SANAT FİLMİ ÖNERİLERİ

BEYAZ KURT

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2015
3.317
3.843
53
Selam Kızlar,
Sanat filmleri, en sevdiğim hatta tek sevdiğim film türüdür. Bu nedenle, varsa önerilerinizi bekliyorum. Pek çok sanat filmi seyrettim ama eminim daha benim açımdan keşfedilmemiş bir sürü yönetmen ve film var.
Benim Önerebileceklerim (Aklıma Geldiği Kadarıyla):
1- Masumiyet- Zeki DEMİRKUBUZ
2- Ali'nin 8 günü - Cemal ŞAN
3- Gözetleme Kulesi- Pelin ESMER
4- 11'e 10 Kala- Pelin ESMER
5- Tabutta Rövaşata- Derviş ZAİM
6- Yeraltı- Zeki DEMİRKUBUZ
7- Dönersen Islık Çal- Orhan OĞUZ
8- Piano Piano Bacaksız- Tunç BAŞARAN
9- Annem HAkkında Herşey- Pedro ALMODOVAR
10- Dönüş- Pedro ALMODOVAR
110 İçimdeki Deniz- Alejandro Amenábar

ve daha aklıma gelmeyen pek çok güzel film ve yönetmen

Önerilerinizi bekliyorum hanımlar.

Son düzenleme:
12- Teslimiyet- Emre YALGIN
13- Takva- Özer KIZILTAN
14- Kış Uykusu- Nuri Bilge CEYLAN

15- Filler ve Çimen- Derviş ZAİM
16- Ağır Roman- Mustafa ALTIOKLAR
17- Laleli'de Bir Azize- Kudret SABANCI

18- Çoğunluk- Zeki DEMİRKUBUZ
19- Kader- Zeki DEMİRKUBUZ (Bu film Masumiyet Filminden sonra izlenmeli)

20- Lal Gece- Reis ÇELİK
21- Zerre- Erdem TEPEGÖZ
22- Gitmek: Benim Marlom ve Brondom- Hüseyin KARABEY
23- Unutma Beni İstanbul- 7 Farklı Yönetmen tarafından çekilmiş 7 kısa ve müthiş film
24- Beyoğlu'nun Arka Yakası: Şerif GÖREN
25- Uçurtmayı Vurmasınlar- Tunç BAŞARAN

Son düzenleme:
SANAT FİLMİ TADINDA ESKİ DİZİLER (İnternetten Tüm Bölümleri Rahtlıkla Bulabileceğiniz, Her Bölümü Sanat Filmi Tadında Müthiş Diziler)

1- Yeditepe İstanbul- TRT-1
2- Kayıp Şehir- KANAL D
3- Sultan Makamı- Kanal D
4- Şaşı Felek Çıkmazı- TRT-1

28- Hamam- Ferzan ÖZPETEK
29- Mary ve Max (Sanat filmi tadında animasyon mu olurmuş demeyin, mutlaka izleyin :)))

Yazdığım filmlerden bazıları, gerçek anlamı ile sanat filmi türüne girmiyor ama sanat filmi tadında olanları da yazarak yelpazeyi geniş tutuyorum.

30- Bizim Büyük Çaresizliğimiz- Seyfi TEOMAN
31- Gişe Memuru- Tolga KARAÇELİK
32- Üç Maymun- Nuri Bilge CEYLAN

Canim cok guzel bir topik olmus
Ben de bir tavsiyede buluniyim o zamannyeni izledim sayilir bu filmi ve cokta begendim
Bin jip(bos ev)-kim ki duk

Canim cok guzel bir topik olmus
Ben de bir tavsiyede buluniyim o zamannyeni izledim sayilir bu filmi ve cokta begendim
Bin jip(bos ev)-kim ki duk
Nihayet bi tavsiyede bulunan çıktı Çok teşekkür ederim canım; mutlaka izleyeceğim. Bu başlığı özellikle dünya sinemasından sanat filmi türünde öneriler almak amacıyla açtım. Daha izlemediğim ne muhteşem filmler var Allah bilir.

36- Uzak İhtimal- Mahmut Fazıl COŞKUN

(Bu filmi dün akşam izledim. Tophane'de geçiyor. Genç bir müezzinin kapı komşusu olan rahibeye karşı hissettiği derin ilgiyi anlatıyor. Bu yönetmenin Yozgat Blues filmini de mutlaka tavsiye ediyorum)

Selam! Sinema bölümünde böylesine farklı bir içeriğe rastlamak ne güzel.
Hem konu için hemde önerileriniz için teşekkür ediyorum.
Listenizin büyük bir bölümünde Türk filmleri yer alıyor.
Ne yalan söyleyeyim çoğu Türk filmini sadece ismen biliyorum.
Bu da benim eksiğimse demek.İzlediğim birkaç taneyi geçmez.

Son düzenleme:
Yazdığım filmlerden bazıları, gerçek anlamı ile sanat filmi türüne girmiyor ama sanat filmi tadında olanları da yazarak yelpazeyi geniş tutuyorum.
Başlığı görünce aklıma ilk gelen film; The Grand Budapest Hotel oldu. Geçen sene en iyi film kategorisinde Oscar adayı idi hatta. En iyi kostüm tasarımı, en iyi saç ve makyaj ödüllerini kazanmıştı. (kazandığı birkaç ödül daha vardı, onları hatırlayamadım)

Bu filme tam sanat filmi denebilir mi bilemiyorum ama benim için sanatsal bir tadı vardı diyebilirim. Çok çok beğenmiştim.Bakın anlatırken bile tekrar izleyesim geldi. :) Şayet izlemediyseniz kesinlikle öneririm.

Bu konu sayesinde bırakın sanat filmlerini tek tek sıralamayı daha gerçek manasıyla sanat filmi ne demek onu bile çok bilmediğimi farkettim. (birkaç fikir yürütmem yok değil tabi sadece iyi bildiğimi iddia edemem) Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler. Akşam hemen araştırmaya başlayacağım.

Sizde sanat filmleri hakkında görüşlerinizi paylaşmak isterseniz bilin ki okumaktan memnun oluruz. Mesela neden en sevdiğiniz hatta tek sevdiğiniz film türü bu ? Merak ettim doğrusu. Sizinki gibi film zevkine sahip birine rastlamamıştım.

Sizin aksinize ben yelpazeyi çok geniş tutmayı sevenlerdenim. Zaman zaman çok izlediğim film türü/türleri oluyor tabi mesela bu ara Distopya filmlerine takmış bulunuyorum.Tek kelimeyle bayılıyorum!

Son düzenleme:
fight club bence harikaydı canım kocamla izlemiştik tavsiye ederimm kesinlikle çok seviceksin sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…