• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanal kumar bağımlılığı borç

Merhabalar eşim kumar oynuyormuş bekarlığından beri evliliğimizin 3.yılında oğlumuz bir yaşındayken öğrendim borc yapmıştı Mevla yüksekti ailesine kızdım madem sakladınız evlendırdınız ödeyin dedim ödediler de ama kayınpederin evinden taşınmak zorunda kaldık evi kiraya vermem lazım borç için dedi eşyalarımızı sattık benım Annemın evıne geldik abilerim biliyordu ama anneme kumar borçu demedık üzülür diye abımler boşanırsan arkandayız ama karar senın dediler 2 sene geçti yeniden borçla geldi tutar milyonlar yani öyle diyim babasına artık öde diyemiyorum eşim artık tedavi olmayı kabul ediyor herseyın kontrolü sende olsun yeterki yanımda ol diyor beni bırakma diyor tedavi ol gel öyleyse dedim benim bugün kötü günüm yanımda olmayacaksan bitsin diyor ben ona bitsin demiyorum o bana bitsin diyor söz veriyorum sizin için herşeyi yapıcam diyor ortada borç var kayınpeder ödemeyi kabul etmiyor yanımda olursan tedaviye gittiğimi görünce yumuşar diyor kafam çok karışık yeminler sözler havada uçuyor ama emin olamıyorum akıl verin bana
Borcu ödensin diye sizi yanınızda istiyor. Borç ödendikten sonra emin olun yine aynı olacak.

Abla ben şeyi merak ettim sen gitsen de gitmesen de o milyonlar nasıl ödenecek kim ödücek öyle büyük bi parayı konu bu bence.
Öderim ben çalışır diyorsan öyle barış madem
Valla o kısmı nasıl olur bilmiyorum ben şuan onunla ne olsun konusundayım

Çok para kazanınca babasına da verelim demeyenler borcu kayınpedere yıkmaya gelince hiç utanmıyor. kocanız götünü v... de ödesin borcunu. rabbim böyle asalak evlatlardan korusun herkesi
Nerden biliyorsunuz kayınpederim düğünümde kendilerinin taktığı bileziklere kadar herşeyimi geri aldılar ne biliyorsunuz da bu yorumu yapıyorsunuz

Kuzeni ile arkadaşım arkadaştı onlar aracı olarak olmuştu
Yani ailesi sizi bulup illa oğlumuzla evlen diye zorlamamış siz gençler olarak tanışmış anlaşmış ve evlenmişsiniz, anası babası evinize görücü gelip siz istemediğiniz halde sizi zorla kandırmış ikna etmiş olsalar dediğiniz doğru ama bu durumda değil, üzgünüm. Ayrılmayı düşünmüyorsanız emekli bile olmadan ölene kadar eşinizin kumar borcunu ödemek için çalışmayı göze alıyorsanız boşanmayın tabii ama kimseyi de suçlamayın.

Borç daha büyük dert bence konu bunu kaldırabilir misiniz kaldıramaz mısınız?
Sorun bu böyle borç çıkaran bi adamla devam edip etmiceğiniz bu borçları kabul edip etmiceğiniz de alakalı bişey ya

Çok zor bir durum ilk neden kp Ödemiş diye de kızmıyorum sonuçta el birliği ile saklamislar ama şuan kp odemesin, eğer öderse eşin Max 2 seneye Dünya borçla yine gelir çünkü kumarın tedavisi yok..bir de eşinin sana olan sevgisi lafta kusura bakma, derdi senin gitmen değil derdi sen gidersen babası borcu ödemeyecek, eğer seninle beraber giderseniz Kp en borcu öder belki dlye

Sizi sevseydi bu durumlara dusurmezdi gecen borcunu ailesi odemis simdiki borcu kim odeyecek tabiki gitme der

Oğullarının bu bağımlılığından haberdarlarsa ve buna rağmen “evlenince bırakır” ya da “bizim başımızdan gitsin, karısı uğraşsın” mantığıyla evlendirmişlerse, elbette bunun bedelini ödemek zorundalar. “Neden kayınpeder ödesin?” demek anlamsız.

Kadına önceden “Kızım, bizim oğlumuzun böyle bir alışkanlığı var; bunu bilmeni isteriz, kararını buna göre ver” demişler mi? Eğer deselerdi, kimse onlara bir şey diyemezdi.

Yakın çevremde bir örnek var; adam 70 yaşına geldi hâlâ bırakamadı. Evleri gitti, torunlarının sünnet altınları bile gitti.

Bu yüzden konu sahibi iyi düşün.Boşanmayacaksan en azından yasal vasisi ol. Kartları sana verip nüfus cüzdanıyla gidip para çekemesin. Tüm sülaleyi ve arkadaş çevresini de ona borç vermemeleri konusunda uyarın.Eşine zaten bir şans vermişsin daha önce,bilemiyorum…Boşa kürek çekeceksin muhtemelen .
Kumar oynayan adam hic bir yerden para bulamasa evde karisina siddet uygular o parayi yine alir bagimli cunku

Hadi bu sefer de affettiniz diyelim…
Borçlarda halledildi bir şekilde ve barıştınız.
Düşünsenize aklınızda hep oynuyor mu acaba şüphesi olacak. Yeminler de etse hep şüphe içinde yaşayacaksınız. En kötüsü de bir daha oynarsa diye düşünürken tekrar yakaladınız. Düşünün bunu. Üçüncü sefer de boşanacak mısınız? Cesaretiniz var mı? Yoksa zaten oynayacağını adınız gibi mi biliyordunuz.
Kumar yüzünden boşanan bir kadın olarak söyleyebilirim ki forumdaki herkes doğru söylüyor… kesinlikle tekrar oynayacak.
Burada önemli olan şimdi mi kendinizi kurtaracaksınız yoksa bir kez daha şans verip hayal kırıklığı yaşamak mı istersiniz?

Avukat mısınız gerçekten tecrübeli insanların görüşlerini dikkate almak için yazdım uzaktan maynak mısın boşan diyene ihtiyacım yok zaten çevremde var onlardan sevgisinden şüphem yok bende seviyorum ama sevmek keşke para etseymiş şimdi verirsem ikinci şans olucak ben evlenmeden önce böyle bir alışkanlığı olduğunu bilmiyordum

Yani uzaktan boşan diyene ihtiyacınız yok, ama burada bile onlarca kocam kumar bağımlısı diye konu açan kadın var, gidin ekşi sözlükte sanal kumar bağımlılığı başlığını okuyun, yüzde bir ihtimal belki kurtulan oluyor. Kocanız tipik kumarbaz yalanclığına da düşmüş, sen hala uzaktan boşan lafına ihtiyacım yok diyorsun. Tsmam devam et, kesin düzelir.

Tedavi ol gel diyorum tedavi olduktan yanımda olacaksan olma diyor bu çok narsist bir cümle değil mi

Ay seni salak yerine koymaya çalışıyor çünkü, narsist cümlesi falan da değil dümdüz kumarbaz adam cümlesi.

Nerden biliyorsunuz kayınpederim düğünümde kendilerinin taktığı bileziklere kadar herşeyimi geri aldılar ne biliyorsunuz da bu yorumu yapıyorsunuz
Onların taktığını yine olara vermişsiniz siz birşey yapmamışsınız yani. Kocanız asalak gibi davranana kadar borcunu kendi ödesin

Ailelerin basina musallat etmeyin bu tipleri yahu.onunlami ugrassinlar bu yasta.
Arkasini toplayip dursanizda bunlar degismez kurtar kendini

Avukat mısınız gerçekten tecrübeli insanların görüşlerini dikkate almak için yazdım uzaktan maynak mısın boşan diyene ihtiyacım yok zaten çevremde var onlardan sevgisinden şüphem yok bende seviyorum ama sevmek keşke para etseymiş şimdi verirsem ikinci şans olucak ben evlenmeden önce böyle bir alışkanlığı olduğunu bilmiyordum
Sevgisinden şüphem yok diyorsnz sizi düşürdüğü duruma bakın iyi ki seviyormuş sizi sevmese mazallah neler yapardı demek ki!!!!

Evet avukatım.Ben mi yanlış anladım?Yüklü kumar borcu ortaya çıkınca babası borcu ödeyip sizi kira geliri için sizi evden çıkardı,siz annenize taşındınız,sonra tekrar kumar borcu geldi,üstelik milyonlarca liralık.Böyleyse çoktan ikinci şansı vermişsiniz.Şu an sizin yaşadığınız psikolojiyi de çok iyi anlıyorum.Sevginiz,birlikte geçen yıllarınız,çocuğunuz var diye evliliğinizi ayakta tutmaya çalışıyorsunuz ama yapmayın.Böyle hem kendinize hem çocuğunuza zarar verirsiniz.Eşiniz sizi çok sevdiğini söylüyor olabilir ama lafla sevmek kolaydır.Sizin için gerçek bir mücadelesi olsaydı bunları yaşamadan gerekli adımları atardı zaten.Ona tekrar güvenmeniz üçüncü kez borçların arasında çaresiz kalmayı kabullenmeniz olur.Tecrübeli insanlardan görüş istediğinizi söylemişsiniz.Benim tecrübem var.Ne sizi ne eşinizi tanırım ama bu evlilik devam ederse neler yaşanabileceğini görebiliyorum.
Agzinza saglik biz avukat dglz ama aynı şeyleri soylyrz aklın yolu bir çünkü ama işte biz söyleyince manyak sıfatı oluyor nedense 🤭🤭🤭

Merhabalar eşim kumar oynuyormuş bekarlığından beri evliliğimizin 3.yılında oğlumuz bir yaşındayken öğrendim borc yapmıştı Mevla yüksekti ailesine kızdım madem sakladınız evlendırdınız ödeyin dedim ödediler de ama kayınpederin evinden taşınmak zorunda kaldık evi kiraya vermem lazım borç için dedi eşyalarımızı sattık benım Annemın evıne geldik abilerim biliyordu ama anneme kumar borçu demedık üzülür diye abımler boşanırsan arkandayız ama karar senın dediler 2 sene geçti yeniden borçla geldi tutar milyonlar yani öyle diyim babasına artık öde diyemiyorum eşim artık tedavi olmayı kabul ediyor herseyın kontrolü sende olsun yeterki yanımda ol diyor beni bırakma diyor tedavi ol gel öyleyse dedim benim bugün kötü günüm yanımda olmayacaksan bitsin diyor ben ona bitsin demiyorum o bana bitsin diyor söz veriyorum sizin için herşeyi yapıcam diyor ortada borç var kayınpeder ödemeyi kabul etmiyor yanımda olursan tedaviye gittiğimi görünce yumuşar diyor kafam çok karışık yeminler sözler havada uçuyor ama emin olamıyorum akıl verin bana
Kumarbazın borcu ödenmez yeniden yapar..Ödeyin yeniden yapacak,kayınpeder ödesin yeniden yapacak..Kayınvalidesinin evinde kalmak utanmayıp borç yapan bir insan bu..İşin sonunda zorla mı öde dedim diyecek..Kumarbazlar da, minnet,fedakarlık, ahlak aramayın..Çocugunuzun rızkınında bu kumarbazın sözüne kanıp bu adam yedirmeyin

Hanımfendi sizde sevginin tanımı yanlış yazanlara saldırmakta ne yazıkki bunu telafi etmez..Eşiniz bağımlı ve acımadan sizi borca sokuyor bırakın sizi çocuguna acımıyor.Anneniz olmasa nerde yaşacaksınız.Bu sorumluluğuda üzeründen almışsınız?Sizin eşiniz tam olarak işlevi nedir bir bakın yazdıkalrınıza..Zerresinde mantık yok.Ama kumar bagımlıları en yakınlarını hasta ediyor..Bütün bunları yaşarken sevgiden bahsetmeniz oldukça trajik..Siz seviyorsunuz elma sizi sevmiyor.Bırakın sevmeyi zeere saygısı yok..O borcu ödetip tekrar oynamanın peşinde.Kendini layık gördüğün hayat bu ise kim ne karışır. Hayat sizin..Boğulmak isteyeni kımse kurtarmaz..

Back
X