Salonumun Yeni Hali Nasıl Olmalı?

pogacaayak

2012- ∞
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
8.838
1.110
148
Merhaba kk sakinleri.
Salonda kullandığım takımı bekarken geçici olsun veya ilerde küçük odam olursa oraya koyarım diye almıştım. Şu an yaşadığımız ev geçici olduğu için de yeni bir şey almadık.
Dekorasyonla ilgilenmeme rağmen zevkli değilim sanırım, sonradan aldığımı beğenmiyorum çoğu zaman :)

Şimdi bu yemek odası takımının yanına nasıl bir takım almalıyım? Takımın yatak olabilen özelliğe sahip olması benim için önemli. Zira ekstra bir misafir yatak odası oluşturmam zor.
yemek odası takımı alırken sadeliğe dikkat ettim. Kataloglarda gördüğüm ve beğendiğim farklı tip sandalyeler, mudo home vari ahşap, masif masalar vs maalesef onlara ulaşmam imkansızdı.
Yeni ev için hayli zamanım var ama şimdiden fikrim olsun istedim.
Toprak tonlarında, yatak olabilen bir takım istiyorum.
Biraz salaş, ferah, sade ve sakin bir salon istiyorum. Her şeyin yeni olduğunun belli olmadığı, köy evi tarzı bir salon, hafif dağınık objeler...
Yanlış bilmiyorsam bohem tarzı dekorasyon deniliyor istediğim tarza.
Ruhumu yormasın salon istiyorum.
Umarım mümkündür.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Neler yapılabilir, nasıl bir şey almak lazım?

Canım bu tarz koltuklar alıp üstüne rastgele örtü atabilirsin....Halını kilim tarzında yada eskiden kullanılan desenli halılardan alabilirsin.koltukların üstüne bu tarz yastıklar koyabilirisn duvarlara da değişik renkle $KOOPMAN5_2027.webp $images.webp $images (1).webp rde büyük tablolar asarsan olabilir belki.....

fikirler için çok sağolun :16:
kesinlikle ince bir halı almak istiyorum kilimsi ve evin az bir tarafını kaplayacak. bunları niye aldım bilmiyorum :50:
kanepelerin renkleri de istediğim tarzda. toprak veya sütlü kahve istiyorum.
orta sehpa bu resimlerdeki gibi ahşap kahve olsa yemek takımıma uymayacak bence. yemek takımım ceviz:50: o üzerlerindeki kaplamalar tüm doğallığını bozuyor mobilyaların. ceviz kaplama sehpa da istemiyorum. bilemiyorum :50:

Canım bohem tarzında pek uyumlu olması önemli değil bildiğim kadarıyla ama sehpanı mobilyalarına uyacak şekilde alabilirsin yada boyasan uyacak şekilde.Veya yemek masanı öyle bir yere koymalısın ki yemek yediğin yer ayrı bir yer gibi dursun sehpanın rengi göze batmaz o zaman kolay gelsin şimdiden

Merhaba kk sakinleri.
Salonda kullandığım takımı bekarken geçici olsun veya ilerde küçük odam olursa oraya koyarım diye almıştım. Şu an yaşadığımız ev geçici olduğu için de yeni bir şey almadık.
Dekorasyonla ilgilenmeme rağmen zevkli değilim sanırım, sonradan aldığımı beğenmiyorum çoğu zaman :)

Şimdi bu yemek odası takımının yanına nasıl bir takım almalıyım? Takımın yatak olabilen özelliğe sahip olması benim için önemli. Zira ekstra bir misafir yatak odası oluşturmam zor.
yemek odası takımı alırken sadeliğe dikkat ettim. Kataloglarda gördüğüm ve beğendiğim farklı tip sandalyeler, mudo home vari ahşap, masif masalar vs maalesef onlara ulaşmam imkansızdı.
Yeni ev için hayli zamanım var ama şimdiden fikrim olsun istedim.
Toprak tonlarında, yatak olabilen bir takım istiyorum.
Biraz salaş, ferah, sade ve sakin bir salon istiyorum. Her şeyin yeni olduğunun belli olmadığı, köy evi tarzı bir salon, hafif dağınık objeler...
Yanlış bilmiyorsam bohem tarzı dekorasyon deniliyor istediğim tarza.
Ruhumu yormasın salon istiyorum.
Umarım mümkündür.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Neler yapılabilir, nasıl bir şey almak lazım?

sanırım küçük bi yerdesin belli başlı markalardan alman gerekiyor kanepelerini ben bi kaç tane baktım da senin için salon takımkına yakıştırdıklarımın linklerini ekliyorum, bunlar yatak da oluyorlar aynı zamanda.

Dynamic Maksi Takım - İstikbal Mobilya

Kristal Deluxe Takımı - İstikbal Mobilya

Alesta Lüks Takım - Bellona Mobilya

ben bunu çok beğendim

RETRO 70s Salon Takımı

ama en çok bu yakışır yemek odana

COMO Oturma Grubu

LUCCA Plus Oturma Grubu

REINA Plus Oturma Grubu

bu tarz koltuklar alırsan renkli kırlentlerle ve dekoratif objelerle istediğin gibi bir evin olur sanıyorum ki ama bohem dekorasyon demişsin o çok zor bir tarz bence hele ki mağazaların kısıtlı olduğu bir yerdeysen.

sana bi kaç örnek görsel ekleyeyim bohem dekorasyonla ilgili

images

images

imagesq=tbn:ANd9GcRZcaRKUNeDOEM_vW3ZBgxClbmwasQMtmo_FHdFR8wiu4hZlECg

bence en zor dekorasyon tarzlarından biri bohem hakkıyla yapabilmek ne kadar mümkündür biz amatörler için bilemiyorum

aqualilly, bohem tarzını evim dergisinde çok gördüm. salaş ve rahat havasını seviyorum ama dediğin gibi zor bir dekorasyon. bir kere çok gezmek lazım sanırım onun için, koleksiyon malzemeleri kullanılıyor çok ve eski eşyalar... ben eski eşya kullansam annem kayınvalidem eşim vs "sen ne yapıyorsun" der :9: sanırım toprak tonlarında rahat koltuklar ince bir kilim belki birkaç dekoratif nesne odamı daha sevdiğim bir hale getirebilir. istikbale antipatim var. alfemo düşünülebilinir :16:

teşekkür ederim :31:

aqualilly, bohem tarzını evim dergisinde çok gördüm. salaş ve rahat havasını seviyorum ama dediğin gibi zor bir dekorasyon. bir kere çok gezmek lazım sanırım onun için, koleksiyon malzemeleri kullanılıyor çok ve eski eşyalar... ben eski eşya kullansam annem kayınvalidem eşim vs "sen ne yapıyorsun" der :9: sanırım toprak tonlarında rahat koltuklar ince bir kilim belki birkaç dekoratif nesne odamı daha sevdiğim bir hale getirebilir. istikbale antipatim var. alfemo düşünülebilinir :16:

teşekkür ederim :31:

rica ederim , evet halıların da değişmesi lazım :) alışveriş imkanın kısıtlıysa netteki alışveriş sitelerini takip edebilirsin. ben çeyiz alışverişindeyken küçük bi yerdeydim çoğu eşyamı netten almıştım. bilindik markalardan alırsan ha net ha normal mağaza sorun çıkmaz. alfemo çok kaliteli dğeil diye biliniyor ama kullananlar genelde memnun ben de çok bakmıştım zamanında hatta taktığım bir model vardı almak üzereydim ki bu şimdi aldığım eşyaları gördüm :)

yeni halini bekliyorum salonunun umarım istediğin gibi olur ;) kolay gelsin şimdiden

bence bir tane köşe takımı bazalı ve yataklı büyüklerden bir tanede berjer kahvenin tonlarında olsun koltukların ,sade shaggy halı,onun renginde fon perde ,birde o örtüleride değiştir salon takımı örtülerinden al beyaz veya altın sarısı&kavhe çok hoş olur halın açık renk olsun perdende sakın kahve alıp boğma derim benim fikrim sevgiler

salon takımı örtüleri nasıl oluyor :44: ben örtüden anlamıyorum, annem de anlamaz, bunları kayınvalidem vermişti ama evi görmeden :44:

hazır takımlar boncuklu,pullu oluyor çoğu yerde bulursun evkur,yiğit alışveriş merkezlerinden temin edebilirsin ben kullanıyorum pullu benimki, her büççeye uygun var ....

Oturma grubundan ziyade,yemek takımı için öneride bulunabilir miyim:)

Büfenin üzerine tek ve büyük bir ayna assanız,önüne de büyük vazolar kullansanız,daha güzel olur bence.
Aşağıdaki sitede örnekleri var ve bazıları sizin takımınıza benziyor:

Living Room Furniture | Living Room & Office | Homeware | Next Official Site - Page 7

Living Room Furniture | Living Room & Office | Homeware | Next Official Site - Page 17

Dining Room Furniture | Dining Room | Homeware | Next Official Site - Page 15

Dining Room Furniture | Dining Room | Homeware | Next Official Site - Page 26

Bu takımla bohem tarza dönmek nasıl olur bilemiyorum.
Takımınız modern ve taşlı pullu örtülerle karışınca bohem olayım derken alaturka bir görüntü çıkabilir korkarım.
Yerinizde olsam,yemek takımının tarzından gidip,modern ve ferah bir dekorasyon tercih ederdim.

günaydın :16:
linklere hemen bakıyorum.

korkarım ki dediğiniz gibi bohem tarz oluşturamayacağım. uygun bir koltuk takımı alıp daha sade ferah sakin bir oda oluşturmaya çalışacağım, toprak tonlarında. bohem tarzda eski ve otantik mobilyalar ağırlıkta, bir ara ikinci elcilerde gezip küçük bir oda oluşturabilirim uzun zaman sonra da olsa :31:

taşlı pullu örtü kulanmak istemiyorum, ben sade bir oda istiyorum, tavsiyeniz için teşekkürler :17:

şimdi linke baktım, yeni aynalar almak istemiyorum. sadece koltuk takımı ve birkaç ekstra obje alabilirim.
o sebepten o üç aynayı konsolun ortasında ve daha yükseğinde, birbirine yakın ve yuvarlak bir şekilde toplayabilirim sıradan dizilişinin aksine.
bu anlamda yeni bir fikir oldu, çook sağolun:17:

yemek odasını kelebekten almıştım, oturma odasını da aynı yerden alayım diyorum. hatta orta sehpayı da.
ama gelin görün ki hem yataklı hem ayağı yüksek takım bulmak ne zor :50: yataklı isteğimden vazgeçsem misafirler için tek kişilik yerim kalacak :44: ya da bunda sonraki evim 4+1 olacak:44:

bunların sütlü kahve rengi uyar mı dersiniz odaya?

Eklentiler

• $634709663070180701.webp
    $634709663070180701.webp
    19 KB · Görüntüleme: 173
  • $634709677358089796.webp
    $634709677358089796.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 165
dekorasyon çok zor işmiş :30:
umarım güzel bir salon paylaşırım sizlerle :16:
yakın zamanda hareketlenmeler olacak inşallah hayatımda.
yeni bir ev, istediğim renkte duvarlar :16:

Aslinda istekleriniz hic de zor degil. Mobilyalarinizi degistiremeyecekseniz eger, sadece koltuk takimlarinizi ve halilari degistirseniz yeter. Hatta koltuk takiminin kiliflarini bile degistirebilirsiniz sadece. Bohem hava aslinda yaratmasi cok zor olmayan bir hava ve esnek olmasi da cok iyi. Mesela cok renkli bohem evler oldugu gibi, belli tonlarin hakim oldugu bohem evler de var.

Mesela ortadaki sehpayi kahverengiye boyattirip söyle cicekler alin turuncu. Madem evinizi kahve krem tonlarina yaklastiracaksiniz, en güzeli turuncu ve turkuaz ile kombinler yapmaniz olacak.

$KB-Living-Room.webp

Duvardaki aynalarin konumu gayet iyi, simetrik degil! :) Sonra sizin bir de resimlere ihtiyaciniz var, fotografta oldugu gibi. Grup seklinde birkac fotoyu yan yana farkli cercevelerle asmaniz bohem hava katacaktir zaten. Sonra birkac turuncu obje alirsiniz. Haliyi kilim tarzi alirsiniz...

Hatta bence siz bir seyleri degistirmeye basladiginizda fotolari eklersiniz, hep birlikte yardimci olur fikir veririrz, yavas yavas ilerlersiniz. Benim salonum bohem tarzda, kahve agirlikli. Bohem hava icin kitaplar da cok önemli. Raflar yaptirip kitaplar dizmelisiniz. Mesela ben kimsenin kullanmadigi dantelleri kullaniyorum. Duvarda büyük bir resim asili, kenarina soluk cicekli bir sal attim.
Kitaplarimin üzerinde örgüden el bezleri vs. var... :) Anneannemin anneme ceyizliklerinden! :) Kimsenin kiymetini bilmedigi o eski, demode görünen seyleri bir araya getirip, sicak bir ortam yarattigimi düsünüyorum.

Bir de parcalar yavas yavas toplaniyor evet. Zaman alan bir sey...

Son düzenleme:
yemek odasını kelebekten almıştım, oturma odasını da aynı yerden alayım diyorum. hatta orta sehpayı da.
ama gelin görün ki hem yataklı hem ayağı yüksek takım bulmak ne zor :50: yataklı isteğimden vazgeçsem misafirler için tek kişilik yerim kalacak :44: ya da bunda sonraki evim 4+1 olacak:44:

bunların sütlü kahve rengi uyar mı dersiniz odaya?

Bu sütlü kahve model cok iyi bence, yastiklari degistirip ya renkli, ya bohem desenli yaparsiniz! Tadindan yenmez :D

Aslinda istekleriniz hic de zor degil. Mobilyalarinizi degistiremeyecekseniz eger, sadece koltuk takimlarinizi ve halilari degistirseniz yeter. Hatta koltuk takiminin kiliflarini bile degistirebilirsiniz sadece. Bohem hava aslinda yaratmasi cok zor olmayan bir hava ve esnek olmasi da cok iyi. Mesela cok renkli bohem evler oldugu gibi, belli tonlarin hakim oldugu bohem evler de var.

Mesela ortadaki sehpayi kahverengiye boyattirip söyle cicekler alin turuncu. Madem evinizi kahve krem tonlarina yaklastiracaksiniz, en güzeli turuncu ve turkuaz ile kombinler yapmaniz olacak.

Eki Görüntüle 873096

Duvardaki aynalarin konumu gayet iyi, simetrik degil! :) Sonra sizin bir de resimlere ihtiyaciniz var, fotografta oldugu gibi. Grup seklinde birkac fotoyu yan yana farkli cercevelerle asmaniz bohem hava katacaktir zaten. Sonra birkac turuncu obje alirsiniz. Haliyi kilim tarzi alirsiniz...

Hatta bence siz bir seyleri degistirmeye basladiginizda fotolari eklersiniz, hep birlikte yardimci olur fikir veririrz, yavas yavas ilerlersiniz. Benim salonum bohem tarzda, kahve agirlikli. Bohem hava icin kitaplar da cok önemli. Raflar yaptirip kitaplar dizmelisiniz. Mesela ben kimsenin kullanmadigi dantelleri kullaniyorum. Duvarda büyük bir resim asili, kenarina soluk cicekli bir sal attim.
Kitaplarimin üzerinde örgüden el bezleri vs. var... :) Anneannemin anneme ceyizliklerinden! :) Kimsenin kiymetini bilmedigi o eski, demode görünen seyleri bir araya getirip, sicak bir ortam yarattigimi düsünüyorum.

Bir de parcalar yavas yavas toplaniyor evet. Zaman alan bir sey...

salonunuzu merak ettim :16:

turuncuyu kesinlikle düşünebilirim, doğanın renklerini seviyorum. maviyi salonda pek düşünemiyorum. ama sonbahar turuncuları neden olmasın :16: resimlerim var ama genelde kişisel resimler, fotolar, objeler, ahşap boyama tablolar... salonda kendi fotolarımızı sergilemek biraz tuhaf geliyor açıkçası :26: evimizde çalışma odamız var, kitapları salona taşımak da kafamı karıştırdı bu sebepten :26:
evimizde tv olmadığından tv ünitesi de almadık, onun da boşluğunu hissediyorum, sanki yıllar önce böyle bir şey varmış gibi :26: halbuki yoktu...

bahsettiğiniz şeyler kesinlikle sıcaklık katıyor. benim korkum, o farklılıklar arasındaki bütünlüğü yakalayamamak. siz yakalamışsınız sanırım. bakalım ben becerecek miyim?
acele etmemem lazım, kendimi tutmam lazım değil mi? :)
elimden geldiğince süreci de paylaşmaya çalışırım.
çok teşekkürler zaman ayırdığınız ve teferruatlı bir yorum yazdığınız için :16:

salonunuzu merak ettim :16:

turuncuyu kesinlikle düşünebilirim, doğanın renklerini seviyorum. maviyi salonda pek düşünemiyorum. ama sonbahar turuncuları neden olmasın :16: resimlerim var ama genelde kişisel resimler, fotolar, objeler, ahşap boyama tablolar... salonda kendi fotolarımızı sergilemek biraz tuhaf geliyor açıkçası :26: evimizde çalışma odamız var, kitapları salona taşımak da kafamı karıştırdı bu sebepten :26:
evimizde tv olmadığından tv ünitesi de almadık, onun da boşluğunu hissediyorum, sanki yıllar önce böyle bir şey varmış gibi :26: halbuki yoktu...

bahsettiğiniz şeyler kesinlikle sıcaklık katıyor. benim korkum, o farklılıklar arasındaki bütünlüğü yakalayamamak. siz yakalamışsınız sanırım. bakalım ben becerecek miyim?
acele etmemem lazım, kendimi tutmam lazım değil mi? :)
elimden geldiğince süreci de paylaşmaya çalışırım.
çok teşekkürler zaman ayırdığınız ve teferruatlı bir yorum yazdığınız için :16:

Aslinda benim de salonum koyu kahve mobilyalarla döseli olmasina ragmen, cok renk katamadim. Siz öyle yapmayin diye birkac renk önerisinde bulundum. :) Bence benim salonuma da renk lazim. Cünkü ben cok koyu tonlari , kahve, mor, mürdüm gibi bir arada kullandim. Ama artik biraz daha renkli bohem havasindan yanayim. Kirmizi canli kitaplari odaya tasiyip, belli yerlere serpistirdim. :D:D

Kendi fotolariniz da olabilir, öyle cok bohem evler var. Ama fotolar da bohem. Yani klasik pozlar degil daha icten, gülen, farkli fotograflar ve siyah beyaz. Ama illa kendi fotograflariniz olmak zorunda degil. Kendi cektiginiz fotograflar da olabilir. Hatta photoshop ile eski görünümü
de verebilirsiniz onlara.... Yalniz benim demek istedigim fotograf kullanilacaksa söyle olmali:

Eki Görüntüle 876061

Mesela kisisel fotograflar yerine, kendi cektiginiz manzara vs. degisik begendiginiz fotograflari örnekteki gibi (tabi o kadar cok degil) kücüklü büyüklü cercevelere koyup, duvarin bir kösesinde sergileyebilirsiniz. 5 6 tane olsa bile yeter.

Geriye kalan alanlari da ilerde yavas yavas yagliboya ya da baski resimler alarak kapatabilirsiniz. :) Zaten dedim ya zamanla olacak seyler.

TV ünitesi üzerine de düsünmeyin, benim evimde de yok TV :) TV ünitesinin olmayisi bence daha da dogal kiliyor ortami :D

Bizim evimizde de calisma odasi var aslinda, kitaplarin bir kismi orada, bir kismi da salonda. :) Bilmiyorum zevkle alakali bir durum tabiki ama kitaplarin daha evi doldurdugunu düsündügüm icin, salona da koyduk. Sizin o aynalarin altindaki komidin mi deniyor adini unuttum, ondan biraz daha uzunu bende var, onun üzerinde bile kitaplar var, mesela üc kitap üst üste, üzerinde bir obje var. diger kösesinde 5 kitap üst üste üzerinde kücük bir obje var. Ortada da dikine, duvara yasli, birbirine kafa kafaya iki grup toplasan on kitap var, üzerinde "tamburin" var. Oryantel desenli sekerlik var, ellerimle ördügüm kücük "amigurumi" bez bebek var. Esimin oyun hamurundan yaptigi köpek var vs vs. :D:D:D:D

Fotograf atamiyorum ama en azindan fikir vermesi acisindan anlattim :)

Yani bohem havanin ana mantigi kendi el emeklerinizi evin bir yerlerine serpistirmek. Aslinda bohem hava yaratilmaz, kendinden olusur ama o kültürle büyümeyince ya da alisik olmayinca ve sonradan begenince ev dizaynlari kategorisine girmis bulunuyor. :)

Evet zamanla, yavas yavas degisik objeler karsiniza ciktikca bir araya getirin, fotograflarsaniz da bizler de yardimci olur, onu oraya koymayin, bunu suraya koyun gibi yönlendirmeler yapabiliriz :)

Bu kadin niye bu kadar yardim etti derseniz :1:, bohem havasini cok kisi sevmiyor, hazir sizi bulmusken konusasim geldi. :34:

peki temizliği zor olmuyor mu :26:
bunu düşünmek istemiyorum ama düşünmek zorundayım :30:
zaten dağınık bir çiftiz :30:

çok teşekkür ederim:16:

Back
X