SAKIZ GIBI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI

Hic cirpmiyorum olmaz. Annem bayagi bir süre mikserle cirpardi. Yorulur el degistirirdi öyle diyeyim. Muhallebi kivamina gelince sicakken aktardan aldigi damla sakizi koyardi icine, bir süre de onla beraber cirpardi. Damla sakizi olmazsa olmaz diye biliyorum.

Hic cirpmiyorum olmaz. Annem bayagi bir süre mikserle cirpardi. Yorulur el degistirirdi öyle diyeyim. Muhallebi kivamina gelince sicakken aktardan aldigi damla sakizi koyardi icine, bir süre de onla beraber cirpardi. Damla sakizi olmazsa olmaz diye biliyorum.
Demekki benim ondan olmuyormus. Öğrendim şimdi sağolun. . ;)

Kremşanti eğer benim verdiğim tarife göre yaparsanız denemedim öyle. Zaten kavurmadan düz yaparsanız ve şanti koyarsanız basit cream patisserie olur :) Benim yazdığım tariften alıp onu tepsinin dibine şeker döküp ocakta çevirerek dibini yakarsanız kazan dibi oluyor :) Kazan dibi tavuk göğsünün devamıdır. :KK14: Yani şanti girmez gerçekte..
ya sakiz fikri cok hosuma gitti sade deneyeyim o zaman.Damla sakizi hosuma gitmiyor kokusuz sakız duyunca heyecanlandım oluyomus demekki.tesekkur ederim .

Santiyi toz haliyle eklemeyi unutma farklı bi lezzet veriyor ama sakizi tercih etmiyorum

• 125 g tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 kg süt
  • 1 paket vanilya. Ben bu tarife göre hazırlıyorum. Sütü 1,5 çay bardağı kadar fazla koyup kıvam alıp altını söndürdükten sonra 1paket krem şanti boşaltıp mikserle çırpıyorum. Müthiş oluyor.

• Ama konunun yeri burası değil sanırım taşınacaktır. Canım çekti yazayım dedim. Olsa da yesek :kk77:
ben indirmeye yakın sakız atıyorum (damla sakız aromalı) tatlılarıma muhallebi yaptığımda da aynısı koku vermiyor muhallebim kokulu olmasını istediğimde damla sakızlı vanilya kullanırım

Back
X