Bebek Beslenmesi Sallamadan nasıl uyutayım :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

balaysun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2010
54
0
86
Isparta
yaa kıslar oğlum uykuya çok geç dalıyo yarım saat sallıyoruz anca uyuyo tam dalacakken birden irkilip uyanıyo mızıldanıp duruyo sallarken ne yapacağımı şaşırdım sallaaa sallaaa zaten sadece yarım saat uyuyo hemen uyanıyoo bi çözüm bulsam uyku düzenine offffffff

cnm benim bebeğimde aynen öyle.yarım saat uyusun diye savaş veririm ayağımda tam uyudu diye indireyim derken hemen açar gözlerini bidahada uyumaz. torba salıncak aldım içinde uyumadı.ayağımda uyutup koyayım derken uyandı bidaha uyumadı..neler neler denedim.. tatilde bi cafede hamak vardı.çok uykusu gelmişti oraya koydum yanımdaydı.sürekli salladım 2 saat uyudu.o ümitle eve gelir gelmez hamak kurdum odanın ortasına ama yine olmadı yine olmadı... halimiz komedi.hamakta 10 dakika sallanarak uyuyo sonra 10 15 dk kendi uyuyo ve hemen uyanıyor eğer hamak sallanmıyorsa..uykusunu alamadığı içinde tüm günü huysuz geçiyor çok üzülüyorum.tek çare oturup uykusunu alna kadar ayakta sallamak.bunada ne ayak dayanıyor ne bacak.kendimden geçtim bebeğim hergün bu kadar sallana sallana beynine zarar gelecek diye korkuyorum.çaresizim bende..bu arada bebeğim 1. aydan beri böyle şu an 8 aylık umarım tez zamanda normal bebekler gibi uyur...çaresinin olacağını sanmıyorum ama yinede umutla takip edeceğim bu sayfayı.. :)

off valla yaaa çok kötü durumdayım ben de artık zor geliyo çok zor bi bebek oldu herşeye ağlıyo tabi ben de

ben de istiyorum bebeğim kendi kendine uyusun..sallamaya alıştırmak istemiyorum...bebeğim 38 günlük...nasıl başaracağım bilemiyoru:1no2:m...

benim bebeğimde bugün 16 günlük yeni alıştı sallamaya ama bazen yapıyor yada göğsümde yatıp uyumak istiyor uykusu olduğundada emerken uyuyor
ama beşiği sallamamı istiyor bende çok korkuyorum sürekli beşiği sallamamı isterse diye

canım daha küçük seste uyumaya ve sallamadan uyumaya alıştırırsan ne güzel olur valla..bizimki 1 yaşında hala sallıyoruz..artık salıncaktan da sıkıldı gündüz neyi denediysem reddediyor ama biz diş çıkarıyoruz ondan huysuzluğu..benim size önerim dönence olacak..benim oğlum ilk başlarda istemedi 15 dk oyalanıyordu bizde rahat yemek yiyorduk iyi oluyordu ama büyüdükçe alıştı öğlen uykularını yatağında kendi kendine uyuyordu..dönencenin slov müziklerinde uyutabilirsiniz..

benim kızım da ayağımda salanmadan uyumuyor ama bazen özellikle de dışarıda uygun ortam olmadığında kucağıma alıyorum başını omuzuma gömüyor gazını alır gibi sırtını tıpışlayıp şarkı söylüyorum ya da pışş.. pış.. uyuyor sonra da evdeysek beşiğine koyuyorum. dışardaysam kucağımda uyuyor.çözüm değil tabi ama en azından sallamaktan çok sıkıldığınızda deneyebilirsiniz.

aynen benim bebişde sürekli sallanmak istiyor.uyuduktan sonrada sallanmak istiyor.bırakınca ağlıyor,uyanıyor,uykusu bölündüğü için huysuzlanıyor.hadi gündüz neyse,ama gecede istediği için çok zor oluyor.şu anda 47 günlük,acaba hep böylemi devam edicek.nasıl bıraktırabiliriz???

büyüdükçe bu dertten kurtulacaksınız
emekleme yürüme çabalarına başlayıp oyuncaklarla felan oynadığı anda yoruluyor zaten,
şimdi ben uykusu gelene kadar hiç ellemiyorum bizimle veya oyuncaklarıyla oynuyor yoruluyor bakıyorum gözler yavaş yavaş gitmek üzere,sonra yatağına koyuyorum 2 dk da uyuyakalıyor.
bilemiyorum ama bence daha küçük bebeklerde çok fazla kendi başına uyumasını bekleyipte strese girmeyin.

birde her çocuk farklı gelişir farklı eyleri deneyin,mesela ben odasında önceden gece lambası yakardım korkmasın diye
o dönemde uyumazdı çocuk çıldırırdım uyutamazdım
sonra gece lambasını kapattım odada çok hafif bir loşluk var ,mışıl mııl uyuyo,
bizimkisi lambayı felan sevmiyo karanlıkta hemen uyuyo..

yani bir takım şeyleride deneyerek bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
offf valla ya her türlü sallama tekniğini denedik olmuyooo sallamasak hiç olmuyo uykusu var uyumak için ağlıyo ama uyumuyooooooooooooo

kızlar ben kızımı yatağına yatıryorum yastığını elimle sallıyorum uykuya dalınca yavaş yavaş bırakıyorum ayaktan indirirken sarsılıp uyanıyolar bide böyle deneyin derim bende işe yarıyor umarım sizdede yarar.

artık geceleride sallayıp duruyoruz,sallamayı bırakınca mız mız...bende uyku sıfır sayılır

ben de istiyorum bebeğim kendi kendine uyusun..sallamaya alıştırmak istemiyorum...bebeğim 38 günlük...nasıl başaracağım bilemiyoru:1no2:m...

Durun biraz lütfen hemen yürüteceksiniz.vakti gelince sallasam desn bile sallatmıyorlar.kendinize angarya gibi görmeyin.sayılı vakit çabuk geçiyor.kafanızı bozmazsanız sallarsınız.laf anlasın bakalım.ayırmayın yavrularınızı.uyusun varsın sizin güvenilir ayaklarınızda vakit hızla akıp geçiyor.şimdi o günleri özlüyorum.kızım 1´5 yaşında kendi uyumaya başladı oğlum 15 günükken sabırlı olun.biz onları kendi kendilerine büyüsünler diye doğurmadık tadına varın herşeyin keyfini çıkartın.sıkmayın canınızı.ben kızımı hiç ayağımdan indiremiyordum.yeterki uyusun diye başka şeyeri hiç umursamadım

arkadaşlar gerçekten yokmu çaresi ya benim oğlum 6 aylık 3 aylıktan bu yana bezin içinde sallıyorum ellerim kopuyordu taki dün akşama kadar en sonunda odanın orta yerine duvardan duvara matkapla delik açıp çalıncak yaptık içine oyup inanın 1 saat sallıyorum içindende almıyorum uyanana kadar içinde mumkün degili ayakta sallıyarak uyusun keşke bende ayakta sallasamda uyusa

Eğer emziriyorsanız emerken uyutmayı deneyin...Yatağa yatın, bebeğinizi de yatırın yanınıza, emerken uyuyakalacaktır...Tabi emerken uyuma süresi en az yarım saatinizi alabilir, sabırlı olacaksınız...Bir de uyuttuğunuz oda mutlaka sessiz olsun...

Benim bebeğiminde ilk aylarında uyku sorunu vardı, sabahın 6'sına kadar uyumuyordu, bu siteden bir arkadaşın tavsiyeleriyle emerek gece uykusuna alıştırmıştım...Ama tabi sonraki zamanlara gelince ayakta sallamaya alıştı bir şekilde..Şimdi azı dişlerinin çıkma zamanı olduğu için geceleri sık sık uyanıyor, bazen kendi yatağımıza yatıyorum, onu da alıyorum ayağıma, ara ara sallaya sallaya sabahı ediyoruz...Eee tabi sabaha benim ayaklar bitik oluyor 11 kilo taşımaktan :) ama ne yapacaksın sonuçta anneyiz, görevimiz bu...Herşeyin bir güzelliği var bence, ileride bebişlerimiz büyüyünce "ah bir küçülse de yine ayağımda sallasam " dediğimiz, bu günleri özlediğimiz zamanlar da olur...

bence bu sallamak yada sallamamak bebekten kaynaklanıyo,bazı bebeklerin gaz problemi yok,rahat,ya da daha sakin mizaça sahip hemencecik uyuyabiliyorlar,bazıları da tam tersi,
yeğenime ben bakmıştım,olduğu yerde uyuya kalıyordu,ama oğluşumu sürekli sallamak zorunda kalıyorum...

canım daha ıkı aylık daha cok kucuk 4-5 aya kadar boyle oluyor sonra duzene gırıyor
bebek anne karnında suyun ıcınde sallanarak duruyorya
ayagımızda sallayıncada aynı hıssedıyormus kendınını guvende hıssedıyormus benımkısıde oyleydı sımdı hala oyle bıraz daha sallama suresı kısaldı oyun oynamaya abasladı yoruluyor daha kolay uyuyor pasha ıkı yonlu salıncak aldım googledan bakabılırsın çok rahat ettım

7 aylık oldu hala kullanıyor yan yan sallanınca ayagında sallanıyor gıbı oluyor netten fıyatına bak alabılırsın

bence küçükken her ağladığında sallandığı için alışıyolar benimm kızım altı aylık daha daha hiç sallmadım inşlh bundan sonrada sallamam::ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…