Hangi egzersizleri yapiyorsunuz burdan atamiyorsaniz ozelden alarmisiniz belki banada bir faydasi olur
Pppd nin en etken sebebi stres yuksek travmatik, cok yuksek heyecan, korku bunlar onu cok tetikliyor cunku beyinin tehlike modu acik kaldigi icin pppd yasaniyor bizim hem tehlike modunu sakinlestirmek hem de beynin bozulan denge sisteminde ki nöronlarin yeni yollarini beyne ogretmek.
Maalesef turkiyede cok fazla bilinmedigi icin turkce kaynak bulamiyorum ama İngilizce cok fazla video ve kaynak var oyuzden size o kaynaklardan onerecegim seyler .
1) parasemtic nefes teknigini hergun olamiyorsa stres heyecan ve korku durumlarin artiginda yapmaniz
2) Somatic traking metodu bu turkiyede cok bilinen Act yonetemi ile kabul ve kararlik egzersizleri
3) Amerika ve Uk deki doktorlar once hangi hareketin seni daha cok tetikledigini bul diyor mesela benim ki egolip kalktigim yerler bulasik makinesini bosaltmak mesela oralarda sersemlik dengesizlik artar tespit et ve buna ozel egzersiz yap
Egzersiz cesitleri
1) youtube pppd exersice beginner Yapabilrisin
2) Gunluk rutin ev isleri, market gesme , raflara bakma yavas yavas kalabaliga katilma seni tetikleyen seyleri yabas yavas yapmaua baslama
Bulasik makinesi ve avm de raflara bakmak beni tetikler mesela doktorun önerisi ; Bulasik makinesi bosaltirken yavas yap egilmeden once makineye bak sonra kafani eg sonra bedenini eg ve devam et insallah anlatabilmisimdir.