• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salça kaynatmak yasak mı

Olay benim nerde yasadigim degil ki ates ,duman diyor konu sahibi cikarim yaptim ben de..Heryer buyuksehir merkez degil ki..Git Mersinli,Cinarli,ballikuyuya pestil kazanlari dolu etraf :)
Tamam işte bende onu diyorum bide çalı çırpı dediğin 2dkda tutuşuyor ne duman oluyor ne bir şey, insanlar az biraz idare edebilir gibi geliyor bana tabi bu benim fikrim canım :KK50:

Dumanalti olma konusunda haklisiniz. Insan camasirini bile asamaz. Eski mahallem oyleydi masallah her evin onunde bir kazan kaynar, her kapinin onunde bir hali yikanirdi
Zabita ilgileniyor o islerle, yapin sikayetinizi sonucta bu isler icin ozel yerler belirlendi, kimseyi rahatsiz etmeye haklari yok

Salça yapmak isteyen evinde mutfağında yapsın ocaklar artık enaz 4 gözlü koysun hepsine 1er tencere oksun bitsin

Tozun içinde kaynayan şeyden kime hayır gelir

Yazgünü kapın camın içerde durucaksın duman yüzünden çamaşırda asamazsın

Şikayet et olsun bitsin

Valla ben mangalcibasiyim.Ben dumanaltini severim :KK70: Biraz mubalaga var konu sahibinin anlatiminda ama hayirlisi :)
Mangaldan da çok dert yanan var evet bizde çatıda yapıyoruz ve üstü kapalı kenarlar açık ona bile laf edenler oluyor belki senede 1 yapıyoruz.
Napak mangaldamı yapmiyak :27:

Tatli dille uyarsam beni kovalarlar muhtemelen

Sonuç olarak nereyi arıyorum
belediyeyi ara, her yer duman oluyo rahatsız olduyorum de, eger bahçede yapıyorlarsa belediye karısmaz fiziki şartlar uygun oluyor çünkü , evinizin altında bahçe mi var ?

Yılda bikete salça mevsimi oluyo zaten. Onda da idare ediver komşun sonuçta. Nasıl bir millet olduk biz ya

Şimdi herkes haklı insanlar doğal Salça yemesinmi. Sende haklisindir tabi kendine göre. Aman buda dert mi be.

Bir tek yaz kış evin içinde camaşır kurutan ben varım galiba :KK70:

Herkes bir değil ki bibicim
Kokuya hassasiyet olunca evin içinde o çamaşır öldürmüyo ama süründürüyo insanı
Makinadan çıkardığımda bile öksürk krizine giriyorum çok soğuk üşüyorum diye bu kış içerde denedim odanın kapasını kapatıp girmedim bile o bile uyutmamaya yetti

Sen asabiliyosan içeri bravo

insan rahatsız olabılıyor. hem iş hem de çene yapıyorlarsa aman allahım kaç ordan :KK14:

Herkes bir değil ki bibicim
Kokuya hassasiyet olunca evin içinde o çamaşır öldürmüyo ama süründürüyo insanı
Makinadan çıkardığımda bile öksürk krizine giriyorum çok soğuk üşüyorum diye bu kış içerde denedim odanın kapasını kapatıp girmedim bile o bile uyutmamaya yetti

Sen asabiliyosan içeri bravo
Canım valla dışarda hep toz oluyor hemde hiç kokusu kalmıyor o yüzden sevmiyorum bende odanın penceresini açıp kapısını genelde kapatıyorum ama kışın benide rahatsız ediyor biraz yumuşatıcı kokusu yoğun olduğundan bide evim küçük yoksa rahatsız olmazdım heralde o_O ben aslı da kurutuculu makina istiyorum en güzeli :halay:

Canım valla dışarda hep toz oluyor hemde hiç kokusu kalmıyor o yüzden sevmiyorum bende odanın penceresini açıp kapısını genelde kapatıyorum ama kışın benide rahatsız ediyor biraz yumuşatıcı kokusu yoğun olduğundan bide evim küçük yoksa rahatsız olmazdım heralde o_O ben aslı da kurutuculu makina istiyorum en güzeli :halay:

Onada yer lazım ve havalandırma
Yerin varsa hemen al hiç durma çamaşır asmak büyük zaman kaybı

Konu sahibi ben sizin demek istediğinizi anladım ve hak veriyorum size. Benim yaşadığım şehirde de salca yapmak için özel alanlar yapıldı isteyen herkes gidip orda yapabiliyor oranın haricinde başka bir yerde yapmak yasak. Şikayet edebilirsiniz tabi ki hakkınız. Sonuçta bu is için ayrılmış özel yerler varken hiç kimsenin evinizi toz duman is altında bırakmaya hakkı yok. Burda bazı arkadaşlar bir ay tahammül etsenz ne olur demiş kapini kapat demiş birileri salca yapacak diye kapımi penceremi kapatmak zorunda değilim esyalarima sinen is kokusunu da temizlemek zorunda değilim ben olsam bende şikayet ederim. Kocaman sitelerin arasında bu iş yapılmaz isteyen bu is için tahsis edilmiş yerlerde yapsın.
Katılıyorum, konu sahibinin dediği duman is, daha uygun yerde yapabilirler.

bı anteplı olarak :KK70:
salca mevzusunda
1 ay gormezden gelebılırsın demek ıstıyorum
hatta sende yap kaynat :KK70:
aslında kaynatınca vıtamını falan kalmıyor
gunes de pısırmek en guzelı
ıste dam olmayınca oyle oluyor
ben senın yerınde olsam kaynasır azıcıkda ben yapıcam derdım

keske hepsı bırden yapsada 1 haftada bıtse yer mı dar

ben kısın evde serıyorum ama yazın hep balkon ıcınde camasır kurutmalıkta kurutuyorum oyle sarkıtmayıda sevmem hos durmuyor...

evde camasır kurutmak cok sakıncalı saglıga zararlı :)
en ıyısı kurutma makınası veya kurutma makınalı camasır makınası

Back
X