• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sanırım 3 kuruşluk değerim yok ee ne demişler kötü olan değer görür

• Konu Sahibi Konu Sahibi uds
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benim kaynanam bana hiç bayramlık almadı neden alsın onu da anlamadım benim sorumluluğum eşimde onun düşünmesi alması lazım sizde de öyle olması lazım tamam sözde nişanda bohça yapılır, ev eşyalarını almada yardım edilir filan nişanda da alınabiliyor bayramlık filan biz yengemi alırken dayıma nişanda almıştık bayramlık filan. Ama evlendikten sonra yani nikah olduktan sonra böyle bir zorunlulukları yok. Ama zaten kaynananız almış o mu zorladı sizi onları almanız için bunları al illa mı dedi anne ben şunu beğendim ya da başka yere de bakalım deseydiniz ilk gösterdiğini almasaydınız bazı yaşı geçkin bayanlar anlayamabiliyor istediğinizi kendiniz alın. Eşinizle muhatap olun bu konuda anladığım kadarıyla başkaca sorununuz yok olmasın da aman en büyük derdiniz bu olsun günlüğe giyin onları da boşverin.

Ben senin yerinde olsam
ufak ufak uzarım durmam
pılımı pırtımı
toplar giderim

bakmam gözyaşına bakmam
bir dakika bile katlanmam
sevene zulüm edeni
ezer geçerim...:))

hakikaten hayatının değerini bil sana değer vermeyen insanlar için çarçur etme...

hatan belli beklenti içinde olman yanlış
kına kıyafetinede git nişanlınla bak
ailesi düşünmüyorsa o düşünsün:ssz:

Uds anladim ama sen zaten en bastan kvdenin nasil bir tavir takinacagini biliyormussun.
O zaman neden yasananlara sasiriyorsun ki?
Ve neden boyle durumlar yasanacagi halde alisverise cikiyorsun?
Biz nisanlimla hallederiz diyip onunla bayramligini alman gerekiyordu...

yoo bi karar verdim zaten herşeyim tam ben sadece bi incelik bekledim evet saolsunlar eski kırlı bohçayı getirecek kadar çok değer veririler bana biz sankı gelin alıyomusuz gibi temiz yeni kurdelalı bohcalara sararız aslında biz yanlış yaptık incelik bekledik dyorumya ihtiyacım yok saolsun babaannem hiç gözünü kırpmadan 25binlira harcadı benım için sırf herkes şanına yakışanı yapar diye evet oyleymış ben hala ınsanları kendim gibi ince dusunceli görüyorum kvdme ve kayınbabama ayakkabı almıştım bir suru borca girip yarın gider değişim yapar 5 çıft ayakkabı alırım kendime ne beklıycem ben o ınsanlardan ne kendimi sıkıntıya sokuyorum nişanlım zaten tum parasını kurbana yatırdı bile
diyorum ya ince bir düşünce hanı bazen değer verdiğin insandan ucuzda olsa bısı beklersın ya işte benım kı de oydu

Benim kv görümceme maaşını veriyor oturup ağlıyayımmı :52::52:
Görümceye yada eltiye alması da size almaması da kv nizin kendi seçimidir
Engel olabilir misiniz? Olamazsınız...
O zaman mantıklı olanı yapıp umursamayın ve kendi hayatınıza bakın
Yoksa bunları düşünerek, bu şekilde düşünerek mutlu da olamazsınız :ssz::ssz:
ya bakın onada alsın tabi torunlarına da alsın ama bana tutuk eltimin arkasından atıpta sonra bunları yapıp bana değer vermemesi zoruma gidiyor

ya bakın onada alsın tabi torunlarına da alsın ama bana tutuk eltimin arkasından atıpta sonra bunları yapıp bana değer vermemesi zoruma gidiyor

Bak sana abla tavsiyesi o zaman
Gitmesin işte zoruna
Umurunda olmasın hatta
Daha yolun başındasın bugün bunlar zoruna giderek başlarsan bu evliliğe, o insanlarla bir aile olduğunda işler senin için çok daha zor bir hale gelir. Eşin ailesine laf söyletmediğinde daha zor hale gelir. Görümcenin, eltinin çocuğuna alınıp senin çocuğuna alınmadığında daha da zor hale gelir vs vs
Sen eşine bak, mutlu olmaya bak...
Hayatı zorlaştırma kendine :ssz::ssz:

Kendi bayramlığınızı kendiniz alamıyor musunuz? Neden beklenti icindesiniz? Almış işte. Çarşıya cıktığınızda sececeginiz kıyafet bayrama uygun olsaydı madem. Ne bekliyordunuz ki? Abiye mi? Altın varaklı kazak mı?

Kimi bulamıyo kimi de kıymet bilemiyor işte.

:9: balım patlatmışsın gene...

Bunun üzerine laf olmaz kanaatindeyim. Ama insan yinede bekliyor be :44:

Bak sana abla tavsiyesi o zaman
Gitmesin işte zoruna
Umurunda olmasın hatta
Daha yolun başındasın bugün bunlar zoruna giderek başlarsan bu evliliğe, o insanlarla bir aile olduğunda işler senin için çok daha zor bir hale gelir. Eşin ailesine laf söyletmediğinde daha zor hale gelir. Görümcenin, eltinin çocuğuna alınıp senin çocuğuna alınmadığında daha da zor hale gelir vs vs
Sen eşine bak, mutlu olmaya bak...
Hayatı zorlaştırma kendine :ssz::ssz:

haklısın ablacım yarın gidicem kendi keyfıme gore alısveriş yapıcam bı de salak gibi kvdeme kpdere ayakkabı almıstım keseme yazık değiştirip kendime bissuru ayakkabı alcam

Bu kadar beklenti icine girmezseniz sorun kalmaz. Artik nikahin olmus, evlenmissin etmissin , niye baskasi sizin bayramliginizi birseyinizi alsin ki... Evli olmasan da ben bu kadar beklentiye karsiyim. Anne bana onu al, sunu al diyen kucuk cocuklara benzetiyorum ben sizin gibi insanlari kusura bakmayin. Insanlar tabii ki kendine alacak, ic camasirina kadar kendine alisveris yaparken size soracak degil, onun onceligi siz olmak zorunda degilsiniz. Evlenmissiniz, ne giyersiniz bayrama siz dusunun kari-koca. Kadin oglunu evlendirmis, artik oglunun karisi ne giyer ne icer onu ilgilendirmez. Millete bu kadar yuk olmaya gerek yok. Beklentilerinizi azami duzeye indirin.

Bu kadar beklenti icine girmezseniz sorun kalmaz. Artik nikahin olmus, evlenmissin etmissin , niye baskasi sizin bayramliginizi birseyinizi alsin ki... Evli olmasan da ben bu kadar beklentiye karsiyim. Anne bana onu al, sunu al diyen kucuk cocuklara benzetiyorum ben sizin gibi insanlari kusura bakmayin. Insanlar tabii ki kendine alacak, ic camasirina kadar kendine alisveris yaparken size soracak degil, onun onceligi siz olmak zorunda degilsiniz. Evlenmissiniz, ne giyersiniz bayrama siz dusunun kari-koca. Kadin oglunu evlendirmis, artik oglunun karisi ne giyer ne icer onu ilgilendirmez. Millete bu kadar yuk olmaya gerek yok. Beklentilerinizi azami duzeye indirin.

ben hala anlatamıyorum galıba gayet iyi durumum yanı ıstedıgım her seye sahıp olabılıyorum konu daha cok dusuncesızlık bıze asıl onlar yuk oldu diye bılırım konu ıncelık ki benım altınlarıma kadar goz diktiler ee bırakında bende kucuk bır ıncelıgı bekleyeyyım
hanı bi hediye gelir 5 para etmez ama karsında samımıyet vardır mutlu olursun bendede bu beklentı var
biz herşeyi mutlulukla aldık kurdela aslında cok sıradan bır sey ama biz herseyı susledık e karsılıgındada aynı saygıyı beklıyorsun ve sana gelen yırtık pis pohcalara koyulmus sacma seyler
emek beklıyorsun saygı beklıyorsun halıyle
ayrıca ben zaten belırttım kıskanmıyorum diye kı tabiki alacak
ama benım karsıma gecip eltin soyle kotu boyle kotu diyip sonra gozume sokar gibi bunları yapınca ee halıyle dengem ve sınırlerım bozuluyor

keske ne yiyip ne ıctıgımız tam anlamıyla ılgılendırmese evime aldıgım vazoyu bile bana hesap sorarcasına
nerden aldınız bunu kım aldı diye ee artık ınsaf ben de kendımı taıkı degersız hıssederım

ya aslında para değil onemi olan dusunce ya bı cop bıle olsa dusunulupte alınması ya haklısın ıncelık beklemek yanlış

ben annecım babacım dedikce bana laf saydılar benı ezdırmeye calıştılar hemde o hiç sevmıyoruz samımı olma dedikleri eltime şimdi bu durum canımı sıkıyor dıyorum ya bi çöp ya dusunupte alsalar gam yemıycem

Ya arkadaşım almışlar işte bi çöp bi çöp diye belirttiğin şeyin içine kazak ve pantolon girmiyorsa ne giriyor ?
Demekki maddi durumları ona elvermiş,onu almışlar
Haa beğenmedim diyorsan,alışveriş yapılırken aklın nerdeydi
Sonuçta sen de gittin o olmaz bunu istiyorum deseyddin
Valla kusura bakma da bayramları hiç bişey görmeyen de var sen yine görmüşsün :ssz:

Nişanlı mısın evli misin çözemedim de
Her neyse
Ben 2 yıllık evliyim ne nişanlıyken ne de evliyken eşimin ailesinden bayramlık adı altında hediye görmedim
Ama dertte etmedim
Şimdiye kadar bayramlığımı onlar almıyodu dimi :97: yine kendim aldım kendi zevkime göre

Nişanlınla iyi misin ? sevip seviliyo musun ?
Ailesini mi dinliyo yoksa kendi kararları var mı ?
Bunlara bak bence..

Beklentilerinizi düşürmeden mutlu olamazsınız, artık hiçbir şey eskisi gibi değil.

Düğünüme bir ay kaldı, daha tek bir hediye görmedim, ayrıca "Ne yapılacak, bir ihtiyaç var mı?" diye ailemi-beni arayan, nişanlıma soran yok.

Bu kadar ilgisiz de olabilirlerdi (:

Beklentiye girmeyin, böyle şeylerle de üzülmeyin.

Ya arkadaşım almışlar işte bi çöp bi çöp diye belirttiğin şeyin içine kazak ve pantolon girmiyorsa ne giriyor ?
Demekki maddi durumları ona elvermiş,onu almışlar
Haa beğenmedim diyorsan,alışveriş yapılırken aklın nerdeydi
Sonuçta sen de gittin o olmaz bunu istiyorum deseyddin
Valla kusura bakma da bayramları hiç bişey görmeyen de var sen yine görmüşsün :ssz:

buna daha oncede cevap vermıstım gene belırteyım kadın param yok yazdırcam dedi ve bir dukkana gırdı arkadıasının yerıymıs kadın zaten dırek ayırttıkların dan verdı yanı sonra eltim aradı ayakkabımı aldım teyze sen parayı bırakırsın dedi kadın yanımdamda cuzdanından 350 tl cıkartık cebıne koydukı eltime vermek için
ha tabı eltıme alsın benı oılgılendırmez ama arkasndan demedıgını bırakmayıp bunu yapınca bozuluyorum ve ayrıca ladıklarını veriş şekli de zoruma gıttı biz onlara hediye aldık dıye sırf bos bırakmamak ıcın alınan sacma seylerı bana resmen fırlatr gıbı verdı her neyse zaten sımdı dısarı cıkıyorum kendıme guzel bi alışveriş yapıcam
onlatın aldıklarına tabıkıde ıhtıyacım yok

Beklentilerinizi düşürmeden mutlu olamazsınız, artık hiçbir şey eskisi gibi değil.

Düğünüme bir ay kaldı, daha tek bir hediye görmedim, ayrıca "Ne yapılacak, bir ihtiyaç var mı?" diye ailemi-beni arayan, nişanlıma soran yok.

Bu kadar ilgisiz de olabilirlerdi (:

Beklentiye girmeyin, böyle şeylerle de üzülmeyin.

bizde de oyle ben mesela gecen eksıklerı sayıyorum nısanlıma ıyuı sız alırsınız onlarıda dedi yuh dedım sana şu kadar soyluyum mutfak aletlerı buyuk kucuk mıkro dalgadan tutbuzdolabı kasıktan tut bardağa kadar bız aldık yatak odasını bız ldık yemek masımı ben aldım ve halada daha sız alın dıye bılıyorlar kı bızden cok daha ıyı durumları
biz şanımıza yakısanı yaptık onların şanıda ortada ve normalde burda kız evı sadece yatakodası alır oda mecbur değil ve bu duruma ragmen hala altın beklıyorlar

Aldiysan kendi evine aldin, oyle bi anlatiyosunki sanki kaynanana ev döşedin..

Kendi şaninizdanmiş, bilmemneymiş. Mallamulkle mi şan yuruyo? Mali mulku olmayanlar ölsünmü şansizliktan?

1000 yil onceki kafalarla devam edin hala, bayramlikmis, yatakodasiymis.. Tey allahim yaa....

arkadaşım sıkma sen canını. bendede var bu modelden birtane. ben bayram alışverişini falanı filanı geçtim. hiç birşeye yardımcı olmadılar. ha beklenim mobilya beyaz eşya .... vs değil eşimin annesi ev hanımı evleneli 6 ay oldu 1 iğne dahi almadılar. abartmıyorum beklidiğim şey şu mesela insan iki havlu alır kenarını oyalar derki bunuda ellerimle kullandıkça beni hatırlarsınız yarım elma gönül alma... ama yok işte fakat bu insanların unuttuğu birsey var insan ne yaparsa kendine yapıyor.ben anne baba bile demiyorum gerek yok.2 aydır aramadımda . eşim geçenlede hiç aramıyosun ailemi dedi bende hiçbirsey ekmeden birsey biçilmiyor dedim...velhasıl insan değer görmek istiyor size değer vermeyene sizde vermeyin olsun bitsin!!!

Aldiysan kendi evine aldin, oyle bi anlatiyosunki sanki kaynanana ev döşedin..

Kendi şaninizdanmiş, bilmemneymiş. Mallamulkle mi şan yuruyo? Mali mulku olmayanlar ölsünmü şansizliktan?

1000 yil onceki kafalarla devam edin hala, bayramlikmis, yatakodasiymis.. Tey allahim yaa....

burda hala oyle ....
ayrıca ben aç gözlü bir insan değilim nişanlım benden çok çok daha az maaş alıyor ama ailesi zengin fakır ınsanlar olsalar zaten beklemem sorun şu layık görme meselesi benim ailem ve benım aldıklarım benım için değil sırf karsı taraf sıkıntıya girmesin diye alındı ama onlar hala bızden beklıyor sorun biz yaptıkca daha cok beklentıye girmeleri ve herşeyi bildikleri halde oralı olmamaları ki ayrıca kayın valıde kayın babama kendi ailemden daha cok şey aldım ki tenezzül edip teşekkür etmediler

Son düzenleme:
arkadaşım sıkma sen canını. bendede var bu modelden birtane. ben bayram alışverişini falanı filanı geçtim. hiç birşeye yardımcı olmadılar. ha beklenim mobilya beyaz eşya .... vs değil eşimin annesi ev hanımı evleneli 6 ay oldu 1 iğne dahi almadılar. abartmıyorum beklidiğim şey şu mesela insan iki havlu alır kenarını oyalar derki bunuda ellerimle kullandıkça beni hatırlarsınız yarım elma gönül alma... ama yok işte fakat bu insanların unuttuğu birsey var insan ne yaparsa kendine yapıyor.ben anne baba bile demiyorum gerek yok.2 aydır aramadımda . eşim geçenlede hiç aramıyosun ailemi dedi bende hiçbirsey ekmeden birsey biçilmiyor dedim...velhasıl insan değer görmek istiyor size değer vermeyene sizde vermeyin olsun bitsin!!!

burda bı cogu benı yanlıs anladı
ama işte imkan oldugu halde layık görememe meselesi

Kına kıyafeti,bayram kıyafeti bunlara kayınvalidenizi karıştırarark hata etmişsiniz..Arkadasınıza herşey alınmış olabilir ama bunu bence dillendirmeyin..Nişanlınla hallet herseyini kayınvalideni neden karıstırıyosun ki..Bayram kıyafetinizi alın,kına kıyafetini alın,eşinin alması gereken şeyler bunlar kv değil ki..bu kadar herseye kv katarsanız,siz evlendikten sonrada herseye karısma hakkı bulacak kendinde..

beklenti yükseldikçe hayal kırıklığı artıyo ne yazıkki..
herhangi bişey beklememek en güzeli...

Back
X