Sancıyla erken ölü doğum

Merhaba bana hiç vajinal dikiş atılmadı netten okuduklarıma göre 2 vajinal dikiş geçmişi olmadan abdominal yapılmadığı yazıyor aklıma takıldı size sormak istedim
Merhaba
Benim 6 sene önce de 19 haftalık bir kaybım olmustu ama dikisli degildim o zaman.
Bu seneki gebeligimde doktorum riske atmak istemedi servikal dikis attı fakat dikişe rağmen enfeksiyona bağlı erken doğum olunca direk abdominal dikiş atacağız dediler o da gebelik gerceklesirse gebeliğim 10 ya da 12. haftalarında atılacak ama bütün bunlara rağmen tekrar aynı şeyleri yasayabilecegimi de söyledi doktorum.

Allahım bize yardım etsin derdimize derman versin içten içe kahroluyorum takmıyıcam bırakıcam diyorum olmuyor

DOktor randevuma gittim abdominal dikişten bahsettim senin durumunda olmaz eğer bebek gelirse rahmin yırtılır dedi sancı ve kanamayla doğum yapıyorum

Merhaba
Ne enfeksiyonu olduğunu söylüyorlar mı ? Bende hamileyim de bir çok anne adayının annenin yaşadıklarını okuyorum ister istemez insan kontrollü gitmek istiyor doktorlar da bana aşırı rahatlar gibi geliyor sürekli ben soruyorum söylüyorum gibi yada ben abartıyorum bilmiyorum

Benim crp degerim cok yüksekti.
Ben bu süreçte onu gördüm ve yaşadım ne kadar kontrollü olursam olayım bazen elimizde olmayan şeyler oluyor.
Ben geçen günlerde doktoruma uğradığımda abdominal serklaj planladik. Doktorumun bana söylediği şu oldu.
Yeniden aynı şeyleri yasayabilirsin.
Peki dedim ne yapabilirim yaşamamak adına bağışıklığımi mi güçlü tutayim . Senin yapabileceğin hicbirsey yok , biz zaten dünya üzerindeki neredeyse tüm antibiyotikleri kullandık ona ragmen birsey yapamadık dediler.
Kendinizi rahat bırakın, endişeye korkuya kapılmayın, Rabbim evladınizi saglikla zamaninda kucaginiza almanizi nasip etsin inşallah

Ayyy canım benim ya amin amin amin , sende tekrardan yaşama inşallah . Bende crp değerine baktırayım olmadı . Dediğin gibi olcagı varsa oluyor ama Allah yaşatmasın. Teşekkür ederim ayrıntılı cevabın için

Canım bende iki tane evladımı kaybettim senin gibi aynı haftalarda. Üstelik ikincide dikiş vardi en son bir doktora gittim rahim basık dedi ameliyat etti. Tahmini genislettim dedi. Şimdi yine başlayacağım tedaviye inşallah bu sefer olur sen de iyi bir doktora git. Kayseri de Gökalp Öner hoca var onu tavsiye ederim. En azından rahminde ne olduğunu söyler. Benimkini
4d ultrason ile bakıp buldu

Merhaba bende 2024 yılında çatlatma iğnesi sonrasında hamile kalmıştım 13 haftamda fazla kanama nedeniyle acile gittim bebeğimin kalbi durmustu kürtajla alındı gebelik sonlandi 9 ay sonra 2025 te tekrar çatlatma iğnesi ile hamile kaldım 22 haftalık gebelikte sancılar sebebi ile acile gittim 10 cm acilmam vardı sezeryana alındım bebek bir ihtimal yaşayabilir diye oda bebeğim 2 saat yaşadı sonra vefat etti doktor rahim ağzı yetersizligi diyip yeni bir gebelik için 6 ay beklememi söyledi ama beklemek istemiyorum benim durumumda olan varsa yorum yazabilir mi veya daha erken hamile kalıp sağlıklı bir gebelik geçiren yakınlarınız varsa örnek verebilir misiniz rabbim hepimize sabır versin çok zor bir durum ama her serde vardır bir hayır rabbim anne olmak isteyen herkesi sevindirsin hicbirimizin kucağını boş bırakmasın inşallah

Arda lembet diye bi doktor var instgramdan bakın çok ünlü zaten 6 düşüpü olan bile var abdominal serklaj var İnşlh işinize yarar

Bende 22 haftasa erken doğum yaptım 5 cm açıklıkla bir gün önce kontrole gitmiştim oysa sürekli ölçtürdüm rahmimi hep temiz benden su geliyordu Amniyon testi yapıldı negatif ama erken doğum habercisi. Bebeğimi kaybettim normal doğumla doğsa da çok zor yaşaması dediler o ilk geceyi asla unutamıyorum herkes bebeği ile kaldıgı odada ben ayak izini basıp verdikleri kâğıtla sütüm gelmesin diye içtiğim ilaçlarla karnımı bile sevmedim Allah elimden alır korkusu ile benim ilk hamileliğim 16 haftada tek yumurta ikizleri karnımda öldü kan pıhtılaşması çıktı iğne oluyordum ve Pcosum. Bunda hiç sıkıntı yoktu ayrıntılı ult perinatolojiye gidiyordum korkudan hep ama yine aynı şey sonra İstanbul Bursa 2 tane çok iyi doktor buldum 2sine de gittim çok pahalılar serklaj ve abdominal serkalaj araştırması için biyopsi bile yapıldı rahim içinde enfeksiyon var tedavi oldum antibiyotik biri korınöa hemen olsun dddi çünkü pcos bile kendi başına erken doğumu tetikliyor kendiliğimden hamile kalmamı bekliyor diğeri ise abdominal serklaj yapacaksam ondan 3 ay sonra anca hamile kalabilirsin diyor 3 ay yok

Allah sabır versin hepimize çok zor çok ama dik durmamız gerekiyor en azından hamile kalabiliuoruz Allah korusun beterin beteri var peki tedaviniz ne aşamada bende İstanbul'a gitmeyi düşünüyorum iki ay sonra rahmime bakılması için

Bende yeni yaptım 20 haftalıktı enfeksiyondan dikiş atamadılar çok zor nasıl atlaticaz

Çok üzgünüm ama atlatıyo işte insan başka tutunacak bir şey buluyorsun mecbur kalıyorsun geride bırakmaya her ne kadar kalpten asla acısı silinmesede

Çok zor biliyorum bende yaşıyorum aynısını ama unutmaya çalış en önemlisi başka bir uğraş bul

Kızlar bana yol gösterir misiniz
Kendim hamile kalıyorum ilk gebeligim 4 aylıkken suyum geldi erken doğum yaptım 2.kimyasal oldu
3. Dış gebelik oldu sağ tüpe yerleşmiş iğne ile düşürdüm
4. Kimyasal şimdi düşük yapıyorum nasıl bir yol izlemeyelim genetik pıhtılaşma çıkmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…