Sanal Alemdeki Ergen Psikolojisi

Catlakpsikolog92

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2015
16
3
1
32
Sanal alemde insanlar neden ego kasmaya calışıyor anlayamıyorum.
Buradan once bir siteye uyeydım.Sitede saygı sıfır.Durup dururken saldırdılar carpık bacaklısın tipsiz suratlısın avatara benziyosun
ciddiye aldıgımdan degıl psikolog olarak guluyorum ama insanların bu kadar kırıcı olması sinir bozucu
Tek resime gore boyle yorum yapılması normal mi yani ?
Colugu cocugu olanlar varsa bunu yapanlarda hep 12 19 yas grubu ve bence acilen sanaldan uzaklaştırılması gerek
işte bu ergenler konu kıl tuy konusuyken buraya getirince kalbini kırdım dayanamadım kimsenin dıs gorınuşune yorum yapmam ama pişman oldum kız 99luymuş
sizce geri donup ozur dileyeyim mi ? O benden dilemedi o ayrı

sanırım sizde ergensiniz ..
Allha şukur degilim hatta psikolog oldugum için sanaldaki sahte kimlikleri hemen tespit ederim boyle havalı gor6nmek için ters cecap yazanları misal.
soru belli kalp kırmak bana gore degil ozur dileyeyim mi dilemeyeyim mi ?
Cevap yazabildiğine gore algın yuksek.Yazmak için boş boş yazma

woooww psikologmuşmuş etlileyici oldugu kadar da inandırıcıı..

ciddiye aldıgımdan degıl psikolog olarak guluyorum
hatta psikolog oldugum için sanaldaki sahte kimlikleri hemen tespit ederim

2 mesajda iki kere psikologum diye vurgulamanız biraz gereksiz geldi bana,konuyla alakası yok çünkü.
hem böyle insanlar her yerde, sanal alemde de var, daha kötüsü gerçek dünyada da...acımasızca eleştirir,tanımadan yargılar, bir hakkı varmış gibi kötü davranır hatta.

Colugu cocugu olanlar varsa bunu yapanlarda hep 12 19 yas grubu ve bence acilen sanaldan uzaklaştırılması gerek

bu yoruma gelince internetsiz yaşam yok ne yazık ki...hele ki eğitim çağında çocuklar ve gençler ne kadar uzak tutulabilir internetten? her saniye de kontrol edilemiyor ne yazık ki,ancak ebeveyn kontrollü siteler kısıtlanabilr, onun dışında foruma ne yazdığını da takip edemez ki aile...

Siz sanal alemi neden ciddiye alıyorsunuz ki? Sanal alem ciddiye alınacak yer mi? Ben olsam özür dilemezdim, neden dilemezdim çünkü emin olun onun kalbi falan kırılmamıştır. Cidden umursamayın bence yani herkes kafasına göre konuşuyor, istediği gibi anlıyor, belki kötü bir gün geçirdi ve hırsını sanalda karşısına çıkan kişiden alıyor, nerden bilebiliriz? Burada mesela, kaç tane konu açılıyor ve başka yerlere çektirilip saptırılıyor, bazen öyle yorumlar görüyorum ki gerçek olamayacak kadar sert ya da saçma. Muhtemelen bunları yapanlar kendi özel hayatlarında aslında öyle değillerdir, arkadaşına, eşine, dostuna edemediği laflar içinde kalıyordur ve burada başkalarına söyleyerek rahatlıyorlardır. İnternet ortamında insanlar bu konuda fazlasıyla rahatlar. Bunlar için can sıkmaya hiç değmez. :) Hayatımızda ne önemi var ki bize internet ortamında ters laflar edenin? Bilgisayarı kapattığmız anda onlar ortadan kalkıyor, bunun için kendinizi kötü hissetmenize gerek yok bence.

Psikologsan bazı konularda daha kapsamlı bilgin olması lazım yani bu derdi çözmek zor olmasa gerek senin için.
Ayrıca mesleğine göre konuşma tarzın birazda 15-18 arası gibi değil mi sencede?
Telefondayım sana oyle gelmiş
Terzi kendi sokupunu dikemez ki ozur dilemek farklıdır.Dilemelimiyim sorun bu

Orası oyle de soruno değil
Özur dilemek gerekir mi?

Telefondayım sana oyle gelmiş
Terzi kendi sokupunu dikemez ki ozur dilemek farklıdır.Dilemelimiyim sorun bu
Özür dilerim sanırım daha da küçükmüşsün. Yani anlamıyorum şuraya gelip ben 13 yaşındayım böyle bir derdim var desen herkes zaten yardımcı olacak ablacım ya, neden kendini komik duruma düşürüyorsun ki? Kusura bakma sen karşındakini salak yerine koymaya çalışırsan kimsede konuna odaklanamaz "kızlar soruyor sitesine nasılım diye fotoğraf atan psikolog hanım"

K7zlarsoruyor ne ya
Kızlararasında bahsettiğim site

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…