• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Samimiyetle Allah'a bırakmak..

Okuduğun kitabın adı ''Allah de ötesini bırak'' sanırım..

Allah a bırakmanın en kolay yolu,vicdanen rahat olmandır.Yani elinden geleni yaptın mı,emek verdin mi o aşamadan sonra Allah a bırak.

Ama hiç birşey yapmayıp Allah a bırakırsan,içinden hep olacak mı olmayacak mı için içini yer.Çünkü hazırlık yok,çalışma yok.Sadece istiyorsun.

Şöyle düşün;hiç tanımadığın birinden bir şey rica etsen mesala yolda düştün ,elin kirlendi ordan geçen birinden peçete istedin beklersin acaba verecek mi vermeyecek mi diye..Kızmaya ve sitem etmeye hakkın yok,onun takdiri..

Ama daha önce aynı şekilde birilerine yardım etseydin,öyle bir anda da aklına bu olay gelseydi,beklerken için de umut olurdu.Çünkü aynı durumda sen başkalarına yardım etmiştin.Allahın sana yardım edeceğini inanırsın.

Kısaca önce emek ver,sonra dua et.

Elimden gelen her şeyi yaptığım konusunda içim sonsuz rahat. Fazlasıyla iyi olduğuma inanıyorum. Inanmadigim iyi şeylerin beni bulacağı konusu.. Evet iyi şeyler görmeye görmeye iyi şeyler beklemeyi bıraktım ve içimdeki o kara beklentiden kurtulamiyorum :(

Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için..

Yok ben teslimiyetçi değilim , olmak istesem de olamıyorum .

Yaşadığım hayatta her şey benim kontrolümde gibi hareket ediyorum . Başarıdan da başarısızlıktan da , doğru yaptığımdan yanlış yaptığımdan da ve hatta eşimin/oğlumun doğru ve yanlışlarından da hep kendime pay çıkarırım .

Big boss gibi dolanıyorum ortada . Kibrini de , üzüntüsünü de kendime yontuyorum her şeyin .

Böyle nasipmiş ne yapalım dediğim çok olur , ama sadece derim . İçimde neden olmadı diye fırtına kopar .

Benimde huyum bu. Bu huyumuda en iyi beni yaradan bilir diye kolay yolu buldum buna sığınıyorum.

Elinden geleni yapıp , sonrasını tevekküle bırakmanın "o elimden geleni yaptım " noktası ne ki ? Bana göre hep daha fazlasını yapabilirdim .

Kötü. Doğru olan bu değil . Ama böyleyim .

Imtihanin en zoru gercekten insanin sevdikleriyle imtihan edilmesi.
Bizim ailemizde hep sevdiklerimizle imtihan ediliyoruz maalesef :(.
12 yasindaydim abim askerde kaza gecirdiginde. Boynu kirilmisti yasamaz dediler Rabbim bagisladi sukurler olsun ama 1 yil sonra babam vefat etti, babamdan 6 ay sonra en büyük abim. Abimden sonra kardesim dedigim kuzenim. Kuzenimden sonra dedem. Dedemden sonra babaannem. Amcamin cocuklari. En son olarak da enistem, abisi annesi ve teyzesi bir gunde vefat etti kazada..
Bana da dua edin lütfen Allahim bir daha sevdiklerimin acisini gostermesin diye.
Benim tek ve en buyuk korkum bu iste.. :KK43:

Elimden gelen her şeyi yaptığım konusunda içim sonsuz rahat. Fazlasıyla iyi olduğuma inanıyorum. Inanmadigim iyi şeylerin beni bulacağı konusu.. Evet iyi şeyler görmeye görmeye iyi şeyler beklemeyi bıraktım ve içimdeki o kara beklentiden kurtulamiyorum :KK43:

Bak işte bende mesela tam tersi.
Birçok konuda kendimi çok kötü hissediyorum.
Zamanında çok isyana düştüğüm,çok günah işlediğim için ettiğim tövbelerim,kıldığım namazlarım...
Mesela kendi anne babama,kayınvalide ve kayınpederime daha düşkün olmalıyım,onları daha hoş tutmalıyım.
Kocam zaten ciddi anlamda melek gibi bir adam onun karşısında kendimi çok ezik hissediyorum.
Galiba şu dünyada iyi olduğum tek konu; iş hayatım. Onu da bu kafayla nasıl beceriyorum,aklım almıyor.

benimde kelin ilacı olsa başına sürenlerdenim.bildiğim tek şey bu konuda iman eksikliğimizden kaynaklandığı.zaten bıraksak yaradana biz rahat edicez.çevremde tam tevekkül sahibi dostlarım var teslimiyetleri tam yaradana benden mutlu oldukları gerçek.teslimiyet bizim yararımıza olacak ama nefis varya müsade etmiyor sürüm sürüm süründüğümüzü görmek hoşuna gidiyor.

Ben anksiyeteyle cok ugrastim yillardir gel gitler yasiyorum. Aslinda cok inancliyimdir Allah korkusu cok var fakat uygulamada namaz vs basliyorum ama devam ettiremiyorum. Hersey Allah'tan diyorum hayirlisi diyorum ama dusunmekten kendimi alamiyorum. Icimdeki vesvese bazen beni yataklra dusuruyor. Hele ilk bebegimi dogum yaptiktan sonra cok zor zamanlar yasadim. Secdede bile bilmedigim biseyin korkusundan zangir zangir titredigimi korktugumu bilirim. Sonra bir gun farkettimki ben biseyleri kontrol etmeye calisiyorum ama hayati kendim kontrol edemem. Rabbim ne diliyorsa onu yasiyoruz. Simdi yine hamileyim nedense hamilelikte cok hissetmiyorum vesvese fakat yine o olumsuzluklara girmekten korkuyorum. Hastalik gibi Allah kimseye yasatmasin. Kendini teslim edebilmis arkadaslarimada masallah diyorum darisi bana insallah

Ne güzel..
Maşallah..
Benim kızım da öyle..
Hatta secdede çok kalıyor da sordum çok uzun kalıyorsun diye..
Kendimi Allaha öyle çok yakın hissediyorum diyor..
Ve maşallah ne istese çok kısa zamanda bir şekilde geliyor ona..
Ya da hiçbirşey onu üzmüyor..
Vardır bunun da bir hayrı diyebiliyor..

Masallah kizina yarabbim insallah banada evlatlarimada boyle gonulden secde etmeyi nasip eder

bende çok aceleci bir insanım ne geldiyse başıma aceleliğimden geldi.bu ramazan bir sohbette acelelikle ilgili bir ayet dinledim tv de çok etkilendim aleni ayet inmiş acele işlerde şeytanın izi olurmüş.büyükler boşa dememiş acele işe eytan karışır diye

Masallah kizina yarabbim insallah banada evlatlarimada boyle gonulden secde etmeyi nasip eder

İnşallah..
Ben onlara hiçbir zaman namaz kılın demedim..
Dua edin demedim..
Benimle birlikte kılmayı istediler..
Destekledim..
Güzel hikayeler okudum..
Ve biz öyle bir kabustan çıktık ki onlar da biliyor Rabbimin yardımıyla atlattık..
Bize lütfedilenlerin farkındalar..

Elimden gelen her şeyi yaptığım konusunda içim sonsuz rahat. Fazlasıyla iyi olduğuma inanıyorum. Inanmadigim iyi şeylerin beni bulacağı konusu.. Evet iyi şeyler görmeye görmeye iyi şeyler beklemeyi bıraktım ve içimdeki o kara beklentiden kurtulamiyorum :KK43:

Ben de öyle..
Öyle ters gidiyor ki herşey..
Tam olacakken olmuyor bir türlü..
Ya da türlü aksilikler çıkıyor karşıma..
O kadar çok oldu ki bu artık korkuyorum her işimde terslik olacak diye ve oluyor da..

İnşallah..
Dua edin demedim..
Destekledim..
Güzel hikayeler okudum..
Ve biz öyle bir kabustan çıktık ki onlar da biliyor Rabbimin yardımıyla atlattık..

Masallah ne kadar guzel okurken icimi actiniz resmen. Insallah bende sizin gibi bir anne olabilirim evlatlarima ornek. Allah dogru yoldan sasirtmasin hic birimizi

İnşallah..
Dua edin demedim..
Destekledim..
Güzel hikayeler okudum..

Bakin "her serde vardir bir hayir" sozune ne guzel bir ornek.

Cok zor zamanlar atlatmissiniz ama bu durum cocuklarinizi olgunlastirmis onlari Rabbime yaklastirmis masallah onlara.

Sizin serrinizinde hayiri bu iste.

Masallah ne kadar guzel okurken icimi actiniz resmen. Insallah bende sizin gibi bir anne olabilirim evlatlarima ornek. Allah dogru yoldan sasirtmasin hic birimizi

Aminn..
Ayrıca teşekkür ederim..
Öyle güzeldi ki kızımla bir arada namaz kılmamız..
O zaman oğlum küçüktü
ikimiz birlikte Allaha ibadet edip sığınıyorduk..
Kızım da küçüktü ama o hep olgun oldu..
O zor dönemlerde birlikte el açıp ağladığımız zamanları özlüyorum..
Şimdi de öyle içten teslim olmak istiyorum..
Artık üçümüz birlikte kılıyoruz ama o zamanki duygular yok.

Bakin "her serde vardir bir hayir" sozune ne guzel bir ornek.

Cok zor zamanlar atlatmissiniz ama bu durum cocuklarinizi olgunlastirmis onlari Rabbime yaklastirmis masallah onlara.

Sizin serrinizinde hayiri bu iste.

Buna kesinlikle inanıyorum...
Bugünkü birbirimize bağlılığımız işte o zor günlerdendir..
Birbirimizi kıramıyoruz incitmiyoruz hiç..
İnşallah ergen dönemlerimiz de böyle sevgi ve saygı içinde geçer..

Back
X