saldırı hissi uyandırıyor sanki beynimde bazı konuşmalar..
Ben biraz pasif bir çocukluk geçirdim. Annemin kontrol deliliği de etken. Daha önce bir konuda da anlatmıştım ne kadar bastırılıp sindirildiğimi. Bu dışarı biraz daha açılınca agresifleştirdi zamanla.
Öyle sürekli didişmek değil tabi ki. Biz eşimle ne sevgiliyken ne de çocuktan önce hiç kavga etmedik. Çocukla ilgili gerginlikler bizi tartışmaya itiyor.

Her şeyi ciddiye alan biri olunca, ama karşıdaki de tam tersi rahat hatta tabiri caizse goygoyu seven biri olunca en ufak şey sorun haline gelebiliyor.
Bazen içimden dırdırcı, susmayan bir kadın çıkıveriyor hiç sevmiyorum o kadını.. :olamaz:
Ne kadar çok ortak yanımız var:)
Çocuklukta ki despot anne,tez canlı eş offf offff..
Ne kadar yorucu bilirim yani bilirdim:)
Ben biraz da anneme benzemeye başladığımı düşündükçe frene bastım inan
Kaç yıllık evlisiniz?
Çünkü başlarda tam da anlattığınız gibiydim.

Benim esim iletisime cok acik biri degildir. Fikirlerimj sorar deger verir ama surekli bir durum degerlenirmemiz yok. Ben de fazla kontrol meraklisiyimdir o nooldu bu nooldu surekli sormak isterim. Baktim olmuyor sormamaya calisiyorum. Kendiligunden anlatmasini bekliyorum. Meger boylesi daha rahatmis :KK66:
Doğru yolu bulanlardan ya da bulmak zorunda kalanlardansın desene:)

aynı ben herşeyi didiklerim en ince detayına kadar sorgularım defalarca sorarım boşvermem içim içimi yer.. asla susmam içime atamam
bende cok isterdim suskun kalmayı sakin kalmayı beklemeyi.. köşeme çekilmeyi ,boşvermeyi ama olmayınca olmuyor. eşim cogu şey de sen karışma boşver vs der ama yapamadım yapamıyorum.

Hem de ne..
Bir organizasyon yapılacak olsun defalarca plan yaparım eşime anlatırım. O daha önce anlatmamışım gibi sorar dikkat dağınıklığına, dinlememesine de kızarım. o_O

Benim esim iletisime cok acik biri degildir. Fikirlerimj sorar deger verir ama surekli bir durum degerlenirmemiz yok. Ben de fazla kontrol meraklisiyimdir o nooldu bu nooldu surekli sormak isterim. Baktim olmuyor sormamaya calisiyorum. Kendiligunden anlatmasini bekliyorum. Meger boylesi daha rahatmis :KK66:

Adamın ağzından cımbızla laf çıkıyor.
Biz aynı firmada çalışıyoruz. Bazen onun katında bir şeyler oluyor ben başkalarından duyuyorum buna 1-2 söylenince kendisi anlatmaya başladı ama bu sefer de o anlatırken ağzının içine bakıyorum anlatırken eee diye diye :)
Ki aslında meraklı biri değilimdir karşımdaki eşim olunca dikkat kesiliyorum galiba.. Üzüm üzüme baka baka kararır diyorlar ama yok olmuyor keşke onun gibi olabilsem..

Biz aynı firmada çalışıyoruz. Bazen onun katında bir şeyler oluyor ben başkalarından duyuyorum buna 1-2 söylenince kendisi anlatmaya başladı ama bu sefer de o anlatırken ağzının içine bakıyorum anlatırken eee diye diye :)
Ki aslında meraklı biri değilimdir karşımdaki eşim olunca dikkat kesiliyorum galiba.. Üzüm üzüme baka baka kararır diyorlar ama yok olmuyor keşke onun gibi olabilsem..
başkalarına karşı neysede eş olunca tabiki olagan şeyler bunlar sen tuaf değilsin eşin bir garip bence ya.

benm eşimde öyle anlatmaz hep ben sorarım irdelerim.. cidden sizin yöntem işe yarıyor mu bende denesem bari.
Deneyin tabii. Hic bir seyin ustunde durmam ben,asla israrci olmam. Bir seyi bir kere soyluyorum artik. Anlamasi lazim,siradan bir orta zekali yani ozel ilgi gerekmiyor ;) ben evliligin ilk zamanlarinda sorun yasadim kendimce. Yani aliskin olmadigim sekilde esnaf biriyle evlenmisim,ailemde herkes devlet memuru maasli insanlar. Esimle de meslegimiz ayni ama adamin maasi yok ne kazaniyor ne yiyecez sormadan ogrenemem. Bir iki sordum baktim hayat kendime zorlasiyor,saldim ipini. Kendim calisiyordum zaten harcliga ihtiyacim yoktu, eve lazim olani istedim getir dedim hic sormadim cebinde paran var mi diye. Baktim ben geri adim atinca kendisi soylemeye basladi. Oturup karsima konusmayan adam ay sonuna kadar soyle is var boyle bilmem ne var diye anlatti.

Ben kacan kovalanir yontemini guzel uyguladigima inaniyorum. Bir seyi bir kere soyluyorum. Sunu yapalim diyorum yapacagi varsa yapiyor. Bunu alalim diyorum aliyor mesela bunlar ufak ornekler. Hayatina zaten mudahale etmem cani istedigi gibi yasiyor bizde herkes. Surekli sorgularsam kendim yoruluyorum

Deneyin tabii. Hic bir seyin ustunde durmam ben,asla israrci olmam. Bir seyi bir kere soyluyorum artik. Anlamasi lazim,siradan bir orta zekali yani ozel ilgi gerekmiyor :KK66: ben evliligin ilk zamanlarinda sorun yasadim kendimce. Yani aliskin olmadigim sekilde esnaf biriyle evlenmisim,ailemde herkes devlet memuru maasli insanlar. Esimle de meslegimiz ayni ama adamin maasi yok ne kazaniyor ne yiyecez sormadan ogrenemem. Bir iki sordum baktim hayat kendime zorlasiyor,saldim ipini. Kendim calisiyordum zaten harcliga ihtiyacim yoktu, eve lazim olani istedim getir dedim hic sormadim cebinde paran var mi diye. Baktim ben geri adim atinca kendisi soylemeye basladi. Oturup karsima konusmayan adam ay sonuna kadar soyle is var boyle bilmem ne var diye anlatti.

Ben kacan kovalanir yontemini guzel uyguladigima inaniyorum. Bir seyi bir kere soyluyorum. Sunu yapalim diyorum yapacagi varsa yapiyor. Bunu alalim diyorum aliyor mesela bunlar ufak ornekler. Hayatina zaten mudahale etmem cani istedigi gibi yasiyor bizde herkes. Surekli sorgularsam kendim yoruluyorum
bende eşime birşeyi 10 defa söylerim mesela neden derseniz beni anlamıyor gibi hissederim iyice anlasn diye
bir derdim olur 10 kere aynı şeyi sorarm
birşey anlatır tatmin olmam sürekli sorar dururum
sonra bana kızar neden sürekli aynı şeyi belliyorsn diye.
bende derim senin beni anlamadıgını düşündüğüm için diye. hala bu kısır döngü içindeyiz.
çünkü ben birşey söylediğim zaman cidden anlamıyor önemsemiyor
bir açıklama beklediğim vakit acıklamasını öylesine yapıyor..
iyice belleyeceğim ki eşim ancak öyle ypaacak öyle anlayacak cok yıprandm
keşke bende birşeyi 1 kere söylesem

Ayni firmada calismak da guzelmis :KK66: o anlatmasa da baskasindan dinlersiniz hahahah eglenceli ya aslinda. Genel olarak kuralci olunca her seyi bilmek istiyor insan ben sizi anliyorum hak da veriyorum amaazicik sallamamak yetiyor inanin. Adam bakiyor ki karsidaki susmus bu sefer kendisi gelip anlatiyor.

İnanin benim esim de konusmayi hic sevmez. Bazen ben geyik yaparim bana guler. Yaptigin esprileri cok seviyorum falanca yerde bunlari kullanmam lazim der dalga gecer falan. İsle ilgili konusacak cok seyimiz var aslinda meslektas oldugumuz icin. Ama gelip anlatmasini bekliyorum ben. Eskiden sorardim senin su is nooldu diye ,baktim zor geliyor bana sormayi biraktim. Simdi bosveriyorum cok rahat

bende eşime birşeyi 10 defa söylerim mesela neden derseniz beni anlamıyor gibi hissederim iyice anlasn diye
bir derdim olur 10 kere aynı şeyi sorarm
birşey anlatır tatmin olmam sürekli sorar dururum
sonra bana kızar neden sürekli aynı şeyi belliyorsn diye.
bende derim senin beni anlamadıgını düşündüğüm için diye. hala bu kısır döngü içindeyiz.
çünkü ben birşey söylediğim zaman cidden anlamıyor önemsemiyor
bir açıklama beklediğim vakit acıklamasını öylesine yapıyor..
iyice belleyeceğim ki eşim ancak öyle ypaacak öyle anlayacak cok yıprandm
keşke bende birşeyi 1 kere söylesem
Sizin kendinize zarar bu. 10 defa soyleyince siz yoruluyorsunuz caniniza yazik. Bir defa soyleyin gecin. Anlamadiysa kendisi sorsun tekrar. Veya soylediginiz sey yapilmayinca ben sana soyledim diye yuzune vurursunuz bir iki akli basina gelir ;)

soylediginiz konuda cok basariliyim :)
nedenlerini siraliyim
1. karsimdaki insana saygi duyuyorum , kim olursa olsun , egitimi bilgi seviyesi , karakteri nasil olursa olsun saygi duyuyorum
2. karsimdaki insanin hata yaptigini gorsem bile onu uyarmanin ben de dahil olmak uzere kimsenin haddi olmadigini dusunuyorum
3. cunku insanlarin hatalariyla ogrendigini , gelistigine inaniyorum ve o hatalari yasamalari gerektigini biliyorum
4. karsimdaki insan fikrimi sorarsa soylerim ama sonunfa mutlaka sen bilirsin derim , kendi bildigini yap derim
5. kendime karisilmasindan nefret ederim bu yuzden empati yaparak kimsenin hayatina mudahil olmam

Bu maddelerden sadece 1. ve 5.ye evet haklısın ben de böyleyim diyebilirim.. Ama bu insan eşim başkası değil ki hayatına müdahil olmayayım. Ama bazen sınırı aşıyor muyum acaba diye düşünüyorum benim ciddi dediğim konuyu o gereksiz görünce. O yüzden artık komple bırakayım önemsemeyi madem diyorum..

Eşime saygı duymadığımı hissettirecek hiç bir şey yapmadım şimdiye kadar. Ben ona arkadaşıyla tatile gitmek istemesine bile "bu sene olmaz çocuk daha küçük çalışırken tek başıma zorlanırım bir daha ki yaz" dedim. Burada bile okuyoruz kaç kadın buna tamam der saygı duyar?
Aslında benim bahsettiğim konu ikimizin ortak mevzusu çocuktu..

Ben o 4. maddeyi uygulamak istiyorum işte. Onu dışarıdan herkese yapıyorum da söz konusu evimin içi olunca susamıyorum..

Sizin kendinize zarar bu. 10 defa soyleyince siz yoruluyorsunuz caniniza yazik. Bir defa soyleyin gecin. Anlamadiysa kendisi sorsun tekrar. Veya soylediginiz sey yapilmayinca ben sana soyledim diye yuzune vurursunuz bir iki akli basina gelir :KK66:
aynen ben cok yoruluyorum ruhen özellikle cok yıpranıyorum bende artık böyle yapacagım teşekkür ederim tavsiyeniz için inşallah bendede işe yarar.

Ne kadar çok ortak yanımız var:)
Çocuklukta ki despot anne,tez canlı eş offf offff..
Ne kadar yorucu bilirim yani bilirdim:)
Ben biraz da anneme benzemeye başladığımı düşündükçe frene bastım inan
Kaç yıllık evlisiniz?
Çünkü başlarda tam da anlattığınız gibiydim.

4 buçuk yıllık evliyiz..

Back
X