Salatı Mecule

affan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
340
Puanlar
38
"Allah'ım! Efendimiz Muhammed'e öyle bir salât ve selâm eyle ki; onun hürmetine düğümüm (sıkıntım/zorluğum) çözülsün, kederim/tasam dağılsın, ihtiyacım ve dileğim karşılansın. Onun âlesine ve ashabına da selâm olsun."

Salati Mecule'nin kısaltılmış versiyonu. 51 gün boyunca 51 kez okunması tavsiye ediliyor.

1784713453508.webp

Eklentiler

• 1000092511.webp
    1000092511.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Uzun versiyonu da böyle.

1784706772318.webp

"Allah'ım! Efendimiz ve Mevla'mız Muhammed'e öyle bir salât ve selâm eyle ki; onun hürmetine düğümüm (zorluğum) çözülsün, kederim ve sıkıntım dağılsın, beni düştüğüm zor durumdan kurtarsın, ayağımın kaymasını/hatalarımı bağışlayıp düzeltsin ve ihtiyacımı/dileğimi karşılasın."
Uzun halinin anlamı da böyle.

Allah okumayı ve duaların kabulünü nasip etsin.

1) Şu bilinmelidir ki; her kimin Allâh-u Teʻâlâ'ya bir hâceti (dileği) olursa veyâ bir sıkıntıya yahut derde düşerse ya da başına bir musîbet inerse, gecenin ortasında kalksın. Sünnete uygun bir şekilde güzelce abdest alsın, Kur'ân-ı Kerîm'den bildiği sûreleri okuyarak iki rekât namaz kılsın. Selâm verdikten sonra ise kıbleye yönelik vaziyette şu duâyı bin (1000) kere okusun. (Eğer böyle yaparsa) Allâh-u Sübhanehû ve Teʻâlâ o kişinin başına inen her ne musîbet ise onu kendisinden süratle giderir. Ey mümin! Elini bu hazîneye sımsıkı yapıştır. Çünkü bunun menfaatleri gerçekten çoktur.
Namazdan Sonra Okunacak Duâ:
«اللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلَّمْ)
عَلَى سَيِّدِنَا وَمَوْلَانَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ صَلَاةً تَحُلُّ بِهَا عُقْدَتِي، وَتُفَرِّجُ بِهَا كُرْبَتِي، وَتُنْقِذُنِي بِهَا مِنْ وَحُلَتِي، وَتُقِيلُنِي بِهَا مِنْ عَثْرَتِي، وَتَقْضِي لِي بِهَا حَاجَتِي وَتُبَلِّغُنِي بِهَا أُمْنِيَّتِي.»
"Ey Allah! Efendimiz ve yarimiz Muhammed'e, onun Ehl-i Beyti'ne ve sahâbesine öyle bir salât ile salât(-ü selâm) eyle ki onun vesîlesiyle düğümümü çözesin, onun hürmetine sıkıntımı açasın. (Düştüğüm) bataklıktan onun sebebiyle beni kurtarasın, onun hürmetine benim zellelerimi (hatâlarımı) gideresin, onun vesîlesiyle benim için isteğimi yerine getiresin ve onun bereketine beni murâdıma (arzuladığım şeye) eriştiresin."

«اللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلَّمْ عَلَى سَيِّدِنَا وَمَوْلَانَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ صَلَاةً تَحُلُّ بِهَا عُقْدَتِي، وَتُفَرِّجُ بِهَا كُرْبَتِي، وَتُنْقِذُنِي بِهَا مِنْ وَحُلَتِي، وَتُقِيلُنِي بِهَا مِنْ عَثْرَتِي، وَتَقْضِي لِي بِهَا حَاجَتِي وَتُبَلِّغُنِي بِهَا أُمْنِيَّتِي.»

Back
X