Sanal kumar ile baş etme

Bağımlılık bu kendi kendine kurtulmasını beklemeyin. Psikiyatri destegı + terapi. Düzelmez diyemem ne düzelenler var. Ama ömür boyu tetikte yaşamak gerekecek maalesef.
Daha önce psikoloğa gittik ilaç tedavisi de gördü değişmedi pislologda bölüm başkanı idi bir tanıdık aracılığıyla seans alıyorduk seans sonrası yine oynadı maalesef doktorun tek dediği ilk önce aklında bitirmen ve inanman gerekiyor diye yoksa işe yaramaz

Evet işte maalesef kendisi istemedikçe çok zor. Kumarın yerine bir şey koyması gerek. Bölüm başkanlığı vs çok önemli değil uzun vadede neyin tetiklediğini bilmek, farkındalığı artırmak gerekiyor bu da zaman alacaktır devam etmek lazım. Bununla birlikte bağımlılıklarda tüm dünyada uygulanan şey maneviyata bağlanmaktır. Belki bunlara da yoğunlaşılabilir inançlı biri mi bilmediğim için tam bir sey diyemiyorum.

Valla ilk itiraf ediyorlar sonra hemen namaza başlıyorlar. Sonra aradan 1-2 ay geçiyor, bi bakıyorsun 5 vakit olmuş sana 3 vakit. Biraz daha sonra bi bakıyorsun hiç kılınmıyor. Cuma namazına hiç gidilmiyor. Bu nedense hiç şaşmiyor.

Maalesef maneviyata düşkünlük hiç yok bazen zorluyorum ama öyle yetiştirilmemiş ondan dolayı olmuyor

O kadar haklısınız ki bu durum hiç şaşmıyor

Bu çok ciddi tedavi gerektiren bir bağımlılık sorunu ve amatemler alkol kullanım bozukluğu, madde kullanımı tedavisi yanında bu konuda da tedavi uyguluyor. Yatış yapıp ilgili eğitimlere gitmesi ve sonrasında mutlaka grup terapilerine katılması şart. Kesin çözüm değil ama denemek zorundasınız. Onunla ayrılma noktasına gelmekte haklısınız ama henüz anladığım kadarı ile hiç profesyonel destek almamışsınız bu konuda. Kesinlikle amateme başvurun hangi ildesiniz bilmiyorum ama istanbulda bakırköy ve erenköyde var mesela. Allah yardımcınız olsun inanın onun artık elinde olan bir durum değil bu asla kontrol edemez şuan çünkü beyni tölerans geliştirmiş oluyor.

Bende genelde okurdum ama aynı konudan muzdaribim sanırım eşim kumar oynuyor bence şüpheleniyorum telefonu yastığının altında uyuyor mesajları siliyor insanlardan sürekli borç istiyor ve onları ödemekte zorlanıyor.bankalar buna kredi vermiyor yalvar yakar ağlıyor kredi çekelim senin üzerine evi geçindiremiyorum diyor bende şüphelenmeden önce çektim kredi verdim şuan çok pişmanın düzenli ödüyordu 3 aydır onuda ödemiyor aylardır kirayıds ödememiş şok geçirdim resmen üzerine gidip sorduğumdads bana pisikolejik liddet uyguluyor en son el kardırdı olayıp boyutu büyüyor yani asla suçunu kabul etmiyor birde seninle evlendiğime pişmanın diyor onun bu hali beni üzüyor şuna sabırla bekliyorum çünkü üzerimde onun yaptığı borçlar var bunuda yorumlayın lütfen

Çocuk yoksa çok düşünmeyinboşayın gitsin. Ya da çocuk yapmak gibi bir hataya düşmeyin Bankanın bile kredi vermediği, kira ödemeyen üstüne de size şiddet uygulayan adama sizi bağlayan şey sevgiyse o sevgiyi de içinize gömüp bir an önce boşanın

Kumarmı oynuyorsun diyorum kabul etmiyor üstüne birde ben suçlu çıkıyorum o zaman kirayı neden ödemedim o parayı ne yaptın diyorum veya insanlardan aldığın parayı ne yaptın benim üzerime çektiğin krediyi neden ödemiyorsun diyorum 3,4!ayı var hepsi hallolacak diyor yada beni duymamazlıktan geliyor suçluyor bağırıyor çocuğum yok ama 2. Evliliğim 1,5 yıllık evliyim ilk eşimden oğlum var beni le yaşıyor başlarda böyle değildi öfke problemi vardı ama sorumluluklarını bilirdi maddi sıkıntıdan dolayı yaptı gözünü hırs bürüdü daha fazlasını kazanma sırsı bence ne yapacağımı bilmiyorum madur oldum resmen çok zor bir süreç nasıl ilerleyecek bilmiyorum

Neyi bekliyorsun sabırla daha fazla borca girmeyi mi? Kendine ayri konu açsan daha iyi olur.

Suçlu piskolojisi kendi hatasını sana sesini yükselterek yada seni huzursuz ederek bastırmaya çalışıyor benim eşim saklamıyor direk söylüyor ama söylemese bile anlardım bu son olaylarda 3-4 ay saklamışlar benden ailemle beraber sonra ortaya çıktı tabi ama bende son şansı tuşlu telefon ve banka hesaplarını almak şartıyla verdim tekrar yaparsa tak sepeti koluna herkes kendi yoluna olacak çünkü artık benimde psikolojim bozulmaya başladı bu şekilde hayat geçmez maalesef bakalım sizde düzgünce konuşun burda herkes hemen boşayın diyor tabi öyle burdan yazıldığı gibi kolay olmuyor hiçbir şey maalesef Allah düşmanımın başına getirmesin böyle şeyleri ama size tavsiyem güvenmeyin kendi adınıza tekrar borç yapmayın ve bu böyle devam edecekse yollarınızı ayırın olmayınca da olmuyor önce bir konuşmayı deneyin

Konuşmayı çok denedim yinemi aynı konu yok öyle bişey yinemi para konu bıktım artık deyip bağırıyor üste çıkıyor şuan üzerimdeki borçları ödeyebilmek için iş arayışındayım benimle güzelce konuşsa çözmeye çalışıcam ama kapadı kendini iyice 1 haftadır iletişim kurmuyoruz bu sefer bende önü çekip kavgayı yumuşatmayı düşünmüyorum. kendisi bilir Çok yıprandım suçunu benim üzerime atıpmğste çıkmasından ihtiyacı olduğunda maddi olarak gelip iletişim kuruyordu benden iyisi yoktu ama ben musluğu kesince benide düşman bildi şimdi

Peki kazandığı parayı neyapıyor? Evdeki değirmen nasıl dönüyor maaş günü yok mu o gün parayı sorun yada banka kartını siz alın gelir gideri siz üstlenin ona yetecek miktarda para verip bir müddet deneyin. Eğer işe girip çalışırsanız sizi bir gelir kapısı olarak görecek ve alışkanlığa devam edecek diye düşünüyorum ben çalışmıyorum sorumluluk almasını bekliyorum tabi herkesin durumu farklı ama konu aynı kumar çok çok kötü bir bağımlılık biz psikiyatrı ye gittik ilaç kullandı ama yine yaptı yaacağını en son çare dediğim gibi banka hesaplarını alıp telefon değişikliği yaptık hala borç ödüyoruz ama en azından evdeki ihtiyaçlar karşılanıyor sonra borç ödeniyor tabi Allah yardımcınız olsun Allah bize güç kuvvet versin inanın piskolojik olarak bitik bir haldeyim hep acaba yine oynuyor mu diye düşünüyorum böylede hayat geçer mi bilmiyorum artık hakkımızda hayırlısı olsun

Banka hesaplarını vermiyor kabul etmiyor ki bu durumu kısıtlamaları kabul etsin tek başıma savaşıyorum ben eve giren paranın nereye gittiği son aylarda belli olmuyor marketimizi falan yapıyor ama onlarda aksamaya başladı benim bilgim yokken başkalarından borç alıyor maaşın birazı oraya gidiyor benim üzerime çektiği kredi aksıyor 3 aydır çünkü gizli gizli yaptığı borçları ödüyor güya ben farketmeden kapatacaktı olayı ama ben patlattım şimdi bana düşman

Durumu kabullenmemesi çok daha kötü bir şey kabullenip kendini düzeltmek istiyorsa destekle düzelmesi lazım yoksa kabul etmeyerek uçan kuşa borçla evi yarım yamalak geçindirmekle olmaz ki çocuğunuz var mı? Belki de sizin çalışıp borçları ödemeye yardım edeceğinizi düşünüyor. Yaptığı şeylerden dolayı en azından pişmanlık bekler insan size düşman olmasını gerektiren bir durum yok asıl sizin düşman olmanız lazım hayat standartlarınızı düşürüyor bir hiç uğruna yani ben eşimle çok defa konuştum ama bir işe yaradı mı derseniz hayır devam etti ama en azından durumu kabullendi şimdi tüm para yönetimi bende işe yarar mı bilmiyorum inşallah yarar tabi artık benimde katlanacak gücüm kalmadı inanın bir yerden sonra insan pes ediyor

Kabul etmiyor gizli sessiz bir şekilde yürütecekti bu işi maddi olarak sıkışıyorduk muhtelemelen çıkış yolu aradı ama bu yol yanlış yol olmamalıydı çok para kazanıp kredi borçlarımızı falan kapatmaya çalışacaktı muhtemelen bunu başkalarından borç alıp kirayı ödemeyip biryerlere yatırarak yapılmaz bence
benden gizlediği borçları ödemediği kirayı yüzüne vurunca kinlendi bana ayakta uyutmaya çalıştı açıkçası ama yüzüne gözüne bulaştırdı pisikolejisi gitti zaten iyice bende bana yalan konuşup arkamdan iş çevirdiği için hiç yanaşmıyoruz konuşmuyoruz aynı evde yabancı gibiyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…