salak yerine konulmak...

inanın ben onu da istemiyorum. eğer onlar kendi başlarıa hazırlık yapıp alsalardı, ne eşim ne de ben gönül rahatlığıyla oturup yiyemezdik. birşey yapılacaksa ortak yapılmalıydı. hadi markette kızın parası yetmemiş olabilir anlarım. ama mangal diye başımızın etini yiyip kocasının yanında nasıl parasının olmadığını hala aklım almıyor.

Zaten markette kızın parası yetmediyse bi zahmet dışarı çıkıp kocasından para isteseydi. Siz marketteyken onlar dışarıda bekliyorlardi herhalde. 6 yetiskinsiniz alışverişe cikiyorsunuz ve sadece sende ve senin kocanda mi para var?

Ee noldu peki, toplam borç ne kadar? Ve ödeyecek mi? Bence mesaj at şu kadar borcumuz var iban gönder yatirsinlar

Böyle plan yapalım diyip herşeyi size yıkanlara uyuz oluyorum. Küçük şeyleri kimse takmaz ama mangal falan nedir ya. Biz arkadaşlarla gideceksek hesabı bir kişi öder sonra kişi sayısına böler herkes öder bugüne kadar bir kere bilede sorun çıkmadı. Annemlerin de vardır öyle bir grubu yenir içilir gün sonunda hesap kitap yapılır herkes üstüne düşeni öder herkesin kafası rahat olur. Adamlar 30 yıldır bir kere paranın suratını yapmamıştır bu sayede herhalde. Bu tarz çıkarcıların yaptığı insanın haklı olarak bu zamanda ki maddi durumlarda kafasına takılan şeyler.

ne yazdığınızı farkında mısınız? heryerde benim hesap ödemeye gücüm yetmiyor dediğimi nereden çıkarttınız? eğer durumum yoksa gezmem ben. ertesi gün için çok fazla plan yapamayacağımızı belirtmek adına söyledim yoksa biz gezelim tozalım onlar ödesin düşüncesi ile değil...

Konu Sahibi bence sen yanlış anladın. Arkadaşın benzer bir durumu varmış. Her gittikleri yerde hesabı o oduyormus ve her gittiğimiz yerde senin hesabını da ödemeye gücüm yetmiyor artık demekten bahsediyor

Bunun çözümü iletişimi kesmek değil ama çekinmeden istemek. Bu insanlar mesela sizin hayatımıza girmişler ve daha ilk planda böyle davranmislar. Eee bunlarla böyle gitti, bundan 6 ay sonra baska bir aileye benzer bir durum. Eee onlarla da öyle gitti. Yani eğer problem ediyorsaniz bence istemekten çekinmeyin. Zaten 2. Planları yapmıyorsunuz. Bizim de var benzer bir arkadaş her geldiklerinde erken kalkarlar sonra bir bakmissin suyu kahveyi odememisler. Ya da çocuğa dondurma almışlar unutmuslar falan. En son kalana kitlenir hesap. Neyse seviyoruz kendilerini çok ses etmedik. İnsanlık hali unutulabilir ama çok unutuyorlar. Ya da çok yiyip hesabı kişi sayısına bölme adetleri var. Ondan da hoşlanmiyorum. Kendi arkadaşlarım ile çok sorun etmiyorum böyle şeyleri.
Öylede işte bende eşimde öyle insanlar değiliz. İlişkiyi kesme anlamında değilde beraber dişarda vakit geçirme anlamında bir daha çıkmayı düşünmüyorum.
Aynı konu sahibi gibi sinir küpü oldum tabi bizim böyle bir tartışmaya dönüşmedi. Ama bizde asgari ücretle geçiniyoruz sonuçta ne bileyim hoş değildi. Ne karşımdakini kullanmak isterim nede kullanılmak ama nedense hep karşıma genel olarak çıkarcı insanlar çıkıyor:)
Yinede Önerileriniz için teşekkür ederim,doğru olan sizin söylediğiniz

Yum gözünü aç ağzını sonrada artık alınırsa alınsın halden anlamayandan arkadaş olmaz

Back
X