• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Samsun Mutfağı

Yöresel Yemekler
Nevreste eline sağlık.:16:Adını duymadığım ne çok yemeğimiz varmış.Benim gözüm mantıda kaldı yine.:56:

Nevreste eline sağlık.:16:Adını duymadığım ne çok yemeğimiz varmış.Benim gözüm mantıda kaldı yine.:56:

Teşekkürler canım:16:Bundan sonra senden tarif ve resim bekliyorum bu konuya:9:Canım umarım doğru ve güzel tanıtmışımdır memleketini:16:

Son düzenleme:
Teşekkürler canım:16:Bundan sonra senden tarif ve resim bekliyorum bu konuya:9:Canım umarım doğru ve güzel tanıtmışımdır memleketini:16:

Elimden geleni yaparım canım.Yakında lokul yapmayı planlıyoruz.Resim eklerim yapacağımız zaman.:34:Çok güzel tanıtmışsın.:16:Ben bile senden öğrendim bazı yemekleri.:1:

HAMSİ MUHLAMA
12003937_828404733943682_276591981925523108_n.webp

MALZEMELER:

2 kilo hamsi
2 yemek kaşığı mısır unu
3 adet yumurta
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Hamsiler mısır ununa bulanır ve kılçıkları çıkartılır. Kılçığı çıkan hamsiler tuzlanır. Tavaya sıvı yağ konur ve hamsiler iç kısmı dışarı bakacak şekilde tavanın tüm yüzeyine, kenarlarına taşacak şekilde boşluk bırakılmadan yerleştirilir. Yumurtalar çırpılır, içine ince kıyılmış maydanoz koyularak karıştırılır. Yumurtalı karışım hamsilerin üzerine dökülür. Hamsilerin geri kalanı bu kez yüzü yumurtalı karışıma gelecek şekilde kapatılarak dizilir. Muhlama iki tarafı kızarana kadar çevirilerek ocakta kızartılır.

ALINTIDIR...

SAMSUN PİDESİ

MALZEMELER

HAMURU İÇİN:
1,5 kilo un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Su
12189130_828404523943703_5992866985338766948_n.webp

İÇ HARCI İÇİN:
750 gram dana kıyma
3 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı

Yoğurma kabına önce un alınır. Yaş maya şeker ve bir bardak su ile yumuşatılarak una katılır. Tuzu da ilave edilerek azar azar suyu koyulur ve yoğurulmaya başlanır. Yumuşak yapıdaki hamur üzeri sarılarak 30 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Kıyma kavurulur. İçine tereyağ ve küçük doğranan soğanlar ilave edilir. Karabiber, pul biber ve tuzu katılır. Son olarak ince kıyılmış maydanozları ilave edilerek karıştırılır ve ateşten alınarak soğumaya bırakılır. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılır. Bol unlanarak elle ince uzun açılır. İçine kıymalı harçtan konularak pide kapatılır. Pideler yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilerek 200 dereceye ayarlanmış fırına atılır. Fırından çıkartılınce üzeri tereyağla yağlanır ve servis edilir.

ALINTIDIR..

KARIŞIK LAHANA DOLMASI
12196009_828404223943733_5885472854518853924_n.webp

MALZEMELER:

5 parça kemikli dana eti
750 gram dana kıyma
2 bağ kara lahana
1 adet beyaz lahana
1 su bardağı pirinç
3 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su

Beyaz ve kara lahanalar haşlanarak yumuşatılır. İçi için kıyma, pirinç, küçük doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, salçalar, pul biber, karabiber, tuz, sıvı yağ ve su katılarak iyice karıştırılır. lahana yapraklarının ortasındaki kalın damar çıkartılır ve iç harç lahanalara sarılır. Tencerenin en altına kemikli etler dizilir. Onun üzerine sarmalar yerleştirilir. Salça sıcak su ile inceltilir. İçine tuz atılarak karıştırılır. Bu sos sarmaların üzerine dökülür. Tereyağ parça parça sarmaların üzerine konur ve yarım su bardağı kadar su ilave edilerek dolmalar pişirilir.

ALINTIDIR..

Back
X