• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Samimiyetle Allah'a bırakmak..

Hah tam angelanin dedigi gibi o his yani biliyorsunuz o oldugunu ruyada..

Haklisin evet. Bir daha anlatmamak lazim gercekten tesekkurler.. :KK66:
Ben de anlatılmaması gerektiğini biliyordum.
Ama sen benden daha bilgilisin,maşallah.
Ben yanılıyorum sandım,sustum.

Bir de kimseye ah etmeyin arkadaslar. Yani seni Allaha havale ediyorum demeyin.
Ben bir gün canimi cok yakan biri icin bunu dedim. " Allahim benim sikayetim sanadir, o kisiyi sana sikayet ediyorum, sen goruyorsun" dedim. Ve 1 saat gecmeden o kisinin elinde ne mali mulku varsa yandi. Cok pismanim. Asiri pismanim. Keske olmasaydi keske. Ha o kisi hatasini anladi mi anlamadi. Ama sakin oyle dua etmeyin. Aradan 4 yil gecti ben hala cok pismanim. O kisinin iki yakasi bir turlu bir araya gelemiyor... :KK43:

Kimbilir nasıl yanmış içiniz..
Ama siz o lafları etmeseydiniz de gelebilirdi o başına gelenler..
Allah bırakmazdı ki yanına..
Beddua da etmemişsiniz üstelik..
Aynısı benim de başıma geldi..
İnanılmaz bir şekilde..

Tevekkülümüz eksik ben de dahil olmak şartıyla. Keşke tam anlamıyla idrak edebilsek ve teslim olabilsek.
Size bir örnek anlatmak istiyorum. Ablamın son 2 yıldır başına gelen şeyler bunlar. Ablam biz küçükken namaz kılar orucunu tutardı sonra arkadaş ve sosyal çevresinden ötürü bu alışkanlıklarını bıraktı ve baya değişti. Giyim tarzı yaşam tarzı tam tersine döndü. Eşi içki içerdi devamlı olarak ablam da içerdi arada. Son 2 yılda ablam hamile kaldı gelişen komplikasyonlardan ötürü ikiz bebeklerini 5 aylıkken doğurdu ve doğumun hemen ardından kaybetti. Daha sonra diğer oğlu 2-3 ameliyat geçirdi. Babamın kanser olduğunu öğrendik ve babamı kaybettik. Bu süreçler boyunca ablam Allah'a teslim oldu tevekkül etti. İnancı kuvvetlendi. Kuran okumayı öğrendi. Eniştem içki içmeyi bıraktı. Dine ve ilme yöneldi ikisi de. Ben 4 yıldır tesettürlüyüm ve dinimi yaşamaya çalışıyorum ama şunu görüyorum ki ablam 2 yıl içinde benden daha bilinçli bir müslüman ve benden daha çok takva sahibi oldu. Samimiyetle Allah'a bıraktı ve teslim oldu. Bazen ben umutsuzluğa düşüyorum arayıp konuşuyorum ve bir rahatlama oluyor içimde. Allah hepimize nasip etsin inşallah. Bizim şer gördüğümüzde hayır vardır eğer o sıkıntıları ablam yaşamasaydı hala eski hayatına devam ediyor olacaktı.

Ablanızın bebeklerini kaybetmesini eşi ile birlikte içki içmelerine bağlamıyorsunuz değil mi ? Alkol alan bir insan da Allah'a teslim olabilir, tevekkül edebilir.

Bir de Mune Mune konu fazla mı dine kaymış ?

Vesvese yapmayin Bir konuyu Allah tealaya havale ettiginizde dusunmeyin ona birakin ve dualariniza devam edin soyle dusunun Allah teala bize annemizden babamizdan cok daha acir ,bakin cok sevdigim bir paylasimdir bu

Allah(cellecelaluhu) diyeni Allah teala zayi etmez.ona teslim olan selamet bulur.Allah'a (cellecelaluhu )güvenen özel yardım görür,yalnız bırakılmaz.Alemlerin rabbinden daha güzel dost kim vardır?...Allah teala bir kulunu sevince,ona meleklerini,hayvanları ve daha nice varlıkları hizmet ettirir... Allah teala
için hayırlı bir işe ve hizmete çıkanlar,ilahi himaye altında olur.kul ilahi emre uyunca emniyette olur.itaat eden asla zillete düşmez.Hz. İbrahim (aleyhisSelam)ve Hacer annemiz sadece emre uydular,her ne denirse teslim oldular;sonuçta dünya ve ahiretin şerefini buldular.bu her zaman her kul için böyledir. Kalp alemlerin yüce Rabbi yüce Allah'ı (cellecelaluhu)tanıyınca öyle bir kuvvet kazanır ve emniyet içinde olur ki;hiçbir şeyden korkmaz.Çünkü Hakk'a aşık mümin her nereye yönelse orada Rabbini müşahede eder.tek başına bir çölün ortasında kalsa,ümidini yitirmez,"Ne olacak benim halim?" demez.Kendinin yabancı bir ülkede değil,yüce dostunun mülkünde yaşadığını bilir,hep O'nun nazarında olduğuna inanır,kudretiyle korunduğunu görür,rahmetiyle sarıldığını hisseder,melekleriyle şenlendiğini farkeder,terafındaki eşyayla tanışır,kaynaşır,onların tesbihine katılır.'SübhanAllah,Allahu Ekber' der.böylece kalbindeki yalnızlık korkusu kaybolur,endişesi gider.her zorluğa Allah'a(cellecelaluhu) olan imanı,tevekkülü ve sevgisi ile aşar. Günümüz insanı,huzuru eşyada,emniyeti parada,şerefi insanlarda arıyor.yanılıyor,yanılıyoruz.çünkü;ölümlü varlığa bel bağlayan onun ölümüyle ortada kalır.ölmeyecek tek sevgili Cenab ı Allah'tır(cellecelaluhu).o'nu seveni ölüm ona kavuşturur.ölüm mümin için feryat değil;vuslat sebebi olur.
Allah Teala Kurabi Kerimde buyurur ki:
"Kim Allah'a güvenirse o ona yeter.şüphesiz Allah her işini yerine getirendir.Allah herşey için bir ölçü koymustur"

Birde cok kapsamli bir duadir bunu her duanizda yapin bence

Allahim Peygamber Efendimiz(sallAllahu aleyhi ve sellem)senden neyi istediyse aynilarini istiyorum nelerden sana sigindiysa aynilarindan sana siginiyorum...
Alinti

Konu taşınmadan yerimi alıyım ben.
Hepimiz zaman zaman olumsuz fikirlere dussek de teslim olmak lazım sonuna kadar.Bir yaprak yoktur ki Rabbim düştüğünden habersiz olsun. Böceklerin bile evrende önemli işlevleri varken hicbirsey sebepsiz değildir.
Belki doğsa katil olacağından Rabbimin razi olmayıp vermediği bir bebek için gözyaşı döküyodur annesi...

Allah sevdiği kulun sesini duymak için kederlendirirmis. Verdiklerine razi olmak lazimki o da bizden razi olsun insallah

Neye göre teslim olmak mesela diye sorsam ?

Allah'a inanıyorum, istediğim şeyler için bol bol dua ediyorum. Çok şükür neyi çok istesem oldu ama zamanla. Ağladımda, kendimi çok üzdüüğüm zamanlarımda oldu , olacağınada inandım acaba olmazsa bunu kabul edebilirmiyim dediğim zamanlarımda oldu.
Bazen bazı kişilere göre 2 basamakta halledilen olan yoluna giren işlerim 4 basamakta oldu , ama oldu. Şükür Allah'a ama
Sık sık bir arkadaşımdan özellikle duyuyorum teslim ol diyor, elbette bir evlat istememle bir araba modeli istememde ki arzu aynı değil ama genelde istediğim şeylere yapışıyorum velhasıl kelam çok büyük acılar yaşamayanlar mı teslim olabiliyor.
Üzerine düşünmüyor, gözyaşı dökmüyor?

Daha kolay anlaşılsın diye söylüyorum oğlum tüp bebek 3 deneme yaptım , 3 sene sürdü tedaviler başından sonuna kadar arzu ve istekle o kadar çok göz yaşı döktüm ki? Olumsuz sonucta da, olumlu sonucta da onu dogurdugumdada yani ben teslim olmuyor muyum?

Merak ediyorum

Ablanızın bebeklerini kaybetmesini eşi ile birlikte içki içmelerine bağlamıyorsunuz değil mi ? Alkol alan bir insan da Allah'a teslim olabilir, tevekkül edebilir.

Bir de Mune Mune konu fazla mı dine kaymış ?
Hayır başlarına gelen şeyleri içki içmelerine falan bağlamadım. Aksine bu olaylar geliştikten sonraki değişimlerini vurgulamak istemiştim. İçki içen insanlar tevekkül edemez Allah'a teslim olamaz gibi bir cümle de kurmadım. Sadece ablamalar o dönemler dini vecibelerini pek hayatlarında uygulamıyorlardı bunu içki içtikleri için yapmıyorlardı gibi bir anlam da çıkmasın bu söylediğimden. Bazı insan neden bunlar benim başıma geliyor diye hayata küser dibe vurur bazı insan da yaşadıklarından ders alıp hayata tutunur. Sadece hayatlarındaki değişimi anlatmak için yazdım bunu.
İçki içtikleri için bebeklerini kaybettiler diye ya da içki içen herkes bebeğini kaybediyor diye düşünsem ben ömrümce içmedim benim şimdiye 10 çocuğum olması gerekirdi diye de düşünüp isyan ederdim ki yıllardır bebek için uğraşıyoruz.

Ben de anlatılmaması gerektiğini biliyordum.
Ama sen benden daha bilgilisin,maşallah.
Ben yanılıyorum sandım,sustum.

Estağfurullah lalecim olur mu ben bilgili oldugumu dusunmuyorum sadece okuduklarim diyelim, aslinda bazen anlatilmasi lazim belki anlattigimiz kucuck bir seyden karsimizdaki kişi etkilenip onun için güzel bir şeye sebep olabilir. Aslinda bu sebepten anlattim biraz da..

Kimbilir nasıl yanmış içiniz..
Ama siz o lafları etmeseydiniz de gelebilirdi o başına gelenler..
Allah bırakmazdı ki yanına..
Beddua da etmemişsiniz üstelik..
Aynısı benim de başıma geldi..
İnanılmaz bir şekilde..

Evet iste aynen beddua etmedim cok canimi yakmisti sadece. Gerçekten yeryuzunde adalet yok diyorlar ama Allahin adaleti cok buyuk..

hayatimin en zor gecen zamanlarinda bi dua ogrendim hala basima kotu bisey gelse yada kotu bisey olacak diye kaygilansam "allahim cektigim sıkıntilarin mukafatini ver" diye dua ederim ve sanki kotu bisey bile olsa sonunda allah gonlume gore verecek gibi hissedip rahatlarim o olay ucin uzulmem kaygilanmam.

Allah'a inanıyorum, istediğim şeyler için bol bol dua ediyorum. Çok şükür neyi çok istesem oldu ama zamanla. Ağladımda, kendimi çok üzdüüğüm zamanlarımda oldu , olacağınada inandım acaba olmazsa bunu kabul edebilirmiyim dediğim zamanlarımda oldu.
Bazen bazı kişilere göre 2 basamakta halledilen olan yoluna giren işlerim 4 basamakta oldu , ama oldu. Şükür Allah'a ama
Sık sık bir arkadaşımdan özellikle duyuyorum teslim ol diyor, elbette bir evlat istememle bir araba modeli istememde ki arzu aynı değil ama genelde istediğim şeylere yapışıyorum velhasıl kelam çok büyük acılar yaşamayanlar mı teslim olabiliyor.

Daha kolay anlaşılsın diye söylüyorum oğlum tüp bebek 3 deneme yaptım , 3 sene sürdü tedaviler başından sonuna kadar arzu ve istekle o kadar çok göz yaşı döktüm ki? Olumsuz sonucta da, olumlu sonucta da onu dogurdugumdada yani ben teslim olmuyor muyum?

Merak ediyorum

Tedavi olacaksin tabiki bu yuzden tedbir bizden takdir Allahtan diyoruz.
Ben bir seyi cok istediğim zaman hep aklima Hz.Ibrahim ve Hz.Yakup gelir.
Ne zamanki Ibrahim Ismailinden vazgecti, ne zamanki Yakup Yusufundan vazgecip Allaha yanasti iste o zaman evlatlari onlara bagislandi..
Onlar Peygamberdi ama hataya dusmuslerdi. Evlatlarini alan da veren de Allah oldugunu unutmuslardi. Sonra tovbe edip kavusmuslardi.
Umarim ben de anlatabildim. Yani o goz yaslarinin olmasi gerekiyordu evladiniz icin..
Ben her seyin bir zamani olduguna inaniyorum. Belki de Allah sizin ona yalvarmanizi yakarmanizi yaklasmanizi istedi, siz oyle yapinca da bir evlatla mukafatlandirdi..

Merak ediyorum

Teslim olmak dua etmek ama ya kabul olmazsa diye endişe etmemek. Olmazsa da hayırlısı budur Rabbim benim için daha iyisini hazırlamıştır diyebilmek bence..

Ve buna yürekten inanmak gönül rahatlığıyla yaşamak dertlerine bile sarılarak huzur bulacağınız günü beklemek..

Bence böyle sanırım ve ben öyle yasayamiyorum hep endiseliyim..

Tedavi yapacaksin tabiki bu yuzden tedbir bizden takdir Allahtan diyoruz.
Ben bir seyi cok istediğim zaman hep aklima Hz.Ibrahim ve Hz.Yakup gelir.
Ne zamanki Ibrahim Ismailinden vazgecti, ne zamanki Yakup Yusufundan vazgecip Allaha yanasti iste o zaman evlatlari onlara bagislandi..
Onlar Peygamberdi ama hataya dusmuslerdi. Evlatlarini alan da veren de Allah oldugunu unutmuslardi. Sonra tovbe edip kavusmuslardi.
Umarim ben de anlatabildim. Yani o goz yaslarinin olmasi gerekiyordu evladiniz icin..
Ben her seyin bir zamani olduguna inaniyorum. Belki de Allah sizin ona yalvarmanizi yakarmanizi yaklasmanizi istedi, siz oyle yapinca da bir evlatla mukafatlandirdi..
Aslında kendı yazsa cok ıyı olacak en yakın arkadasım dıyebılırım onun ıcın oda forumdan @sevcan... hangı durumlarda soyluyor bılemıyorum unuttum ama ozellıkle son hamılelıgımde cok agladıgım bı turlu belırsızlıkten cıkamadıgım bos mu dolumu dusecekmı kalacakmı donemlerınde baya soylemıstı . Yanı allah kotu seylerden uzak etsın oda hamıle sımdı 2. bebegıne. Mesela sankı o bu belırsızlıgın ıcınde olsa benım kadar telaslanmıcak veya uzulmeyecektı gıbı algılıyorum hanı bı yerde bı seyı eksık yaptıgımı hıssedıyorum.
Kı bos gebelık sonlandırıldıktan sonra aglamadım bebek yoktu sonucta su gebelıgıydı ama oraya kadar gecen 1 ay her gun agladım dıyebılırım , bir suru doktora gıttım bır suru para harcadım bır suru test yaptım kafamdan atamadım yanı

Yanı hala anlamadım , bu durumda allahım ne olursa senden dıyıp uzerıne dusunmeyen ınsanlar mı anlamalıyım ben teslım olmaktan ?

nomunomuchua nomunomuchua yine güzel bir konu açmışsın, kendimi sana daha çok benzetmeye başladım.
Mükemmelliyetçilikten kontrolcülükten kaynaklanıyor, her şey bizim irademizde olsun istiyoruz, sabırsızızda hemen olsun istiyoruz. Bunun çözümünü bende merak ediyorum, takipteyım.

Teslim olmak dua etmek ama ya kabul olmazsa diye endişe etmemek. Olmazsa da hayırlısı budur Rabbim benim için daha iyisini hazırlamıştır diyebilmek bence..

Ve buna yürekten inanmak gönül rahatlığıyla yaşamak dertlerine bile sarılarak huzur bulacağınız günü beklemek..

Şöyle söyledim, eğer olmazsa evlatlık alırım , ya da baska yontemler denerım dedım. Yanı mesela allah yoklugunu gostermesın yanlıs bı sekılde dıle getırmek ıstemıyorum ama cocuksuz kalabılmeyı kabul edememıstım . Ama Ege'den sonra
yasadıgım herseyde daha guzelı olacak dıyorum buna ınanıyorumda ama hep bır telas korku bazen dıyorum cok ıstedıgımde mı olacak ? Yıne konu bebek

martta kurtaj oldum hala korunuyorum saglık sorunlarım var ama ya olmazsa dıye dusundugumde bu sefer evlatlık alırım sozume kendım bıle ınanamıyorum .
Dur buradanda yazayım gozlerı bana benzeyen ogluma, gozlerı ona benzeyen bır kardes vermek istiyorum. bir kez daha anneliği yaşayıp dogurma kısmını kapatmak istiyorum. 3 kaybım var talihsiz şeyler yasadım günaha mı bulandım acaba ?
2 kere korunurken hamıle kaldım. İlkini henüz evli olmadıgım ıcın aldırdım, 2 kaybettim . 3 istediğim gebelik bos gebelik çıktı artık aglamıyorum daha olgunum ama ıcımdekı korku ve ıstek ne olacak ?

Mesela ben bir de kimseye derdimi anlatmam. Aile sirrimi hic kimseyle paylasmam. Yoksa o sır o günah dilden dile yayilip büyüyor ve insan huzursuz oluyor. Cozulecegi varsa da cozulmuyor. Ve bu noktada Allahim neden bana yardim etmiyor oluyor. Bunu hepimiz yapabiliyoruz.
Eger biri bir hata yapmissa yani sevdigin biri ki insan hata yaabilir cok buyuk olmadigi surece. Eger affetmissen ona sıkı sıkı sarıl kimseye anlatma. Beraber dualar edin, dua ortamlarinda bulunun, boylece gunahlarindan temizlendigini bir daha yapmayacagini goreceksin..
Beraber teslimiyet yasayacaksiniz boylece.
Eger basimiza bazi kotu seyler geliyorsa da belki de dönüp acaba ben bir yerlerde hata mi yaptim diyebilmemiz icindir. Ve kötü olaylari Allah insanin basina vermez. Allah kuluna onun zararina olacak hicbir sey vermez.
Kötülüğü aslinda insanlar iradeleriyle cikartir. Allah da bizim öyle biri oldugumuzu bildigi icin kaderimizi öyle yazar. Eger bu ince cizgiyi bilirsek inan teslimiyet cok daha kolay oluyor..

Şöyle söyledim, eğer olmazsa evlatlık alırım , ya da baska yontemler denerım dedım. Yanı mesela allah yoklugunu gostermesın yanlıs bı sekılde dıle getırmek ıstemıyorum ama cocuksuz kalabılmeyı kabul edememıstım . Ama Ege'den sonra
yasadıgım herseyde daha guzelı olacak dıyorum buna ınanıyorumda ama hep bır telas korku bazen dıyorum cok ıstedıgımde mı olacak ? Yıne konu bebek

martta kurtaj oldum hala korunuyorum saglık sorunlarım var ama ya olmazsa dıye dusundugumde bu sefer evlatlık alırım sozume kendım bıle ınanamıyorum .
Dur buradanda yazayım gozlerı bana benzeyen ogluma, gozlerı ona benzeyen bır kardes vermek istiyorum. bir kez daha anneliği yaşayıp dogurma kısmını kapatmak istiyorum. 3 kaybım var talihsiz şeyler yasadım günaha mı bulandım acaba ?
2 kere korunurken hamıle kaldım. İlkini henüz evli olmadıgım ıcın aldırdım, 2 kaybettim . 3 istediğim gebelik bos gebelik çıktı artık aglamıyorum daha olgunum ama ıcımdekı korku ve ıstek ne olacak ?

Hayırlı zamani sen bilirsin Allah'ım diyerek sabırla istemeye devam ettiğimizde ama isyan etmeden.. O korku ve endişeler yok olacak sanırım..

Yani inşallah :)

Back
X