• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sama sapan birey ite...

Canım densiz görümcene benden selam söyle
Annem gibi bi piknik tüpü alsın balkonda kızartsın
Balkon kapısını da kapatınca hiç koku olmuyor
Tecrübeyle sabittir

Bu yöntemi benim annemde uygular..

küçükken hep anneme bişey sormak için balkon kapısını açtığımda annem aceleyle ne diceksen de kapıyı kapat kokucak içerisi diye söylenirdi
bende her seferinde aceleden soruyu sorduktan sonra
kapıyı annemin üstüne kitleyerek kapatırdım kaydirigubbakcemile3

salonla balkon arasında baya olduğundan
ve odada tv falan çalıştığından annemin balkon kapısını yumruklamasını ve kapıyı açınn diye bağırmasını hiçç duymazdık..

karşıki komşumuzla balkonlarımız bitişik olduğundan
hep annemin yardım çığlıklarını o duyar
bizim kapıyı çalar gene unutmuşsun anacığını diye beni uyarırdııı kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ayy bu konuyu okuyunca aklıma geldi heyy gidi günler senağlama

konuya dönersek çok yerinde bir söz söylemişsiniz
Nasreddin Hoca gibi taşı gediğine koymuşsunuz bencede :jeyyar:

Evet yaa benim de canım çektii
Kıızzz elin değmişken (hazır evinde kokmuşken) accukda bize kızartsaydın yaw kaydirigubbakcemile
Ağzına sağlık çok iyi demişsin eşine de bravoo :roflol:

ahahahahahah kaydirigubbakcemile3

hazır evinde kokmuşken kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
süperdi ya kaydirigubbakcemile3

valla arkadaşım sende maşallah eli maşalısın haa.iyi aslında bir gelinimizde eli maşalı olsun,hani kayınvaldenin kafasına atacakmışsınya balıkları teyze olmasa,,,,,
görümcenin balıklarınıda kızartmışsıın ohh.oluversin bikere bişey çıkmaz,bazen iyilik yapmak iyidir,senin ihtiyacın olursa sende bir iyilik isteyebilirsin
bu bir tavsiye

geçen hafta kayınvalidemler kendilerine mangal yapmak için balık alacaklarmış eşime dedim bizede kızartmalık balık alsınlar tamam dedi...söylemiş almışlar ben yoktum eşim aradı annemler almış ordan alırsın bizim balıkları diye okey dedim...eve dönünce uğradım anne bizim balıkları verde ben kızartayım eşim gelmeden anca yetişir dedim...mutfakta al dedi bende gittim baktım ayrı ayrı poşetlerde ama aynı balıktan var hangisi bizim dedim kayınvalidede şu senin diğerini enişten bıraktı(görümcemin kocası oluyo enişte)nasıl olsa senin ev kokacak al bunlarıda kızart dedi:bbo:alıp balıkları kafasına atacaktım ama o an kayınvalidemlerde eşimin çok sevdiğim bi teyzesi vardı misafir sırf onun hatırına aldım balıkları çıktım...tam ben görümcemlerinkini kızarttım eşim geldi babamlar ne çok balık almış bize ya dedi...bende bunlar ablanın balıkları kocası bırakmış annen yolladı aşağıya in ablan gelmiştir ver balıkları bide söle çamaşırları varsa onuda yollasın yıkayayım dedim...eşimin o anki suratını anlatamam okadar tuhaf olduki o lafın üzerine aşağıya indi bi süre gelmedi artık ne dediyse görümceme bir süredir bana oturmaya bile gelmiyolardelikafadulden

bravo sana çok güzel demişsin:)vereliniortak

iyi demişsin,tam yerinde konuşmuşsun.
:roflol: niye karıma kızarttırdın balıkları senin elin yok mu demiştir.
ne görümceymiş hizmetçi gibi kullanmayı seven tipten.

ya son mesajları yeni gördüm bazı arkadaşların canı balık çekmişkaydirigubbakcemile3bazı mesajlarada çok güldüm espriler süper tüm yorumlarınız için teşekkürler canlarım birara balık yemeye bekliyorum hepinizi ama kızartmam haaaadelikafadulden

Aaahhh ahhhh keske benimde bir yengem olsaydida söyle yemeklerimi yapsaydi.
Ilk önce bende ne olacak kizartiver diyecektimki, görümce bu isi aliskanlik haline getirmis demek, öyle olmaz tabiki.
Ama anlayamadigim, ben olsam baliklarini evine birakir kendisinin kizartmasini isterdim üstelik benim baliklarida verir, madem kizartacaksin bir zahmet benimkileride hallet derdim.
Keske öyle yapsaydin cok güzel olurdu valla....:)))

Aaahhh ahhhh keske benimde bir yengem olsaydida söyle yemeklerimi yapsaydi.
Ilk önce bende ne olacak kizartiver diyecektimki, görümce bu isi aliskanlik haline getirmis demek, öyle olmaz tabiki.
Ama anlayamadigim, ben olsam baliklarini evine birakir kendisinin kizartmasini isterdim üstelik benim baliklarida verir, madem kizartacaksin bir zahmet benimkileride hallet derdim.
Keske öyle yapsaydin cok güzel olurdu valla....:)))

yanlış anlaşılma oldu galiba görümcem başka yerde oturuyo kocası kayınvalideye getirmiş oda bana verdi(kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz)yani balıkları kaynanama ayıklatmış kaynanamda kızartayım diye bana verdi görümcem balıkları ilk kez pişmiş olarak gördü o gün kadın ayıklamamış bile direk bizim oraya yollatmış kocasıyla görümcemin evi bize minübüsle 4 durak mesafede kocası balıkçıdan alıp direk buraya getirmiş delikafadulden

yanlış anlaşılma oldu galiba görümcem başka yerde oturuyo kocası kayınvalideye getirmiş oda bana verdi(kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz)yani balıkları kaynanama ayıklatmış kaynanamda kızartayım diye bana verdi görümcem balıkları ilk kez pişmiş olarak gördü o gün kadın ayıklamamış bile direk bizim oraya yollatmış kocasıyla görümcemin evi bize minübüsle 4 durak mesafede kocası balıkçıdan alıp direk buraya getirmiş delikafadulden

keske elin degmisken ayiklama isini de sana yaptirsaymis:)) sonra goturup ellerinle yedirseydin, bulasigi da yikayip evine donseydin.

kaydirigubbakcemile2

Tamamda burda görümcenin bir sucu yok ki:delphin:

Al benimkileride kizart dememiski kadin.:hulya:

Kayinvaliden emirvaki yapti resmen.....sende ona sesini cikaramadin, esine söylendin esinde gitti Ablasina yada Annesine verdi veristirdi muhtemelen....:kahve:

Bir yandan iyi yaptin tabiki, lakin keske kizartip sinirlencegine yok Anne, herkes kendi baligni kendi yapsin, sonra yok efendim az pisti yok cok pisti yok güzel olmadi diye ugrasamam vallaha, hadi ben gidiyorum size afiyet olsun deyip inseydin evine.

biliyorsun ki görümcenin annesi üzerinde sözü geçer, o sebeple güzel bir hareket yapmış gelin kızımız.hihoyyyt
ben asla yapamazdım

Yok bilmiyordum

Herkezi ayni kefeye koymamak lazim.

Rahmetli Annemi düsündümde.

Anne söyle geline hazir evi kokmusken su benim baliklarida kizartsin deseydim,
Yok ya, senin anan güzelmi? Körmüsün sakatmisin kizim al baligni kendin pisir diye verirdi agzimin payini vallaha.

Burda kabahat görümcede degil, Kayinvalidede.....Kendisi kizi icin istedigi fedakarligi yapabilir, yemegnide yapar, isini gücününde kimseyi ilgilendirmez....ama gelininden ayni seyleri bekleyeme hakki yok, ve egerki kizi böyle bir düsüncesi varsa, aninda vermeli cevabini....:delphin:

O yüzden diyorumya, ben olsaydim kizartmazdim, ve bunu resmende söylerdim.:hulya:

Birdahaki sefere kimsenin benden böyle bir beklentisi olmasin diye.

ya bişeyi farkettimde balıkalrı siz almmaışsınız kayınvaldeye aldırtmışsınız
iyilikler karşılıklıdır ha kayınvaldenin balıklarını pişirmişisniz ha görümcenizin
size yapılan iyiliğin karşılığını vermişsiniz

ben olsam en baştan eşime babama söyle de balıkları fazla alsın biz de orda yiyelim derdim artık kızartma ya da mangal bahtına ne çıkarsa böylece hem hazır ayıklanmış pişmiş balık yerdim hem de evim kokmazdı bi de görümcemin balığıyla uğraşmazdım. kayınvalideme yardım ederdim o kadar

ya son mesajları yeni gördüm bazı arkadaşların canı balık çekmişkaydirigubbakcemile3bazı mesajlarada çok güldüm espriler süper tüm yorumlarınız için teşekkürler canlarım birara balık yemeye bekliyorum hepinizi ama kızartmam haaaadelikafadulden

bak olmadı şimdi ya kalbimi kırdın, ben kızartayımda üstüm başım evim balıkmı koksun yani:umursamaz::umursamaz:kaydirigubbakcemile3

ya galiba bu bardağı taşıran son damla olmuş yoksa bu yüzden eşimin ablasına gidip laf söylemesine izin vermezdim

ben olsam en baştan eşime babama söyle de balıkları fazla alsın biz de orda yiyelim derdim artık kızartma ya da mangal bahtına ne çıkarsa böylece hem hazır ayıklanmış pişmiş balık yerdim hem de evim kokmazdı bi de görümcemin balığıyla uğraşmazdım. kayınvalideme yardım ederdim o kadar

alkisalkisalkis
En akillica yöntem budur arkadasim, haklisin vallahaa.s

Eşine de helal olsun..

Karısının lafıyla hemen gidip ablasına anasına laf söyleyecek erkek çok azdır..

Demek ki adamın iyi yola getirmişsin.

Kayınvalidenin de söyleme tarzı komik ve sinir bozuzu evet haklısın..

Sen de benim gibi yap, evde balık kızartmayı yasakla...Böylelikle bir daha kimse seni balık kızartma konusunda kullanamaz..
Ben hiç kızartmadım kızartmam da. yaparsam fırında yaparım..

güzel fikir vallakaydirigubbakcemile2

bazı arkadaşlar görümcenin değil kayınvalidenin suçu demiş aslında bir yandan hakılılar ben onların çok içindeydim zamanında yani nasıl olduğunu azçok tahmin edebiliyorum kayınvalidem görümceme ver balıkları biz hallederiz gelin zaten kızartacak ver seninkileride kızartır demiştir...benim görümceme kızdığım nokta böyle birşeye izin vermesi ben kardeşim karısına yapmam bunu ...nerden biliyorsun bu durumun böyle olduğunu diyceksiniz söyleyeyim kaç kere şahit oldum ben.. mesela görümceme misafir gelecek aaaa totomelin keki çok güzel oluyo alalım kızım malzeme totomel yapsın...canları pizza ister önce eşimi ararlar pizza yiyelim ama sizde... gelin bizde yiyelim yok evi kirlenecek çünkü ..kayınvalide kızını kayırıyo aman yorulmasın etmesin görümcemde benden büyük demiyoki olurmu öyle şey anne ben kızartırım balıklarımı...aslında bırakın herşeyi benm yaparım aslında elime yapışmaz ama belki tek bir noktadan fitilim ateşleniyor normalde beni arayıp sormazlar ölsem haberleri olmaz kaynanm alt katta oturuyo küs değiliz ama 3 senedir bize oturmaya gelmedi görümcemde sadece benimle işi varsa arar sorar başka zaman gençler toplandığında bile bana haber vermez sende gel diye.. sonrada al balıkları kızart ...bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dimi ama..

Back
X