sanal dünyanın sahteliği

Valla aklı başında ve sadece eğlence niyetli kullanınca hiç de saçma ve hayal dünyası olmuyor. Herkes cozutmuyor instagram'da facebook'ta Dert etmek de insanın kendi elinde

o insanların hepsi mutsuz.
mutluyken paylaşım yapmak aklıma bile gelmez
ama yalnızken ve üzgünken genelde paylaşırım kafam dağılsın diye
alır başımı giderim herkes ''aa gezegen kralicesi ne cok geziyor, eğleniyor'' der.
oysa ki içimde neler yaşıyorum neler aslında.
herkes böyle.

halbuki mutluyken öyle mi eğlenmekten aklıma telefonum bile gelmez.

Normalde herkesin arkasından iş çeviren insanlar sosyal medyada kalite kasıyor.
Bende köşemde gülüyorum neden sosyal medyaya söveyim ki :)
Görmekten rahatsızlık duyduğumu silerim engellerim oh mis.
Engelle seçeneği var boşuna koymamışlar onu oraya.

Ben değil o günün çoğunu orda geçiriyo..ben de fotoğrafla uğraşıyorum o hesabımı kapattım o profilim herkese açıktı..şimdi kendime ayrı bi hesap açtım.haklısınız bakmamak gerek..o kişiyi ve bana yaşattığı acıları ben biliyorum ve onu gerçekte tanıyanlar..istediği kadar rol yapsın nereye kadar..

Siz öylesiniz diye herkes aynı mı peki?

Mutlu anlarımı paylaşmayı seviyorum. Az önce karların içinde debelendim ve paylaştım mesela. Konsere gittiğimde en sevdiğim şarkı çaldığında onu da gönderirim. Köpeğimle parktayken fotoğraf çekerim, ekşi'de çok güldüğüm bir entry'yi gönderirim, sahilde keyif yaparken ileti yazarım.

Mutsuz muyum şimdi? Değilim. Herkesi kendinizle bir tutmayın derim.

Sosyal medyada paylaşım yapanların mutsuz, rol yapıyor, sahte vs olduğunu düşünenlerin kıskanç olduğunu düşünüyorum ben de. Başkaısnın mutluluğunu kıskanmayan insan o mutlu pozların sahte olduğunu düşünmez çünkü. Ya da kendinden biliyordur, kendi gibi sanıyordur herkesi.

Ben keyifsizken içimden bir şey paylaşmak gelmez, aklıma "şunu facebooka koyayım" demek gelmez mesela.

Reactions: KV_
haydaaaa takacak başka bir şey mi bulamadınız muhalefet olmak için yazmayın allah aşkına herkes kendi yorumuna baksın.
benim muhattabım konu sahibi.

ben bütün sosyal medya hesaplarımı kapattım çokta huzurluyum tavsiye ederim..kimse ilgilendirmiyor beni...hayatımda daha önemli şeyler var..arkadaşım kendine yazık onun profiline baktığın zamanda hayatı kaçırma

Bazen o kadar gereksiz geliyor ki bu sosyal hesaplar 3 yıl önce bir sinirle elimdeki laptopu paramparça ettim. Dediğiniz gibi bir çok kişi gerçekte olmayan duygularını gerçekte olmayan kendisini yansıtıyor. Birde yediğini içtiğini s..tığını paylaşanlar yok mu. Sizi çok rahatsız ediyorsa silin atın çok şey kaybetmezsiniz.

Hesabınızı kapatmanız sizin açınızdan daha iyi olacak galiba. Insanların mutlu anlarını kaydetmesi kadar doğal ne olabilirki. Siz kötü anılarınızı hatırlamak ister misiniz? Sosyal medya kullanamıyorum bir yerde alışkanlık olmalı. Fakat denk geldiğim açık paylaşım yapan hesaplara bakarım. Ne güzel insanlar farklı ülkelere gidiyor, farklı tatlar deniyor birde kaliteli bir şekilde fotograflanmış ise hiç kaçırmam.

Ben mutlu ya da mutsuzken paylaşım yapılmasıyla ilgili söylemedim bu yazdıklarımı..ben de fotoğrafla ilgileniyorum ve doğal olarak paylaşım yapmak istiyorum..Benim kafaya taktığım öncesinde yaşananları bilen ortak arkadaşların hala onu pohpohlaması..bu Yen'i hesabımda hiçbiri yok..elim gitmese onun profiline işte engel olamıyorum çoğunlukla hata olduğunu biliyorum..

Sırf insanların bu yalan hayatlarına tahammulum kalmadığı için sosyal hesaplarımi kapattım.sende keşke başka bir hesapla onu izlemeye çalışmasam.kapattiysan tam kapat bence

Hic bi sosyal medyayi kullanmiyorum. Boylece Hic kimseyi izlemiyor hic kimsenin fotograflarini görmüyorum umrumda bile degiller bundan kurtulmanin yolu tabiki de var :)

Sırf insanların bu yalan hayatlarına tahammulum kalmadığı için sosyal hesaplarımi kapattım.sende keşke başka bir hesapla onu izlemeye çalışmasam.kapattiysan tam kapat bence
Açma amacım çektiğim fotoğrafları paylaşmaktı, (amatör fotoğrafçılıkla ilgileniyorum)onu takip etmek değildi..ama işte insanoğlu meraktan bakıyorum sürekli..

Ya sanal da gerçeğin yansıması neticede, eski arkadaşınız gerçekte de öyle takılıyor ve arkadaşları yaşanmışlıklara rağmen onu pıhpohluyordur, sanalın tek farkı sizin gizliden bu duruma şahit oluyor oluşunuz, işe biraz alengirlik katıyor.

Neredeyse tüm ünlü sosyal paylaşım sitelerinde üyeliğim var, normalde de pek konuşkan biri olmadığımdan hesaplarım da pek cafcaflı değil. İşte akrabalar ve arkadaşlarla iletişim kopmasın diye kullanıyorum. Sosyal medyayı kapatmayın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…